Widok

Mój pan po mnie posprząta?

Opinie do artykułu: Mój pan po mnie posprząta?.

Biały zimowy puch już dawno odsłonił swoje tajemnice, czyli głównie pozostałości po naszych czworonożnych pupilach. Gdańsk z nadchodzącą wiosną po raz kolejny rusza z kampanią przypominającą o tym, że posiadanie psa to nie tylko przyjemność, ale także obowiązki. Kampania podobna do gdyńskiej Pies w Wielkim Mieście, plakaty, także drastyczne - jak ten sprzed paru lat z Pruszcza Gdańskiego, na którym dziecko wkładało sobie do ust psie odchody - czy rozdawane za darmo torebki. To tylko niektóre ...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

osowa

to że wiekszość olewa sprzątanie po swoich psach jest brakiem kultury , bo gdy pies się z******w domu , albo ogródku to trzeba posprzątać, na trawniku już nie.

Do tego gdyby postronni ludzie nie bali sie zwracać uwagi to może coś by się zmieniło. No i sprawa egzekwowania kar np. przez straż miejską. Jestem mieszkańcem osowy i straż miejska wlepia mandaty jak są zebrania w szkole i samochody parkują gdzie chcą, a mogliby ustawić się przy pierwszym lepszym placyku i też by zarobili.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Torebki

Nie mam obecnie psa (pewnie chwilowo ;)), ale temat psich kup nie jest mi obojętny. I tak patrzę wokół - niełatwo zdobyć te torebki. W mojej okolicy nie znam ani jednego punktu, czy dystrybutora w promieniu kilku kilometrów. Pewnie, można używać foliówek i ludzie to robią, ale co dalej? Folióweczka z zawartością do śmietnika? Co się z nią dalej dzieje? Niezbyt to ekologiczne. Natomiast papierowa przemoknie, zanim doniosę do kosza. Poza tym, w dzisiejszych czasach papierowe torebki nie są aż tak powszechne. Wiem, że dla chcącego nie ma nic trudnego, ale pierwszym etapem kampanii powinno być bombardowanie tymi torebkami na każdym kroku.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja trzymam psa w bloku i co z tego? Ty równeiz wnosisz choroby i bakterie na butach do domu! Smód w mieszkaniu? może u Ciebie! Nie wiesz że są ludzie którzy dbają o swoich pupili! Bardziej śmierdzi kot a dokładniej jego kuweta niż pies! Ujadanie? to chyba te małe zaczepno-obronne, albo psy nieprzyzwyczajone do zostawania w domu. Może i mój szczeka w domu ale tylko wtedy gdy ktoś przechodzi obcy po klatce. A co do ciapkowa, może i śmierdzi ale to wszystko przez takich ludzi którym pieski się nudza i wyrzucają je jak zabawki bądz przeteminowane jedzenie! a ja się pytam dlaczego! Wbrew pozorom łatwiej rozstać się z człowiekiem, przyjaźń można zakończyć z dnia na dzień, rozstać się z chłopakiem, wyprowadzić od rodziców. Tymczasem zwierzę jest absolutnie od ciebie uzależnione. Opuszczone nie poradzi sobie w obcym świecie. Nie możesz napisać mu listu pożegnalnego, albo wysłać mmsa z napisem żegnaj, bo go nie przeczyta. Nie zrozumie dlaczego wyrzucasz je z samochodu, przywiązujesz do płotu lub drzewa w lesie i nie wracasz. Dlaczego nagle zniknąłeś. Będzie cię szukało, za tobą tęskniło, będzie pragnęło twojego powrotu. Jesteś mu potrzebny, żeby przetrwać w świecie, którego zasad nie pojmuje. Pies, którego wyrzucisz nie zatrzyma się na czerwonym świetle, nie poczeka aż przejedzie pociąg, aby przebiec przez tory, nie znajdzie sobie dobrze płatnej pracy, nie wynajmie mieszkania, aby przetrwać zimę.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 9

pies w mieszkaniu

Pies traktuje mieszkanie jak swoją budę, nie ważne czy duże czy małe.
A pies puszczony samopas w ogródku jest nieszczęśliwy, bo nie ma kontaktu z człowiekiem.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 4

to akurat byłoby dużo nadużyć.
Sprzątam po swoim psie, ale ktoś mógłby mi zrobić zdjęcie w momencie, jak nie wyjęłam jeszcze worka z kieszeni, a pies już się wypiął.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

MANDATY

Jestem właścicielką znalezionego kundla. Zawsze sprzątam po psie. Zadarłam już z kilkunastoma osobami którym przypomniałam o sprztątaniu po psie. Uważam że tylko mandaty mogą nauczyć kultury, bo większość właścicieli jest niereformowalna.

Straż miejska do roboty, nie bójcie się, trzeba nauczyć ciemnogród porządku
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1

ty piszesz o szacunku?

używając słów" starzy" i burki" i gęby"?! pewnie masz nadzieję na wieczną młodość;)))
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

s**** NA URZAD

s**** na sprzatanie po swoim psie..place podatki i miasto dostaje siano za utrzymanie czystosci.niech te barany z urzedu w koncu rusza glowa i zatrudnia ludzi do sprzatania to bedzie czysto, a i bezrobocie spadnie a nie tylko kradna skurczybyki!!IDE TERAZ Z PSEM NA SPACER ZEBY ZROBIL WIELKA KUPE!!NAJLEPIEJ NA SRODKU CHODNIKA POD DOMEM BUDYNIA!!HAHAHHA
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 28

Myślałem że chodzi o murzyna

Myślałem że chodzi o murzyna
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

psów jest w gdańsku 40 tysięcy

za każdym by musiał łazić jeden strażnik miejski
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 16

Dlaczego nazywasz wypowiedź husky'ego wykrętem. Nie pisze, że nie sprząta, tylko, że "czasem lepiej z dwojga złego..." i ma na myśli zostawienie pod krzakiem, a nie na chodniku, czy na trawniku. Przecież widać wyraźnie, że gość ma dobre chęci, a sygnalizuje problem. A problem dostępności torebek faktycznie istnieje.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niech siwy też zje węgiel

raz na jakiś czas nie zaszkodzi
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja mieszkam w Gdyni i u mnie na osiedlu akurat jest dystrybutor z bezpłatnymi torebkami po akcji Pies w wielkim mieście, za to w centrum już są one płatne. W wywiadzie na końcu pewna Pani mówi że nie ma torebek na psie odchody przyczepianych do smyczy, a ja powiem że są w sklepach zoologicznym w którym jeszcze niedawno pracowałam. Powiem nawet że są różnego rodzaju a także woreczki uzupełniające. A teraz do Kiry. Szukasz psa? Ja szukam domu dla pewnej suczki, która błąkała się po moim osiedlu. Jak jesteś zainteresowana to napisz titinka1988@buziaczek.pl opowiem więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a jak ktoś powie że miał woreczek

ale pies narobił, więc zebrał i wyrzucił?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jorczuś?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

popieram jak najbardziej
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Sprzątałam po psie, dopóki spółdzielnia Ujeścisko oferowała worki

Ostatnio zbywają mnie co chwilę mówiąc, że będą za tydzień, za dwa... i tak od kilku miesięcy. Płacę podatki za psa i b. wysoki czynsz - chyba mogę oczekiwać worków z makulatury?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 15

babcie?

a moze mlodsi ludzie od babć to sprzataja po psach ? są tak samo pełni kultury jak niektore babcie...nie szuflakuj wszystkich babc do jednego pudełka...i wsrod bab i wsrod mlodych zdarzaja sie takie masy , ktore udaja ze ich pies kupy nie robi...najwiekszy problem to jest w tym ze jest na niesprzatatanie po psach spoleczne przyzwolenie! i nie jest to egzekwowane tak jak byc powinno przez prawo. dostałby taki czlowiek mandat 500zł albo wiece to moze by go to nauczyło
popieram tę opinię 46 nie zgadzam się z tą opinią 2

ŻĄDAM KATEGORYCZNIE UKARANIA

NASZYCH WŁAŚCICIELI. SWYMI ŁAPAMI NIE DAM RADY ZBIERAC SWE GUANO.
Hau Hau Hauuuuu
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry