Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (4)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Marciocha - 15 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
agawierzbowska -
Paulina1010 - 23 czerwca
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
Kasiorek555 -
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja też myślałam żeby po nowym roku zacząć szaleć z pokoikiem i rzeczami dzieciowymi, potem będzie ciężko tak na ostatnią chwilę... co prawda moja zabobonowa mama puka się w głowe i mówi że to za wcześnie, ale ja ne chce w 9 mscu biegac po sklepach
ja nie wierze w zabobony i staram sie nie być przesądna :P
Prawda jest taka że co ma byc to bedzie, a że kupimy kilka ciuszków to moim zdaniem nic nie zmieni ;)
Ja już sie rozglądam za wszystkim, wybieram powoli...nie kupuje tylko wybieram :)

mrówka to od czwartku i najlepiej isc z samego rańca bo powykupuja ;)
hej hej,

w pracy miałam sajgon, więc nie mogłam do Was zajrzeć.
Wy już o kupowaniu ciuszków piszecie, a mi nawet do głowy jeszcze to nie przyszło, pierw chce poznać płeć :)
chociaż nie powiem,ale wczoraj chodziłam do Galerii i tyle cudnych ubranek jest dla dziewczynek, normalnie tylko kupować :)
pisałyście że już w spodniach ciążowych chodzicie, to znaczy że brzuszki już macie pokażne? bo ja póki co mam duży swój a wieczorami wzdęty :)
ja jestem na etapie odpinania guzika ;-) Brzuszek nie dużo większy niż przed, ale coś tam widać już. Generalnie wygląda na mega wzdęcie ;-)
ja też odpinam guzik po obfitszym obiadku,ale póki co mieszcze się w spodnie, ale w wolnej chwili przejde się po sklepach z ciuszkami i poszukam czegoś dla siebie na później:)
hej dziewczyny,chcialabym sie podlaczyc termin mam na 6.06.2011 :)
Nie nadążam Was czytać :)
Mam koszmarny tydzień, mnóstwo spraw i brak czasu na odpoczynek.

Ja już noszę ciążową spódniczkę, chociaż brzucha nikt nie widzi. Moje zwykłe rzeczy cisną niestety trochę.

Pierwsze ubranko - body kupiłam Marysi jak dowiedziałam się o płci, czyli jeszcze przed połową ciąży.

Potem już lawinowo się kupowało. Wyprawka to bardzo duży wydatek. Łącznie z pokoikiem wydaliśmy na pewno ponad 5000 zł, więc moim zdaniem warto to rozłożyć na parę miesięcy, bo mniej odczuwalne.

Poza tym przy pierwszym dziecku człowiek kupuje wszystko jak leci, chociaż wiele rzeczy się nie przydaje potem.

Nowe mamy, może skopiujecie listę z początku wątku i się dopiszecie? Potem łatwiej przekleić w nowy wątek taką pełną listę :)

Pozdrawiam :)
A, co do ciuchów z Lidla to są bardzo fajnej jakości i w przystępnych cenach, warto kupić. Moja Maryśka miała bodziaki, teraz ma pidżamki, spodnie, bluzki. Naprawdę polecam.
Dopisuje:)

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Marciocha - 15 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
fasolek - 6 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
agawierzbowska -
Paulina1010 - 23 czerwca
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
Kasiorek555 -
maga a gdzie kupowałaś spódnice?
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Marciocha - 15 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
agawierzbowska -
Paulina1010 - 23 czerwca
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
Kasiorek555 -
Mamuśka1 aktualna lista 2 posty wyzej:)
Mamuśka1 dopisała siebie i ta ostatnia jest najbardziej aktualna :)
ale pare postow wyzej ja dopisalam siebie,a Mamuska1 skopiowala liste chyba z gory beze mnie:(
Dzień Dobry.
Dawno mnie nie było.
Od dziś zaczęłam brać tabletki na tarczycę + jod. I nie ma mnie... Nie wspomnę , że jeszcze z córcią na taniec muszę iść (2 h, wrrrrrr)
Brzuch boli i ogólne samopoczucie do kitu. Niedawno bylam w C&A i chciałam kupić spodnie ciążowe. Czy wiecie, że nie ma odzieży ciążowej powyżej rozm 46 ? To znaczy, ze grubsze w ciąże nie zachodzą?????
Co do rzeczy dla dzidzi. Ja nie mam już NIC. Wszystko oddałam koleżankom. Pewnie teraz część wróci. Łóżeczko chyba jeszcze mam, więc tylko materacyk. A wózek chcę kupić spacerowy. Zanim przyjdzie zima dzidzia i tak z niego wyrośnie. Więc spacerowy, pożądnie zabudowany, z przekładaną rączką i super śpiworkiem
Mamuśka1 - spódnicę kupiłam tutaj na forum od jednej dziewczyny. Mam też trochę ciuchów z pierwszej ciąży, chociaż nie za wiele, teraz dokupiłam sobie od dziewczyn kolejne i byle do porodu ;)

To tylko niecałe pół roku, szkoda mi było kasy na nowe h&m-y itd.
I tak wydatków sporo ciągle :)

Kiki0 - ja mam odwrotny problem, ciężko mi spodnie albo spódnicę ciążową kupić, bo wszystko spada ze mnie...
Mega79 - Ależ ja bym chciała mieć taki problem.....
Ale się denerwowałam przed USG genetycznym ale już po i uff wszystko jest wporządku. Co do ubrań to ja mam 2 pary spodni ciążowych, jedne jeszcze za duże a jedne to takie ogrodniczki więc nie ma szans, zeby ze mnie spadły chociaż sa trochę za duże, jeden i drugie spodenki kupowałam używane. w czymś chodzić trzeba a w swoje się nie dopinam :)) dzidzia ma 6cm....:)))) i jest taka słodziutka
Kiki0 a sprawdzałas na tym dziale co są rozmiary do ok 50? Moze tam jeszcze maja?
Ja teraz nosze czasami właśnie z C&A rozmiar 42, a o dziwo jeszcze ze mnie spadaja...gdzie normalnie nosze rozmiar 42-44 :|
Zamówiłam sobie też drugie u jednej z forumek z H&M rozm.44 to juz tak na późniejsza ciąże...bo chyba w końcu troche przytyje co?
Dzisiaj położna mnie ważyła...i znowu kilogram spadł :| Waże ciągle mniej niż przed ciążą!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry