Widok

Mój pan po mnie posprząta?

Opinie do artykułu: Mój pan po mnie posprząta?.

Biały zimowy puch już dawno odsłonił swoje tajemnice, czyli głównie pozostałości po naszych czworonożnych pupilach. Gdańsk z nadchodzącą wiosną po raz kolejny rusza z kampanią przypominającą o tym, że posiadanie psa to nie tylko przyjemność, ale także obowiązki. Kampania podobna do gdyńskiej Pies w Wielkim Mieście, plakaty, także drastyczne - jak ten sprzed paru lat z Pruszcza Gdańskiego, na którym dziecko wkładało sobie do ust psie odchody - czy rozdawane za darmo torebki. To tylko niektóre ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

właścicielka psa

jako jedyna ze swojego bloku ( w którym jest kilka psów, w tym wielkie= wielkie kupy) sprzątam po swoim psie. Żeby dotrzeć na trawniku do kupy po swoim jamniku mijam kupy wielkości całego mojego psa i mało nie wymiotuję na ten widok. Nie jest mi wstyd sprzątać po psie, ale trochę głupio się czuję idąc z torebką z kupą pół osiedla, bo administracji ( Gdańska Spółdzielnia Mieszkaniowa) nie chciało się postawić więcej śmietników. Gdzie są te służby. co tak chętnie wlepiają mandaty? zamiast na fotoradarach zbiłyby dla miasta fortunę dla miasta na kupie:) jednak prawda, że pieniądze leżą na ulicy.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

co Ty pleciesz zaściankowy człowieku?

doucz się trochę, dla KAŻDEGO psa najważniejsze jest być w otoczeniu ludzi a nie w kojcu (o łańcuchu nie wspomnę!). Nie ważne jakie masz mieszkanie, z dużym psem się poprostu biega, wychodzi na długie spacery itd. i nawet kawalerka nie przeszkodzi ...

Głupków sie nie sieje sami sie rodzą..niestety
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 11

Generalizujesz, żeby sobie ulżyć. Z twojego postu przebija przede wszystkim pogarda dla starych ludzi. "Stare grzyby z głupimi kundlami", "taki delikwent", "gęby"... Tak, jakby gimnazjaliści, wystrojone paniusie, czy młodzi mężczyźni o dobrze rozwiniętej muskulaturze, prowadzących amstaffy powszechnie sprzątali po swoich psach... Czy też może oni denerwują cię mniej z innych niż psie kupy powodów?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4

Kto teraz trzyma psa w mieszkaniu w bloku?

Chyba tylko komunistyczne dziady i ich dzieci, które wyniosły, to od rodziców. Wszelkie choroby i bakterie przynoszone z zewnątrz na łapach zwierzęcia. Wieczny smród ciapkowa w mieszkaniu i ujadanie kundla na cały blok, a czasami i na osiedle, bo jest trzymany na balkonie.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 14

Na mentalność nic tak nie działa, jak porządny mandat.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 1

WLEPIAĆ MANDATY ----JEDYNY SPOSÓB

Mam psa- sprzątam po nim. Na Strzyży każdy kawałek ziemi a i czasem chodnika jest z****ny. Teraz wychodząc z psem muszę uważać żeby i on nie wlazł w guano i nie roznósł tego po mieszkaniu. Poruszanie się jak po polu minowym, jedno ominiesz a w drugie wdepniesz. A może jak właścicel nie chce posprzątać to jak mamy jakiś worek to posprzątać i bach w właściciela, niech zabiera co jego. Następnym razem nie zapomni.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

W pełni popieram!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie jestem właścicielem psa

Mieszkam na Zaspie i bardzo rzadko widze osoby sprzątające po swoim psie więc te 50 ileś procent to raczej fikcja.Inna sprawa to gdzie wyrzucać odchody .Śmietniki na Zaspie są w większości pozamykane więc osoba która by chciała posprzątać musi nieść psie odchody długi czas. Nie wiem jak to będzie w z segregacją -gdzie wyrzucać ?Potrzebne by były specjalne kosze na psie odchody które by były sprzątane co dziennie bo lato to wiadomo.... Na dzień dzisiejszy chodniki Zaspy wyglądają jak pole minowe
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

JAK BYŚ KOLEGO WIEDZIAŁ TO ZAWSZE PISZE Z WIELKICH LITER..SPECJALNIE TAK. I WSADZ SOBIE TEN ALFABET TAM Z SKAD U PSA WYPADA KLOCEK
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 76

czy masz jakieś badania na ten temat?

piszesz banały. To że mentalności szybko nie zmienisz, nie znaczy, że kampania gdyńska nie miała sensu. Warto perswadować, a mandaty oczywiście swoją drogą. Konsekwencja i determinacja w działaniu kluczem do sukcesu. Warto takie kampanie prowadzić, badać ich skutki i ewentualnie uzupełniać innymi działaniami. 100% skuteczności się nie osiągnie, ale to nie znaczy, że sytuacji nie da się poprawić żadnymi metodami.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jamniki?! Nie rozśmieszaj mnie. Mój sąsiad narkoman hodował dwa monstrualne DOGI ARGENTYŃSKIE. To bydlęta wielkości cielaka. Wychodzę na balkon i czuje się jak w Pępowie - duże zwierzęta gospodarskie, kupy, lanie po płocie (sąsiad płot walnął sobie porządny, dwumetrowy, nie będzie się mieszał z motłochem; a taki dog to za jednym zamachem niagary ze trzy litry wylewa) - patole na haju, grille na balkonach, Volty w dłoni, umcyk na całą p*zdę, przesiedleńcy z Bydgoszczy ucztują :) Kocham ten kraj.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

to daj mu węgiel i idz do weterynarza bo pies nie powinien miec biegunek one oznaczaja ze cos niedobrego dzieje się z psem badz ma zła karme
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ale ja sie do śmierci nie doczekam, zanim ci co ze wsi (Bydgoszczy, Elbląga, Pępowa) przeprowadzili się w TYM dziesięcioleciu - pojmą, jakie normy zachowań obowiązują w mieście.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jakby każdy tak zostawił pod krzakiem - no właśnie zostawia i widzisz jak to wyglada teraz, każdy kawałek trawnika z****ny. Musisz patrzeć żeby samemu nie wdepnąć a teraz po zimie patrzeć i manewrować psem aby i on nie wlazł. Ja wolę posprzątć nawet w tą plastikową torebkę.

Niezły pomysł na wykręt aby nie sprzątać po pupilu.

-------------Ach nie mam biodegradowalnej torebki to nie posprzątam.---------

Policz ile jest psów w trójmieście i ile to jest kup dziennie. Każdy pies zostawia swoje kupy pod krzakiem. Niezły wykręt.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Straż Miejska

A ja proponuję nałożyć obowiązek sprzątania psich odchodów Straży Miejskiej,skoro nie potrafią dopilnować właścicieli czworonogów,mogliby w ten sposób być pożyteczni
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 5

I dziady co ze wsi właśnie się przeprowadziły :) Takie dresowo-diskopolowo-remizowe-popegieerowe emigranty. Une teraz som miastowe!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

a ja nie sprzatam

Ja nie sprzątam po swoim psie, mój psiak jest nauczony załatwiać się w krzakach a nie przy chodniku albo co gorsze na nim. Choć jest duży to zawsze wciska się w krzaki a nie wyobrazam sobie wejsc po nim w geste krzaki. Czasami się zdarzy mu na trawie ale to wtedy mam torebeczke. Ale jak wiedze ludzi z psami które załatwiają się na chodniku to aż mnie coś ściska!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 13

a mnie najbardziej denerwuje, że sprzątam po swoim psie a jak wychodzę z domu to muszę poruszać się slalomem żeby w coś nie wdepnąć, może straż zamiast zakładać blokady na kołach i gonić staruszki handlujące kwiatkami mogłaby wstawiać mandaty właścicielom psów którzy nie sprzątają po swoich pupilach ?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry