Widok

Mój pan po mnie posprząta?

Opinie do artykułu: Mój pan po mnie posprząta?.

Biały zimowy puch już dawno odsłonił swoje tajemnice, czyli głównie pozostałości po naszych czworonożnych pupilach. Gdańsk z nadchodzącą wiosną po raz kolejny rusza z kampanią przypominającą o tym, że posiadanie psa to nie tylko przyjemność, ale także obowiązki. Kampania podobna do gdyńskiej Pies w Wielkim Mieście, plakaty, także drastyczne - jak ten sprzed paru lat z Pruszcza Gdańskiego, na którym dziecko wkładało sobie do ust psie odchody - czy rozdawane za darmo torebki. To tylko niektóre ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Super

Mieszkam w gdyni ,powiem tyle wladze miasta to jest wielkie gó..o.Psy s****a na plazy i nic straz miejska to przeciez elita i takimi sprawami sie ni zajmuja.A jak sie znajdze idiota co po swoim pupilku posprzata to gó..o do kieszeni musi chowac bo nie ma gdzie wywalic.

Brawo szczurek i reszta wladz nowoczesnego miasta gdynia

,
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ooo

no rzeczywiście moszna..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czy dzieci (mali ludzie) oddają kał na chodniki i trawniki? Czy ty jesteś nienormalny?

Jak sadzę jesteś psiarzem i twój koronny argument to dzieci. Czy ty jesteś aby zdrowy,( zdrowa) psychicznie ?

Na chamską odzywke mogę jedynie po chamsku odpowiedzieć: s**** się leszczu

niemaco obwiniac babcie czy młodzi poprostu jest małostowa ilosc osob z tej i z tej grupki mieszkam w bloku w brzeznie na parterze i wybaczcie ale jest przerażajace jak ludzie potrafia bys jak świnie łażą z tymi kundlami i niepatrza ze s****taki kundel pod czyimis oknami a co tam n**** i ide dalej ale mam nadzieje ze wkoncu sie to ukróci ze ktos sie porządnie za to weżmie bo zwracac uwage to nic nie robi na takich brudasów
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

bądżcie obiektywni

na filmie i w rzeczywistości więcej jest petów, papierów i różnych folii niż psich kup !
Ponad to, psie odchody są śmieciem bardziej ekologicznym !
Nie bronię nieodpowiedzialnych właścicieli psów, lecz wskazuję, że osoby wyrzucające np. torebki po chipsach szkodzą bez porównania bardziej środowisku i wyglądowi naszych miast.
... a o wszędobylskich petach, to już strach pomyśleć.

ha ha ha

tam gdzie śledzie tam i guanem jedzie

TRZEBA MIEC JESZCZE GDZIE WYRZUCIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

OCZYWISCIE, BARDZO CHETNIE SPRZATALABYM PO SWOIM PSIE, LECZ PO PIERWSZE NIE MA STOJAKOW Z TOREBKAMI, ANI W ADMie, A PO DRUGIE JAK ZBIORE TA KUPE TO CHYBA MUSZE MEIC GZIE JA WYRZUCIC. NA DOLNYM MIESCIE NIKT NIE DBA O SMIETNIKI. NAWET NA PRZYSTANKACH ICH NIE MA! TO GDZIE MAM SOBIE TA KUPE WZIASC? DO DOMU??

POSTAWCIE MI SMIETNIKI- DAJCIE TOREBKI I OCZYWISCIE MOGE SPRZATAC.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Coraz więcej

Ja sprzątam po swoim psie, zauważyłam, że robi to coraz więcej osób. Na szczęście!

Wielki mi problem

Przecież psia kupa to naturalny nawóz, "s****i muchy będzie wiosna, będzie trawka lepiej rosła" :P A tak na poważnie to niech lepiej miasto pieniądze na szpitale przeznaczy, a nie na bezsensowną kampanię, która i tak ludzi nic nie nauczy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

a ile produkują

homosapiensy?

Australia

W Australii jest od razu wysoki mandat nie tylko za nieposprzątanie po psie,ale również za nieposiadanie worka przyczepionego OBOWIĄZKOWO do smyczy!Worek musi być w kolorze jaskrawo żółtym lub pomarańczowym tak aby policja czy straż miejska z daleka widziała czy jest, czy go nie ma.Dodać należy że rzadko się zdarza aby w Australii ktoś pozwolił sobie wyjść na spacer bez worka przy smyczy.Tylko takie rozwiązanie mandat za niesprzątnięcie + mandat za brak worka + nieudawanie straży miejskiej że problemu nie ma - przyniesie pożądane skutki. Bo na razie całe Trójmiasto guanem stoi!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pies

Dzis usłyszałam wiązanke od młodego człowieka (gimnazjum) któremu zwrócono uwage odnośnie posprzatania po swoim pupilu czasami az strach sie odezwac a uwaga byla od strarszego człowieka.......

to zapraszamy do pruszcza gdanskiego!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja zamawiam biodegradowalne woreczki przez internet, są rewelacyjne.kiedys używałam zwykłych plastikowych woreczków ale to niezbyt miły widok jak niesie się taki woreczek przezroczysty z zawartością nieraz bardzo długo zanim trafi się na kosz na śmieic.wejdź na stronę http://www.psiapaczka.pl naprawdę warto

matko jedyna autor filmu to jakiś cham i prostak,jakiś małolat co nie umie się wysłowić, co za słownictwo ja nie wiem.Rozumiem,że jest problem z psimi kupami,ale jak taki portal jak trójmiasto.pl może publikowac taki filmik nakręcony przez jakiegoś małolata co nie zna normalnych słow,wstyd.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

i palenia papierosow w miastach. i picia alkoholu w miastach- wandalizm, chodniki zarzygane... i jezdzenia samochodami po miastach- spaliny, wypadki... i zabawy dzieci w miastach- jeszcze szybe pilka wybija.....................

Druga strona medalu

Rozumiem nagonke na sprzatanie po psie. Jestem mloda (nie tylko staruszki maja pieski...), mam partnera/rodzine/przyjaciol/znajomych (wiec nie tylko samotni psychole trzymaja psy...) i mimo ze w czasach mojego dziecinstwa (a nie bylo to dawno, 10-15 lat temu) nikt po psach nie sprzatal i ja tez nie, to zaczelam to od jakiegos czasu sumiennie robic, nie tylko za dnia, ale tez noca, gdy nikt nie patrzy, gdy sypie snieg itd. Bo macie racje, nikt nie chce zyc w zasyfionym miescie. ALE kiedy moj pies s**** ja kolo niego stoje z przygotowana juz w dloni torebka, a przechodzien komentuje: 'i kto to posprzata', ja mowie: 'JA' pokazujac mu woreczek, a on na to: 'nie wierze!', to SORRY, ALE MI SIE ODECHCIEWA. I na przekor jemu NIE SPRZATNE. Bo po co mam to robic, skoro wokol mojego s****acego psa lezy pelno gowien po innych zwierzakach i jakbym sie nie starala, idac z psem z gory jestem znienawidzonym obiektem. Dlatego proponuje Wam, ludzie pouczajacy wlascicieli psow, poczekajcie z osadem, nie wrzucajcie na psiarzy zanim nie zobaczycie, ze faktycznie nie sprzatneli, bo jezeli sie pomylicie, to takiego nielicznego dbajacego o czystosc psiarza wkurzycie i go zniechecicie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

!!!

sam mam psa ale po nim sprzatam...a takim co s****ą i nie sprzątają 500zł kary i się nauczą!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
do góry