Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (6)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
hej dziewczynki.
nowy wątek i mam nadzieję że pełna lista :)

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
aga87 -26 czerwca
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
najlepszego dziewczynki !!! :)
Szczesliwego Nowego Roku! Duzo milosci i zdrowych dzieciaczkow!!!
Wszystkiego Najlepszego, spełnienia marzeń, szczęśliwych rozwiązań i zdrowych dzieci!
Assegai ja też będę miała w styczniu usg u dr leszczyńskiej czyzbyś chodziła do gamety do gina?
Wszystkiego dobrego Dziewczyny :) Lekkich porodów i przespanych nocy :)

Aleksander fajnie brzmi :)
W ogóle Marcel- cudne imie, myśmy sie zastanawiali nad nim ale mamy kiepsko pasujące nazwisko i zostało na małym Oleczku- Aleksander będzie. Wstępnie.
MARCELEK PIĘKNOŚĆ PRZECUDOWNA!!! Suuuuper, gratulacje ;-) Ja ide na 3d 14 stycznia, mam nadzieje że mojego małego skarbulka tez tak pięknie sfotografują ;-)
Ja będę robić u dr K. Leszczyńskiej w Gdyni. Ma jeszcze dodatkowo echo serduszka zrobić i dokładnie je zbadać bo to ponoć spec od kardiologii płodu ;-) i niestety 250 zł ;-/
Gratulacje Marcelka :)
Czyli na razie przeważają faceci :D
image

Mały Marcel.

Polecem Pania Małgorzate Małyjaszak u niej robilam badania prenetralne,super opowiedziała zrbiła zdjęcia nagrała płytkę pomierzyła dzidziule w zdłusz i w szesz! 180 zł tylko..
Ja gdzies czytałam zeby nie przesadzac z ilościami, ale tak jak dziewczyny piszą, nie dajmy sie zwariować ;)

Ja tez juz raczej nie wpadne, dlatego kochane życzę nam wszystkim aby ten Nowy Rok przyniósł nam cudowne i zdrowe dzieciaczki :))
Trzymajcie sie cieplutko :)
W ciąży to miętę i melisę można, potem to nie bardzo, bo mięta hamuje laktację.
Też Wam życzę dużo szczęścia w Nowym Roku, przede wszystkim szczęśliwego i terminowego rozwiązania i zdrowych maluszków :)
hej hej:)

ja o melisie i mięcie nie słyszałam nic, więc podejrzewam, ze można pić :)

gdybym już nie zdążyła dziś wejść na forum to życzę Wam wszystkiego pięknego w nadchodzącym roku, oby był jeszcze szczęśliwszy niż minony :)
a o mięcie i melisie nie słyszałam. Dziewczyny nie dajmy się zwariować. ;-) A jak tam plany na sylwestra? U nas wypadło wczoraj że jedziemy do znajomych- kameralnie w 3 pary i oczywiście JA-KIEROWCA ;-)
A z wózkiem to trzeba patrzeć przede wszystkim na swoje potrzeby. Gdzie się mieszka, jakie trasy na co dzień pokonuje, w jakim wieku dziecka wypada zima, czy spacerówka jest bardzo ciężka i składa się do bagażnika w dwie części, czy w jedną (dla mnie to było ważne bo sporo z małą jeżdżę sama), jaki fotelik można wpiąć w stelaż wózka itp.

Chyba idealnego wózka jeszcze nie wyprodukowano ale są bliskie ideałowi ;)
Chyba nie powinny zaszkodzić?
Dziewczyny czy macie jakieś informacje o piciu mięty czy też melisy w czasie ciąży?
ja wózek wybiorę "na żywo" -póki co x-lander xa albo bartatina - faworyci. ale zamawiać będę na allegro. ceny niższe o kilkaset zł..
cześć, cześć:)

my z mężem musimy wybrać się za wózkami, bo pierw muszę na żywo zobaczyć co i jak a później poczytać opinie, każdemu co innego się sprawdza.

ja muszę na połówkowe się umówić na koniec stycznia, ale już za tydzień mam wziytę i nie moge się doczekać :)
maga ją też 12 stycznia :D
co do wózków to i tak trzeba zobaczyć na żywo jak się prowadzi itd. co do tych 3 kolowych to nie wiem jak wy ale ja jestem sceptycznie nastawiona, mam wrażenie że one są niestabilne...
Marciocha Fyn, zwłaszcza ten czterokołowy jest bardzo polecany przez dziewczyny. Łączy cechy X-landera z odwracaną spacerówką i duuużą gondolą Jedo.
Nasze maluszki urodzą się w maju/czerwcu, zimą będą miały 7-8 miesięcy. Niektóre dzieciaczki udaje się wtedy jeszcze wozić w gondoli, moja co prawda taka nie była, ale bywają spokojne i mniej wyrywające się do oglądania świata :)

Fajne forum wózkowe: http://forum.gazeta.pl/forum/f,22462,Wozki_dzieciece.html

My dziś cały dzień w drodze, dentysta Młodej ponownie, potem obiecana Ikea, czyli wielki plac zabaw ukochany przez moją córkę, obiadek w KFC (bardzo niepedagogiczny ale ja jestem wyrodna matka ;p) a wieczorem jeszcze spotkanie służbowe....uffff, padam z nóg :)

Ja mam połówkowe 12 stycznia.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry