Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (14)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam w kolejnej odsłonie :)

Lista :
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
madzia83 - 17 maja - CÓRKA
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca- SYN
kordi - 11 czerwca - CÓRKA
gaba - 13 czerwca - SYN
Anula3M - 14 czerwca - córka
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca - CÓRKA
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca - SYN
aga87 -26 czerwca - SYN
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
dalka - 28 czerwca - SYN, SYN
mona__g - 3 lipiec - SYN
Kasiorek555- 7 lipiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Boli Mrówka, boli niestety.
Mam spakowaną paczkę małą pampków. Ponad 40 sztuk.
Mamuśka, nie smarowałam małej po każdej zmianie pieluchy. Raz dziennie albo rzadziej maścią pośladkową, którą dostałam w szpitalu.
Jak maść się skończyła to czasem bepanthenem. Ale ona generalnie rzadko miała jakieś odparzenia.
mrówka- mnie też boli ;-) Kość łonowa i pachwiny. Mam takie wrażenie ze maly szuka wyjścia ;-) szczególnie jak się nachodze to aż brzuch ciągnie do dołu, co akurat mnie cieszy... ;-)

A i muszę sie Wam pochwalić ;-) Wyhaczylam kołyskę za 80 zł ;-) Jutro po nią jedziemy. Jak już ją uzbroję w pościel to będzie wsio i moooogę rodzić sobie spokojnie ;-) chociaż im blizej to mam coraz więsze obawy czy dam radę...
Agusiu, moi rodzice mieszkają piętro niżej, więc tak chodzę, wypełnić sobie czas, na herbatkę, biegam wpuścić koty, wypuścić koty, wyjść z psem, po zakupy itp.
JA do szpitala zabieram zgodnie z zaleceniem ( wojewódzki) 20 pieluszek, a dla siebie do podmywania nadmanganian potasu.
mrowka ja ostatnimi dniami mam takie uczucie jakby mi sie maly glowka coraz mocniej wkrecal w kanal,czasami jest to dosc nieprzyjemne uczucie,no i ten bol z prawej strony zeber,ale nie narzekam:)

z mojego dzisiejszego pakowania nic nie wyszlo,kolezanki mnie zabraly do przyjaciolki i mialysmy bardzo udane popoludnie:)
Rety dziewczyny czy was tez tak wszystko boli w "tych" miejscach?
nooo ja dziś na działce u znajomych od rana aż do teraz :) sezon grilowy czas rozpocząć :) ale nie powiem - zmarzłam i to nieźle... a ubrana byłam na cebulkę i to taką ciepłą, ale ruszać się nie mogę więc na siedząco i to pewnie dlatego...
tak niewiele trzeba żeby się zmęczyć - niesamowite heheh
hej hej :)

Widzę przygotowania do porodu u niektórych pełną parą :)
U mnie za to remontowo od dłuższego czasu od dwóch dni malowanie a dziś z M. po kolanach panele kładłam wiec gimnastyka codzienna jest :) Cieszę się, bo powoli remoncik dobiega w końcu do mety i w przyszłym tygodniu biorę się za pranie i prasowanie ciuszków.

Madzia83 a gdzie Ty tyle razy z domu wychodzisz w ciągu dnia :))))

Wypoczywajcie mamuśki czasu nam coraz mniej zostało :)
Mamuśka,
ja co prawda mam syna ale położna odradzała smarowanie przy każdej zmianie pieluchy. My Adasia myliśmy pod kranem przy kupce i czasem smarowaliśmy Alantanem Plus.
Do szpitala zabieram swój płyn i Tantum Rose(rodzę na Klinicznej) a tam nie dają prawie nic dla matek.
Pieluch w torbie będę mieć ok 10 szt (tyle dziennie na początek potrzeba). Resztę mąż będzie trzymał w aucie.
A ja dziś dzień lenia. Zaraz jakiś obiadek i chyba śmigniemy gdzieś na lody :)
Mamuśka ale cipuszkę smarować czym ? :P
Ja kupiłam puder, czy bede go stosować, nie wiem, ale sudocrem to położna mówiła dopiero jak beda jakies odparzenia, na codzień nie.

