Widok

Luteina

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zapomniałam zapytać panią doktor o dokładny sposób aplikowania luteiny dopochwowej (zresztą nie wiem czemu myślałam, że mi przepisuje tę podjęzykową).
A więc jak długo trzeba leżeć i czekać aż się tabletka rozpuści? Długo się ta tabletka rozpuszcza?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
spoko ja sie kiedys porabalam hahah i doustna bralam dopochwowo ale luz haha

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja dopochwowo luteinę brałam zawsze na noc. Denerwowało mnie,że w ciągu dnia miałam wrażenie,że coś leci i taki dyskonfort, bez wkładki ani rusz. Zależy jak często lekarz kazał Tobie ja brać i w jakim celu. Ja miałam po 2 tab. Potem przeszłam na doustną, już lepiej possć ją 5 min i luz:))

Ja mam brać 2 tabletki dziennie i wymyśliłam sobie, że jedną będę brać na noc a drugą nad ranem zanim wstanę do pracy (i tak się zawsze budzę koło 4-tej).
rano to nie za bardzo, jak już to po południu np.17-18 i na noc.

image
A czemu rano nie bardzo? Jak wezmę koło 4 a wstaję koło 6 to jeszcze 2 godziny leżę. To będzie za mało czasu?
maritiki@op.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mam jeszcze jedno ważne pytanie: Jak się bierze luteinę od początku ciąży, to nie powinno się przypadkiem siedzieć w domu na zwolnieniu lekarskim i dużo leżeć?
maritiki@op.pl
Bo ja już sama nie wiem czy mam leżeć dużo czy nie. Lekarz mi nic nie powiedział.....
maritiki@op.pl
ja jak brałam luteinę na początku to nie leżałam jakoś specjalnie, chociaż i tak wciąż byłam senna i prowadziłam spokojny tryb życia...

Wiadomo, jeżeli np plamisz, to dobrze, gdybyś dużo odpoczywała, ale jeśli masz spokojną pracę - no bez zwolnienia też dasz radę... zależy jakie są komplikacje

image
image
Profilaktycznie, żebym znów nie poroniła
maritiki@op.pl
dwie godziny nie wystarczą na całkowite wchłonięcie.

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

krem nawilżający do twarzy (44 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

do góry