Widok

Łupież pstry :(

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witajcie.

Czy któraś z was miała doczynienia z tym paskudztwem?? Dziś byłam u lekarza ogólnego-moj gin prosil o konsultacje lekarską- i powiedziała mi, że na jej oko to wlaśnie ta choroba skóry :( choć do potwierdzenia u dermatologa. Do dermatologa ide w czw, chyba, że jutro jeszcze się gdzieś zaczepię. Jestem w ciąży w 27tyg i bardzo się martwię o mojego bobaska :(| Czy to ma jakiś wpływ na niego?

Może macie jakiegos dermatologa, któy zaleczył u Was ł.p?? Odchodzę od zmysłów i nie wiem co robić, by się nie z****pać :(Dodam,że wysypka jest na kl. piersiowej, brzuchu, udach i plecach- w głowie go nie mam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam pytanie. Czy jest możłiwość całkowitego wyleczenia llupieżu pstrego. Sama męczę się z tym od prawie 2 lat. Jest lepiej i gorzej. łupież pstry pojawia sie na dekolcie, sama sięgam wtedy po szampon przeciwłupieżowy ( nizoral) i myję nim całe ciało jednak potem pojawia się to znowu po 2 miesiącach. Normalnie zwariować można :(

Jest tak ponieważ się nie doleczasz. nizoral to nie środek na łupież pstry, nie wiem czemu ludzie mysla,że jest to na łupież pstry. Jest to na zwykły lupież a łupież pstry to jednak o wiele bardziej poważna dolegliwość. Potrzeba tutaj mocniejszych środków przeciwłupieżowych. Kup sobie pityver oraz clotrimazolum.

clotrimazolum mam ale używam wybiórczo. ten pivyer to szampon?

Najlepiej byłoby po prostu pójść do dermatologa, a lekarz powinien tu bardzo pomóc
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie szmpon ale emulsja na ciało. Stosuję się ja na całe ciało i wtedy jest to najskuteczniejsze. Szampon na włosy, emulsja. Warto jest również dokupić sobie wcierkę. W składzie kosmetyki zawierają o wiele więcej składnikó przeciwgrzybiczych i łatwiej mozna się dzięki temu doleczyc.

Hej, ja też stosuję Pityver. Na początek kupiłam sobie tylko emulsję do ciała. Stosuję ją od dwóch tygodni i faktycznie - plamy powoli znikają. Jestem strasznie zadowolona, bo za miesiąc idę na wesele i już nie wiedziałam, co zrobić z tymi okropnymi plamami na plecach :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tylko z tymi lekarzami to jest różnie. Mi zazwyczaj przepisywali chemiczne środki które robiły więcej szkody niż pożytku. Od 2 miesięcy myję głowę szamponem Pityver żeby ta skóra nie była taka wysuszona, a typowe łuski się po prostu wchłonęły. Efekt jest i naprawde za taką cenę nie ma nic lepszego, polskiego i naturalnego.

Miałam bardzo podobną sytuację do Twojej. Zaczęłam stosować szampon, ale jak zobaczyłam po kilku tygodniach efekty to kupiłam cały zestaw i bardzo mi się przydał. Przestałam chodzić do dermatologa bo przepisywał mi bardzo silne preparaty

U mnie tak samo, efekt zadowalający :) Chyba najbardziej jestem zadowolony z tej emulsji, bo spoko nawilżyła skóre.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dla upewnienia: chodzi Wam o ten produkt: https://pityver.pl/?

Tak dokładnie, super jest teraz tylko profilaktyczne używanie, bo po łupieżu ani śladu

A ja najbardziej lubię szampon z tego zestawiku na pstry o którym tu piszecie, po na głowie miałem najwięcej łusek, teraz po miesiącu jest i znacznie mniej i oby tak dalej!

Można wyleczyć łupież całkowicie, ale to nie wyklucza ryzyka nawrotów. Tu higiena odgrywa ogromną rolę. Porządne pranie, suszenie, unikanie przegrzewania się, tkaniny naturalne. Poza tym przydałoby się zadbać o dezynfekcję przedmiotów, których używaliśmy podczas choroby, w przeciwnym razie będziemy się sami zarażać cały czas, https://poznajpityver.pl/blog/lupiez-pstry-przyczyny-powodujace-rozwoj-choroby/ tutaj trochę więcej dla zainteresowanych. A i dobrze zadbać o dietę, przy niedoborach np. witaminy D też jesteśmy bardziej narażeni na rozwój choroby.

Proszę tutaj - https://www.sprzet-fryzjerski.pl/blog/prawidlowa-pielegnacja-wlosow-lupiezem.html
Raczej starajcie się działać podstawowymi krokami. Wtedy zmiana powinna być znaczna, zdecydowana.
Bez takiej pielęgnacji po prostu cudów nie będzie - tutaj największe znaczenie mają podstawy.

Pityver ma i szampon i emulsje, mozna kupic w zestawie.

O czym ty gadasz czlowieku, lupiezu pstrego nie wyleczysz tak samo jak zwyklego lupiezu

też mi sie wydaje, że łupież pstry i jego leczenie to przede wszystkim maść + produkty specjalnie na lupież pstry jak taki pityver np

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry