Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (14)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam w kolejnej odsłonie :)

Lista :
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
madzia83 - 17 maja - CÓRKA
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca- SYN
kordi - 11 czerwca - CÓRKA
gaba - 13 czerwca - SYN
Anula3M - 14 czerwca - córka
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca - CÓRKA
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca - SYN
aga87 -26 czerwca - SYN
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
dalka - 28 czerwca - SYN, SYN
mona__g - 3 lipiec - SYN
Kasiorek555- 7 lipiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mrówkaa lepiej powiedz o tym lekarzowi jeżeli aż tak bardzo Ci to dokucza, takie swedzenia mogą być niebezpieczne.
Mnie strasznie swedza łydki ale to przez to że mam takie wypryski hormonalne :/ wkurzające to, jakby mnie stado komarów pogryzło ;)
noo mrówka koniecznie powiedz lekarzowi - ostrzegali nas na SR że to może oznaczać coś tam - nie pamiętam co... :P pamięć dobra ale krótka :)
Alina ostrzegali przed cholestaza ciazowa,ktorej ja sie obawialam jak mnie swedziala,a wrecz bolala skora na calym ciele,cholestaza objawia sie podobno swedzeniem glownie stop i dloni i wtedy trzeba zrobic proby watrobowe,sprawdzic bilirubine chyba,mi na sucha skore bardzo pomoglo mycie sie syndetem z la roche posay i uzywanie balsamu lipikar AP rowniez z la roche posay,polecil mi to dermatolog jak juz myslalam,ze z tego swedzenia jajko zniose,mi bardzo pomoglo,moze mrowka sprobuj,mi bylo juz lepiej po pierwszym uzyciu
a no widzisz :) nie pamiętałam jak się to nazywa :)
kurcze na suwaczku napisane już że zostało 30 dni... zaczynam na prawdę się bać :) a z drugiej strony nie mogę się doczekać :) czas tak szybko leci że nie wiem kiedy minęło tyle miesięcy...
z tym czasem to ja mam tak samo,jak zerkne na suwaczek to az sie wierzyc nie chce,ze to juz bardzo blisko
Oj blisko, bardzo blisko ;)
Jesli chodzi o cholestaze to radze jak najpredzej sie zglosic do lekarza bo znam przykre przypadki z tym zwiazane dlatego lepiej tego nie bagatelizowac.Nie chce nikogo tu straszyc ale dla swietego spokoju lepiej sie skontaktowac z lekarzem:-)Mam do was pytanie jak to jest naprawde z kosmetykami J&J czy naprawde tak bardzo sa uczuleniowe?Moze ktoras z was ma jakies pojecie o tym?
aga - powiem tak... moja położna (30 lat stażu pracy) mówiła że z jej doświadczenia wynika iż sporo dzieci jest uczulonych na J&J co nie znaczy że wszystkie. Trzeba wypróbować - jeśli pasuje to czemu nie używać.
Lainek dzieki bardzo za odpowiedz:-)
Magda czy to oznacza że coś się u Ciebie dzieje ??? :)
Co do kosmetyków J&J to Adaś był w nich kąpany w szpitalu i potem jakiś czas w domu.
Uczuliły go jak miał ponad rok, ale raczej nazwałabym to wysuszeniem skóry.
My dziś intensywny dzień z dzieckiem zaliczyliśmy. Teraz odpoczywam.
Brzuch się czasem stawia ale bez szału
No czas leci nieubłagani, a teraz dopiero przyspieszy, jak nasze maluchy będą z nami :)
Ja pamiętaj, jak zobaczyłam te 2 kreski na teście, a teraz wyraźnie mnie te "kreski" okopują i dają o sobie znać. Ciekawa jestem strasznie, jak moja malutka wygląda, ale z drugiej strony, dobrze mi z nią w brzuszku, nie wiem, jak będzie, jak już się wykluje.
Madzia ja mam tak samo,tzn pewnie kazda z nas tak ma i zastanawia sie jak wyglada nasz malutki cud,ktory byl dwoma kreseczkami na tescie,a teraz ma juz porzadna wage,kopie nas i bedzie dla nas naszym skarbem najwazniejszym na swiecie.Ja ostatnio tez sie czesto zastanawiam jak nasz babelek dokladnie wyglada i do kogo jest podobny:)
To ja chyba inna jestem.
Za bardzo mnie nie ciekawi jak wygląda (oprócz info czy ma włosy-ale to bardziej męża interesuje). Ja cieszę się ciągle chwilami gdy jesteśmy we trójkę, bo w czwórkę myślę że będzie dość ciężko na początek.
I nie wiem czy córka da radę zająć więcej miejsca w moim sercu niż syneczek :D
Effcia, to chyba nie Ty inna jesteś, tylko przy drugim dziecku podejście się zmienia. Ja też staram się wykorzystać ostatnie tygodnie we 3, bo potem przez jakiś czas będzie ciężko - chociaż przy pierwszym też na początku nie jest łatwo, bo wszystko nowe...
Ja się z kolei najbardziej obawiam tego, żeby nie kochać jednego synka bardziej niż drugiego i jak starszemu okazać, że nadal jest ważny, chociaż młodszy brat potrzebuje znacznie więcej uwagi.
a u mnie tylko 10 dni ;-) Wczoraj urodziła koleżanka która miałą termin na 9 maja ... ja też już chce :-)
Ja też nie mogę się doczekać już porodu, mimo, że potem na pewno nie będzie jakoś lekko na początku.
Zbyt wiele rzeczy mnie boli i męczy, żeby chcieć jeszcze przedłużać tę przyjemność ;)
Poza tym mam mnóstwo planów na najbliższe tygodnie, które moja średnia sprawność trochę psuje :(
ja wróciłam ze szpitala... nie czułam małej od wczorajszego wieczora, brzuch bolał, więc pojechałam sprawdzić co i jak bo mineło kilkanaście godzin... pewnie bym się tak nie martwiła gdyby nie to że mam bardzo ruchliwe dziecko, które nie daje mi spokoju i wali jak szalone a tu cisza i cisza i cisza.... na szczęście jest okej.
ułożenie jak zwykle główkowe więc przygotowana do wyjścia. Szyjka zamknięta i twarda - jeszcze nie czas na mnie :)
Lalinek- dobrze,ze wszystko u Was ok!

miłego weekendu:)
Alina najwazniejsze,ze wszystko ok.Odpoczywaj duzo!!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry