Widok

Lamaze - pytanie do posiadaczek

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witajcie Dziewczyny,

zastanawiam się nad zakupem dla mojego Maleństwa zabawek z tej firmy - nurtuje mnie tylko jedno pytanie - jak je utrzymać w czystości? Czy każdą zabawkę można wrzucić do pralki i wyprać? Czy nic nie stanie się z tymi "mechanizmami" - oczywiście każdy w każdej zabawce jest inny zatem wiele opinii mile widziane :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
my mamy konika, slonia i hipopotama plus mate, nie pralam tylko wycieralam mokra szmatka, z tego co pamietam nie mozna prac tych z mechanizmami
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
miałam pieska, lalę i motyla. spokojnie można wyprać w pralce. kolory nie tracą intensywności.
piesek miał w mordce mechanizm, który szczekał, zanim wyprałam przestał działać. po praniu znów szczekał!! i to nie na chwilę:)
mam jedynie żyrafę. piorę ją w pralce z innymi rzeczami i nic się nie dzieje :)
Moj synek ma w 80% zabawki Lamaze:)

np ostatnio zakupilam mu rozkladana pileczke

http://www.ebay.co.uk/itm/Lamaze-Soft-Stacking-Ball-/150414103961?pt=UK_Toys_Games_Toys_CA&hash=item2305611599

posiada tez: malpke z gryzakami, gasiennice z pozytywka, przerozne przywieszki do wozka, bransoletke grzechotke na reke i wiele innych

POLECAM gdyz sa to zabawki bardzo dobrze skonstruowane, zadne sznureczki czy materialy nie ulegaja zniszczeniu (wbrew pozorom dziecko potrafi mocno ciagnac za przedmioty)
prac mozesz w pralce, nic sie z tym nie dzieje, te zabawki glownie szczeleszcza czy grzechocza i rowniez nic im nie jest, nie pralam tylko gasiennicy bo ma pozytywke w srodku:)

a hitem u nas okazalo sie to

http://www.amazon.co.uk/Learning-kurke-LC27310A-Lamaze-Sorter/dp/B000I2OKE2/ref=sr_1_sc_1?ie=UTF8&qid=1352243045&sr=8-1-spell

rowniez pralam i super wszystko,nic nie oblazlo, nie wyblaklo:)

spotkalam sie tez z podrobka tych zabawek i od razu material oblazl

Ja wyprałam i nie działa to co zrobić

czy ktos prał jeszcze pieska lamaze

zawieszka która szczeka

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

do góry