Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (14)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam w kolejnej odsłonie :)

Lista :
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
madzia83 - 17 maja - CÓRKA
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca- SYN
kordi - 11 czerwca - CÓRKA
gaba - 13 czerwca - SYN
Anula3M - 14 czerwca - córka
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca - CÓRKA
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca - SYN
aga87 -26 czerwca - SYN
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
dalka - 28 czerwca - SYN, SYN
mona__g - 3 lipiec - SYN
Kasiorek555- 7 lipiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Lalinko, dobrze, że wszystko dobrze :)
Effcia, włosy będą, więc bez obaw
a ja dziś, korzystając z wolnego czasu, zrobiłam sobie pedicure, wydepilowałam nogi, zrobiłam manicure, więc jestem zwarta i gotowa :)
Ale gimnastyka była przednia i wyglądałam za pewne przezabawnie.
ja to samo ;-) co dwa dni w razie co dopraowadzam sie do porządku ;-)
Alinka, dobrze, że wszystko ok.
nie mogło być inaczej niż dobrze :) z taką myślą jechałam do szpitala, choć nie powiem - strach mnie obleciał straszny o maluszka... wolę jak kopie, wierci się, wbija pod żebra, wali w pęcherz i uciska na nerwy tak że płaczę z bólu.. ale przynajmniej wiem że mój Wierciuch żyje i ma się całkiem nieźle w mym łonie :)
hej,

ja mam jakieś dziwne obawy, że nasza malutka wykluje się przed terminem, pępek jakoś mi się zmienił z dnia na dzień, a dziś to czuję się okropnie. Wczoraj byliśmy w knajpie na późnym obiedzie, noc do tyłu, zgaga, cofka, coś fatalnego:(
pępek się zmienił bo moze dzidzia sie ułożyła inaczej...raczej pępek nie jest symptomem porodu ;-)))) Ale za to cofka i biegunka może być. Ja też mialam przeczucie że urodze w 36 tyg a tu 39 i guzik. Kurna no nogłoby sie coś ruszyć.... zobaczycie, jak będziecie w 39-40 tyg jak się będzie Wam dłużyć.... :-) I faktycznie lepeiej urodzić przed terminem z zaskoczenia niż czekać i czekać i czekać i czekać i NIC....
A ja dziś miałam noc z głowy, co chwila się budziłam, a teraz od rana boli mnie cała miednica, ale to pewnie dlatego, że nie mogłam się ułożyć w nocy. Teraz odliczam do środowej wizyty u gina, zobaczymy, czy malutka szykuje się do wyklucia :) W niedzielę mam Komunię chrześniaka i chciałabym dotrwać.
hejka
ja wczoraj wieczorem myślałam, że to już, ale po nospie skurcze minęły więc nadal czekam...
ja wczoraj wziełam 3 nospy, taki miałam napięty brzuch. Noc u mnie fatalna tak jak pisałam, teraz mnie jeszcze w krzyżu boli, w toalecie byłam już 2 razy,ale chyba to jednak nie biegunka, moja mała dziś też jakaś ospała. Nie mam ochoty na słodycze,ale chyba coś zjem, żeby mała rozbudzić, bo zaczynam się denerwować.
Wiecie co przestałam używac oliwki J&J i już mnie tak nie swedzi, jedyne co to takie miejsca które mi się przesuszają no i brzuch, ale ostatnio posmarowałam się zwykłym balsamem i było dużo lepiej, więc chyba wrócę do oliwki Bambino bo po niej mi na początku ciąży nic nie było.

Ale nadal mam problemy ze snem po prostu nie mogę spać budze się pomiędzy 1-3 i do rana nie mogę zasnąć :/. A dziś to w ogóle miałam skurcze takie od czasu do czasu, ale upierdliwe bo brzuch bolał i niespałam od 2.

No dziewczynki macie jeszcze kilka dni na rozpakowanie :)))
A no i za tydzień będę u lekarza to oczywiście mu powiem o tym swędzeniu tak na wszelki wypadek, chyba, że się pogorszy to zadzwonie szybciej.
Dziewczyny współczuję braku snu w nocy i bóli.
Assegai, dłuży się tylko w pierwszej ciąży i dopiero po terminie porodu. Więc się nastaw na miliony telefonów i pytań oraz doszukiwania się u siebie objawów początku.

A u mnie im dalej tym mniej się tym martwię. Nawet jakoś specjalnie nie czekam, chociaż nie chciałam urodzić w weekend i się udało. W środę mam być na Klinicznej na ktg i zobaczymy czy coś się rusza.

