Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 8 )

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja Kliniczna
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
agawcia - 8 czerwca
gaba - 13 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
tangerine - 24 czerwca
aga87 -26 czerwca
ryba_gda - 27 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec

:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mrówkaa ja czasami czuje wiecej a czasami mniej i zawsze jak sie stresuje,ze nie czuje rchow dzidzi to staram sie zjesc duzo slodyczy,a ostatnio super dziala kakao i dzidzius mnie troszke pokopie,sprobuj
dziewczyny czy to normalne, ze drugi dzień nie czuje ruchów dzidzi? martwie sie, czy któraś też tak miała dziś kończy mi się już 23 tc nie wiem czy przypadkiem nie powinnam czuc już ruchów codziennie :(
Byłam przed chwilą w Auchanie i są 5 i 7 packi bodziaków, za 17 i 20 zł, różne rozmiary. Jakaś wyprzedaż. Całkiem niezłe jak na tą cenę, bo już wypakowałam ;)
hej dziewczyny!!!ja tez nigdy calego dnia nie spedzilam z malym dzieciaczkiem,ale pare godzin mi sie udawalo,mam nadzieje,ze majac swojego malego czlowieczka bede w stanie sama wszystko zrobic no i,ze bede potrafila rozpoznac jego placz,kiedy jest glodny,a kiedy trzeba zmienic pieluszke achhh,tak mnie jakos wzielo:)
zgadzam się z poprzedniczką:) ja przed Adasiem tez stroniłam od obcych maluchów - ale co swój to swój - instrukcję obslugi ma się zakodowaną:) choć nie powiem - spociłam się jak mysz w szpitalu, kiedy kazali mi samej przebrac małego w czyste ubranka- jeszcze do tego szpitalne zakłądane przez główkę- brrr....:)
Lalinek, ja też przed Maryśką nie trzymałam kilkugodzinnego noworodka na rękach. A w szpitalu od razu chcą, żebyś sama wszystko robiła przy maluchu, ale to mobilizuje...po którejś przewiniętej pieluszce stwierdzasz, że to łatwizna ;)

Faktycznie, bodziaków i jakiegoś dołu warto mieć sporo na początek, bo dziecię często ulewa, kupki też się wylewają poza pieluchę, więc często się przebiera.
Mamuśka właśnie zbieram sie jak sójka za morze z tą szkoła :/
Nie moge sie wybrać i chyba w końcu dzisiaj się zbiorę i zahaczę i żłobek i szkołę ;)

Ja też sie troche boję jak sobie poradzę z tym małym "stworkiem", a czytanie książek to niestety nie to samo co praktyka ;)
Ale mogę Wam polecic książkę Pawła Zawitkowskiego "Mamo tato co ty na to". Ostatnio mój tata mi ją kupił i można na prawdę duzo ciekawych rzeczy w niej znaleźć...oczywiście to raczej książka dla początkujących mamusiek ;)
MAmuśka - córeczka ??? :) gratuluję :) my już wybraliśmy imię dla naszej księżniczki - szybko poszło :)
580 gram to duża jest :)
Marciocha kiedy zapisujesz się do szkoły rodzenia?
Lalinek ja niby czytam gazety, mam ksiazke, ale też nic nie wiem.
ja mam pare ciuszków na 56, ale też raczej jestem za tym, żeby większe kupować. Moja malutka waży 580 g, co jest ponad średnią jak na ten tydzień ciąży.
jak ja wam zazdroszczę dziewczyny że macie już tyle za sobą... ja nawet nigdy nie trzymałam noworodka na rękach a niedługo mam urodzić małego człowieczka... :) czasem jak tak sobie myślę to jestem przerażona, potem myślę że nie będzie tak źle.. póki nie wejdę np do Akpolu... wchodze i czarna magia :) nie wiem nawet co powinnam kupić, od czego zacząć, co będzie mi lub dziecku niezbędne :) myślę że jak już przyjdzie czas zakupów to jakoś się ogarnę i będę wiedziała - pojadę z mamą :) musze sobię kupić książkę o której pisałyście... na pewno jak ją przeczytam będę się czuła spkojniej :)
Lalinek- trzymam kciuki, żeby się udało z pracą dla męża! ja wiem, że koło leroya w Oliwie była taka firma jak Genferd( czy coś w tym stylu) oni załatwiali prace w stoczni w Norwegii,ale jak to dalej działa, to nie mam pojęcia.
ojejej, ale naskrobałyście w tak krótkim czasie ;)

dziś ide na wizytę, ciekawe jaki duży jest już ten nasz bąbelek :)

ja mam sporo ciuszków na 56 i nawet mniejszych. przy pierwszym dziecku tez kupowałam od rozmiaru 62, a okazało się że Jasiek ważył nieco ponad 3 kg i mierzył niby 56, a te ciuszki rozmiaru 62 były duuużo za duże. i mąż musiał gnać czym prędzej na zakupy :) do tego mały ulewał, więc przebierania i prania było sporo.
Agusiaa w Lidlu były pampki po 39.99 bo niejedna z nas kupiła, ale w poniedziałek koło 8 rano... koło 9 już nie było tych promocyjnych no i zostały te po 44.90. ludzie wózkami wywozili...
i dzięki za info :)
Lalinek moi rodzice będą na czasie jechali do Niemiec i ojciec ma też pracować w jakiś takich pracach remontowych więc jak coś będę wiedziała dam znać ale póki co konkretny termin ich wyjazdu nie jest jeszcze znany. Ale trzymajcie się dzielnie będzie dobrze.
U nas też nie wiadomo jak będzie, bo mojego faceta praca staje się coraz bardziej nieopłacalna i nie długo tylko zarobi tylko na wydatki związane z nią yhhhhhhhhh
Mi też umowa się kończy za miesiąc...

Co do żłobków to ja już zapisałam swoje maleństwo na początku listopada do dwóch punktów i teraz co miesiąc chodzimy podpisywać listę obecności i nawet udało wspiąć się o jakieś 30 miejsc czyli zajmujemy 270!!!! Rewelacja, a później się dziwią, że tak mało dzieci się rodzi.

Ciuszki kupuje też od rozmiaru 62, na 56 mam dwie pary bodziaków i raczej nic więcej nie będę dokupowała, bo tak jak mówicie dziecko szybko rośnie, a i nawet nie wiadomo czy się nie urodzi duże, że w 56 nie wejdzie.

W Lidlu też wielka promocja pampki po 39.90 a jak się w rzeczywistości okazało 44.90
Oooo, ile wpisów do nadrobienia :)

Też się zastanawiam nad zapisami do żłobka, ale mój kolega zapisywał dziecko w połowie ciąży i nadal czeka w kolejce, a mała ma już ponad roczek :-/ Więc szanse raczej są marne na państwowy...

W każdym razie mi będzie zależało na powrocie do mojej pracy,więc trzeba będzie zapewnić malutkiej prędzej czy później jakąś opiekę. A na pewno nikt z rodziny nie będzie mógł mi pomóc w tej kwestii, przynajmniej nie w pełnym wymiarze, bo wszyscy dziadkowie są aktywni zawodowo.

W Lidlu byłam ale dopiero dziś, na Oruni Górnej, pamki co prawda były, ale za 45 zł :-/ Sama miałam ochotę na zrobienie zapasu z małych rozmiarów, choć z drugiej strony słyszałam, że na początku dla niemowlaczka można kupować jakieś zwykłe, dopóki mało się wierci, to nie stanowi to wielkiej różnicy jaka firma, nie wiem czy to prawda?
Marciocha jeśli jesteś z Gdańska to możesz telefonicznie zapisać do żłobka. Ja zapisywałam w grudniu i jestem ok na 300 miejscu. Czyli jak mała będzie miała rok to może dostanie się do żłobka państwowego.
Lalinek, ma rację że bez kasy ciężko. Powodzenia w poszukiwaniu pracy przez męża
co za chore państwo żeby dziecko zapisywać jak jeszcze nie zdążyło się narodzić...
Marciocha jakieś imię dla małej ???
pieniądze to nie wszystko, ale bez nich nie da się żyć... i niestety nie zastąpi się ich tylko miłością i szczęściem...
Mrówkaa trzymam kciuki, na pewno wszystko dobrze się zakończy! :))
Lalinek nie zazdroszcze, mówią że pieniądze szczescie nie daja...a gówno prawda!
Ja też się trochę boję co to bedzie po macieżyńskim jak nie bede miała gdzie wracać....Trzeba bedzie szukać nowej roboty...dlatego jutro idę małą wpisać na listę oczekujących do żłobka...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry