Widok

Mój pan po mnie posprząta?

Opinie do artykułu: Mój pan po mnie posprząta?.

Biały zimowy puch już dawno odsłonił swoje tajemnice, czyli głównie pozostałości po naszych czworonożnych pupilach. Gdańsk z nadchodzącą wiosną po raz kolejny rusza z kampanią przypominającą o tym, że posiadanie psa to nie tylko przyjemność, ale także obowiązki. Kampania podobna do gdyńskiej Pies w Wielkim Mieście, plakaty, także drastyczne - jak ten sprzed paru lat z Pruszcza Gdańskiego, na którym dziecko wkładało sobie do ust psie odchody - czy rozdawane za darmo torebki. To tylko niektóre ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gó.wn.a to jest pikuś!!!

mój sąsiad jest tak bezczelny, że w lato ( wszystkie okna w domu muszą być otwarte z wiadomych względów ) wypuszcza 2 jazgoczące jamniki do ogrodu przydomowego. Nie da się wytrzymać. Policmajstry niby interweniowały ale to i tak nic nie dało bo burek jest strasznie złosliwy. Myslałem o mocnej wiatrówce ale chyba mam lepszy pomysł na wykorzystanie syreny ultradźwiękowej. Ktos zna jej skutecznośc?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ja tego nie rozumiem, przecież sam możesz wdepnąć.

Ja po swoim psie zawsze sprzątam. Tak ciężko jest mieć ze sobą woreczek żeby zapakować i wyrzucić do kosza?
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 3

bezpańskie psy robią małe kupy

poza tym ich kupy są małe i twarde, najgorsze są kupy psów karmionych tanią karmą z biedronki. Objętość stolca jest większa - taki napuchnięty - i śmierdzą niemiłosiernie.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4

w osowie jest przepiekny park, w którym znajduje się duży wybieg dla psów. I co z tego, wczoraj byliśmy na spacerze w tym parku, który cały usiany był gów..... Nie mieści się w głowie że ludzie nie sprzątają po swoich psach. A może ci właściciele załatwiają się u siebie w domu na pdłogę, skoro nie widzą problemu.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lepiej oddać do schroniska???

Człowiek i pies powinni być jak przyjaciele, mieszkanie w bloku to nie wyrok!
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 6

Walka z wiatrakami...

Rzucanie śmieci gdzie popadnie to nasza brudacka natura. A psie kupy... Zaraz zacznie się pisanie że to nawóz i trawa lepiej rośnie. Masakra jakaś.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Szacunek dla tych którzy sprzątają!!

Są to głównie osoby do 40 roku życia, ale zdarzają się nawet osoby po 50 roku życia i też sprzątną po swoim psie, jest to jednak rzadki widok. Osoby młode rozumieją że tak właśnie powinno być że się sprząta po swoim piesku i uważają to za normalne (chyba że ich komunistyczni rodzice nauczyli patologi), dla osób które wychowały się w komunie to jest "coś nie do zaakceptowania".

Niestety komuna to była patologia, jeszcze sporo wody w Wiśle musi upłynąć żebyśmy doszli do normalności...
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 3

prawda

Zgadzam się sprzątać po swoich psach!! Ja mam psa a uwierzcie robi nie mało i zawsze po nim sprzątam . To się w glowie nie mieści na trawnikach nie ma gdzie już nawet nogi bezpiecznie postawić ! Ludzie chciało się pieska to sprzątac !!
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 1

Proste

Wziąć rzeczone guano, wysmarować nim drzwi właścicielki i gwarantuje, że będzie po kłopocie!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

to ta od tego nowofunlanda (czernego, dużego, długowłosego)?

przez niego cała Kossaka i Sobótki jest z****na.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja mam pytanie:

Czy macie jakiś sposób na wygodne i ekologiczne sprzątanie psich kup? Bo w papierową torebkę zebrać bardzo ciężko - wie każdy, kto próbował - w plastikową bez problemu, ale pakowanie kupy w plastik to debilizm, z biodegradowalnego nawozu powstaje cuchnąca ekologiczna i epidemiologiczna bomba. Biodegradowalnych woreczków w sensownym rozmiarze nie mogę nigdzie dostać. I proszę się nie nabijać, państwo antypsiarze - są ludzie, którzy usiłują sprzątać i chcieliby to robić jak trzeba, ale czasem z dwojga złego lepiej zostawić kupsko pod krzakiem niż produkować tygodniowo 14 takich "kapsuł czasu". Z góry dziękuję za podpowiedzi typu "uśpić psa" tudzież "chować kupę do kieszeni". Przypominam, że ludzie też walą kupska i też się to gdzieś musi podziać.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dokładnie ja musze miec nie kiedy nawet 3 ze sobą bo 1 nie wystarcza :P
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mieszkam na Strzyży na Al. Wojska Polskiego. Ale teraz powinna się ona nazywać Aleja GUANIANA, bo cała jest z****na. Sama mam psa, i sprzątam po nim za każdym razem. Ręce mi od tego nie odpadły. Wkurza mnie na maksa jak właścicel pozwala swojemu pupilowi s**** na chodniku. Zdarza się często że psy s****ą przed wejściem do klatki. Spod 20 puszczają swoje psy bez smyczy te nie załatwią się pod swoją klatką tylko biegną obok s**** sąsiadom pod okna albo na chodnik. Miasto nie ma kasy- niech wyślą patrole i wlepiają mandaty, będzie i kasa i porządek. DOPUKI NIE BĘDZIĘ SIĘ EGZEKWOWAĆ KAR TO LUDZIE BĘDĄ MIELI TO GŁĘBOKO W D...E!
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 1

Caps Lock

qwertyuiop
asdfghjkl
zxcvbnm.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 11

Po pierwsze nie zmieni się mentalności ludzi, tym bardziej starszych, którzy kiedyś ze wsi wprowadzili się w latach 60 i 70

do bloków i nie wyobrażają sobie, żeby w mieszkaniu nie mieć psa, albo dwóch. Na wsi pies s****dookoła zasięgu swojego łańcucha wokół budy i nikomu to nie przeszkadza. Dlaczego w mieście ma przeszkadzać?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8

Na Mar.Polskiej 14 w N.P. pewna dama wyprowadza swego o****jtusa na podwórko w jedno miejsce pod okna sąsiadów odchodów jest tak wiele że chyba jedna wywrotka nie dała by rady tego wywieśc.Może tym by się zajeła straż miejska.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sprzątajcie!

Sprzątać trzeba. Sam kiedyś nie sprzątałem, ale z czasem zmienia się podejście do wielu spraw. Wierzcie mi, to nie jest problem, a o wiele przyjemniej jest żyć w czystości. Większość narzeka że w Polsce jest brudno i większość śmieci i nie sprząta... . Zadbajmy trochę o swoje otoczenie! Kiedyś, jeszcze za czasów studenckich przyjechali do nas Niemcy z wymiany. Jeden z nich nie mógł się nadziwić, widząc firmy sprzątające w spółdzielni mieszkaniowej. Skwitował to w ten sposób: musicie być bardzo bogaci, żeby śmiecić a potem jeszcze zatrudniać ludzi którzy to sprzątają. U nas we wspólnocie sprzątają na zmianę lokatorzy. Nie prościej nie śmiecić i zaoszczędzić sporo środków? Cóż, myślę że z dobrych wzorców powinniśmy korzystać. Na moim osiedlu też zaczyna się to pomału zmieniać - coraz więcej ludzi sprząta (głównie ludzie młodzi), choć to wciąż mniejszość. Starsi ludzie gdy zwróci im się uwagę na to by posprzątali po swoim pupilu, najczęściej reagują awanturą...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry