Widok

LUTOWE I STYCZNIOWE CIĘŻĄRÓWKI:) 4

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Nowy!!

pamietając o Moni. zrobiłam 2 w 1. za 2,5 godziny lecę do domu, a wizyta coraz bliżej....:))))

Ogólnie w pracy mam lenia totalnego, nic mi się nie chce. Pewnie dlatego, że cały dzien myslę o tym co się wydarzy po południu. emocje coraz wyższe.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja sprzątałam, u mnie już kilkakrotnie zakończyło się ostrą wymianą zdań, ale mężuś trzyma moją stronę. Nie stresuj się niepotrzebnie-może im właśnie o to chodzi,odpoczywaj sobie i nie martw się na zapas

Ja z teściową mieszkałam rok....po czym szybciutko kupilismy własne mieszkanko....i teraz jestem najszczęśliwsza,mamy tylko dwa pokoje,ale dla nas są one extra. A przede wszystkim jesteśmy sami i nikt nam nie mówi co mamy robić i jak......

Życzę Wam jak najwięcej spokoju,cierpliwości i wytrzymałości.

Czy musi,aż tak padać????

hej babki, co tu dzisiaj taka cisza???/
no ja dopiero do pracy przyszłam....byłam na badaniu krwi (TSH i Ft4), bo w srodę idę do endokrynologa. 3 dzien boli mnie głowa. okropeństwo.

uuuu...to niedobrze, ja dzisiaj jestem jakaś zakręcona, nie umiem się dzisiaj odnalezć.
wiesz w jednej bardzo mądrej książce przeczytałam, że to normalne, jesli chodzi o brak zorganizowania. Mi w piątek zdarzyło sie zostawić włączone światło w kuchni na 8 godzin, (a co tam ......) a dziś się wracałam do domu, bo nie byłam pewna czy w łazience wyłączyłam, w ogóle ostatnio mam problem ze skupieniem się. Jeszcze 3 tygodnie i idę na zwolnienie.

głowa pobolewa lekko, i nie biore leków, ale ciągły ból męczy......ech....

Majls a czemu jeszcze 3 tygodnie chcesz czekać?

ja jeszcze pewnie dwa miesiące w pracy będę. Mam zamiar iśc w listopadzie bo wtedy naprawdę zacznie się zimno robić.
aleksad, 3 tygodnie, bo za ten czas ide do lekarza na usg połowkowe, więc od razu poproszę o zwolnienie. A dzięki temu ja wszystkie sprawy w pracy pozamykam do końca, poprzekazuje swoje obowiązki, tak aby na spokojnie 5 października pójśc na zwolnienie.

Iza, Ty juz byłas u Maciejewskiego na fikakowie??

hej dziewczyny jak po weekendzie:)?ja miałam najazd 2 p[rzyszłych babć;)i 1 dziadka:)i mam juz pełno ciuszków dla małej zuzy:)babcie sa nie mozliwe:)ale słodziutkie ciuszki dostała mała:)już pok.ój przygotowany do remontu i bedziemy działać pod koniec wrzesnia.....a zuza w brzuszku coraz barzdziej kopie:)a mi brzuszek rosnie z dnia na dzien:)
a ja sie juz nie mogę doczekac tego kopania, bo to juz na dniach/ tygodniach powinnam poczuć....a tak czekam zreszta razem z mężem, wyczekujemy i wyczekujemy.

spokojnie:)jak juz poczujesz to bedzie cały cas kopanie i zdazysz sie nacieszyc(mi wciaz mało ale mysle ze jak kilka razy dostane po nerkach w 8-9 miesiacu to bede miała dosc:)....śmiesznie ale coraz bardziej ciesze sie ze bedzie zuza:)płeć była bez róznicy ale jakos takdziwnie radosnie mi:)smiesznie..bo jakby wieksza więź czuje znajac płec
majls....niestety jeszcze nie byłam na fikakowie bo nie ma miejsc, jestem umówiona na 4 pazdziernika, ale na obrońców, na fikakowo dopiero znalazł się termin na listopad.
aj szkoda, bo tam jest tak dobre usg, że teraz w 16 tygodniu juz normalnie widziałam paluszki u rąk, stópki, bardzo wyraźnie było widac dziecko. Ale mozna się tego spodziewać, zresztą sama zobaczysz różnicę.

Monia. wiem, że póxniej będę ciut cierpiec od tych uderzeń,. ale z drugiej strony, jakże milo jest poczuc te kopnięcia, nieprawdaż.....?

Oj coś się dziewczyny ociągacie ze zdawaniem relacji z własnego samopoczucia......nieładnie.

Ja dzis odbieram wyniki z tarczycy TSH i FT4 i jak zwykle panika, jutro endokrynolog, a mi juz mysli prez głowę przechodzą, a jeśli źle brałam leki albo jest cos nie tak. a mój mąż twierdzi, że gdbym źle brała leki i byłoby cos nie tak to kruszynka nie rozwiajałaby się tak książkowo jak to stwierdził lekarz. Fakt chodzimy do barzo dobrego lekarza, więc pewnie od razu zauwazyłby wszelkie nieprawidłowości, a skoro sam mówił że jest bardzo dobrze, to w końcu znaczy, że własnie tak jest!

Ale co tam bez paniki, dzien stracony.......he he he

nie denerwuj się,
czyżby okazało się że masz nadczynność?
asia1980 nadczynność przy niedoczyności to mały pikuś - aczkolwiek tez niebezpieczne dla dziecka. Ja mam akurat niedoczynność tarczycy, a nie leczona niedoczynnośc mogłaby doprowadzić do niedorowzwoju umysłowego i aby tego uniknąc co miesiąc mam robione wyniki, na razie mieściłam sie po środku normy najważniejszego hormonu Ft4 - czyli ok.

denerwuję, czy nadal wszystko jest ok, a więc czy nie jestem w dolnych granicach normy, bo wówczas jest nieciekawie. Myslę, że będzie dobrze, skoro na razie dzidzia rozwija się dobrze, a potwierdzenie moich myśli uzyskam jutro podczas wizyty. Jestem dobrej myśli, bo w końcu nie nadarmo co miesiąc biegam do endo.

nie przejmuj sie, w zeszłym tygodniu byłam u mojej p.endokrynolog i tez mam wyniki oki,
pocieszyła mnie, ze w tym okresie (moja dzidzi jest o tydzień młodsza) zaczyna pracować tarczyca dziecka i nie ma groźby niedoboru tyroksyny -najważniejsze są trzy pierwsze miesiące

poza tym mówiła, że nie tak łatwo dziecko "popsuć"
przyroda jakoś tak to urządziła, że dziecko wyssie wszystko z twojego organizmu by sobie pomóc (mówiła mi o babce z dużą niedoczynnością w ciąży która urodziła zdrowego dzieciaka)
Cześć dziewczyny.....dzisiaj nieco pozniej, bo miałam z rańca trochę pracy. Od rana mam małego doła, boję się czwartku i bardzo bym chciała juz to mieć za sobą. Pewnie nie pamiętacie, ale w czwartek jadę do sądu i będę zeznawać, strasznie się tego boję, trzymajcie kciuki za mnie.
Iza będzie dobrze!

Ja tez pozytywnie się nastrajam co do mojej tarczycy. wiem, że najwazniejsze sa pierwsze 3 miesiące, a dodatkowo jestem pod stałą kontrola lekarską, ale same wiecie jak to jest mysli się i mysli. Może być tylko dobrze. Fakt faktem, że przed każda wizyta lekarską czuję strach, który póxniej przemienia się w radośc, bo okazuje się, że wszystko jest ok.

a gdzie Monia?????

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry