Widok

Mój pan po mnie posprząta?

Opinie do artykułu: Mój pan po mnie posprząta?.

Biały zimowy puch już dawno odsłonił swoje tajemnice, czyli głównie pozostałości po naszych czworonożnych pupilach. Gdańsk z nadchodzącą wiosną po raz kolejny rusza z kampanią przypominającą o tym, że posiadanie psa to nie tylko przyjemność, ale także obowiązki. Kampania podobna do gdyńskiej Pies w Wielkim Mieście, plakaty, także drastyczne - jak ten sprzed paru lat z Pruszcza Gdańskiego, na którym dziecko wkładało sobie do ust psie odchody - czy rozdawane za darmo torebki. To tylko niektóre ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Lepsze od fotoradarów

Wystarczy rano popatrzeć co dzieje sie pod falowcem. Paniusie w szpileczkach, szlafroczkach stoja na klatkach, a sfory psów obszczywaja i obsrywają okolicę. Wystarczy posłać Straż Miejską madaciki tak po 500 zł !
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak jeden z drugim zapłacą 500 stów to nauczą się sprząta.

Po pierwsze niech Straż Miejska zacznie wlepiać te mandaty, u mnie na osiedlu nie widzę w ogóle patroli, a po drugie może warto by się zająć koszami na śmieci a nie plakatami. Mam dwa psy i sprzątam po nich tylko że z woreczkiem z kupą muszę przejść pół osiedla, żeby go móc wyrzucić.....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

co sie głupio pytasz

gdzie te mandaty? a co mają się z tobą rozliczać? skąd wiesz jakie są statystyki pod względem tego ile i za co strażnicy miesięcznie dają mandatów? gdyby nie tacy jak ty wtrącali się do ich pracy oni tez mieli by większą motywację do podejmowania działań. Opiszę jedną sytuację w skrócie w zeszłym roku mój kuzyn na patrolu został zaatakowany przez ogłupiony naród który wtrącał się w jego pracę otóż chciał żeby koleś który regularnie co roku w sezonie zatrudnia młode naiwne osoby i podsuwa im do podpisu dokument w którym zobowiązują się oni do tego że gdyby chcieli zrezygnować z pracy przed okresem na jaki się zgodzili to płacą za karę kilka tysięcy ale stoisko było nielegalne więc codziennie dostawali mandaty za to że tam handlują przyjmowali je z płaczem więc kuzyn któregoś dnia zobaczył przy stoisku poza zatrudnionym sprzedawca właściciela tego dobytku gdy podszedł i zażądał od niego dokumentów ten z krzykiem ludzie pomocy zrobił cyrk ludzie zaczęli się schodzić nie wiedzieli jaka jest naprawdę sytuacja zaczęli przeszkadzać w czynnościach służbowych skończyło się szarpaniną i kolejną nagonką na straż gdyby nie tacy jak ty koleś który regularnie wykorzystuje i szantażuje ludzi zostałby złapany ale po co jak taki jeden z drugim słyszy ludzie pomocy i jak głupi leci na pomoc brawo z jednej strony są oczekiwania a jak strażnicy podejmują się zadania wy im to utrudniacie nie mając nawet pojęcia o co w sumie chodzi oj jak ta staż jest be
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jestes burak
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja sprzątam

ja sprzątam po swoim psie :) to nic trudnego ale tak jak piszą przedmówcy - kwestia mentalności naszego zaciemniałego społeczeństwa :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

gdzie ty mieszkasz??

przecież to

... PRZEBIŚNIEGI :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Liczenie kup na chodnikach

to zabawa moich dzieci w drodze do szkoły. Dziękuje wam psiarze za dostarczenie dzieciom rozrywki:P
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Straż Miejska, Wiejska niech łapie złodzieji!

A nie ugania się za babciami z pietruszką czy z pieskiem.
Pogibało Was totalnie! Nie ma poważniejszych problemów niż psie kupki?
Zobacz ile jest śmieci na chodnikach, trawnikach w postaci puszek po piwie, butelek po wódce! To nie zrobiły psy. Pijaczki aż zacierają ręce jak ta głupia gawiedź zajmuje się tylko psim guanem!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

O to cała Polska!

Mnie okradają złodzieje, złomiarze, obszczymury na działce! A straż miejska ugania się za babciami z małymi pieskami - paranoja!
Złodziejaszki aż się śmieją i na kradzieżach działkowych, piwnicznych dokszkalają się na groźnych przestępcach.
A lobby psofobów jak co roku wszczyna dyskusję na temat psich kupek a nie zauważa sterty śmieci zalegających na ulicach, podwórkach i chodnikach.
Popatrzcie jak wygląda ul. Dmowskiego, Kilińskiego, Brzozowa w centrum Wrzeszcza - pełno tam puszek po piwie, butelek po wózie - czy to też zrobiły psy?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Na smalec !

Właściciel każdego psa który nie posprząta kupy swojego czworonoga powinien być przerobiony na smalec, a smalec oddany dla dożywienia psów w schronisku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

kupa kupą poganiana

Przykładów daleko nie trzeba szukać, piękne nowe osiedle koło zielonego rynku 10tys/m2 a kultury zero. Wychodzi jedna z drugą plastikowa panienka i gdy piesek zrobi kupkę to biegnie tylko żeby nikt jej uwagi nie zwrócił. Niestety to nie tylko babcie na emeryturze nie sprzątają.
Kiedyś Cię dogonię, albo przerzucę piękną kupę na Twoje piękne osiedle....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiecie co to syndrom wybitej szyby?

Jak wybrani do tego przez gdańszczan tzw "włodarze" nie dbają o miasto, to mieszkańcy też przestają o nie dbać - jedni śmiecą, nie sprzątają po psach, inni powoli się do brudu przyzwyczajają, lub nie mają siły walczyć.

Jak pies walnie kupę, a właściciel nie sprzątnie, to potem ta kupa tak długo będzie leżała, aż się rozpuści w deszczu, albo wyschnie i wiatr ją rozwieje i ludzie rozdepczą.
Apele o zbieranie kup w brudnym i niesprzątanym mieście, to tak jakby zaszczany menel mówił o zaletach higieny.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

a co tam..

a ja sobie planuję chodować krowę , mam dwa pokoje , wolno mi? a na chodnik będę wyprowadzał.. a poważnie, mieszkania są dla ludzi a nie dla zwierząt , pies jest stworzony do swobody a nie do przebywania w niewoli , to są dręczyciele zwierząt " ci przyjaciele" co trzymają psy dla swojej satysfakcji , ja to bym zakazał definitywnie trzymać psy w mieście i tyle..

Bo byłem u

ciebie w domu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

ALe minusują

zamęczający zwierzaki!

Jestem

kretynem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Można?

Można.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A gdyby tak każdą kupę przyspisać do psa (badanie DNA),a kosztami badania i sprzątania

obciążyć właściciela ?
do góry