Kosmetyki wszystkie biore swoje, płyn do hig. intymnej ten co teraz używam, podobno lepiej nie zmieniać bo nie wiadomo jak sie zareaguje ;)

A pampków biorę jedną małą paczkę, 10 szt. to podejrzewam na jeden dzien starczy ;)
Ależ nam się wątek szybko zapełnia :)
Ja słyszałam, że nie ma to jak umycie okien lub podłóg, później gorąca kąpiel koniecznie w wannie z małą lampką wina, ale na razie nie próbuję :P
Co do seksu, to ponoć pomaga, ale z kolei istnieje ryzyko wprowadzenia bakterii do kanału rodnego, więc powinno się "zabezpieczyć".
W schody nie wierzę, wchodzę i schodzę na piętro min 20-30 razy dziennie, to tak, jakbym codziennie wchodziła na wieżę Mariackiego i na razie nie urodziłam. A jutro wizyta u gina, zobaczymy :)
Mamuśka ja chyba wezmę mydło biały jeleń i tantum rosa, ale sama się jeszcze nad tym zastanawiam mam jedno i drugie, więc będę próbowac. Każdy poleca coś innego i już sama nie wiem. Pampersów chyba wezmę 10 sztuk a potem mąż dowiezie, ale ja mam małą torbę więc musze się ograniczyc :)
zaczełam się pakować i mam pytanie, ile bierzecie sztuk pampersów, czy bierzecie swój płyn do higieny intymnej?

nie mam tego na spisie swoim i teraz sama nie wiem?:)
chyba że ktoś by wkleił listę potrzebną na zaspe dla dziecka i mamusi?
ja też dziś albo jutro będę się pakowała do szpitala.

a w ogóle to chciałam powiedzieć, że się cofam w rozwoju, wszytsko co się dowiedziałam na szkole rodzenia to teraz już zapomniałam.

słuchajcie czy pupke dziewczynki po każdej zmianie pileuchy trzeba smarować włącznie z cipuszką? czy tylko dupcie smarujemy?
hej dziewczyny,

juz coraz blizej:) pogoda nie zacheca do rodzenia,mogloby sie troszke cieplej zrobic:)

Ja chyba dzisiaj sie w koncu zmobilizuje troszke i spakuje chociaz czesciowo torbe.

Milego dnia!!
A podobno przy cukrzycy jest większe prawdopodobieństwo urodzenia przed terminem...
Magda, podobno pomaga schodzenie a nie wchodzenie (Ania mówiła, że jak chciała Basię urodzić w Boże Ciało, to chyba się wybrali do jakiegoś centrum handlowego i wjeżdżali na górę i schodzili na sam dół i tak z 10 razy minimum i faktycznie wieczorem się zaczęła akcja).
Assegai masz jeszcze tydzień może akurat dzidzia zdąży :).
No mi też się brzuch napina i to bardzo, ale przeważnie tylko jak leże.
A ja dzisiaj w nocy pierwsze skurcze poczułam :)
Ale w związku z ogromnym zapotrzebowaniem na sen, poszłam spać i przeszło.
Assegai przy cukrzycy ja musiałam być na ktg codziennie po terminie a potem już tylko patologia przed czym się broniłam. Adaś na szczęście oszczędził mamie leżenia na patologi.
Chłopaki szaleją już na dworze a ja mogę sobie po odpoczywać.

Spokojnego dnia ciężarówki
na mnie nic nie działa. Mieszkam na 3 piętrze i wchodzę z siatami z biedrony i guzik. Seks też nie pomaga. Jak nic będzie wywoływanie. Tym bardziej ze cukrzyca, więc nie wiem jak to jest z przenoszeniem wtedy.
Też bym wolala urodzic 2-tygodnie przed terminem,niż po poterminie.
Pierwszy raz rodzilam po terminie i te 6-dni to bylo ciągłe wyczekiwanie i wsłuchiwane się we własne ciało,jak się ucieszylam jak dostalam skurcze moglam góry przenosić :)
hej:)

Wam się widzę spieszy do porodu, a mi w ogóle :)
ale od wczoraj mam starsznie napięty brzuch, nie wiem o co kaman? czy to coś oznacza czy po prostu nasza malutka uklada się tak, że mam każdy kawałek brzucha wypełnony:)??

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry