Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (6)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
hej dziewczynki.
nowy wątek i mam nadzieję że pełna lista :)

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
aga87 -26 czerwca
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no właśnie niby normalne ale jak te skurcze powodują skracanie szyjki to jest już niebezpieczne. Ja sobie szyjkę zmacałam i jak pisałam jest miękka a powinna byc twarda i jest rozpulchniona, romemłana... boje się ze się skraca. Na szczescie ide w pn do gina.
maga79 - jesteś zadowolona z wiewiórki? my bylismy tam ostatnio - nasza dentystka miała wszystkie terminy obłożone - i koszmar. robiła wszystko na siłę, adaś od płaczu aż zapuchł. fakt, że wszystko trwało tylko 15 min ale to było straszne. tym bardziej, że wczesniej nie było problemów z wizytami u dentysty (chodzilliśmy i nadal chodzimy do perły na morenie) - dawał sobie czyścić ząbki, a nawet borować - bez płaczu i wyrywania. a teraz mam kłopot bo wczoraj nawet ie pozwolił naszej dentystce zajrzeć do buzi i roboty stoją:( Nie wiem - może źle trafiliśmy, albo adas miał zły dzień ale to był koszmar:) życze lepszych wrażeń.
cześć:)

dziś czytałam w książce:w oczekiwaniu na dziecko", że pobolewanie brzucha z boku jest normalne,ale oczywiste, że lepiej dmuchać na zimne. za to co do napinającego się brzucha, to zastanawiam sie czy sama tego nie mam, zwłaszcza jak się najjem i położe, póżniej wstaję taka wzdęta i jakby ten brzuch twardy, bo jakie są w sumie objawy tego twardego, napinającego się brzucha?
Spokojnie po jedzeniu brzuch jest bardziej wzdęty niż napięty.
Zawsze dla uspokojenia warto skontaktować się ze swoim lekarzem
Ja ostatnio też mam coś dziewnego z bruchem, czuje jakby mnie bolał ze zdenerwowania, cho nie jestem zdenerwowana, taki właśnie jaknby napięty..:( ehh ale mnie nastraszyłyście.
Witajcie dziewczyny.
W koncu znalazlam chwilke na pojawienie sie w nowym watku:-)Mialam przeprowadzke i juz jestesmy na nowym mieszkanku:-)jestem wykonczona tym pakowaniem,a potem rozpakowywaniem,sprzataniem itp.:-)Co do pobolewania czy naprezania brzuszka to dziewczyny nie ma co sie martwic na zapas,przeciez regularnie chodzicie do lekarza wiec jakby cos bylo z wami nie tak to z pewnoscia lekarz by was o tym poinformowal:-)
Pozdrawiam Was cieplutko:-)
Cześc Kobietki :)

Aga - gratulacje nowego mieszkania

Effcia - witaj :)

Magdaxv - mnie się bardzo podobało w Wiewiórze, moja mała ryczała jak zwykle u lekarza i ciężko ją było opanować, za dwa tygodnie na kontrolę znowu jedziemy, ciężko mi się wypowiedzieć o jakości leczenia bo my byliśmy tylko na obejrzeniu jak duże szkody spowodowało uderzenie, ale Panie super miłe

Chciałam się pochwalić, po dzisiejszym usg będziemy mieli synka, będzie więc Jasiek :)
maga gratuluje, to bedziecie mieli parkę :D
maga79 gratulacje synka-parka swietna sprawam mnie tez sie marzy tak po cichu ;)
:)
może głupio to zabrzmi, ale czułam, że to będzie facet...tak jak z Maryśką byłam pewna, że dziewczynka, chociaż te ciąże raczej się nie różnią jeśli chodzi o samopoczucie

teraz zabiorę się za porządkowanie i sprzedawanie ciuszków po Młodej, mam tego kilka kartonów :)

12 stycznia mam usg połówkowe
hejka ;-) Ja też wiedziałam ze będzie syn. Jakoś tak podświadomie ;-)
Magda, poczekaj jeszcze chwilę ze sprzedawaniem tych ubraneki - może jednak jeszcze się okaże, że u nas jednak dziewczynka? Na wizytę idziemy 7 stycznia, to już powinno być widać.
Widzę, że podwójne mamusie mają przypuszczenia co do płci.
Ja też przypuszczałam, że będzie córa i podobno jest we wtorek na połówkowym potwierdzimy.
Chociaż ja ciągle liczę na syna.
My od jutra zaczynamy karierę żłobkowicza, niania dzisiaj jest ostatni dzień
ja jeszcze nie jestem mamą ale czuję ze bedziedzie dziewucha :D
zobaczymy na połówkowym :)
ja się już nie mogę doczekać wizyty poniedziałkowej no i poznania płci. Mam swoje przeczucie i zobaczymy czy się sprawdzi?:)
Przepraszam że się wtrącę ale czasem podczytuję wasz wątek bo też jestem majową mamą :) Pisałyście i siarze z piersi u mnie siara pojawiła właśnie w 18 tyg ciąży i im bliżej rozwiązania tym jej ilość się zwiększała. Od mniej więcej 26 tyg musiałam już spać w staniku i używać wkładek laktacyjnych.
Życzę zdrówka i niech wasze maluszki ładnie rosną w brzuszkach :)
To moje pierwsze maleństwo ale jakoś tak mam przeczucie że może będzie chłopak.

A mój mąż jest tak pewny że będzie chłopak że założył się już o to z kumplami. Zakład mają sprawiedliwy jeśli on wygra to jego 3 kumpli stawia każdy po jednym kartonie wódki, jeżeli jednak będzie dziewczynka to mój małżonek musi postawić im jeden karton wódki. Jest tylko jeden mały haczyk, muszą to wszystko razem wypić :) Jak będzie chłopak to do chrzcin im pewnie wystarczy :D
dziewczyny czy Wy czytacie jakieś poradniki, ksiązki o pielęgnacji dziecka? bo ja zaczynam czytać, i jestem podłamana, boje się, że nei dam rady tego wszystkiego spamiętać i nie piszcie tylko proszę o instynkcie, bo mam wrażenie że tu nic nie da instynkt :(
Spoko, Paulina, na razie jestem na etapie prania maskotek z maty edukacyjnej, której zaległy Młodej głęboko w pokoju i dopiero je wydobyłam :D A nie bawi się nimi chyba z rok już...

Wyprałam też pierwszą zabawkę Marysi (poleconą przez naszą koleżankę Basię zresztą), świetna już dla 6 tygodniowych maluszków:
http://more4kids.pl/page,produkt,id,93971,kat,104.html

Trochę mi żal, że już nie założę maluchowi tych wszystkich hello kitty itp., mam wrażenie że dla dziewczynek są fajniejsze ciuchy i większy wybór :)

Effcia, daj znać jak w żłobku.

W pierwszej ciąży przeczytałam: "W oczekiwaniu na dziecko" i "Język niemowląt". Poza tym wertowałam net, jak czegoś szukałam.
Hej, ja czytam przede wszystkim "W oczekiwaniu na dziecko", to dla mnie główne źródło informacji, jeszcze nie zdarzyło mi się, żebym nie znalazła tam odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Z tej samej serii mam też "Pierwszy rok życia dziecka", ale to lektura na później :) Ponadto mam kilka pomniejszych poradników podrzuconych przez koleżanki. Zgadzam się, nie da się wszystkiego spamiętać, dlatego ja wracam do tych samych rozdziałów jak mi się coś przypomni czy mnie nurtuje, i wiedza się utrwala :) Ale pewnie i tak teoria teorią, a życie zrobi swoje.
Przynajmniej jednak z tymi poradnikami czuję się spokojniejsza.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (141 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry