Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (6)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
hej dziewczynki.
nowy wątek i mam nadzieję że pełna lista :)

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
aga87 -26 czerwca
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
magdaxv- no ciekawe kiedy te nasze bobaski bedą chciały wyjść.
Z pierwszą ciążą też miałam termin na 24czerwca ale miałam przeczucie że urodze szybciej no i synek ur sie 12.Teraz też mam dziwne uczucie że dziecko wyjdzie szybciej...

A co do brzuszka to ja też mam już zaokrąglony...aż jestem w szoku bo dużo nie przytyłam a tu odstaje mi brzusio...W pierwszej ciaży taki brzuszek jaki mam teraz miałam pod koniec 5miesiąca.a teraz jestem w 14tc (to 4miesiąc)... :) No fasolek mam chyba taki sam jak twój
Właśnie skończyliśmy pakować prezenty - ufff, ile tego było. Jutro ubieramy choinkę. Ciekawa jestem, jak Marysia zareaguje w tym roku, to jej druga gwiazdka :)
fasolek ja też mam podobny do Twojego ;-) A co do ruchów to ja nie czułam żadnych bąbelków, smyrania itp. Poczułam od razu kopniaki ;-) Tyle ze na początku ze 2-3 razy dziennie a teraz prawie non stop. Nawet rozróżniam fazy aktywności bo jak jest aktywny i nie śpi to fika przez jakieś 15 min i to tak porządnie. Też moje pierwsze maleństwo a pierwszego kopniaka poczułam dokładnie w dniu zakończonego 17 tyg. Teraz zauważyłam też że maluszek zaczyna fikać jak jestem po posiłku ;-) A najdziwniejsze jest to ze jak tak sobie fika i chce żeby mąż też poczuł to wystarczy tylko ze przyłoży dłoń i koniec fikania hehe automatycznie się uspokaja.
fasolek - śliczny brzusio :)
ja przytyłam tylko 1,5 kg a brzuchola mam megaaa :)
później wstawię fotkę.
Assegai - jak jesteś szczuplutka to możesz czuć szybciej. a z tego co pamiętam to jesteś :)
aga 87 mój mały jest z 27.06 (a miał być z 7.07) teraz spodziewamy się koło 12 czerwca ale też mysle że wylezie troche wcześniej - mam nadzieje, bo chce być w pełni sprawna na szykowanie imprezy na 4 urodziny adasia:)
No ja raczej bede w ciąży w 4ur Norberta...I już teraz myśle jak załatwić jego bilans 4latka...Czy w maju z nim pojechać do ośrodka czy może dopiero w lipcu jak bedzie maluszek...
magdaxv- no to mamy dzieci w zbliżonym wieku...I ciekawe kto mi tak w brzusiu rośnie...pewnie dowiem sie dopiero w drugiej połowie lutego :(...
dzieki dziewczyny:)brzusio jest fajny,ale nie wiedzialam,ze az tak mi w ostatnim czasie urosl,zaczely mi zwracac na to uwage bliskie osoby,a moj babelek od paru dni mnie nie laskotal,za to wczoraj wrocil tatus po dlugiej nieobecnosci i sie bobasek normalnie rozszalal,az sie usmialam,ze na glos chyba reaguje:)
hehe no niby dziecko od 17 tygodnia już słyszy ;-) Moje uwielbia jak pieje jadąc autem ;-) A jeżeli chodzi o brzuch to w moim postrzeganiu samej siebie nadal jestem szczupła i mam piękną talię i zdziwko mnie chwyciło jak się wczoraj próbowałam wbić w kiecki bo dziś mialąm wigilię w pracy i szukałam kreacji... no i stwierdziłam ze to chyba byłoby na tyle jeżeli chodzi o moją szczupłość ;-P a brzucha mojego kocham ponad wszystko ;-) Tylko ubolewam bo musialam kolczyka z pępka wyjąć i już mi dziurka zarosła a wiem ze ze strachu więcej sobie nie zrobie ;-/
fasolinek
no no fasolek śliczniusi! ZAnim sie obejrzysz znowu urośnie!!

assegai

dzisiaj połowa ciązy Ci stuknęła :)
ja słyszałam ze dziecko słyszy ok 22tyg

Dzisiaj troche ogarnełam kuchnie,musiałam tez pospac z małym bo mnie jakos nie dobrze soe zrobił i i nawet na kibelek pognało.

CZy Wasze piersi sa tez taka "nabrzmiałe"?
Bo mi az zyły powychodziły..:/
http://polki.pl/wiedza_artykul,10004173.html?print=1
cześć :)

ja tak z rana, bo zaraz wyjeżdżamy na święta a chciałam Wam życzyć zdrowych i wesołych a przede wszystkim nie zapomnianych Świąt( dla mnie one takie będą) z naszymi maluszkami w brzuszku :). i wszystkiego co najlepsze :)

Pozdrawiamy Was gorąco, dbajcie o siebie w Święta i do usłyszonka już po.
mi piersi w ogóle nie urosły. Nie wiem czy sie cieszyc czy matwić. Co prawda mam tam swoje C, ale nie pogniewałabym się gdyby ciut urosły ;-) Tylko w dalszym ciągu siara mi leci.

Mamuśka- dziękuje za życzonka,
Ja też Wam życzę Dziewczynki wszystkiego najlepszego, spokoju ducha, wytrwałości, wielu sukcesów i co najważniejsze zdrowych, silnych dzieciątek i oczywiście szczęśliwgo, prawie bezbolesnego rozwiązania ;-)
Dziewczynki również życze Wesołych Świąt :)

co do piersi to ja mam takie twarde i jakby sutki mi ściemniały...
A brzusio sobie powoli rośnie nie jest taki pokaźny jak Wasz :(
mrówka
urośnie juz TY sie nie martw :)
A sutki ponoc w ciązy ciemnieja..

Niech te święta sprawią,
że będziecie potrafili cieszyć się tym co macie.
Niech marzenia zmienią się w cele,
do których będziecie dążyć.
Niech nie zabraknie Wam miłości i wsparcia,
żeby pokonać przeciwność losu.
Niech przyjaciele i rodzina pokazują Wam
jak wyjątkowi jesteście.

niewiem czy zajrzę dlatego wesołych świat kochane!
Wesołych
świąt dziewczynki :) jak już lecą życzenia to i ja się dołączę :)
dla każdej z nas będą one wyjątkowe - ja juz niemogę się doczekać :) pierwsze święta z mężem, pierwsze święta z dzidzią w brzusiu :) coś pięknego heheh

ja biust już mam 80 F... lepiej zostawię to bez komentarza... :P
Dziewczyny ja tez zycze zdrowych,wesolych i spokojnych swiat:)
Hej Dziewczyny, w ferworze przedświątecznych porządków i pieczenia smakowitości dołączam się do świątecznych życzeń.

Lalinek, u nas będzie tak samo, pierwsze małżeńskie święta i w dodatku już dzidzia w brzuszku. Tyle emocji naraz!

Co do piersi mam te same objawy dziewczyny, dodatkowo moja siostra wczoraj zauważyła nowy objaw - od pępka w dół zarysowuje mi się ciemniejsza linia. Dziś wieczorem jeszcze wizyta u doktora, znowu zobaczę moje maleństwo, już się nie mogę doczekać :)
Hej dziewczyny.Ja tez oczywiście wszystkim wszystkiego najlepszego w te świeta.No my mamy pierwszy raz sami Wigilie (tylko nasza trójka i maluszek w brzusiu)!!!!

Życzę Wam dziewczyny także spokoju,radości w gronie rodziny oraz hucznego Sylwestra bo za rok nie wiadomo jak z dzieciątkiem bedzie można "zaszaleć" (wiem po sobie)

A moje piersi od 5tyg ciazu zrobimly sie wielkie... :) to mnie cieszy bo mna ogół mam małe.
hahaha :)
mój brzuch z prawej strony jest większy :D ale fajnie to wygląda :) chyba dzidzia się przemieściła :) tez tak czasem macie ? czy to moje urojenia ? :)
Może się przemieszczać, teraz ma jeszcze mnóstwo miejsca :)

Ja mam teraz 70D, ale generalnie piersi mnie bolą, są pełne żyłek i małych zgrubień.

Upiekłam już dwa ciacha, jeszcze dwa i koniec :D

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry