Widok

Luteina

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zapomniałam zapytać panią doktor o dokładny sposób aplikowania luteiny dopochwowej (zresztą nie wiem czemu myślałam, że mi przepisuje tę podjęzykową).
A więc jak długo trzeba leżeć i czekać aż się tabletka rozpuści? Długo się ta tabletka rozpuszcza?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
spoko ja sie kiedys porabalam hahah i doustna bralam dopochwowo ale luz haha

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja dopochwowo luteinę brałam zawsze na noc. Denerwowało mnie,że w ciągu dnia miałam wrażenie,że coś leci i taki dyskonfort, bez wkładki ani rusz. Zależy jak często lekarz kazał Tobie ja brać i w jakim celu. Ja miałam po 2 tab. Potem przeszłam na doustną, już lepiej possć ją 5 min i luz:))

Ja mam brać 2 tabletki dziennie i wymyśliłam sobie, że jedną będę brać na noc a drugą nad ranem zanim wstanę do pracy (i tak się zawsze budzę koło 4-tej).
rano to nie za bardzo, jak już to po południu np.17-18 i na noc.

image
A czemu rano nie bardzo? Jak wezmę koło 4 a wstaję koło 6 to jeszcze 2 godziny leżę. To będzie za mało czasu?
maritiki@op.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mam jeszcze jedno ważne pytanie: Jak się bierze luteinę od początku ciąży, to nie powinno się przypadkiem siedzieć w domu na zwolnieniu lekarskim i dużo leżeć?
maritiki@op.pl
Bo ja już sama nie wiem czy mam leżeć dużo czy nie. Lekarz mi nic nie powiedział.....
maritiki@op.pl
ja jak brałam luteinę na początku to nie leżałam jakoś specjalnie, chociaż i tak wciąż byłam senna i prowadziłam spokojny tryb życia...

Wiadomo, jeżeli np plamisz, to dobrze, gdybyś dużo odpoczywała, ale jeśli masz spokojną pracę - no bez zwolnienia też dasz radę... zależy jakie są komplikacje

image
image
Profilaktycznie, żebym znów nie poroniła
maritiki@op.pl
dwie godziny nie wystarczą na całkowite wchłonięcie.

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

dr Maciej Stukan (11 odpowiedzi)

dziewczyny znacie tego lekarza może??on przyjmuje chyba na ujeścisku na jeleniogórskiej

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (138 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

WAŻNE -- POSZUKUJĘ AUTA NA PRZEWÓZ RZECZY DO POLSKI --- !!! (14 odpowiedzi)

Witam mam nietypowe pytanie poszukujemy auta, osoby która pracuje w jakiejś firmie przewozowej...

do góry