Widok

Łóżeczko ze szczebelkami a bezpieczeństwo dziecka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Nie wiedziałam jaki dać tytuł...

Mamy klasyczne drewniane łóżeczko ze szczebelkami. Mamy założony ochraniacz z Ikea. Córeczka ostatnio ciągle w łóżeczku "szaleje":) obraca się, itd. ale zaczęła wkładać nóżki i rączki między szczebelki. Jak zabezpieczacie łóżeczko? Może warto kupić turystyczne?

Dziękuję za pomoc:)
[url:]http://lilypie.com/">
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
i właśnie z takich powodow jak napisałaś mamy turystyczne :)

zarowno pierwszy jak i drugi synek spal w turystycznym, oczywiscie dokupilismy do niego normalny materac.
mój syn do tej pory ciągle szaleje, zdarza mu się nawet uderzyć głową w szczeble i nawet nie zapłacze... także myśle,że nie ma co się martwić na zapas
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
moje oba byly (gosia jest) w lozeczku ze szczebelkami i nie zrobily sobie krzywdy w nim - no udezyli sie nie raz, ale nigdy nie mieli po tym sladu, pozatym nozki tez szybko nauczyli sie sami wyjmowac z pomiedzy szczebelek,
mysle ze to uczy troche swiadomosci ciala, bo lozeczko "bezpieczne" a tak to w kojcu walnie sie do tylu to splynie po siateczce, i nie zrobi to na dziecku wrazenia, a potem jak to samo zrobi na podlodze czy przy meblach - o zgrozo
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie do końca to prawda pieczulka, moi synkowie tak jak nie plakali w turystycznym bo w sumie nie bylo o co sie uderzyc :) tak i nie placza jak uderza sie np o podłoge. więc na dwoje babka wróżyła.
nasz Gabryś jest baaaardzo ruchliwym dzieckiem ;) nóżki zarzucone na ochraniacz i wystające między szczebelkami to normalka ;)

mieliśmy ochraniacz z Ikea - nie dość, że stosunkowo niski, to strasznie miękki - wyginał się pod ciężarem nóżki czy rączki ;) kupiłam gąbkę tapicerską o grubości 2cm i sama zrobiłam ochraniacz na całe łóżeczko (no - z pomocą mojej Mamy)
ja sie moze za duzo happy tree friends naogladalam i mi nie chodzi o placz, ale ja juz widze odrazu jak dziecko sie w potylice czy skron uderza w kant mebli czy stolu i traci przytomnosc...
ale wiem ze to moja schiza... :)
Dla synka miałam łóżeczko szczebelkowe ,parę razy podczas snu zdarzyło się że wsadził rękę czy nogę między szczebelki pod ochraniacz ( do dziś nie wiem jak to robił bo miałam wysoki ochraniacz i zsuwałam go na dół między materac a szczebelki) ,nie martwiłam się na zapas ale jednej nocy obudził mnie potworny ryk jak by go ze skóry obdzierali ,śpiąc na brzuchu wsadził ręce między szczebelki i chciał się przekręcić na plecy,tylko wyszło tak że mało ręki sobie nie złamał ,teraz ma łóżeczko turystyczne,mała zresztą też ,mają normalne materace.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

do góry