Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 7 )

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
nowy wątek :)

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja Kliniczna
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
agawcia - 8 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
aga87 -26 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec

mam nadzieję że lista pełna :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
fasolek - wiem że chwalą wózek ale to zależy od wielkości dziecka :) ja w sklepie spotkałam Panią z 5 miesięczną córką która już nie mieściła się do gondoli. na wózek nie narzekała ale na wymiary i owszem. to samo często piszą w opiniach na necie..
mój mąż to chudzina ale ma prawie 2 metry ! :) muszę więc wziąć pod uwagę to że mój "maluszek" może wdać się w tatusia :)
hehe to tak jak moj maz,na pewno wezmiemy to pod uwage kupujac wozek:)dzieki za rady,ogolnie moj wybor stanal miedzy x-landerem a mutsy,niestety x-lander nie miesci mi sie do bagaznika,a biorac pod uwage to,iz czesto bedziemy badz bede sama podrozowac z dzidziusiem,nie mam ochoty za kazdym razem sciagac kolek,a tak jest w przypadku x-landera,przerabialam to juz z wozkiem kolezanki,no i duzy plus mutsy to to,ze spacerowke mozna ustawiac w dwoch kierunkach,a to dla mnie jest bardzo wazne
Cześć dziewczyny, jak już mowa o wózkach to ja zastanawiam się na Roanem. Przede wszystkich chce 4 koła i żeby żadne z nich nie były skrętne. Myślałam o kupnie najpierw samego głębokiego a potem spacerówkę, ale oglądam również te 2 w 1 i niektóre są fajne :)
dziewczyny może wydam sie dla was dziwna...ale co do wyboru wózka to ja nie patrze na firme(marke),czy gondola taka czy siaka....Dla mnie najważniejsze jest przy wózku głębokim aby rączka była przesuwana do tyłu,czy koła były duże bo mieszkam bardziej na wsi..a reszta to dla mnie nie istotna :) no i oczywiście żeby podobał mi sie wizualnie :) Ze starszakiem miałam zwykły wózek (dostałam po rodzinie) i nie miałam problemów z niczym...Mały mając 8miesięcy przeszedł na typową spacerówke.Teraz też wózka głebokiego potrzebuje tylko na lato i zime a na wiosne mam spacerówke po starszaku :)
Dziewczyny moze Wy mi pomozecie, gdzie szybko dostanę się do ginekologa lub endokrynologa na NFZ- potrzebuje skierowanie, a swojego gina mam prywatnie i nie może mi wypisać. Szukam w Gdyni lub Rumi
Dziewczyny a wiecie cokolwiek na temat tego wozka?

http://www.swiatwozkow.pl/product_info.php?products_id=2616
Aga wózeczek wizualnie ładny, jedynie co mi się nie podoba to koła bo są skrętne a to dla mnie duży minus, ale po 2 zastanawiam się czy to tylko tak na zdjęciu wygląda czy przednia oś jest węższa od tylnej- jeżeli tak to będzie ciężko z podjazdami wg mnie będą spadać na tych naszych polskich podjazdach :) ale ogólnie jest ładny no i lekki a to raczej + :)
Hey Wam,
my dzisiaj byliśmy na badaniach i na szczęście jest lepiej :) Szyjka się rozluźniła i wydłużyła. Więc jestem trochę spokojniejsza.
Nie mogę uwieżyć, że następna wizyta 10 lutego to będzie już połówkowe :D

Odnośnie wózków to też już mam faworyta. Byliśmy dzisiaj w Mama i Ja. I testowaliśmy odrazu wózek w samochodzie. Nasz wybór padł na Delti Emu, bez problemu ładnie mieści się do VW Polo, a jak chce się wiecej miejsca to wystarczy łatwo zdjąc jedno tylnie koło i mamy cały bagażnik do dyspozycji. Gondola rozkłada się na płasko, no i spacerówka jest rozkładana na płasko. Kubełkom mówimy NIE !
mrówka - ja nie mam pojęcia. mam pakiet medyczny z firmy więc dawno nie korzystałam z nfz...
co do wózka to ja też myślałam o bolderze, bartatinie z jedo i x-landerze xa
Witam
Dołaczam się do Was, prosze o dopisanie do listy termin 30maj:)
Przy okazji mam pytanko, jak zrobic na dole taki suwaczek?
Cześć Moniczka :) Fajny termin, moje urodziny :)

Wpisz sobie w google suwaczki ciążowe i wyskoczy Ci sporo stron, gdzie takie suwaczki są. Na każdej stronie jest instrukcja, jak wstawić dany suwaczek.

Agawierzbowska - bolder jest bardzo chwalony przez dziewczyny. I ładny przy tym - ale to już moje osobiste zdanie ;)

A my dziś byliśmy na koncercie Kultu :) Suuuper było :)
Agawierzbowska mi się też podoba ten wózek tylko nigdzie go nie mogę dopaść w sklepie żeby zobaczyć jak on wygląda na żywo wrr
Nie wiesz może w jakim są ?

Ja codziennie czekam na kopniaki od mojego maleństwa ale ciągle nic leniwiec mały coś się nie chce ruszać :)

Wczoraj się znowu naczytałam o porodach na Zaspie i już sama nie wiem do jakiego szpitala się udać :/
moniczka22 - to mamy ten sam termin :D - witamy :)

Maga - taki prezent urodzinowy dla Ciebie :P zostaniesz kilkukrotnie ciocią :P

Agusiaa - ja słyszałam różne opinie. Moja szwagierka rodziła - mówiła że dziećmi zajmują się super, ale matki zostawiają praktycznie bez opieki i musisz się bardzo dopominać o wszystko. Rodziła w 2008 roku.
Ja mam zamiar rodzić w Wejherowie - jest mi najbliżej...
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja Kliniczna
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
agawcia - 8 czerwca
gaba - 13 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
aga87 -26 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec
Co do porodu na Zaspie, to w X 2009 opieka nad maluchami ok (poza jedną zmianą, ale to się wszędzie zdarza), ginekolodzy, którzy mnie badali już po porodzie też ok. Zawsze można było podejść do położnych i poprosić o pomoc. A z samego porodu niewiele pamiętam, zresztą byłam tam bardzo krótko - przyjechaliśmy o 1 a o 4 już byłam po...
A co do wózków, to ja się obawiam, że zimę to już raczej przejeździmy w spacerówce, bo właściwie wszystkie wózki w tej chwili gondole mają niezbyt duże (bartatina ma chyba jedną z większych), a poza tym Szymon jak miał pół roku to już się tak w niej wiercił, że dużo bezpieczniej się poczułam jak się przesiedliśmy do spacerówki i mogłam go zapiąć szelkami. Zresztą wiem, że niektóre mamusie z letnimi maluchami decydują się od razu na spacerówkę, bez kupowania gondoli.
Fajny prezent ;)
Na początku 2009 opieka nad maluchami bardzo ok. Nad kobietami to już średnio. Obchód polegał na wejściu lekarzy do pokoju, zapytaniu jak się Panie czują i jak każda stwierdziła, że dobrze to wychodzili ;)
To z moich wspomnień...aczkolwiek, gdyby się cokolwiek ze mną złego działo to egzekwowałabym i walczyła o leczenie.

Marysia jeździła spacerówką od niecałych pięciu miesięcy, teraz pewnie będzie podobnie, więc zima już w spacerówce.
Ja rodziłam na Klinicznej i teraz też będę tam rodzić.
Opieka nad matką w miarę ok, za to na dzieckiem super(rodziłam w lipcu 2009), była potrzeba usg serca to zostaliśmy dobę dłużej i nam wszystkie badania zrobili.

Co do wózka to mamy X-landera XA, niby gondolka nie za duża, ale my jeździliśmy nią do marca(czyli 9 mc)Adaś zawsze spał na spacerze. U nas się super spisuje, choć rzadko go używamy już. Adaś urodził się długi bo 59 cm a gondolka tylko 74.
Ogólnie trudny wybór wózek i fotelik a potem np trzeba jeszcze wózek-parasolkę kupić. Osobiście na początku na przeszkadzało to że nie da rady przełożyć siedzenia w innym kierunku, ale okazało się że Adasiowi lepiej jak wszystko widzi
Ja nadal zastanawiam się nad szpitalem, ale im więcej opinii czytam lub słucham, tym mniej wiem :P Raczej waham się między Wojewódzkim a Kliniczną, bo do Zaspy to mi już daleko. A szkoły rodzenia szukam najlepiej w centrum Gdańska, możecie polecić jakąś sprawdzoną?

Co do wózków, to najlepsze opinie na razie słyszę o X-Landerze, i wszystkie znajome mi młode mamy się na niego zdecydowały. Pewnie u nas też na tym stanie, mężowi się podobają przede wszystkim ze względu na funkcjonalność, ja wolałabym trochę inny wzór, bardziej tradycyjny.
Hej :)
Aga mi sie bardzo podoba ten wózek, tylko dla mnie odrobinę za drogi :P
Ja właśnie chce wózek ze skrętnymi ale i dużymi kołami, i jak rozmawiam z koleżankami to wszystkie mówią ze takie wózki też sie dobrze przy zaspach śnieżnych itp sprawdzają.
W tej chwili skłaniam sie bardzo do Tako Jumper szczególnie że mam okazję odkupić od znajomej w bardzo atrakcyjnej cenie i w dobrym stanie :) Gondole ma dosyć małą bo tylko 75 cm ale jestem przekonana że na zimę już będziemy jeździć spacerówką...
Jest dosyć ciężki ale wnosić na 8 piętro go nie będe bo mam 3 windy :P Za to musi być wąski bo mamy małe mieszkanko...
hej hej:)

fajny temat wózków, my jeszcze nie mamy zadnych typów.
mrówka- czemu nie chcesz kół skrętnych?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry