Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 8 )

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja Kliniczna
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
agawcia - 8 czerwca
gaba - 13 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
tangerine - 24 czerwca
aga87 -26 czerwca
ryba_gda - 27 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec

:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Za 4 miesiace będę ogladała synka 24h/ dobe :)"

I tego musisz sie trzymac!!!!Bedzie dobrze!!
hej,gratuluje poznania plci swoich dzieciaczkow:) i zycze milego dnia,moze dzisiaj zabiore sie w koncu za ten jezyk niemowlat:)
Dziękuje dziewczyny za miłe słowa.
Ja byłam umówiona na połówkowe prywatnie, ale w tym samym tygodniu trafiłam do szpitala i oni mi zrobili usg a mieli dobry sprzęt, więc już nie szłam do prywatnego. A na 3 D mi jakoś super nie zależy, może troche dlatego, ze wole zostawić sobie pieniązki w rezerwie jak bedą na jakieś badania potrzebne. No i pewnie jeszcze dużo usg przede mną, a jednak za dużo to tez nie za dobrze. Za 4 miesiace będę ogładała synka 24h/ dobe :)
ja tez sie nie moge doczekac do polówkowego a jeszcze 22 dni :-(
gaba - u Tomczyk Małyjasiak (Gdynia) za bardzo profesjonalne wykonane USG 4D zapłacisz 180 zł. Polecam !
i gratuluję dziewczyny poznania płci :)
22 czerwiec- będę miała drugą córeczkę. Wszyscy pytają czy nam nie jest przykro ( głównie tacie), że to nie chłopiec a my bardzo się cieszymy. Dziewczynki to małe Księżniczki swych tatusiów. Julia czeka na siostrzyczkę teraz tak słodko całuje mój brzuszek … jak jej mówię, że tam jest siostrzyczka.
Pozdrawiam
hej dziewczyny ;-)

Mrówka- trzymaj się będzie dobrze!

Ja dziś mam luźniejszy dzionek i planuje myknąć gdzieś na zakupki dzieciowe. Druknęłam sobie całą wyprawkową listę i idę poszaleć trochę ;-)
A tak ogólnie ostatnio inaczej zaczęłam czuć dzidzie- widze normalnie jak mi się górka na brzuchu robi i ta górka przemieszcza się w różnych kierunkach. Normalnie czuje jak syn łapkę wciska w brzuch i smyra nią od wewnątrz ;-) Zupełnie niesamowite, bo to już nie takie pojedyncze kopniaki, czad ;-)
Agusia co do ruchów, to u mnie 1 dzień ciszy to też zaczynam się denerwować, miałam ostatnio 2 dni ciszy,ale wszyscy mi mówią, żebym jeszcze wyluzowała, jeszcze czas na porządne kopniaczki i aż będziemy miały ich dość, także na razie nie martw się na zapas, a może masz jakoś na dniach wizytę to wtedy się upewnisz czy wszystko dobrze?
cześć:)

Lalinkek-kupa dobrej roboty :)
mrówka- dbaj o siebie i myśl pozytywnie, musi być dobrze, jestem pewna, że się wszystko dobrze rozwiąże, synuś przyjdzie na świat i będzie tylko pięknie !
Też czytałam Tracy, mój mąż nadal uważa, że ta książka jest super, ale ja trochę inaczej już podchodzę z perspektywy czasu do wszystkiego.
Czytałam też niedawno jej kontynuację, "Język dwulatka".
Uważam, że przeczytać można ale podejść z dystansem do prezentowanych poglądów.
Ja mialam 3d przy pierwszym dziecku-rewelacja,ale ceny przez te trzy lata poszly strasznie wgóre.Dowiadywałam sie u paru lekarzy i tak średnio to jest koszt 280,zł z nagraniem.
Nie mogę sie zdecydować.

image
Mrówkaa, trzymaj się! Lalinek ma rację, jest już coraz bliżej do rozwiązania i szanse na szczęśliwe zakończenie rosną!
Musi być dobrze.
ja mialam normalnie i pani przelaczala tez na 3d i z tego mamy filmik nagrany,fajna pamiatka
Dziewczyny jak robiłyście usg połówkowe,to 3d czy zwykle?
U mnie będzie synek a tak liczyłam na córunie :)
Lalinek- tak, organizm wytwarza przeciwciała niszczące krwinki dziecka, które odziedziczył po tatusiu.
Na razie nie ma niedokrwistości, ale jak się pojawi to chyba będą przetaczać krew.

Ja też mam czasem lepsze i gorsze dni, tak sobie myślę, żeby chociaż do tego 37, 38 tc dotrwać bez problemów to najwyżej może zrobią cesarkę, żeby nie ryzykować, sama nie wiem jak mam się pocieszać, kupiłam ostatnio śliczne rajstopki dla synka, co prawda najmniejsze były 68 ale i tak są śliczne i leżą już na półeczce
Mrówka poprostu musi byc dobrze,nie ma innej opcji,bedziemy mocno trzymac kciuki!!!
mrówka ja przeżyje wszystko dla maleństwa, więc nie będę narzekać. Dziś mam zły dzień i to bardzo, ale to nic w porównaniu z tym co musisz przechodzić Ty :( konflikt serologiczny ???? mrówka 3maj się i nie poddawaj. Została mniej niż połowa do rozwiązania, więc z każdym dniem Twój maluszek ma większe szanse :) może to i marne pocieszenie, ale na prawdę mam nadzieję że oboje dotrwacie :) z całego serca Wam tego życzę !!!!
Cześć dziewczynki, ale wy dużo piszecie.

Super, ze już się pojawiły płci :)

Lalinek a jak Ty się czujesz? Pewnie ciężko tak leżeć :(.

a u mnie też nieciekawie, przez ostatnie tygodnie stale tylko lekarze, szpitale i nikt nie jest w stanie mi powiedzieć, że będzie dobrze :(.

Póki co na usg połówkowym wszystko z przepływem krwi u małego było ok, ale co dalej, nikt nie chce powiedzieć tak na 100%

Już kilka razy usłyszałam : "zagrożenie niedokrwistością i zgonem ;(".

Nie jestem w stanie już tego słuchać....

a synek jest taki kochany jak mi jest smutno to on zaraz mnie pociesza swoimi r******i :)
Lalinek kawał niezłej roboty wykonałaś :)
Później możemy dopisać szpitale a niebawem wymiary naszych dzieciaczków już narodzonych.

Ja się dzisiaj do lidla wybrałam na zakupy i byłam zaskoczona ilością osób, zazwyczaj jeżdżę jak odstawiam Adasia do żłobka ale jeszcze nigdy tyle osób z pampersami nie widziałam :) Kupiłam jedną pakę rozm. 2

Agusiaa, ja czytałam tą książkę w pierwszej ciąży i byłam nią zafascynowana. Niestety życie bardzo weryfikuje nasz postanowienia co do wychowania dziecka i naszych zachowań. My mieliśmy nie spać z synem, a poród wszystko zmienił(nie mogłam się schylać przez 2 miesiące do łóżeczka a karmiłam w nocy).
Potem zaczełam nosić w chuście i trafiłam na forum chusty.info. Inny świat, inne spojrzenie na dziecko i jego zachowanie niż ma Tracy Hogg. Przeczytać można, ale bez większego nastawienia że nasze dziecko będzie idealnie pasowało do któregoś z modeli
Agusiaa ja czasami tez tak mialam,czulam laskotanie od babelka,jednego dnia bardzo duzo,a pozniej np przez 2 dni nic,raz jak juz przez 4 dni nic nie czulam to myslalam,ze zwariuje,a wtedy zaczal sie czas kopniaczkow,dzidzius juz urosl i zaniechaly sie laskotki,a przeszly w kopniaki

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry