Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (4)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Marciocha - 15 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
agawierzbowska -
Paulina1010 - 23 czerwca
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
Kasiorek555 -
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zapraszam do nowego wątku :)
http://forum.trojmiasto.pl/MAJOWE-I-CZERWCOWE-MAMY-2011-5-t197994,1,16.html
przyszlaMama - i faktycznie jest tak że dochód na osobe nie może pzekraczać 500 zł ???? czy są jakieś inne regulacje w tej sprawie ?

Assegai - jesteś naszym przewodnikiem :) wiele rzeczy robisz, wiesz albo czujesz pierwsza :) gratuluję :)

pogoda super :) aż mi się nie chce iść na zakupy..
fajnie mrówka:)

zawsze razniej, zobaczymy ktora pierwsza urodzi:)
Dziękuję :)
Mamuśka1 widze, że jesteśmy w tych samych tygodniach ciąży :)
Nizoral jest faktycznie dobry.
mi pomaga Head&shouders albo nizoral
assegai ale super, ze już czujesz ruchy :) ja też chcę :)))

Smutno tak mi sie czyta, ze Wy wszystkie idziecie na macierzyński a ja nie pójdę buu.

A dziewczynki tak z innej beczki od pewnego czasu zauważyłam, ze mam straszny łupież :/ sype mi sie zgłowy płatami :/ nigdy tak nie miałam nie wiem czy to przez pogode/ciąze czy jeszcze coś innego :( Macie jakiś sprawdzony szampon? Ja już próbowałam głowe smarować oliwką ale tylko na trochę pomogło
Heja!

Ale pogoda co laski?Normalnie jak na uralu :)
'
magdaxv a orientujesz sie czy tyle samo macierzyńskiego jest jeżeli to 2 dziecko?

Lalinek ja teraz byłam na 2-letnim płatnym wychowawczym ;)

assegai gratuluje ruchów (ale i zazdroszcze:))

Madzia witamy!

A ja dostałam kaskę od siostr(bo do świąt pilnujej jej małego) i nawet neimam jak jej wydac bo siedze u niej do 17 i unas prawie wszystko pozamykane,a z młodym teraz niema co sie ruszac bo taki katar i kaszel ma ;(

Podsuncie mi jakis przepis na pyszne ciacho
matko, jak ja wczoraj zmarzłam, jest tak zimno,ze szok !

i od wczoraj gardło mnie boli. grr
cześć madzia, witamy :)
Witajcie
podłączam się, jestem w 17 tygodniu i termin mam na 16/17 maja :)
wychowawczy bezpłatny jest, chyba że macie średnią na osobę 500zł chyba to wtedy dostaje sie zasiłek. Szczególy są na stronie Zusu, w googlach tez łatwo znaleźć.

ja się pochwale bo dzis poczułam pierwszy raz synusia ;-) Od paru dni czułam takie przelewanie a dziś ewidentny kopniak ;-)

a jeżeli chodzi o plany to ja zakłądam tak: macierzyński 20 tyg+ 2 tyg na zyczenie + urlop zaległy + urlop wypoczynkowy i ewentualnie jakieś zwolnienie do końca roku. Od stycznia albo wróce do psychopatycznej pracy (na jakich warunkach nie wiem) albo poszukam czegoś nowego po macierzyńskim.
Lalinek a Ty juz na takim dluzszym zwolnieniu??ja dzisiaj wrocilam do pracy po zwolnieniu,mam nadzieje,ze wszystko bedzie dobrze no i,ze dam rade,bo zmeczenie daje mi sie troszke we znaki.Jesli chodzi o wychowawczy to ja sie nie znam,ale slyszalam tylko,ze jest bezplatny,ale jak jest naprawde moze ktos nam powie:)
no ja już jestem na zwolnieniu, choć nie wiem jak długo... niestety szału ze zdrowiem nie było i nadal nie ma, ale zobaczymy...

czy wychowawczy zawsze jest bezpłatny ?????
no i czas zbierać się do domku. a jeszcze kręcąc się po korytarzu natnknęłam się na swojego dyrektora i dostałam buziaka z gratulacjami (już kierownik musiał donieśc o brzuchu - a niby to baby plotkują:) od razu męskie teorie na temat płci, porodu itp:) Ale mimo wszystko fajne uczucie zbierać gratulację, gdy czuje się że są szczere - bez ukrytych złośliwości ( " ciekawe kiedy na zwolnienie pójdzie, potem macierzyński, a może i wychowawczy a pracować nie ma kto") No i mam nadzieje, że przy światecznych premiach wezmą pod uwagę że teraz mnie jest więcej:))
dla nas jest 20 tyg + 2 tyg dodatkowe - o te 2 tyg trzeba - przed ich rozpoczęciem - złożyć wniosek w kadrach , że chce się je wykorzystać. mam nadzieje, że dobrze pamiętam.
No właśnie wydłużają go co 2 lata, więc będziemy miały 22 tygodnie...
Paulina to w takim razie w 2011 r orientujesz sie ile nam przysługuje tyg? o ile dobrze pamiętam, to teraz z roku na rok urlop macierzyńskim miał się wydłużać?
mi moja ginka powiedziała, żeby na połówkowe pójść do Preisa, bo jest najlepszym specjalistą, więc się pewnie do niego umówię.

Ja 2 dni temu z rana coś czułam,ale czy to mogły być ruchy dziecka to nie wiem? bo to 1 ciąża i chyba za wcześnie na czucie ruchów dziecka.
Macierzyński 22-tygodniowy to już był w tym roku. Za to gdybyśmy urodziły parę miesięcy później i były na macierzyńskim jeszcze w 2012 to miałybyśmy jeszcze 2 tygodnie więcej...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry