Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (14)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam w kolejnej odsłonie :)

Lista :
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
madzia83 - 17 maja - CÓRKA
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca- SYN
kordi - 11 czerwca - CÓRKA
gaba - 13 czerwca - SYN
Anula3M - 14 czerwca - córka
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca - CÓRKA
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca - SYN
aga87 -26 czerwca - SYN
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
dalka - 28 czerwca - SYN, SYN
mona__g - 3 lipiec - SYN
Kasiorek555- 7 lipiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziś zapodaje sobie tylko coś słodkiego, colę, u męża jeszcze zamówiłam chipsy. Troche chcę rozpudzić mała, bo dziś mało ruchliwa jest, a po drugie czuje się dziś mega fatalnie, brzuch mam na maksa napięty,a jeszcze jak zjem to bardziej twardnieje i nawet dotykanie go jest nieprzyjemnym dla mnie uczuciem.
powiedźcie czy będziecie werandować dzieci czy od razu na spacer? mi wypada rodzić w czerwcu, badź koniec maja. Położna mówiła, ze latem to od razu można na dwór z dzickiem, a w gazetach czytam ze lepiej 1 tydzien werandowac ??
mrówka w Wejherowie byłam i jestem bardzo zadowolona. miło, sympatyczne, profesjonalnie i generalnie ok, choć izba przyjęć do pięknych nie należy to nadrabia personelem... tam też chcę rodzić.
u mnie też milion rad co robić czego nie robić... a najgorsze jest to że za żadne skarby nie jesteśmy się w stanie z M. wyprowadzić teraz na swoje więc będziemy mieszkać u rodziców jeszcze jakiś czas... masakra poprostu bo ciężko u znaleźć spokojny kąt... nie wiem jak to będzie
Hej dziewczyny.Długo sie nie odzywałam ale wszystko regularnie czytam
Co do werandowania to ja 2 dni synka stawiałam przy otwartym oknie a potem na dwór.
Teraz też zamierzam tak zrobic (jeżeli pogoda dopisze w tym czerwcu )
A co do rad to faktycznie każdy chce być "mądrzejszy".Ja tak naprawde słuchałam ludzi mi życzliwych i tych którzy faktycznie mieli to samo,podobnie.Ale to wszystko wychodzi w "praniu"...
Teraz już mi nie radzą bo w sumie drugie to człowiek powinien być jakoś juz doświadczony,chociaż ja twierdze że drugie dziecko może być zupełnie inne i te rzeczy które robiłam przy synku mogą teraz nie pomagać.Tak samo boję sie co bedzie jak przy pierwszym.
No my z M. zaczynamy dopiero robić kątek dla dziecka.Dzisiaj kupiłam farbe i bedziemy w środe malować.Ciuszki też dopiero gdzieś w połowie maja zaczne prać i prasować i do szafy...No a potem pod koniec maja pakowac torbe.
Ja na szczęście nie musiałam wysłuchiwać "dobrych rad", mamy nie wtrącają się do tego, jak wychowuję dziecko, chyba że sama spytam albo się żalę, że z czymś mam problem. Ale teściowa mnie na początku "rozwaliła" swoimi zabobonami - wymyśliła, żeby do wózka doczepić z jednej strony czerwoną kokardkę, a z drugiej Maryjkę. Śmialiśmy się z m, że i Panu Bogu świeczkę i diabłu ogarek :) No i ciuszki zaczęli kupować dopiero po urodzeniu się Szymona, więc teraz okazuje się, że w najmniejszym rozmiarze mamy jeszcze trochę braków (wcześniej mieliśmy pożyczone od znajomych).
hej,ja dzisiaj caly dzien na dzialeczce,wszyscy pracowali pilnie,a ja nawet musialam sie pare razy polozyc,bo bol zeber byl nie do zniesienia,niestety juz sily nie te:P
U nas w sumie nikt nie daje dobrych rad,chyba,ze sami poprosimy,tak samo nasze mamy wiedza,ze po porodzie chcemy byc sami,a rodzina tylko w odwiedzinki,mamy to akceptuja i same mowia,ze najwazniejsze to to,zebysmy my sie poznali i sami sobie poradzili,ale wiem,ze w kazdej chwili mozemy liczyc na ich pomoc,sa kochane:)
Magda weekend majowy juz tez prawie przetrwaliscie:)Jaskowi bardzo dobrze jest w brzuszku:)
Taaa, będę chyba rekordzistką w chodzeniu z rozwarciem i prawie bez szyjki ;p
A klops sobie dalej rośnie i poród bez nacięcia to już tylko marzenie....
Boli mnie już chyba każdy organ wewnętrzny w okolicach macicy ;p

Dziś rodzice moi przyjechali na cały dzień, więc miałam obstawę przy mega zakupach w Auchan i w razie nagłych bóli ;)
maga podobno pomaga robienie pierogów :P 2 koleżanki robiły żeby urodzić :)
hehe
zrobiłam jeden jedyny raz w życiu - ruskie :D
i to tylko dlatego, że założyłam się z kolegami...mówili potem, że dobre były, ale nie wiem, czy można polegać na ich opinii...zresztą to było z 10 lat temu ;p
hehe
niezly patent,nigdy nie slyszalam,ze lepienie pierogow moze przyspieszyc porod,ale moze cos w tym jest:)Magda moze sprobuj,my jakby co wpadniemy na te pierogi:D
etam - nie o smak teraz chodzi :) a o specyficzny rodzaj wysiłku :P
a wyjść na pewno coś wyjdzie - albo pierogi, albo Jasiek :D
dobrze powiedziane,a w sumie napisane Alina,cos wyjdzie:D
Moja lekarka (i nie tylko) poleca przyjemniejsze sposoby ;p
Ponoć seks lepiej działa niż jakikolwiek inny wysiłek fizyczny ;)

Ola jaki masz fajny dziś suwaczek 35-35 :)
Magda no ja nie wnikam w Twoje życie intymne :) w kuchnię to jeszcze się ośmieliłam, ale dalej nie zajdę :P
Muszę się pochwalić, byłam wczoraj z M. na oględzinach- wózka i całej reszty dla małego. Strasznie przeraziłam się cenami. Po tym wszystkim wjechaliśmy do kumpeli , która ma rocznego synka, wchodzę do niej a tam 2 wielkie wory ciuchów przygotowane dla mnie. Zapewne mały części z tego nie zdąży nawet ubrać. Ale tak mnie to ucieszyło, że zastanawiam się jak się jej odwdzięczyć :)
A odnośnie wózków to trochę mnie podłamali, byliśmy w Mama i Ja i tyle się nasłuchałam, że jestem bardziej zakręcona i na dzień dzisiejszy nie wiem który wybrać 
Te które mi się podobały to ceny sprowadziły mnie na ziemie. A te funkcjonalne, które doradzali to w każdym coś mi się nie podobało. Jak tak dalej pójdzie to zdążę urodzić ,a wózka nie będę miała. KATASTROFA
Magda-słyszalam ,że poród przyśpiesza wchodzenie po schodach
Gaba - wózek zawsze można zmienić :) Ja miałam dla Marysi w sumie 4 wózki, zostały mi docelowo dwa, dwa sprzedałam, bo z różnych względów nie pasowały nam.
Teraz w sumie wolałabym kupić używany dobrej marki w bardzo dobrym stanie niż nowy chiński plastik, bo on się szybciej rozpadnie.
Też mam karton ubranek od znajomych :)

Alinka, tu na forum gorsze rzeczy się omawia niż życie intymne ;p;p
O schodach też słyszałam, dzisiaj jadę do teściowej, 3 piętro, wejdę sobie kilka razy na próbę :D
hej:)

Wam się widzę spieszy do porodu, a mi w ogóle :)
ale od wczoraj mam starsznie napięty brzuch, nie wiem o co kaman? czy to coś oznacza czy po prostu nasza malutka uklada się tak, że mam każdy kawałek brzucha wypełnony:)??
Też bym wolala urodzic 2-tygodnie przed terminem,niż po poterminie.
Pierwszy raz rodzilam po terminie i te 6-dni to bylo ciągłe wyczekiwanie i wsłuchiwane się we własne ciało,jak się ucieszylam jak dostalam skurcze moglam góry przenosić :)
na mnie nic nie działa. Mieszkam na 3 piętrze i wchodzę z siatami z biedrony i guzik. Seks też nie pomaga. Jak nic będzie wywoływanie. Tym bardziej ze cukrzyca, więc nie wiem jak to jest z przenoszeniem wtedy.
A ja dzisiaj w nocy pierwsze skurcze poczułam :)
Ale w związku z ogromnym zapotrzebowaniem na sen, poszłam spać i przeszło.
Assegai przy cukrzycy ja musiałam być na ktg codziennie po terminie a potem już tylko patologia przed czym się broniłam. Adaś na szczęście oszczędził mamie leżenia na patologi.
Chłopaki szaleją już na dworze a ja mogę sobie po odpoczywać.

Spokojnego dnia ciężarówki

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry