Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (6)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
hej dziewczynki.
nowy wątek i mam nadzieję że pełna lista :)

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
aga87 -26 czerwca
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
przyszła Mamo też gdybym miała taką możliwośc to bym skorzystała :)
cif raczej nie szkodliwy ale domestos czy jakies inne żrące krety,cility to lepiej ostrożnie..w sumie u mnie mąz sprząta kibelek jak teraz jestem w ciązy to stwierdził ze nei mogę i sam sie zebrał..więc co bede sie kłócic i mu ta przyjemnosc zabierac ..:) chce niech pomaga ;)
Cześć dziewczynki po weekendzie. Jak już tak rozmawiacie o porzadkach to powiedzcie czy np. czyszczenie łazienki jakąś "chemią" cify, cility i inne pierdołki nam nie szkodzą? W sobote zabrałam sie za mycie łazienki i jak szorowałam wanne to tak mi śmierdziało.. może nie powinno się używać takich preparatów? Jak myłam WC to zalałam i wyszłam na spacer, ale i tak śmierdziało:/ Jedyne co to jak mopuje podłogę to zapach płynu do podłóg nie jest drażniący a reszta o fuuu:)
hejka!

Ja tez podczytuje ale mało pisze bo codziennia rutyna Was pewnie nie interesuje..

Dzisiaj ostatni dzien zajmuje sie małym siostry także od jutra świąteczne porządki-w sumie tylko kuchnia została..Okna olewam bo w tym mrozie nie bede stała i myła jak głupia..

Brzuch mi sie juz tak nie spina tazke to wszystko z nerwów było..
W weekend zrobiłam murzynka,wyszedł taki pyszny ze az tesciowa wychfalała a jej to sie nie zdarza często ;)

Ja jz tez od dłuzszego czasu łazę w ciązowych,w niektóre sprzed ciązy sie jeszcze mieszcze ale ja ksie dzę to uciska,wiec po co sie męczyc.

co do wagi to mam na razie na równo wpier schudłam a teraz troche dobralam.Mam nadzieje ze nie przytyje tyle cow 1 ciązy(ok.20kilo)..
u nas ciszzza ;-) My wczoraj ogarneliśmy się z zakupami, kupiliśmy choinkę, zrobiliśmy rezenty rodzinie takze jestesmy troche spokojniejsi ;-) a dziś mam lekarza na 19 i będziemy podglądać nasze szzczescie malutkie ;-) Ciekawe ile już urósł... heh
hej,a ja dzisiaj leniuchuje caly dzien,jakos sily nie mam,od jakiegos czasu chodze juz w ubranich ciazowych,tzn jeansach i legginsach bo poprostu jak siedze, jest mi o wiele bardziej wygodnie:) a tak poza tym to mam nadzieje,ze jak w koncu przytyje to zbyt duzo nie przytyje:P milego wieczorku!!!
Hej, u mnie to 14 tydzień, na ostatniej wizycie wyszło mi że przytyłam 1 kg, w najbliższy czwartek mam kolejną, zobaczymy co tym razem pokaże waga. Niestety, moje spodnie przedciążowe są już za ciasne. Wczoraj na świątecznych zakupach zaszalałam, i zakupiłam pierwszy typowo ciążowy ciuszek, spódniczkę w Happy MUM. Od razu inne samopoczucie, pełna wygoda! Oglądając te ciuchy, miałam ochotę na przynajmniej co drugi z nich, ale ze względu na finanse resztę garderoby skompletuję w necie. Na pewno przydadzą się spodnie, jakaś tunika...Zabieram się do szukania i pozdrawiam!
hej hej:)

ja czytam,ale za bardzo nie mam o czym pisać. Jakos nic się nie dzieje, cały czas jem siedząc w domu i ciekawa jestem ile przytyłam?

Poza tym jakoś od wczoraj co jakiś czas pobolewa mnie brzuch, jakby bardziej po prawej stronie, nie wiem sama?
A nas nie ma całe święta, dwie wigilie, potem zostajemy u moich rodziców cały pierwszy dzień świąt. W drugi też do rodziny.
Jak dotąd raz zrobiłam wigilię u siebie i na razie więcej mi się nie chce ;)
Zwłaszcza, że to wigilia na ok. 18 osób. Więc piekę tylko kilka ciast i zabieramy ze sobą.
Ja na razie przytyłam chyba ze 2 kg, chociaż ciężko mi do końca stwierdzić, bo po skończeniu karmienia Szymka powoli mi waga zaczęła wracać do tej sprzed ciąży (mi po ciąży ubyło 3kg w stosunku do wagi wyjściowej, a potem jeszcze 5) i nie wiem, co mi przybyło przed a co po zajściu :) A jak będę maiła jak poprzednio cukrzycę ciążową i w ostatnim trymestrze będę na diecie, to pewnie znowu nie przytyję, więc na razie nie martwię się na zapas. Zresztą karmiąc piersią i biegając codziennie na spacerki z wózkiem też się sporo traci.

A my wigilię robimy u siebie, bo na dwie do jednych i drugich rodziców z Brzdącem nie dalibyśmy rady, a żadni rodzice chyba by się nie zgodzili zrezygnować ze spędzenia tego popołudnia z nami. Na szczęście większość potraw przynoszą ze sobą, ja robię tylko sałatkę i pierożki. No i musimy przygotować stół :) Za to kolejne dni to już u rodziców.
ja mam 4 na plusie ;-) na szczescie tylko w brzuszku ;-) i powiem, ze nie jest mi z tym źle ;-) daje sobie granice przy 12 kg, jak ją przekrocze to będę histeryzować ;-)
Widzę, że o wadze rozmowy.
Ja na początku schudłam 8 kg, teraz przybrałam już 3 więc nadal brakuję mi 5 do wagi początkowej.
W pierwszej ciąży miałam tak samo i rodzić jechałam z wagą wyjściową sprzed ciąży.
U każdej z nas jest inaczej, po ciąży się będziemy martwić zbędnymi kg.
na forum jak zwykle - weekendowa cisza... :)
hehe dzięki...położna mówiła ze te babki przy sobie to mało tyją w ciązy ;)
teraz to czuje ze pojdzie w góre szybciutko...non stop mam ochote na coś słodkiego...no i w ogole apetyt wrócił ;)
No to mnie Marciocha pocieszylas:) gratuluje tych 2 kg,mam nadzieje,ze u mnie bedzie podobnie:)
marciocha 2 kg o super jest !!! ja w 16 tc jak lekarz stwierdził że mam tylko 1,5 do przodu to mnie bardzo chwalił. mówił że w tym okresie to już po 5 mają - zdarzają się i takie co mają 7-8 :) więc jak tylko 2 przybrałaś to super :) gratuluję :)
heloł :)
ja dzisiaj byłam na kontroli no i mamy 2 kg do przodu...moje pierwsze kilogramy bo tak samo jak Ty fasolek wczesniej to tylko traciłam na wadze ;)
Co do brzucha...to ja juz mam taki wielki jakbym była w 7 miesiącu :P
My tez na swieta do rodzicow i jednych i drugich,fajnie,ze mamy ich w jednym miejscu,poswietujemy sobie wszyscy razem:) ja juz upieklam w tym tygodniu pierniczki i nawet troszke udekorowalam,wiec czuje juz klimat swiat:)
mój brzuch - gigant :) wszyscy chcą dotykać a ja to nawet lubię :)
my nasze pierwsze święta spędzamy u moich rodziców więc nie musze się zbytnio przygotowywać :) prezenty to tylko symbolicznie sobie robimy więc tez nie musze szaleć :) generalnie spokojnie się zapowiada :)
ja przytyłam tylko 1,5 kg i jestem z siebie dumna bo zawsze musiałąm uważać przez moje skłonności do tycia...
Hej dziewczyny,mnie tez kilka dni nie było.
Ja w sumie mam już posprzątanie,okna umyte.Jutro głowne zakupy,prezenty tym najważniejszym też kupione,jeszcze tylko kilka drobnostek dokupić.No teraz tylko na Święta czekać a kilka dni przed bierzące porządki i choinka...No i gotowanko na Wigilie :)
A mój brzuszek rośnie,teraz już go wszyscy w rodzinie widzą...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

do góry