Widok

LUTOWE I STYCZNIOWE CIĘŻĄRÓWKI:) 4

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Nowy!!

pamietając o Moni. zrobiłam 2 w 1. za 2,5 godziny lecę do domu, a wizyta coraz bliżej....:))))

Ogólnie w pracy mam lenia totalnego, nic mi się nie chce. Pewnie dlatego, że cały dzien myslę o tym co się wydarzy po południu. emocje coraz wyższe.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja jestem,ale mam dołka i lepiej się nie będę udzielać:(

iza, ja miała spotkanie z klientem , wiec mnie pół dnia nie było, ogólnie 5 miesiąc zaczyna sie dopiero od 18 tygodnia, bo każdy miesiąc to 5 tygodni, a dowiedziałam sie tego dzięki suwaczkowi, na razie u mnie wskazuje 4, a od piatku juz będzie 5 miesiąć. co prawda jak kogoś spotykam, to już mówię, iz jestem w 5 bo 2 dnia w ta czy w tamta to żadna różnica.

A ja mam dziś wizytę u endokrynologa! I mam nadzieję, że wszystko będzie oki.

aleksad...nie martw się, ja tez mam dołka w związku z jutrzejsza rozprawą, ale pocieszam się, że jutro o tej porze będę juz po wszystkim. Mam nadzieję, że to jakoś wytrzymam, trzymajscie za mnie kciuki.

majls...a ja wyczytałam gdzieś ze od 17 tyg, potem w necie wyczytałam, że od 20 tyg wiec już zgłupiałam.
Iza, a co to za rozprawa?

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Iza nie martw się będzie dobrze, na pewno wszystko po Twojej myśli.
Majls Ty też się nie martw,sama piszesz,że dzidzia ksiązkowo się rozwija, więc jest ok.
A mnie dla pocieszenia dzieci kopią z 2 stron brzucha naraz:)

No to tylko się cieszyć, że Cię kopią:) Mnie tylko podtrzymuje na duchu fatk, że mam w brzuszku dzidizę i tylko o niej myślę. Jest to sprawa rozwodowa moich rodziców (cięzka sprawa) i weż tu teraz zeznawaj przeciwko jednemu z nich :(((
nie powinni cię powoływać na świadka bez twojej zgody

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
ale ja się zgodziałm zeznawać, bo wiem jaka jest sytuacja, ale wted nie byłam jeszcze w ciązy. Bez moich zeznań będzie bardzo cięzko, to jest skomplikowana sprawa.
Iza przypuszczam, jak się czujesz, ale będzie dobrze.

Ja juz jestem po wizycie u mojego endo, dostałam wyższą dawkę Letroxu 75.ale powiedział,że na pewno nie zaszkodziłam dziecku i jest ok. Powiedział,że przygotuje moją tarczycę do porodu i na pewno będzie ok. Sprawdził wyniki,potem skórę na łokciach i kolanach,potem posłuchał moich spostrzeżeń, czyli kołatania serca i wypadanie włosów i już wiedział w czym rzecz. Na razie jestem spokojna,za miesiąc kolejne badania,ale wiem, że jestem pod dobrą opieką. Jeszcze 3 tygodnie i sobie odpocznę - idę na zwolnienie aż do końca ciąży.

Nowy dzień i nowe mozliwości....

Iza będzie dobrze....... ja juz spokojniejsza, że z moim baby wszystko ok. Zwiększone dawki letroxu tylko pomagają maluszkowi w rozwoju, ech......stresujące jest bycie w ciązy.

laski, czy Wy śpicie????? Iza ma wytłumaczenie, a gdzie jest reszta?

witam ja nie śpię,ale jestem na chwilkę w pracy,bo lecę do lekarza, mi tez się jakaś infekcja przyplątała i nie mogę się jej pozbyć. Brzucho to mi sie tak napina,że w nocy spac nie mogłam,ale dzieciaczki tak fajnie kopią:)Dziś wariatka jechałam samochodem do pracy i śpiewałam dzieciom piosenki,bo przeczytałam,ze maleństwa słyszą mój głos i powinnam im czytać i śpiewać:)A jakie piosenki można dzieciom śpiewać?bo znam dużo,ale jakoś nie mogę sobie przypomnieć:)

Kupcie takie pozytywki w pluszakach, grają standardową pozytywkową muzyczkę i bardzo fajnie dzieci w brzuszkach na nie reagują :) później jak już będą na wierzchu to taka muzyczka będzie im się miło i dobrze kojarzyć :)

piri, dobra myśl!!!! Tylko kiedy ja w końcu wyczuję to upragnione kopanie. Czy Wy też tak z utęsknieniem na to czekałyście???

kochana, nie nastawiaj się od razu na takie porządne kopanie :) ja poczułam w 18 tygodniu, leżałam i czytałam książkę, na dole brzuszka trzymałam rękę i nagle poczułam takie delikatne pukanie pod palcem, więc może też już Twoje Małe daje ci znaki? :) z czasem puknie stało się tak mocne, że palce podskakiwały, teraz jak mnie Maja huknie to mi oczy z orbit wychodzą :D a od 32 tygodnia mogę słyszeć bicie serduszka przez stetoskop :)) (wcześniej próbowałam, ale Mała była jeszcze za mała :D) Głowa do góry, wszystko przed Wami! :)

no mi na razie pulsuje tylko brzuch jak leżę, niestety jakieś nieruchliwe ostatnio moje dziecię - nie puszcza bąbelków do mamusi

image
no wiesz, ostatnio doszłam do bardzo mądrej maksymy: "Najlepiej cierpliwości uczy ciąża" - bo to już od dziecka zalezy i od natury kiedy mnie kopnie....i nikt nie idzie tutaj na rękę i zrobi mi przyjemności, po prostu cierpliwośc, cierpliwośc i jeszcze raz cierpliwość.

Dziś słyszałam jak mi w brzuchu flaki wywracało, głośno tam było, więc doszłam do wniosku, że może maluszek kopie w jelita, skoro tak głośno sie zachowują a nigdy tego nie miałam. Moja mama niestety pozbawiał mnie złudzeń, że tego się nie słyszy tylko czuje. Ech i znów musze czekać.

oj cos dziś tu cisza zawitała......Iza na sprawie, Asia tez cicho siedzi, a Monia, gdzie się ukrywa......???

Oj dziewczynki nie ładnie......(tu pogroziłam wam palcem) hmm powinny byc emitony, podobnie jak na gg.

hej:)ja zalatana na maxa jestem:)dzis miałam 2 wizyty u lekarzy,3 pranka,odbiór zaswiadczenia z firmy oraz zakup prezentu dla przyjacióły(super reczniki kupilismy)no i pracka domowa:),poszukiwania tuniki eleganckiej na jutrzejszy slubik(tu kicha jak cholerka-nic nie ma!),zamawianko pościeli,reczników i kocyków dla dzidzi...uff to chyba wszytsko...a jescze byłam na zaspie zapisac sie do szkoły rodzenia a tu niespodzianka tylko miedzy 15-16 zapisuja-szok!no nic jutro slub na 16 a o 15 trzeba bedzie zaspe odwiedzic:)...no poki co tylko zmrtwiły mnie wyniki "tarczycowe"niskie bardzo ft4 sporodowało ze musimy wrocic z zuza do leków,wierze mojej endo ze to tylko pomoze dzidzi bo jak zaszkodzi to nawet nie che myslec co zrobie;)...a powaznie to wiem ze bedzie dobrze..szkoda tylko ze kolejna komplikacja sie przydarza:)ale co tam juz my 2 damy rade..jeju jak ja kocham ta moja kruszynkę..jak u lekarza byłysmy to cały czas kopała,mama na łózeczku a zuza wywija:)super:)
Monia. co by ci nie było smutno z powodu tarczycy, to powiem ci , że mnie również spadło ft4 i mój endo zwiększył mi dawkę Letroxu o 25 czyli teraz biore 75 i jest git. Będzie dobrze, nasze dzieciaczki zdrowo się rozwijają i to jest najważniejsze.

Iza a jak u Ciebie samopoczucie, po wczorajszym dniu?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry