Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (6)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
hej dziewczynki.
nowy wątek i mam nadzieję że pełna lista :)

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
aga87 -26 czerwca
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
asse ja robiłam wczoraj..
MAm nadzieje ze wyniki dobre po w poprzedniej jakos tak w połowie wyszedł mi niedobór żelaza..

widze ze niejestem sama z ta 2 ciążą..tez mi inaczej,niepanikuje ze wszystkim itd..
CZasmi musze młodego tez podniesc czy ponosic ale oczywiście robie to tylko kiedy NAPRAWDE musze bo boje zaszkodzić juniorkowi..

Co do szpitala bede rodziła w Pucku.
ja ide jutro na morfologie i mocz, zobaczymy co tam u mnie "słychać". Ale przyznam że wizja bycia na czczo z rana mnie przeraża ;-)
To może uśmiechnę się do Ciebie po poradę jak już Młody się pojawi na świecie ;)
Maga ja jestem chustowa i nosidłowa, działam też w trójmiejskim Klubie Kangura.
Im szybciej zaczniesz nosić to i Ty i dziecko się przyzwyczai.
Manduca fajna dla siedzących dzieci i najczęściej już noszonych na plecach.
Teraz tylko wpadłam w szał kupowania chust w bardziej córkowym kolorze.
witajcie w Nowym Roku :) wszystkiego dobrego Wam zycze i zeby nasze dzieciaczki rodzily sie bez komplikacji i byly zdrowiuskie ;)

w piatek ide na wizyte do gina i mam ogromna nadzieje ze nasz maluszek sie ujawni z plcia.:)
a ja sie chyba dorobilam jakiegos zapalenia pecherza, napina mnie ciagle na siusiu i do tego tak mnie dziwne boli. dziwne bo ubieram sie naprawde cieplutko a tu taki klops.. i jak by bylo malo odebralam dzis wyniki krwi i moczu to mam spadek hemoglobiny,hemotokrytu, i podwyzszone i spadek niektorych plyte krwi ;/ no i oczywiscie znowu problem z moczek znowu jakies bakterie leukocyty i nablonki plaskie ehhhh.... ;/;/
jedyny plus tego wszystkiego to to ze nasze dzieciatko kopie i bynajmniej wiem ze jemu nic nie jest.
Ja tez obstawiam Zaspę, mam najbliżej ;)
I do szkoły rodzenia tez ide sie niedługo zapisać, mamuśka1 możliwe ze jakoś sie spotkamy ;)
Effcia, Ty jesteś z tych chustowych mam :)
Powiedz mi proszę, czy każde dziecko da się przyzwyczaić do chusty? Bo moja Młoda jakoś nie mogła :/ Ogólnie nie cierpiała skrępowania i nie lubi do dziś. Mam Manducę, ale miała już 5 miesięcy jak kupiłam i czasem się trochę nosiliśmy, nawet zdarzyło jej się zasnąć.
Teraz bym chciała Jaśka nosić od początku w chuście, bo wiadomo z dwójką może być łatwiej w ten sposób gdzieś wyskoczyć.

Ale jak będzie taki sam jak siostra? Może to ja coś źle robiłam?
Paulina ja na pewno nie będę kupować podwójnego wózka.
Młoda w chustę a za Adasiem będę biegać lub ujarzmiać w wózku.
Na szczęście będzie ciepło więc na dworze niech hasa. Poza tym chodzi od niedawna do żłobka i planuję że nadal będzie chodził więc pół dnia będzie poza domem.

Ja rodzę na Klinicznej. Pierwszą ciążę lekarz mi z tego szpitala prowadził i po cc i niegojeniu się rany bardzo się mną interesował. Teraz nawet pamiętał mój przypadek.
Ja na zwolnieniu chociaż jeżdżę do pracy 2-3 razy w tygodniu a resztę z domu jak potrzeba.
Hej dziewczyny..
Ja od Sylwestra chora pod kocykiem leże...Dopiero dzisiaj już lepiej sie czuje.
Duzo sie tu dzialo jak mnie nie było.
Wspominałyście że druga ciąża jest inna...no ja też czasami musze podnieść synka,przytulić...Teraz też przechodizł grype to nie dał mi spokoju.

Co do szpitalu,to ja rodze w wojewódzkim (jeżeli nie bedzie nagłych zmian)....Tam miałam ich koszule do rodzenia.
Pozdrawiam dziewczyny i życze Szczęśliwego Nowego Roku i zdrowiutkie Maleństwa :)
Ja jestem na zwolnieniu,bo tak nie do konca dobrze sie czulam,wizyte mam za tydzien i zobaczymy co pani doktor powie,ja mam zamiar rodzic w swissmedzie,no ale zobaczymy jak to sie wszystko ulozy:)
a jeśli chodzi o jedzenie to ja jem wszystko.
ja na Klinicznej bo tam pracuje moja ginka, ale to wszystko może sie jeszcze zmienić. Musze się w przyszłym tygodniu zapisać do szkoły rodzenia, bo to już 22 tydź a potem moze miejsc nie być.

A propo zwolnienia to najprawdopodobniej ide od połowy stycznia bo już nie wytrzymuje psychicznie z moim szefem... ;-/
dziewczyny a czy słyszałyście coś o boczku, żeby go nie można było jeść ?:)
ja jestem za Zaspą, tam też chcę chodzić do szkoły rodzenia
fajnie, że wiecie już co sie wykluje:) ja dowiem sie na początku lutego na następnej wizycie. u swojego ginka byłam wczoraj - maluszek ok, serduszko bije, choc trochę mnie martwi, ze lekarz nie wykonuje żadnych pomiarów - ale w lutym kolejna wizyta w inviccie to wymierzą bąbla na wszystkie strony. kolejne badania do robienia i toxo do powtórki:/
myślicie już o wyborze Szpitala? ciekawa jestem waszych typów. ja ponownie decyduje się na wojewódzki
Hej Dziewczyny, co do zwolnienia lekarskiego, to ja przed świętami byłam dwa tygodnie, teraz chodzę do pracy, i wszystko uzależniam od tego, jak się będę dalej czuła. Nie jest łatwo, szczególnie jeśli chodzi o wstawanie o 5 rano, ale lubię swoją pracę i czuję się w niej potrzebna. Kolejną wizytę mam dopiero za 3 tygodnie, ale też liczę, że wtedy poznamy płeć dziecka.
fasolek- ja też mam nadzieję, jutro poznać pleć naszego bobaska:)
hej dziewczyny,a ja dzisiaj rano wstalam i na badania,kolejna wizyta za tydzien,mam nadzieje,ze w koncu potwierdza mi plec mojego bobaska:) milego dnia!!!
hej hej:)

jutro mam wieczorem wizytę, więc już się doczekać nie mogę :)

chyba zaczełam czuć pierwsze delikatne kopniaczki, a jeśli nie są to jeszcze kopniaczki to na pewno to moje ukochane dzieciątko :)
Na Zaspie trzeba mieć swoją koszulkę.
A ja się teraz zważyłam i niestety przez święta trochę sporo przytyłam. Teraz ważę już o 4kg więcej niż przed... (chociaż jeszcze nie osiągnęłam wagi sprzed pierwszej ciąży).
Effcia, a czy Ty planujesz zakup wózka dwuosobowego? Koleżanka, której córa właśnie przechodzi bunt dwulatka przekonuje mnie, że bez niego nie dam rady, ale jak pytałam tu na forum, to dostałam dwie odpowiedzi, że nie warto.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry