Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 8 )

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja Kliniczna
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
agawcia - 8 czerwca
gaba - 13 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
tangerine - 24 czerwca
aga87 -26 czerwca
ryba_gda - 27 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec

:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam dodam płeć na 99% będzie ponownie facecik :)
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca
gaba - 13 czerwca -SYN
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca-CÓRKA
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca
aga87 -26 czerwca
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec
aga gratulacje :)
dlaczego to ostatanie usg ???
Aga gratulacje córki

Agussia dziecko musi być zameldowane w danym mieście by się do państwowego żłobka dostało
Dopisuje sie bo znam juz plec:-)

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca
gaba - 13 czerwca
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca-CÓRKA
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca
aga87 -26 czerwca
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec
Witajcie!
i jestem po usg:-)Bedzie DZIEWCZYNKA:-)Wszystko rozwija sie bardzo dobrze wiec to bylo moje ostatnie usg:-)Ale jestem szczesliwa!!!
no tak, tylko Mrówka wcześniej pisała że coś tam nie tak było z płytkanmi krwi prawda? To chyba powinna być szczególnie wyczulona na jakiekolwiek niepokojące objawy. Ja- panikara poszłabym do gina jakbym nie czuła jeden dzień. Ja ci kochana radze iśc od gina- uspokoisz się przynajmniej. Bo z nerwów to można oszaleć
Ja kopniaczki tylko raz czułam i to 2 tygodnie temu teraz cisza :( Jutro mam wizytę u lekrza mam nadzieję, że mnie uspokoi i że wszystko będzie w porządku. Trzymajcie za nas kciuki :) no i żeby płeć potwierdził ;)

Do szkoły rodzenia trzeba mieć jakieś skierowanie / zaświadczenie ??

Orientujecie się może czy dziecko musi być zameldowane w dzielnicy, mieście w którym chce uczeszczać do żłobka państwowego?
Lalinek na pewno bedzie uzasadnione,ja czasami jak sie przejde to mnie lapie taki dziwny bol,tak jakby sie cos napisalo i wtedy musze bardzo powoli isc,ale ogolnie przechodzi,sama nie wiem co to,chyba musze tez lekarki zapytac
hej dziewczyny,ja sie wybieram do lekarza 8.02 i musze pamietac o tym zaswiadczeniu do szkoly rodzenia i zapytam sie jak to dokladnie jest z tymi r******i maluszkow,mi sie wydaje,ze one maja jeszcze troszke miejsca i dlatego czujemy,a przynajmniej ja czuje ruchy pozno wieczorkiem,czasami popoludniu,a tak,albo dzidzius sobie spi,albo sie kreci i sobie kopie w puste przestrzenie:P co nie zawsze dla mnie jest odczuwalne
ja czytam od rana o bólach... pół nocy nie spałam.. po tak krótkim spacerze najpierw tylko ból podbrzusza, potem skurczona macica, bo podbrzusze miałam jak kamień i to przez długi czas... dopiero 2 godziny po zażyciu nospy trochę przeszło... ale pobolewa i teraz.. nie pierwszy raz takie coś miałam... i to zawsze gdy się przejdę :( bez przesady żebym po 15 minutach spaceru miała takie rzeczy.. następnym razem nie będę czekać - pojadę na patologię. myślę że to będzie uzasadnione...
Marciocha- ja mam następną wizytę 16.02 i wtedy będę prosiła o skierowanie do szkoły,ale nie wiem czy od razu rozpocznę, nie wiem czy to nie za wcześnie?

a co do kopniaków, to też tak mam, że jak Mąż przyłoży rękę to Niunia się uspokaja..:)
hej hej:)

mrówka ja też mam czasem mniejsze odczucie ruchów,ale lekarz powiedział, ze na tym etapie to różnie z r******i i mam się póki co cieszyć błogim spokojem, bo później nam dzieci dadzą popalić, także...
Mrówka, może dzidzia faktycznie zmieniła pory aktywności albo pozycję, ale zamiast się denerwować faktycznie najlepiej odwiedzić lekarza - albo chociaż zadzwonić i zapytać.
Ja też pamiętam jak się strasznie bałam żeby nie zrobić Szymkowi jakiejś krzywdy. Ale na położnictwie w pokoju trafiłam na bardzo sympatyczną dziewczynę, która już jedno dziecko odchowała i często powtarzała to, co wcześniej usłyszała od kogoś z rodziny: "małe dzieci są z żelaza i silikonu i bardzo trudno zrobić im krzywdę". Trochę mnie to ośmieliło. A poza tym, jak trzeba, to dość szybko człowiek dochodzi do wprawy.
moje synostwo najkochańsze kopie po posiłkach i jak sobie siedze spokojnie i nic nie robie. Prawie cały czas, także mrówka wcale ci się nie dziwie że się martwisz. Być może jest tak że dziecie fiknęło inaczej i po prostu nie czujesz. NAjlepiej idź do lekarza, niech sprawdzi, uspokoisz się.
Jasiek skacze jeszcze mocno po Pepsi/Coli ;)

Zauważyłam ciekawą prawidłowość - jak ja kładę rękę na brzuch to Młody sobie kopie, ale jak tatuś chce go pogłaskać robi się spokój :D Podobnie było zresztą kiedyś z Marysią...szkoda, że to nie zostaje na dłużej ;)
moze dzidzius jest poprostu leniwy,dzisiaj wyczytalam,ze dzieci w tych tygodniach (20 i powyzej) spia 20 h na dobe i zazwyczaj ruszaja sie w nocy jak my spimy
odpoczywajcie dziewczyny ile sie da :)

oj pamiętam jak sie bałam jak mi przynieśli w szpitalu Jaśka, nie wiedziałam co mam z nim zrobić, jak trzymać, ubierać,karmić, przewijać, nawet nie wiedziałam jak założyć pampersa. z czasem będziecie mistrzyniami świata w tych wszystkich czynnościach.

nasz maluszek waży 300 g, raczej będzie wagi piórkowej ;) a tak to wszystko dobrze :) delikatnie kopie, uaktywnia się wieczorem.
mnie coraz bardziej bolą plecy, a brzuch jak więcej pochodzę np spacer z Jaśkiem.

a co do książki Tracy Hogg, to mozna sobie poczytać. jak się okazuje kazde dziecko jest inne i w naszym przypadku żadne z zasad tej Pani sie nie sprawdziły.
mrówkaa ja miałam tak że kilka dni nic nie czułam, też się troche martwiłam ale później mała zaczęła kopać już na całego, także nie martw się za mocno :))
Lalinek to teraz lez i odpoczywaj, będzie dobrze

Ja jem stale słodkie i czekoladki i kakao też pije :(
mrówka ja codziennie czuję i to ostro... więc nie mam problemów z tym.. ale słodycze faktycznie rozbudzają maluchy więc spróbuj.

ja poszłam na spacer - 20 minut wolnym tempem, wróciłam i już boli podbrzusze i skurcza się macica... ;(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry