Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 7 )

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
nowy wątek :)

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja Kliniczna
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
agawcia - 8 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
aga87 -26 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec

mam nadzieję że lista pełna :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
fasolek różnie mówią. z drugiej strony chcę iść tam, gdzie będę rodziła. To też ważne. Na dobrą sprawę nie musiałabym iść wogóle bo mam ciocię położną i u niej mogłabym przejść skrócony kurs :P ale ona też radzi pójść do SR w szpitalu gdzie chcę rodzić. również ze względu na to że później czujesz się spokojniej bo wiesz gdzie jesteś i co jak wygląda.
a co do spotkania - mi obojętnie :)
Lalinek to czekamy na wiesci z polowkowego:)ja dzisiaj dzwonilam do ego spa w rumi,maja tam szkole rodzenia i pani mi powiedziala,ze w marcu bedzie dla mnie odpowiedni czas,aby zaczac zajecia a to mi pasuje,bo chce isc z mezem,a on wraca dopiero w marcu,Lalinek wczoraj widzialam sie z kolezanka,ktora chodzila do szkoly rodzenia w wejherowie i mi odradzila,bo byla bardzo niezadowolona,ale to tez pewnie zalezy czego kto oczekuje,poopowiadam Ci na spotkanku:P no to dziewczyny kiedy i gdzie??
dzwoniłam do szpitala w Wejherowie.
powiedziałam że jestem 23 tc. Powiedziano mi że idealnie będzie rozpocząć nowy cykl bo to jak najbardziej odpowiedni czas.
Pierwsze spotkanie organizacyjne w szkole rodzenia w szpitalu w Wejherowie - 16 lutego (środa) o 17. Zajęcia odbywać się będą właśnie w środy o tej godzinie. ja na pewno się wybieram :) ktoś jeszcze? :)
mrowka, fasolek, maga79 - to kiedy spotkanie i gdzie?? :) wy rumia, ja reda więc jakoś się możemy zgadać :)

ja tez przytyłam 4 kg :) więc jest super hehehe

szok.. zaczynam 6 miesiąc - matko jak ten czas leci...
co do szkoły rodzenia to ja chcę rodzić w Wejherowie i tam też pójdę do szkoły rodzenia. jeśli kogoś interesuje co i jak to zadzwonię dziś albo jutro, dowiem się dokładnie i napisze Wam.

dziś połówkowe u Tomczyk - Małyjasiak :D nie mogę sie doczekać bo jako jedna z niewielu w tym tyg ciąży nie znam jeszcze płci malucha :)
hejka

Paulina, no właśnie jakoś rzadziej ostatnio bywam w Gdańsku :/
Przez tą zimę, brzuch i sesję mojej siostry - nie chciałam, żeby Młoda jej przeszkadzała w nauce. Teraz będziemy w sobotę, ale to na urodzinach Zuzy więc pewnie na początek lutego dopiero.
Ten tydzień mam luźniejszy ale jakoś nie mogę ruszyć się z tej mojej wsi, dlatego zapraszam do siebie ;)

Ja przytyłam ok. 4 kg, czasem wychodzi 4,5 :)
hej dziewczyny,mrowkaa masz racje musimy sie koniecznie spotkac i pogadac,ale cos nam nie wychodzi za bardzo:P,ja sie jeszcze do szkoly rodzenia nie zapisalam,chcialam w marcu jak maz bedzie,myslicie,ze to juz moze byc za pozno?
Kilka różnych sposobów na obliczanie miesięcy:

1. Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko"

1 miesiąc - 1-4 tygodzień,
2 miesiąc - 5-8 tygodzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.

2. Sposób ściągnięty z innego forum
1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.

4. Wg encyklopedii Larousse:

1mc - 1-4tyg
2mc - 5-8tyg
3mc - 9-13tydz
4mc - 14-18tydz
5mc - 19-23tydz
6mc - 24-27tydz
7mc - 28-31tydz
8mc - 32-35tydz
9mc - 36-39tydz

A ja się wczoraj zapisałam do Szkoły Rodzenia ;-) Idziemy w pt z mężem. Co prawda ominęły nas dwa pierwsze spotkania ale w sumie nic ciekawego nie było.
Jeżeli chodzi o rośnięcie to zatrzymałam sie na 6 kg i 86 cm na wys pępka , ale jak pisałam wcześńiej paniki nie ma póki nie przekrocze 15 ;-)
Dziewczyny jak liczycie miesiące ciąży? Od którego tygodnia 6 miesiąc?
Ja myślałam nad kupnem Roana, ale jest strasznie cięzki a niestety ja będę musiała go znosić z 2 piętra, chociaż zastanawiałam sie nad tym, zeby zostawiać go an dole i tylko na noc mężus bo przynosił do domu. Ale czy w ciągu dnia w domku mi się nie przyda?

No dziewczynki z Rumi musimy się w końcu spotkać :)

W którym tygodniu ciąży trzeba mieć już spakowaną torbę do szpitala?
Magda- a kiedy nas w końcu odwiedzicie?
Mi też brzuch już bardzo urósł, z Szymkiem też miałam taki 2 miesiące później. Co gorsza, w styczniu przytyłam już 2 kg, a myślałam, że jak się święta skończyły, to trochę przystopuję :(
http://sklep-jane.pl/nomad-formula-strata-etna-kolekcja-2008-p-382.html?osCsid=dbae2b7bdb49c49d074077536e10bc9f

spacerówka naprawdę jest genialna, moje dziecię ma teraz bardzo wygodnie w zimowych rzeczach a już dwa lata skończyło, szerokie siedzisko, oparcie wysokie i bardzo długi podnóżek, jak zaśnie to cała się bez problemu mieści
Ee, nie. To jest model, który przestali produkować w 2009 roku. I są świetne ceny na zestawy całe tzn. świetne jak na Jane.
Widziałam nawet po 2000-2200 zł.

Ja właśnie teraz poluję na fotelik Strata, bo dla Maryśki mieliśmy pożyczony pierwszy fotelik, więc dla Jaśka muszę kupić.
taaaa i cudowna cena... :P prawie 4 tys cały zestaw... masakra
Tyle, że to trochę inny typ wózka, ale jak masz chodniki w pobliżu to jest fajny już od noworodka.
Stelaż Nomada waży 6,5 kg ;)
maga w tym tygodniu przyjadę :) o ile będzie Tobie pasowało :)
stelarz bartatiny waży 9,5 kg to nie jest wiele w porównaniu z innymi wózkami. jest najlżejszy z takich wózków :)
Lalinek przyjedź do mnie w końcu na kawkę, obejrzysz sobie moją bartatinę :)

Możliwe, że Marita cięższa. Te wózki w ogóle nie są lekkie, ale dobrze się prowadzą. Jak musisz wnosić gdzieś na górę to każdy kilogram robi różnicę.
ja raz się mierzyłam w pasie i miałam chyba 80 coś,ale to było z dobre 2-3 tyg temu, więc teraz pewnie już więcej jest :)
maga79 tyle że Marita jest ok 2 kg cięższa :) poza tym Bartatina ma najbardziej pojemny kosz na zakupy. zastanawiam się tylko czy na pasach czy na wahaczach kupić. muszę pojechać i obejrzeć
heja
też się zmierzyłam z ciekawości. Mam 90 cm i wrażenie, że jak na moją figurę to brzuchol gigantyczny :D
Z Marysią miałam taki dwa miesiące później...

Ja mam przeważnie okopywane ostatnio okolice pępka i boki, Młody ostatnio leżał główką w dół i chyba tak pozostał.

Z klasycznych wózków podobnych do Emmaljungi jest jeszcze polska Marita Roana. Też fajna, wielka gondola i te same plusy co w emmie i jedo.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry