Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 (6)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
hej dziewczynki.
nowy wątek i mam nadzieję że pełna lista :)

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
aga87 -26 czerwca
Kiki0 - 28 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a poza tym przerażacie mnie. ja nie mam pojęcia co z wózkiem jeszcze, nie wiem nawet na co zwrócić uwagę?:(

czy możecie teraz od razu wstawiać linki do wózków, które polecacie i dlaczego? ja na pewno bym chciała taki, żeby fotelik można było włożyć w stelaż.
Paulina chodziło mi o model Fynn ;)
ja mam połówkowe + echo serca płodu dopiero 18 stycznia więc będę w 24 tygodniu...
ja jade jutro do Gdynia na Prenetralne-połowkowe juz sie nie mogę doczekac!!!!!

Mnie okropnie zaczęła męczyc zgaga,nawet w nocy mnie obudzic otrafi :(
ja mam USG w 23 tc

Dziewczyny czy w ciązy można jeść mozarelle? :)
Co do jedzenia w ciąży to właściwie tylko surowych: mięsa, jajek, ryb nie można i niby serów pleśniowych, ale nieraz czytałam, że jak są porządnych producentów, to też nie ma co przesadzać i można czasem zjeść. A wszystko, co pasteryzowane (a taka chyba jest mozarella?) można śmiało.
Wy już idziecie na usg połówkowe, a ja w styczniu to dopiero będę miała wizytę taką między genetycznym a połówkowym i wtedy się będę umawiać na połówkowe.
ja tez bede w 22 tc ;)

Słyszałam ze nie można pleśniowych i fety...ale jak z mozarella to nie wiem...
my wózek wstępnie jakiś tam wybraliśmy na allegro, o dziwnie kosmicznej, włoskiej nazwie której nie pamiętam...ale ładny wizualnie był. ;-) Ważne jest dla mnie by był mega lekki i żadnych skrętnych, trójkołowych. No i w sumie też niezniszczalny bo zamierzamy przemierzać w nim lasy- wiecie urlop na działce, leśne spacery, kamienie, korzenie itp. W sumie teraz te lepsze są podobnej jakości więc jaa chyba głównie opierać się będę na estetyce ;-P Ale na to jeszcze czas. Tak ze 2-3 mce mysle.
surowych ryb nie mozna... no ładnie... a ja sie w święta opychałam śledziem surowym w sosie śmietanowym. ;-/ Ale... toksoplazoze przechodziłam, cytomegalie też wiec mam nadzieje że nic nam nie grozi ;-)
Hej dziewczyny, zazdroszczę Wam, że już znacie płeć, ja staram się nie nastawiać na żadną opcję. Raz śni mi się, że to dziewczynka, innym razem, że chłopiec. To będzie nasza pierwsza dzidzia, a ponieważ chcemy i tak parkę (jak wyjdzie oczywiście), więc właściwie obojętne mi co pierwsze - byle było zdrowe. Za to mój mężu nastawia się na chłopaka i żartuje, że nawet jak będzie dziewczynka, to i tak da jej męskie imię :D
ja dziś pierwszy raz czuję łaskotanie w brzuchu !!!!! :D niesamowite uczucie hehehe :)
a przeczucie mam od początku że będzie syn... ale nie będę wcale zła jak okaże się że się mylę :)
Marciocha Fyn, zwłaszcza ten czterokołowy jest bardzo polecany przez dziewczyny. Łączy cechy X-landera z odwracaną spacerówką i duuużą gondolą Jedo.
Nasze maluszki urodzą się w maju/czerwcu, zimą będą miały 7-8 miesięcy. Niektóre dzieciaczki udaje się wtedy jeszcze wozić w gondoli, moja co prawda taka nie była, ale bywają spokojne i mniej wyrywające się do oglądania świata :)

Fajne forum wózkowe: http://forum.gazeta.pl/forum/f,22462,Wozki_dzieciece.html

My dziś cały dzień w drodze, dentysta Młodej ponownie, potem obiecana Ikea, czyli wielki plac zabaw ukochany przez moją córkę, obiadek w KFC (bardzo niepedagogiczny ale ja jestem wyrodna matka ;p) a wieczorem jeszcze spotkanie służbowe....uffff, padam z nóg :)

Ja mam połówkowe 12 stycznia.
maga ją też 12 stycznia :D
co do wózków to i tak trzeba zobaczyć na żywo jak się prowadzi itd. co do tych 3 kolowych to nie wiem jak wy ale ja jestem sceptycznie nastawiona, mam wrażenie że one są niestabilne...
cześć, cześć:)

my z mężem musimy wybrać się za wózkami, bo pierw muszę na żywo zobaczyć co i jak a później poczytać opinie, każdemu co innego się sprawdza.

ja muszę na połówkowe się umówić na koniec stycznia, ale już za tydzień mam wziytę i nie moge się doczekać :)
ja wózek wybiorę "na żywo" -póki co x-lander xa albo bartatina - faworyci. ale zamawiać będę na allegro. ceny niższe o kilkaset zł..
Dziewczyny czy macie jakieś informacje o piciu mięty czy też melisy w czasie ciąży?
Chyba nie powinny zaszkodzić?
A z wózkiem to trzeba patrzeć przede wszystkim na swoje potrzeby. Gdzie się mieszka, jakie trasy na co dzień pokonuje, w jakim wieku dziecka wypada zima, czy spacerówka jest bardzo ciężka i składa się do bagażnika w dwie części, czy w jedną (dla mnie to było ważne bo sporo z małą jeżdżę sama), jaki fotelik można wpiąć w stelaż wózka itp.

Chyba idealnego wózka jeszcze nie wyprodukowano ale są bliskie ideałowi ;)
a o mięcie i melisie nie słyszałam. Dziewczyny nie dajmy się zwariować. ;-) A jak tam plany na sylwestra? U nas wypadło wczoraj że jedziemy do znajomych- kameralnie w 3 pary i oczywiście JA-KIEROWCA ;-)
hej hej:)

ja o melisie i mięcie nie słyszałam nic, więc podejrzewam, ze można pić :)

gdybym już nie zdążyła dziś wejść na forum to życzę Wam wszystkiego pięknego w nadchodzącym roku, oby był jeszcze szczęśliwszy niż minony :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry