Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 22 )

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Uaktualnie :P

kordi - 11 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska - 15 czerwca - CÓRKA
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca - SYN
aga87 -26 czerwca - SYN
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec - SYN
Kasiorek555- 7 lipiec

Rozpakowane:

Kamcia79 - 8 maja - SYN Adaś, 4300g, 60 cm Kliniczna SN
Assegai - 12 maja (11 maja) - SYN Olek 2850, 54 cm Kliniczna SN
Effcia - 13 maja (8 maja) - CÓRKA Urszulka, 4250, 59 cm Kliniczna SN
Marciocha - 16 maja (11 maja) - CÓRKA Oliwka 4250 g, 59 cm Zaspa CC
Madzia83 - 16 maja ( 17 maja) - CÓRKA Nastka 3400, 56cm Wojewódzki SN
Moniczka22 - 16 maja (30 maja)- Syn Dominik, 3580, 52cm Zaspa SN
Maga79 - 17 maja (18 maja) - SYN Jasiu, 4315 g, 62 cm Wejherowo SN
Gaba- 23 maja (13 czerwca) - SYN Borys, 3070g. 52 cm Wojewódzki SN
kasiulkaa -27 maja (24 maja) - CÓRKA Wiktoria, waga 2940g 53cm SN
fasolek -30 maja (6 czerwca) - SYN Marcelek, waga 3490 g 58 cm, Swissmed CC
Mamuśka 30 maj (1- 2 czerwca) - CÓRKA waga 3310, 56 cm CC
Lalinek - 31 maja (30 maja) - CÓRKA Julia, waga 3440g 58 cm,Wejherowo
Anula3M - 2 czerwca (14 czerwca) - CÓRKA Oleńka, waga 3.09kg 53cm, Zaspa SN
Mrówkaa - 5 czerwca (1 czerwca) - SYN Filipek waga 3880 58 cm, Wejherowo SN
Agusiaa - 7 czerwiec (19 czerwiec) - CÓRKA Laura waga 3670 54 cm, Kliniczna SN
Dalka - 10 czerwiec (28 czerwiec) - SYN Szymon, waga 2730, 48 cm
- SYN Filip, waga 2710, 51 cm

:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
aha dziewczyny któraś z was miała listę od położnej dotyczącej żywienia w czasie karmienia piersią - czy mogłabym prosić o nią, mój e-mail karolla.k@wp.pl. z góry dzięki :)

mały dziś zarejestrowany w USC i zapisany do przychodni :)
Ryba chcialam Ci wyslac liste,ale tu na wsi slabo dziala mi internet i pliki sie cos nie laduja,pewnie ktoras z dziewczyn Ci wysle:)
U mnie kreska też została i wygląda okropnie a brzuch jak stoje to wygląda jeszcze w miare ok, ale jak usiąde to robi sie okropny wałek i wszędzi wychodzi tłuszcz blee, a zawsze miałam płaski buu ;(, pepek tez wygląda okropnie no i na wage boje się wchodzic bo ostatnio miałam jeszcze prawie 10kg na plusie :/

u nas ostatnio też gorzej ze spaniem i brzuszek też dokucza przy jedzeniu popłakuje...potem idzie bączek albo kupka
Mrówka nie martw się u mnie jest to samo brzuchol duży, boczki też kreska lepsza niż w ciązy a pępek jakiś takiś wielkiiiiiiiiii jest :) A na wadze 14 na plusie ale co tam kochanego ciała nigdy nie za dużo :)
Nie możemy oczekiwać po niecałych 3 tygodniach figur modelek :P Ja tam podchodzę do tego optymistycznie i wierzę, że prędzej czy później wrócę do figury :)
A u Ciebie tych kilogramów nie widać, po wyjściu z przychodni mówiłam do mamy, że taka drobniutka laseczka i takiego dużego chłopaka urodziła :) Więc nic się nie martw wyglądasz bardzo dobrze!!!
Witam po powrocie. Wprawdzie w domu jesteśmy od czwartku, ale ogarnąć dwóch ancymonów nie jest łatwo. Szymon jest zaciekawiony młodszym bratem, ale też zazdrosny - jak ktoś go trzyma, to i Szymon się musi przytulić.
Rodziłam na Zaspie. Od momentu jak się obudziłam (pewnie przez pierwszy, jeszcze słaby skurcz) do pojawienia się Miśka minęły równo 3h, z czego na sali porodowej spędziłam jedną. Położna na IP zdziwiła się, ze jak tylko poczułam skurcze to już przyjechałam, ale jak usłyszała że pierwszy poród trwał 3.20, a po badaniu okazało się, że mam 2,5 palca rozwarcia, to już nie marudziła. Ogólnie potwierdziło się u mnie to, co pisały inne dziewczyny o kolejnych porodach - szybciej, ale boli bardziej. Na szczęście naprawdę bolesne były tylko 3 ostatnie skurcze, kiedy Misiek się przeciskał na zewnątrz. Mąż tym razem był dzielny i odważył się przeciąć pępowinę.
Tym razem jetem jeszcze bardziej zadowolona z opieki - poprzednio było parę niesympatycznych położnych, tym razem wszystkie naprawdę bardzo miłe, lekarze też. Miałam szczęście trafić na salę dwuosobową (ogólnie bardzo dużo dzieci się ostatnio urodziło, więc w salach trzyosobowych wszędzie był komplet) z sympatyczną sąsiadką, więc pod tym względem też jestem zadowolona.
Jedyna przykrość była taka, że Młody ulewał pierwszego wieczoru krwią (pewnie się jej opił wychodząc), więc pierwszą noc spędził na sali obserwacyjnej i miał płukania żołądka i dostawał sztuczne schłodzone mleko, a ja miałam upojną noc z dojarką elektryczną, żeby laktacja nie zanikła. Za to tak ją pobudziłam, że jak już dostałam Miśka z powrotem, to mam tyle mleka, że on nie nadąża z połykaniem.
Wagowo mam jeszcze 2,5kg na plusie, brzuch już też niezbyt wielki, tylko skóra wisi. Za to bluzki mi się w cyckach nie dopinają.
Michał to straszny zmarzlak. Teraz wreszcie śpi jak aniołek, ale ma na sobie body i pajaca, czapeczkę, jest przykryty kocykiem polarkowym i kołderką. A to przecież lato - nie wiem, jak on zniesie zimę. Za to pewnie nadchodzące upały zniesie lepiej niż ja. Za to w nocy ciężko mi się wyspać, bo do północy budzi się co chwilę na karmienie, lepiej śpi tylko jeśli zostanie z nami w łóżku, ale na to nie bardzo chcemy mu pozwalać. Potem ma trochę dłuższą przerwę - ok 4h - a potem znów ciągle by jadł. A dziś jeszcze Szymon chyba z godzinę histeryzował ok 4 nad ranem. Dopiero jak mąż położył go spać zamiast w łóżeczku, to na tapczanie, to jakoś zasnął. Niemniej nie przeszkodziło mu to obudzić nas już o 7.
Może któraś z Was, jeśli macie siły, uaktualnić listę? Ja nie bardzo mam czas i siły, żeby przejrzeć cały wątek i spisać odpowiednie dane.
Paulina u nas tez tym razem mąz przecinal pępowinę, przy pierwszym nie chciał.
Adasia dziś troche męczył brzuszek, pręzył się i wił z bólu. pewnie wczoraj coś zjadłam.
większe problemy mamy z Jasiem, wczoraj dostał ataku złości i szału przy zasypianiu. czuje zagrożenie, wszystko wymusza płaczem. mi głowa pęka od tych krzyków i z niewyspania.
no nic trzeba to jakoś przeżyć.

ponawiam prosbe o listę od położnej :)
Ryba jak podasz maila to Ci wyślę :)
podawałam wyżej, ale jeszcze raz karolla.k@wp.pl
z góry dzięki :)
heja

Ryba, w razie co mogę wysłać Ci jeszcze dziś, jak przeniosę się później na drugiego kompa, bo małego właśnie karmię.
Moja Maryśka też podobnie ostatnio zaczęła szaleć jak Twój Jaś. Krzyki, płacz, zwracanie na siebie uwagi niegrzecznym zachowaniem itp. Niestety musimy to przeżyć...chociaż łatwo nie jest.
Paulina, super, że już wszyscy w domu jesteście :)
a u nas kolejny kryzys laktacyjny :(((
i do tego małą wysypało juz nie tylko na twarzy ale i na dekolcie i obawiam sie że to skaza białkowa...jeny oby nie, w tygodniu idziemy do pediatry to zobaczymy co powie.
Marciocha, u nas identycznie, od dwóch dni wiszenie na mnie non stop, kryzys jak nic...
Jasiek też wysypany, ale na razie nie panikuję, bo prawie od urodzenia tak ma. W czwartek szczepienie i wtedy zobaczę, co lekarka powie jak zobaczy te krostki. Na razie smaruję buziaka Alantanem.

A z pępkiem - brzuch mam już praktycznie płaski, waga jak przed ciążą, ale pępek już po Marysi nie był taki fajny jak kiedyś. Rozciągnął się i nie wrócił do swojego rozmiaru. Druga ciąża mu bynajmniej nie pomogła ;)
Ryba lista wysłana :)

u nas też ciągle cyc i cyc, na razie jeszcze nie dokarmiam mlekiem modyfikowanym, ale czasem mam wrażenie, że cienkie jest to moje mleko, może jakaś wersja light :))
Dziewczyny mój Adaś ma pleśniawki, czy któraś z Was miała też taki problem z maleństwem? Co stosowałyście?
Anula to minie i wszystko wróci do normy, tylko nie dokarmiaj, trzeba przecierpiec ;)
mój też ma krostki na twarzy i na ramionach :( lekarka powiedziała że może to być właśnie nie tolerancja laktozy i kazała ograniczyć produkty z mlekiem krowim i zapisała jakąś maść robioną w aptece z Wit A, smaruje od 3 dni ale poprawy nie widać :( może to trądzik niemowlęcy? bo przeczytałam że "Charakteryzuje się on pojawieniem się w okolicach twarzy, szyi, czoła małych krostek, które przypominają potówki i które mogą zamienić się w czerwone plamki. Co znamienne, w miejscach ogrzanych (np. na policzku, na którym dziecko śpi) trądzik jest bardziej widoczny, krostki robią się czerwone. Podczas ochładzania zaś (np. na spacerze) krostki przybierają kolor skóry i wydaje się, że trądzik zanika." i u nas właśnie tak to wygląda.... może wizyta u dermatologa by się przydała...
image
Marciocha taki mam zamiar, jeszcze chcę trochę powalczyć z karmieniem, zobaczymy jak wyjdzie w praktyce :))
Z tymi wysypkami to może być właściwie wszystko. Jak Szymon miał miesiąc, to też mu się pojawiły krostki i tak jak widziało go 4 lekarzy, to było 5 różnych diagnoz. Wysypka po kilku kolejnych dniach sama przeszła...
My powoli dochodzimy do siebie. Laktacja się normuje, więc Michał się już nie krztusi i zaczął opróżniać mi piersi do końca, dzięki czemu chyba się lepiej najada i lepiej sypia. Tylko jeszcze krocze mi mocno dokucza - jutro mam iść na zdjęcie szwów i już się nie mogę doczekać.
Tylko Szymon od początku urządza sceny zazdrości. Tak jak piszecie dziewczyny, u nas też są awantury o nic i zaczęły się pobudki w nocy. Dziś jak się rozryczał ok 4 nad ranem, to K położył go spać na tapczanie (na razie jeszcze śpi w łóżeczku), to niedługo przyszedł do naszego łóżka i spał do rana przytulony do taty (a ja zasnęłam karmiąc Miśka, więc spaliśmy we 4). Ale może mu to pomogło, bo dziś jest jakby grzeczniejszy.
Anula dzięki za listę :)
Adas dziś kończy tydzień, byliśmy w odwiedzinach u teściów, akurat mały przez cały czas wisiał na cycku.
Jasia mi strasznie żal, bardzo przeżywa całą ta sytuacje. jak mąż go usypia to krzyczy mama, mama... serce mi pęka :(
I ja zostalam szczesliwa mamusia :) Gabriela urodzila sie 23 czerwca o godzinie 11 16 waga 3700 dl 50 cm
I oto ona :))image

Uploaded with ImageShack.us
image

Uploaded with ImageShack.us

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry