Widok

Leczenie pasożytów -jaki lekarz

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam
U mojego synka wyszły lamblie i candida ,szukam dobrego specjalisty który zna się na leczeniu pasożytów ,dodam że u męża wyszedł węgorek jelitowy ,my niby go nie mamy wiem że trzeba na pasozyty leczyc całą rodzine ale czy na tego węgorka też.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziewczyny naprawdę nie znacie żadnego dobrego lekarza od pasozytów .synek problemy jelitowe ma juz od ponad roku ,silna alergię .Pozdrawiam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
zapytaj tu napewno Ci pomogą , wiem , ze temat pasożytów i cand. jest przez lekarzy zupełnie lekceważony - niestety trudno o dobrego lekarza znającego się na postępowaniu z pasożytami.
tu jest ciekawy wątek o pasozytach
http://forum.gazeta.pl/forum/w,86962,89631743,,Pasozyty_robaki_pierwotniaki_bakterie_i_grzyby.html?v=2
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
poczytaj tez w necie prace dr Wartołowskiej - specjalistka od pasożytów i ich leczenia
Ja osobście udałabym się do Instytutu Medycyny Tropikalnej tam pewnie jest jakiś dobry spec od tego paskudztwa
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Klinika Chorób Tropikalnych i Pasożytniczych w Instytucie - podzwoń i popytaj o dobrego speca

* Sekretariat - czynny od 7:30 do 15:00
tel.: (58) 699-84-08
* Dyżurka nocna lekarza
tel.: (58)699-86-31
* Dyżurka pielegniarek
tel.: (58) 699-85-80
rybalon dzięki za odpowiedz ,własnie z tego forum i alergii na gazecie dowiedziałam się o pasozytach ,synek alergik na wiele pokarmów ,problemy z kupami ,AZS ,niet laktozy .badania robiłam 2 razy w przyszpitalnym lab w Słupsku i nic nie wyszło ,dopiero jak wysłałam do feliksa to tam wyszły synkowi lamblie i candidia .My juz mamy leczenie właśnie od lekarza z tego instytutu ale dziecka mamy nie leczyc na węgorka i nie wiem czy to nie błąd ,przeciez nie zawsze pasozyty wychodzą w badaniu i leczy sie całą rodzine ,dziecko ma wziąśc cos na lamblie a wczesniej pyrantelum na obłe .
Moze znasz jakiego dobrego pediatre co zna się na leczeniu ,wiem ze trudno o takiego ,u mnie w słupsku tym bardziej .Pozdrawiam
niestety nie znam dobrego lekarza od pasożytów :-(((
myślę , że jeśli węgorka nie ma to nie trzeba leczyć ..ja bym przeleczyła na to co synowi wyszło a jak już byłoby O.K. to raz jeszcze bym sprawdziła czy napewno nie ma tego węgorka .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki tak zrobimy ,leczymy sie tylko my na węgorka a potem badania całej rodziny.
A może znasz jakiegos dobrego gastrologa dziecięcego ,wizyte państwowo mamy dopiero 2 sierpnia ,chciałabym jednak wcezśniej to załatwic (wizyte)ze wzglęgu na ta krew ze śluzem w kupce ,tak więc najlepiej prywatnie .
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dr ANDRZEJ MAREK
pracuje na oddziale gastoenterologii dzieciecej w szpitalu wojewodzkim, on u nas zdiagnozowal lamblie i nas leczyl.
Przyjmuje prywatnie na dantyszka 15.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
dzięki ,to teraz mam problem bo nie wiem którego lekarza wybrac czy tego co polecasz czy dr Krzysztofa Marka ,synek oprucz lambli i candidy ma sluz w kupkach razem z krwią i inne problemy jelitowe, alergie poakrmową ,niet laktozy, AZS .
A czym leczyliście lamblie pamiętasz moze i ile Twoje dziecko ma lat ,moje 22 miesiące i nie może jeszcze tych silniejszych leków bo sa dopiero od 2 lat.
Pozdrawiam
Polecam Marka ostatnio u niego byłam ale polecam syna - to on pracuje w szpitalu jest naprawde rewelacyjny poswieca duzo czasu na wizycie i co najwazniejsze ma naroawde duza wiedze.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
dori a jak mozesz to napisz prosze jakie sa objawy candid i lambli??W jakim wieku jest twoje dziecko.Bede wdzieczna za odpowiedz
synek ma 22 miesiące ,od ponad roku kłopoty z kupkami luzne ,śmierdzące ,niestrawione ,czasem było ich po kilka dziennie ,(może to było po glutenie) bo juz nie je od lutego i kupy sie poprawiły teraz są nawet zaparcia no i ta krew ze śluzem w kupie (chirurg wykluczył że to przez zaparcia) byłaby podobno świeża .Alerga pokarmowa na wiele produktów ,i co dziwne dopiero jak skonczył rok zaczęły się problemy z alergią ,wysypki, atopowe zapalenie skóry ,ja teraz kojaże że pewnie wtedy złapał te świństo.Kłopoty ze snem ,nadopbudliwośc ,słaby apetyt ,sińce pod oczami.
Możesz wejsc na forum alergiie lub pasozyty i candidia
http://forum.gazeta.pl/forum/f,578,Alergie.html
http://forum.gazeta.pl/forum/f,578,Alergie.html

Tu jest dużo na temat wpływu pasozytów i grzyba na alergię ,lekarze niestety o tym żadko mówią a naprawdę takie małe dziecki juz mogą miec ,nawet niemowlaki przeciez moga zarazic sie od rodziców .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Od pasożytów dobry lekarz:
Dr. Wojciech Ozimek
ul.Aleja Wilanowska
105 lok1.
Warszawa
601 290 999
ozimek.orangemail.pl

Leczenie rezonansem i prądem( i b. dokładne badanie rezonansem pasożytów)
Rafał Winiarek
505 032 649
Wraszawa

leczenie ozonem (nie spróbowałam ale ponoć usuwają różne rzeczy):
centrum Ozonoterapii
ul.Grochowska 336
Warszawa
+48 22 618 2012
+48 726 705 200
p. Andrzej Lanskoruński
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
witam czy pan Rafał WIniarek pracował kiedyś na ul Wąwozowej ???
aurana pan IGOR OGORNIK Warszawa ul elegancka 22 468 89 27 lub wpisz a neta AURANA tam wyskoczy lepszy kontakt
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam .Jestem lekarzem, który zajmuje się diagnostyką i leczeniem chorób pasożytniczych. Osoby z okolic Trójmiasta zapraszam do mojego gabinetu i na stronę http://www.remedical.pl Diagnostykę wstępną wykonuję na podstawie mikroskopowego badania krwi, a jeśli trzeba dalej diagnozować to kieruję w odpowiednie miejsca. Pozdrawiam Tamara Uryniuk
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4
jaki przypadek, ze na podforum "zdrowie" właśnie 2 osoby polecają ten gabinet w 2 różnych wątkach :]
Szpital gdynia orłowo-ze skierowaniem od ogólnego, że leczenie nie przynosi rezultatu.
Nie wierzcie w mikroskopowe badanie żywej kropli krwi. Prosze obejrzeć sobie reportaż Uwagi! TVN
http://uwaga.tvn.pl/9127,news,,zywa_kropla_krwi,reportaz.html
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Tutaj muszę obronić Panią Tamarę. Naszą krew zbadała, wyszły pasożyty i grzyby, skierowała nas na badania laboratoryjne pod tym kątem. Dopiero po uzyskaniu wyników (wyszły lamblie) dostaliśmy leki (zental) oraz ziołowe preparaty wspomagające. Nikt nikogo nie naciągał.
imageimage
Proszę o opinie na temat pani dr Tamary Uryniuk na poniższym forum:
Proszę o opinię na temat dr? Tamary Uryniuk na ponizszym form:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=544014&c=1&k=160#post9495537
Przydałby się lekarz od chorób wewnętrznych, ja polecam tutaj http://www.mpmedical.pl/
pani Tamaro U. mam osobiste pytanie,od jakiegos czasu zaczelam odczuwac dyskomfort tzn zaczelam odczuwac "łaskotanie"w odbycie i swedzenie(przepraszam za szczerosc ale niewiem jak to inaczej ująć.Czuje wrecz codziennie w roznych odstepach czasowych jakby cos sie tam ruszało, odebrałam dzis wyniki badan kału na pasozyty i nie wykryto zadnych.po jutrze ide z wynikami do lekarza ale poki chciałabym poznac pani zdanie na ten temat,byłabym wdzieczna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Pewnie rak jelita grubego albo brak higieny osobistej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8
Proszę nie komentować na swoim przykładzie...a jeśli chodzi o raka jelita to watpię bo myśle ze towarYszyl by wtedy ból
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Proponuję w takim razie się podrapać ,tylko później rękę umy co by zdrowo było.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Masz strasznie ambitne posty, zdradzisz swoje wykształcenie? Zakładam ze zawodowe...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
pewnie grzybica, posmaruj maścią clotrimazol (dostępna nawet bez recepty)
Jaka była u Pani diagnoza ?
Möja coreczka miala silna alergie co sie okazalo byla bardzo zarobaczona.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
centrum aurana warszawa na ursynowie ul.elegancka33. fachowcy.bakterie grzyby pasozyty. i wiele inny zeczy ...........zwlaszcza dzieci.
Cześć. Troche minelo czasu od zalozenia Twojego postu ...
Czy udalo Ci sie znaleźć dobrego Parazytologa lub innego specjaliste na tzw robaczki?

Inne tematy z forum Zdrowie

DR Michalska- poradnia hepatologiczna (5 odpowiedzi)

czy ktoś był u tej pani dr na wizycie?

Jakie skuteczne środki na erekcję (7 odpowiedzi)

Rzecz jasna nie dla mnie ale dla mojego męża, który od jakiegoś czasu ma niego mniejsza kondycję...

Endometrioza (44 odpowiedzi)

Hej Kochane Forumki :) Mam małe pytanie ponieważ niewiele znalazłam na ten temat na forum :(...

do góry