Widok
sprawdz ceny w tym gabinecie http://www.prodentica-zukowo.pl/
fakt jest w Żukowie ale do dr Mitala opłaca się tam jechać :)
fakt jest w Żukowie ale do dr Mitala opłaca się tam jechać :)
z kanalami nie ma co oszczedzac, bo mozna je zrobic tylko kilka razy zaleznie od grubosci zeba, a raz zrobiony kanal po jakims czasie sie odnowi bo plomby i wypelnienia z czasem sie wymywaja i rozszczelniaja ( i nie ma na to rady).
Potem jak juz nie ma w czym wiercic bo zabek wyborowany to papa - i do wyrywania, ja tak pozegnalam zeba bo pami doktor kiedys tam postanowila mi zabezpieczyc korzen srubą (nie wiem po co) i rozborowala całego zeba podte srube, kanal i tak sie zrobil po paru latach ponownie, ale nie moglam leczyc bo borowanie by całkowicie rozdzielilo korzenie i pupa :) trezba bylo wyrwac.
Potem jak juz nie ma w czym wiercic bo zabek wyborowany to papa - i do wyrywania, ja tak pozegnalam zeba bo pami doktor kiedys tam postanowila mi zabezpieczyc korzen srubą (nie wiem po co) i rozborowala całego zeba podte srube, kanal i tak sie zrobil po paru latach ponownie, ale nie moglam leczyc bo borowanie by całkowicie rozdzielilo korzenie i pupa :) trezba bylo wyrwac.
Dlatego od jakiegos czasu profesjonalnych dentystów któzy ci tlumacza i ostzregaja co potem da sie zrobic, a co bedzie strata pieniedzy i czasu.
Niestety za kanal place z odbudową zeba okolo 1000 zł. Ale kanaly trzymaja juz ponad pare ladnych lat i wyglada ze jak w pore powymieniam wymyte plomby to kolejne 7 lat przejade bez problemu.
Niestety za kanal place z odbudową zeba okolo 1000 zł. Ale kanaly trzymaja juz ponad pare ladnych lat i wyglada ze jak w pore powymieniam wymyte plomby to kolejne 7 lat przejade bez problemu.
Jest kilku i ja zazwyczaj chodze do tego co ma wolne, wszyscy robia tak samo dobrze, pdejrzewam ze maja solidne szkolenia z metod jakimi tam pracują. Nie zdarzylo mi sie niczego reklamowac a robilam tam ponowne leczenia kanałowe, wymiany plomb itp. Teraz znowu mi sie jakies plomby wymywaja to standardowo polece do nich bo mam pewnosc ze to sie trzyma co oni zaplombują.
Niestety nieraz systematyczne mycie i wizyty u dentysty nie maja nic wspólnego z problemami zębów. Ja naprawdę dbam o zęby, dlatego pewnie mam jeszcze wszystkie swoje, ale to nie chroni mnie przed problemami jak ubytki czy kanałówki. Zęby mam po rodzinie taty, wszyscy tam maja słabe zęby. Wiec dużo zależy od genów i wiem co mowie, bo moja mama ma zęby ze stali że tak mogę powiedzieć, w życiu była u dentysty z 4 razy, a ma zęby białe i zdrowe, nie wie co to ból zęba, tak samo było z jej mamą. Oczywiście dobre geny nie zwalniają z dbania o zęby, to jest podstawa, ale nie należy wydawać sądów i obrażać innych, bo można dbać bardzo o zęby i mieć z nimi kłopoty. Pozdrawiam wszystkich i życzę zdrowych zębów .