Widok

Leczenie kanałowe zęba

Witam, prosze mi polecic dentyste, ktory dobrze i w miare rozsądnej cenie robi kanałowe leczenie zęba trzonowego. Nie licze że zrobie kanałowke za 200zł ale 700-1000 to dla mnie za duzo a nie chcialabym zeba wyrywac skoro mozna go uratowac. Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
sprawdz ceny w tym gabinecie http://www.prodentica-zukowo.pl/

fakt jest w Żukowie ale do dr Mitala opłaca się tam jechać :)
polecam wojewódzka przychodnia stomatologiczna al. Zwycięstwa 39 dr.Hilgard tel. 585203838
tam na zwycięstwa robią na NFZ za kanałowe liczą 100 za kanał
z kanalami nie ma co oszczedzac, bo mozna je zrobic tylko kilka razy zaleznie od grubosci zeba, a raz zrobiony kanal po jakims czasie sie odnowi bo plomby i wypelnienia z czasem sie wymywaja i rozszczelniaja ( i nie ma na to rady).

Potem jak juz nie ma w czym wiercic bo zabek wyborowany to papa - i do wyrywania, ja tak pozegnalam zeba bo pami doktor kiedys tam postanowila mi zabezpieczyc korzen srubą (nie wiem po co) i rozborowala całego zeba podte srube, kanal i tak sie zrobil po paru latach ponownie, ale nie moglam leczyc bo borowanie by całkowicie rozdzielilo korzenie i pupa :) trezba bylo wyrwac.
Dlatego od jakiegos czasu profesjonalnych dentystów któzy ci tlumacza i ostzregaja co potem da sie zrobic, a co bedzie strata pieniedzy i czasu.
Niestety za kanal place z odbudową zeba okolo 1000 zł. Ale kanaly trzymaja juz ponad pare ladnych lat i wyglada ze jak w pore powymieniam wymyte plomby to kolejne 7 lat przejade bez problemu.
seteczko, a ktorego dentyste polecasz do leczenia kanalow?
Ja kanaly robie w Witawie w Gdyni od paru lat, bo niestety wszstkie zabki mam walniete.
Ale domyslam sie ze Frankowski tez by zrobil super, ale nie robilam tam nigdy bo mi nie po drodze. U franka tylko wyrywam. :)
Dodam ze do tego stopnia jestem zadowolona ze latam teraz specjalnie z UK do nich, bo dzieki poprzednim dentystom mam w paszczy co mam ale jedno jest pewne - za dlugo to nie potrwa ;)

DLatego doceniam profesjonalnosc obu tych drużyn.
ale w witawie u kogoś konkretnego? Tam jest kilku dentystów czy jeden?
Jest kilku i ja zazwyczaj chodze do tego co ma wolne, wszyscy robia tak samo dobrze, pdejrzewam ze maja solidne szkolenia z metod jakimi tam pracują. Nie zdarzylo mi sie niczego reklamowac a robilam tam ponowne leczenia kanałowe, wymiany plomb itp. Teraz znowu mi sie jakies plomby wymywaja to standardowo polece do nich bo mam pewnosc ze to sie trzyma co oni zaplombują.
Mam baardzo dobrą dentystkę na Suchaninie. Tanio i dobrze i bezboleśnie. Kanałowe też miałam robione. Prywatnie, ale tanio. Koniarska Lucyna się nazywa.
A ile kosztuje leczenie kanalowe u Koniarskiej, robi zdjecie zeba? i jakies namiary bym prosila
A byłaś u niej kiedyś? Nie robi zdjęć, ale bez problemu zrobisz w innym miejscu. Koszty zależnie od tego jaki ząb i ile kanałów. Myślę ze max 300zł
Całość leczenia kanałowego kosztowała mnie ostatnim razem 500 zł. Radzę wam tylko jedno - systematyczność. Przy częstych wizytach u dentysty i systematycznym myciu zębów, takie problemy się nie pojawiają, chyba że macie pecha...
Ma ktoś numer telefonu do Pani Koniarskiej?
Opinia została zablokowana przez moderatora
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie rozumiem tylko dlaczego ludzie po kiepskich i kosztownych doświadczeniach nie zmieniają przyzwyczajeń. Czy systematyczne mycie i wizyty u dentysty to coś bardzo wymagającego? Wydaje mi się, że nie...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Niestety nieraz systematyczne mycie i wizyty u dentysty nie maja nic wspólnego z problemami zębów. Ja naprawdę dbam o zęby, dlatego pewnie mam jeszcze wszystkie swoje, ale to nie chroni mnie przed problemami jak ubytki czy kanałówki. Zęby mam po rodzinie taty, wszyscy tam maja słabe zęby. Wiec dużo zależy od genów i wiem co mowie, bo moja mama ma zęby ze stali że tak mogę powiedzieć, w życiu była u dentysty z 4 razy, a ma zęby białe i zdrowe, nie wie co to ból zęba, tak samo było z jej mamą. Oczywiście dobre geny nie zwalniają z dbania o zęby, to jest podstawa, ale nie należy wydawać sądów i obrażać innych, bo można dbać bardzo o zęby i mieć z nimi kłopoty. Pozdrawiam wszystkich i życzę zdrowych zębów .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Również się nie zgadzam, ja myję zęby MINIMUM 2x dziennie, a jednak mam mega słabe, dentyści chwalą, że ładne białe jakby były wybielone, ale zaraz dodają, że niestety bardzo słabe.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Zdrowie

Przedwczesny wytrysk Co robić? (7 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, zmagam się z pewnym problemem i on chyba tutaj najbardziej będzie pasował....

Mój mąż ma problemy ze wzwodem (22 odpowiedzi)

Mam prośbę.Mój mąż ma problemy ze wzwodem. O dwóch lat chociaż teraz jest coraz gorzej bo o ile...

Jak opanować łuszczycę na głowie co naprawdę działa? (4 odpowiedzi)

Ostatnio wali mi się głowa, łuski aż rażą w oczy. Co polecicie coś trwałego, co utrzyma spokój...

do góry