No i ciągle czekam na poprawę pogody :D
No teraz się tak zimno zrobiło, że nie dziwie się dzieciaczkom, że wolą zostać w brzuszku:) też bym wolała
paskudna dziś pogoda, chociaż u mnie nawet słoneczko się przebija,ale i tak jest słabo. Jak mi się dziś odbija to szok, jakiś koszmar, tylko ciekawa jestem z czego to wynika?
effcia- po terminie to ja chyba wyłącze telefon i nie bede wchodzić na żadne facebooki itp ;-) Już teraz dzwonią znajomi i rodzina z którymi nie rozmawialiśmy z pół roku i pytają jakby nigdy nic " i co tam u Was ciekawego?"
poza tym cala rada plemienna w postaci mojej rodziny którą spotkaliśmy na działce wczoraj już zdążyła doprowadzić mnie do szału... jakieś dziwne wykłady na temat rozstępów, porodu, wychowania, mojego wyglądu, tycia- dosłownie każdy wie najlepiej i próbuje na siłę przekonać do swoich racji... a dziecko jednej czy drugiej kuzynki ma matke w dupie i sypie na psa piaskiem i wkłada mu palec do oka... tak pięknie są wychowane. Echhh no musialam się wygadac ;-)

a tak w ogóle muszę dokończyć pokoik małego- kupić jakąś małą sofkę do pokoiku i chyba zdecydujemy się na tę ikeowską co sie na podłodze rozkłada bo jest tania i mała i akurat nam sie tam zmieści ;-)
Muszę sobie zrobić miejsce do karmienia ;-) i w razie co żeby mozna bylo sie gdzieś rzucić w nocy ;-)
Hej dziewczyny, widzę że u wielu nastąpiło już wytężone oczekiwanie. U mnie dopiero 33 tydzień, więc jeszcze spokojnie, choć wiję już gniazdko dla naszej Malutkiej. Większe zakupy właściwie porobione, wózek i łóżeczko mają przyjść w tym tygodniu.
Zostało mi do kupienia parę drobiazgów do szpitala, myślę, że w przyszłym tygodniu się spakuję.
Co do spania w nocy, niestety, budzi mnie pęcherz około 5 nad ranem, i potem też mam problemy z zaśnięciem. Dobrze, że nie muszę już się zrywać do pracy, i mogę to potem odespać :)
Na majówkowy weekend udało nam się wyjechać ze znajomymi, pełen relaks nad jeziorkiem, nawet pogoda nie było taka zła. Szkoda tylko, że nie mam już siły na dłuższe spacery, brzuchol jednak już ciąży, więc w grę wchodzą tylko krótkie przechadzki.
assegai, jak ja nie nawidzę takich "dobrych rad" współczuję Ci każdy wie lepiej. Ja się zastanawiam jak to będzie po urodzeniu jak już w ciąży się nasłuchałam np, że jak kupie wózek przed urodzeniem się dziecka to coś mu się stanie i tysiące innych zabobonów wrrr. Ale to nasze dzieci no jakoś trzeba się odciąć od tych "dobrych rad" na ile to oczywiście możliwe :).

Lalinek a gdzie byłaś w szpitalu.
Dziewczyny a dużo tu takich które chcą rodzić w Wejherowie?
Oj tak "dobre rady" potrafią doprowadzić do szału ;)
Mnie jeszcze najbardziej wnerwiaja zabobony.
Tego nie rób bo coś tam, to musisz mieć bo coś tam
Ogólnie się buntuję i ciągle powtarzam ze w takie rzeczy nie wierze i nie chce wierzyć, ale z równowagi potrafi to wyprowadzić ;)
noooo dokładnie ;-) A "rada plemienna" mojej rodziny jest do tego strasznie zaboboniasta.... a najlepiej rozbraja mnie kuzynka, która rodziła 5 lat temu przez planowane cc w kościerzynie a gada głupoty na temat porodu naturalnego i szpitali w gdańsku... co dziwne przecież sama była w ciąży i powinna wiedzieć że takie gadanie jest strasznie irytujące. A obawiam sie że po porodzie będzie jeszcze więcej mądrych... moja mama już jest przeedukowana przeze mnie ze ma mnie nie umoralniać ale jest jeszcze cała resztaaaa... ech. Musimy być dzielne kobitki ;-)
Z tymi dobrymi radami to trzeba postawić się już na samym początku, bo potem każdy wie lepiej niż Ty, jak powinno się chować Twoje dziecko ;)

Ja do dziś walczę z babciami o wiele spraw.
Maryśka nie nosiła nigdy czapki wiosną i latem, od początku jeździła w wózku z bosymi nóżkami itp.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry