Widok

Lekki wózek do miasta 2w1. Mało miejsca

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej dziewczyny! Może któraś z Was polecić lekki wózek typu 2w1 bądź 3w1? Upatrzyłam sobie Maxi Cosi Elea - dość lekki w porównaniu np. do Tako, możliwość blokady przednich kół, bardzo łatwy w obsłudze i co bardzo ważne, po złożeniu zajmuje minimum miejsca (stelaż na płasko, gondola też), co do naszego małego pokoiku pasuje idealnie. Nie wiem jednak jak z bezpieczeństwem i wytrzymałością. Niby mieszkam na Przymorzu, ale nasze chodniki są jakie są i boję się o trwałość wózka. Może jakieś opinie? A może inne propozycje? Ważne, żeby nie był strasznie ciężki, by można go było maksymalnie złożyć (najlepiej gondolę też), by przednie kółka można było zablokować no i wiadomo, bezpieczeństwo dziecka. Z góry dziękuję ze opinie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
delti emu, bardzo polecam, bo jest lekki, fajnie się prowadzi, wejdzie nawet do malutkiego bagażnika. Można doczepić fotelik i na samych kółkach jeździć np. po sklepie nie budząc dziecka podczas przesiadki z samochodu
image
a składa się na płasko? Tak żeby np. wszedł pod łóżeczko?
concord fuzion
Hartan - VIP
stelaż składa się do na prawdę małych rozmiarów, gondola składa się także (specjalny patent), dość lekki i bardzo porządny.

My zakupiliśmy Hartan Racer GT, ale on jest trochę cięższy i ma ciut większe kółka z przodu.
Navington corvet. Stelaz co prawda 10kg,ale sklada sie w walizkę- łatwo go chwycic do wnoszenia, można też ciągnąć za rączkę jak walizkę. Ja wnosiłam w jednej ręce gondolę,a w drugiej stelaż. Stelaż chowaliśmy w szafie w przedpokoju,a czasami zostawialiśmy w bagażniku- idealny do wypadów na zakupy-z wpiętym fotelikiem. Mimo braku skrętnych kół,bardzo zwrotny,dobrze wyważony. Teraz mieszkamy w domu i spacerówkę sprowadzam/wciągam po schodach-nic się z nim nie dzieje,bardzo mocny stelaż. Można go potem złożyć w domu razem z siedziskiem i postawić. Ale to jest cięższy wózek, terenowy- super na krzywe chodniki i do lasu. I chyba lepiej się prowadzi wysokim osobom.
ja ja kiedys przegladalam wozki to w x-landerze byla mozliwosc wziecia parasolk/lekkiej spaceroweczki do tego adaptery na gondole czy fotelik samochodowy,i jest super rozwiazanie
mniejsze kolka ale wszedzie sie zmiesci, gondola pojezdzisz moze 6 miesiecy potem i tak spacerowka, sprawdz takie jak Ci pasuja i czy mozna do nich dokupic gondole.(i w innych firmach)

wiekszosc wozkow 2w1 jest ciezka i duza, ale super zwrotna i wygodna, wszystko zalezy jakie masz potrzeby. ja sobie chwale XA ale do domu zabieralam tylko gondole reszta w piwnicy a auto mam partnera i nawet nie musialam skladac wozka tylko w calosci do bagażnika ;)
Dzięki za info :) zależy mi też na stabilności, małe kółka odpadają - czekają mnie miesiące zimowe z gondolką :)
ja jestem po zimowym dziecku i dla mnie ten delti idealny, ale może przejedź się po sklepach i pooglądaj na żywo. Zastanawiałam się też nad x-landerem i nutsy tarnsporterem ale ten wygrał.. ma spacerówkę oczywiście, składa się bardzo fajnie i mało miejsca zabiera, już mniejszego i lżejszego to ciężko znaleźć, cenowo też całkiem. Ale pooglądaj, niech ci w sklepie złożą. mamy w trójmieście świat dziecka czy akpol gdzie dobrze są wyeksponowane
dzięki :) ktoś jeszcze ma jakieś propozycje?
brio go waży chyba 10 kg
Graco evo- bardzo lekki i bardzo zwinny do miasta

Ja mam o tyle dobrze, że jak mój synek wyrośnie z gondolki to nie będę musiała kupować spacerówki, bo gdy kupowaliśmy z mężem wózek to zdecydowaliśmy się na wielofunkcyjny, więc wymienimy tylko jeden element i spacerówka gotowa! To bardzo funkcjonalne rozwiązanie. My akurat mamy wózek od Adamexu, a model Vicco :))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A słyszałaś o wózkach od Adamexu? Są na prawdę super! Mam od nich wózek Vicco, a siostra ma Monte. Sprawdzają się rewelacyjnie. Obie wybrałyśmy wózki wielofunkcyjne, bo to znacznie ułatwia życie :) Są lekkie, kompaktowe, więc w bagażniku, czy w mieszkaniu mieszczą się bez problemu :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (26 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (104 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (15 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...

do góry