Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (6)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
hej dziewczynki.
nowy wątek i mam nadzieję że pełna lista :)

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
aga87 -26 czerwca
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
czytam na necie i dziecko powinno ważyć ok 300 gram :) więc albo (daj Boże) lekarz się pomylił, albo ( nie daj Boże) noszę w brzuchu mutanta :)
bo niezalogowana jestem ;-) Suwaczek sobie podejrzałam wyżej gdzie się udzialałam zalogowana ;-) i aż sie zadziwiłam ze tak to szybko leci...

Nasz syn za to na każdym usg "jajkami" do góry leżał że tak powiem, tez ma to po Tatusiu hehe ;-)
Lalinek super, że dzidzia taka duza :)

Ja codziennie głaszcze brzuszek z nadzieja, że się porusza a tu nic :(
~Assegai - niedokładne wiem wiem :) ale tak mi powiedział więc tego się trzymam :)
moje dziecię ma piękny tyłeczek :P 10 minut go prosiliśmy żeby pokazał brzuszek ale uparty jest mmmmm - jak tatuś :P

a my Twojego suwaczka nie widzimy Assegai :) ale gratulacje - przeszłaś do "next level" :P
Kuruje się, ale jest ciężko. W szczególności jak pomyśle, że nie wiadomo co z praca czy dostane umowę. no i cały weekend nie pójdę na uczelnie a mam same ćwiczenia obecność obowiązkowa no i zaliczenia ;-(

A z drugiej strony nie chce ryzykowac, że dopadnie mnie jakaś gorsza choroba bo wiadomo, że organizm osłabiony wszystko złapie, ale i tak mi szkoda, że takie zaległości bedę miała potem to wszystko nadrobic :/
ojjj właśnie zauważyłam że na suwaczku mym zalogowanym już 6 miesiąc ;-D jaaaaa
łuuuuuuu Lalinek duże dziecie Twoje ;-) Mój miał w 21 tyg 372 g i myślalam że duży ;-) Ale wiadomo że te pomiary niedokładne są.
17,5 cm
500 gram
płeć - nie znana :P dzidziuś wystawił tyłek i nie chciał się odwrócić :)

ja od wagi początkowej mam 2,5 kg na plusie - rewelacja :) przy moich skłonnościach do tycia myślałam że będę wyglądać jak armata :)
mrówka kuruj się, ja dziś siedzę w domu i tylko idę do mamy na obiadek :)
hej hej:)

co do porodu, to gdyby mnie było stać to rodziłabym w swissmedzie,ale niestety nie stać mnie, więc nawet tego nie rozważam :)

Fajnie, że macie zmartwienia, że schudłyście- też bym tak chciała! Ja czuje jak tyje z kązdym dniem, przeraża mnie to :( ale co zrobić? nie objadam się na maksa, jem dużo owców, dużo pije soków (chociaż sokie wcale nie są takie zdrowe i mają dużo cukru). Niby wagowo przytyłam 1-2 kg,ale czuje po udach jak się rozrastam :(
U mnie już 4 kg na plusie..
Tylko dzidziuś się nie chce jeszcze ruszać tak, żebym czuła, ale czytałam, że do 22 tygodnia mam czas. chociaż wszędzie jest napisane, że szczupłe osoby czują szybciej więc coś tu się nie zgadza.

Kolejny dzień w łózku a nie czuję, zeby było lepiej...
hej,ja mam wizyte teraz we wtorek,ale cos mi sie wydaje,ze znowu nic nie przytylam:(kurcze nie wiem od czego to zalezy,jem normalnie,a tu nic,a wszyscy mi mowia,ze chudne,odebralam wyniki krwi i porownujac je z normami to chyba jest ok,tylko jedna rzecz mam nieznacznie podwyzszona,musze sie dokladnie lekarki zapytac,milego dnia dziewczyny!!
hejka ;-)

jeżeli chodzi o wagę to ja póki co 5 na plusie, ale szczerze powiem Wam że jakoś teraz już mi wisi. Póki nie przekroczę 15 bedzie ok ;-) na razie średnio kg/msc.
Gratulacje synka D@nte :)

Aż weszłam na wagę, żeby sprawdzić. 3,5 kg na plusie.
Tyję podobnie jak w poprzedniej ciąży, którą zakończyłam 11 kg na plus.

Paulina, kupiliśmy wczoraj Paxa :)
Ja do początku grudnia cały czas wymiotowałam i od początku schudłam jakies 6 kg. Teraz jest 1,5 więcej ale i tak sporo mniej niż na początku. Doktorek mi powiedział, że do momentu jak wyniki sa ok to nie ma sie czym martwić. Z tym ze ja to od początku miałam sporo kg za dużo i mi to w sumie na rękę :)

Ps. U nas będzie synuś :) Chyba jak na razie więcej chłopców.
Assegai, szkoda moim zdaniem kasy na Swissmed. Fajnie jak się ma lekarza ze szpitala w którym się planuje poród wtedy też jest trochę inaczej. Ja po cc leżałam 3 dni i było mi całkiem bez różnicy jak wygląda sala itp. A lepiej leży się z kimś, bo zawsze spokojnie możesz wyjść do wc.

Kasiulka, ja mam inny problem pewnie niż większość z Was. Sporo schudłam na początku i teraz w 23 tc nadal brakuje mi 4 kg do wagi sprzed ciąży. Tym że za mało się nie martw dziecko i tak weźmie co potrzebuje. Później się szybciej tyje.

My dziś odpoczywamy, mały śpi, brzuch śpi ale pewnie pod koniec dnia córa da popalić
dziewczyny a ile jak narazie przytylyscie?? ja to jestem w 20tyg i przytylam 3.5kg jutro ide na kontrole i obawiam sie ze doktorek na mnie na krzyczy ze tak malo przytylam ;/ z jednej strony sie ciesze ale z drugiej obawiam ze to szkodzi mluszkowi
nie traktuje ;-) bo myśle tak samo jak Ty ;-) A teraz wszystko takie drogie... wole już kupić jakiś wypasiony wózek... też nie stać mnie na te 5,5 tyś, dlatego też pytałam o te zniżki, ale gdzies tam w środku marzy mi sie poród w swissmedzie... no ale co zrobić ;-) W końcu jak piszecie to tylko, w większości przypadków, 3 dni. Tak myślałam że może w jakimś pakiecie mają duzo większe zniżki niż 10%... no ale niestety.
Powiem Wam szczerze ze dla mnie to jakas masakra płacic tyle za poród, moim zdaniem tylko dla swojej wygody. W końcu to poród i tak jak maga pisze, w razie jak by sie cos z dzieckiem działo to i tak na Zaspe wiozą.
Nie wiem jak bym mówiła gdyby mnie było na taki poród stać, ale wydaje mi sie ze jest masa potrzebniejszych rzeczy jakie można kupić dziecku w zamian za swoja wygode.
Assegai nie traktuj absolutnie tego osobiście, takie po prostu mam zdanie ;)
hej,ale zaszaleli z ta 10% znizka,masakra,ja chce tam rodzic,bo poprostu mam taka mozliwosc (ubezp.zagraniczne),inaczej wybralabym szpital panstwowy,ale skoro jest taka mozliwosc to czemu nie skorzystac,milego dnia dziewczyny

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry