Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (6)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
hej dziewczynki.
nowy wątek i mam nadzieję że pełna lista :)

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
aga87 -26 czerwca
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam 4 na plusie ;-) na szczescie tylko w brzuszku ;-) i powiem, ze nie jest mi z tym źle ;-) daje sobie granice przy 12 kg, jak ją przekrocze to będę histeryzować ;-)
Ja na razie przytyłam chyba ze 2 kg, chociaż ciężko mi do końca stwierdzić, bo po skończeniu karmienia Szymka powoli mi waga zaczęła wracać do tej sprzed ciąży (mi po ciąży ubyło 3kg w stosunku do wagi wyjściowej, a potem jeszcze 5) i nie wiem, co mi przybyło przed a co po zajściu :) A jak będę maiła jak poprzednio cukrzycę ciążową i w ostatnim trymestrze będę na diecie, to pewnie znowu nie przytyję, więc na razie nie martwię się na zapas. Zresztą karmiąc piersią i biegając codziennie na spacerki z wózkiem też się sporo traci.

A my wigilię robimy u siebie, bo na dwie do jednych i drugich rodziców z Brzdącem nie dalibyśmy rady, a żadni rodzice chyba by się nie zgodzili zrezygnować ze spędzenia tego popołudnia z nami. Na szczęście większość potraw przynoszą ze sobą, ja robię tylko sałatkę i pierożki. No i musimy przygotować stół :) Za to kolejne dni to już u rodziców.
A nas nie ma całe święta, dwie wigilie, potem zostajemy u moich rodziców cały pierwszy dzień świąt. W drugi też do rodziny.
Jak dotąd raz zrobiłam wigilię u siebie i na razie więcej mi się nie chce ;)
Zwłaszcza, że to wigilia na ok. 18 osób. Więc piekę tylko kilka ciast i zabieramy ze sobą.
hej hej:)

ja czytam,ale za bardzo nie mam o czym pisać. Jakos nic się nie dzieje, cały czas jem siedząc w domu i ciekawa jestem ile przytyłam?

Poza tym jakoś od wczoraj co jakiś czas pobolewa mnie brzuch, jakby bardziej po prawej stronie, nie wiem sama?
Hej, u mnie to 14 tydzień, na ostatniej wizycie wyszło mi że przytyłam 1 kg, w najbliższy czwartek mam kolejną, zobaczymy co tym razem pokaże waga. Niestety, moje spodnie przedciążowe są już za ciasne. Wczoraj na świątecznych zakupach zaszalałam, i zakupiłam pierwszy typowo ciążowy ciuszek, spódniczkę w Happy MUM. Od razu inne samopoczucie, pełna wygoda! Oglądając te ciuchy, miałam ochotę na przynajmniej co drugi z nich, ale ze względu na finanse resztę garderoby skompletuję w necie. Na pewno przydadzą się spodnie, jakaś tunika...Zabieram się do szukania i pozdrawiam!
hej,a ja dzisiaj leniuchuje caly dzien,jakos sily nie mam,od jakiegos czasu chodze juz w ubranich ciazowych,tzn jeansach i legginsach bo poprostu jak siedze, jest mi o wiele bardziej wygodnie:) a tak poza tym to mam nadzieje,ze jak w koncu przytyje to zbyt duzo nie przytyje:P milego wieczorku!!!
u nas ciszzza ;-) My wczoraj ogarneliśmy się z zakupami, kupiliśmy choinkę, zrobiliśmy rezenty rodzinie takze jestesmy troche spokojniejsi ;-) a dziś mam lekarza na 19 i będziemy podglądać nasze szzczescie malutkie ;-) Ciekawe ile już urósł... heh
hejka!

Ja tez podczytuje ale mało pisze bo codziennia rutyna Was pewnie nie interesuje..

Dzisiaj ostatni dzien zajmuje sie małym siostry także od jutra świąteczne porządki-w sumie tylko kuchnia została..Okna olewam bo w tym mrozie nie bede stała i myła jak głupia..

Brzuch mi sie juz tak nie spina tazke to wszystko z nerwów było..
W weekend zrobiłam murzynka,wyszedł taki pyszny ze az tesciowa wychfalała a jej to sie nie zdarza często ;)

Ja jz tez od dłuzszego czasu łazę w ciązowych,w niektóre sprzed ciązy sie jeszcze mieszcze ale ja ksie dzę to uciska,wiec po co sie męczyc.

co do wagi to mam na razie na równo wpier schudłam a teraz troche dobralam.Mam nadzieje ze nie przytyje tyle cow 1 ciązy(ok.20kilo)..
Cześć dziewczynki po weekendzie. Jak już tak rozmawiacie o porzadkach to powiedzcie czy np. czyszczenie łazienki jakąś "chemią" cify, cility i inne pierdołki nam nie szkodzą? W sobote zabrałam sie za mycie łazienki i jak szorowałam wanne to tak mi śmierdziało.. może nie powinno się używać takich preparatów? Jak myłam WC to zalałam i wyszłam na spacer, ale i tak śmierdziało:/ Jedyne co to jak mopuje podłogę to zapach płynu do podłóg nie jest drażniący a reszta o fuuu:)
cif raczej nie szkodliwy ale domestos czy jakies inne żrące krety,cility to lepiej ostrożnie..w sumie u mnie mąz sprząta kibelek jak teraz jestem w ciązy to stwierdził ze nei mogę i sam sie zebrał..więc co bede sie kłócic i mu ta przyjemnosc zabierac ..:) chce niech pomaga ;)
przyszła Mamo też gdybym miała taką możliwośc to bym skorzystała :)
Hej dziewczyny.
Jeżeli chodzi o sprzątanie to ja nie moge liczyć na żadną pomoc,a czyste musi być..wiec myje tym co mam w domu...troche pośmierdzi ale później jak ładnie i czyściutko w łazience :)
hej hej:)

Grosik a gdzie jest ten sklep Happy Mum? w jakim centrum handlowym?
Ja ostatnio widziałam sklep ciążowy w Alfa Centrum,ale myślę sobie, że nie będę przesadzać z ubraniami, bo nie dość że tanie nie są, to jeszcze i tak na długo się nie przydadzą.
Uwielbiam ciuszki,ale na te niech będzie nawet 9 miesięcy to się chyba nie opłaca kupować tak dużo.
co do sprzątnia to Mąż mnie wyręcza, chociaż w sob myłam Wc Ciff i tak mi okropnie śmierdziało, że myślałam, że nie dam rady. bleee, okropny jest Ciff
Mamuśka Happy Mum jest właśnie w Alfie ;)

Ja ostatnio tez szorowałam łazienkę i sie zastanawiałam czy te chemikalia mi nie zaszkodza...ale w końcu nie robimy w tym codzinnie wiec nie sądzę ;) Nie dajmy sie zwariować ;)

Ja musze sobie chyba kupić jeszcze jedne spodnie ciążowe i sie zastanawiam czy zaryzykować na allegro...
hej :)

ja regularnie szoruję łazienkę i nie sądzę, żeby to jakoś szkodziło :) fajny jest frog lawendowy do wc - delikatny i pięknie pachnie, domestosa nie używam już od kilku lat, za mocno mi śmierdział :/

dziś umyłam sobie cztery okna w środku i doczyściłam żaluzje - paskudnie się je czyści...niestety jeszcze mi zostało pięć kolejnych brrrr

prezenty praktycznie kupione, teraz pozostaje je spakować :)

wczoraj byłam min. w H&M w Rumi, jest sporo przecen dla dzieciaczków i kilka dla ciężarówek, kupiłam sobie fajne ciepłe spodnie dresowe za 40 zł (przecenione z 80) i pierwszego symbolicznego bodziaka dla Jasia :D
maga a gdzie w rumii jest h&m? Dopiero poznaje rumie i nawet nie wiem gdzie warzywa tanio kupić :/
hehehh mrówka w Porcie Rumia - mówiąc prościej Auchan ( jak jedziesz główną ulicą to po prawej stronie zaraz przed Redą). Tam masz też C&A - tam tez ciążówki są.
Lalinek, to już wiem gdzie bo byłam tam niedawno i nawet w H&m byłam bo szukałam dla siebie prezentu, ale gdzie tam jest dział ciążowy? :-)
Od jakiegoś czasu jest na dziecięcym, z samego tyłu sklepu.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry