Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 8 )

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja Kliniczna
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
agawcia - 8 czerwca
gaba - 13 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
tangerine - 24 czerwca
aga87 -26 czerwca
ryba_gda - 27 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec

:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
co do klinicznej... byłam w środę i doktor w por. diabetologcznej przyjmowała nas na izbie przyjęć więc trochę się działo...
Przyjechała Pani - 7 dni po terminie porodu, z Elbląga !!!!! - dziecko z wodogłowiem dlatego kazano jej rodzić w Gdańsku. Przyjechała 2 raz bo na telefon mówili żeby przyjechać.. Nie przyjęto jej na oddział z powodu braku miejsc i nie rozpoczętej akcji porodowej.... tak mi było jej żal...
Mamuśka i tak masz gołe nogi i pośladki. Od pasa w dół goło.
Agusiaaa, ja myślę o porodzie na Klinicznej, ale o SR myślałam w Invictie, słyszałam, że prowadzi ta sama babka co na Klinicznej. W najbliższych dniach pójdę się dowiedzieć, co i jak.
śmiesznie dzieciaki mówią :)

Assegai fajne te koszulki, tylko ja sobie je wyobrażałam jako długie, nie wiem czemu ale jakoś jestem bardziej do długiej przekonana koszuli niż do krótkiej, a powiedzcie czy w długiej koszuli można rodzić czy to raczej niewygodnie czy coś?
Oki.

Myśmy mieli pożyczoną kołyskę dla Marysi ale teraz sobie odpuszczamy...ona i tak długo nie posłuży, a będzie lato, więc i tak maluszek szybko pójdzie na podłogę...
MAgda, niestety podziękuję za pościel , bo M nie chce się zgodzić na zakup kołyski.

Agusia, ja chodziłam do SR na Klinicznej przy pierwszym porodzie. Teraz tylko pojadę rodzić
Ale sie ubawilam hihi....Dzieci wiedza najlepiej i najlepiej moga wszystko wytlumaczyc:-)
Mamuśki wybiera się któraś z Was do SR na Klinicznej, a póżniej na poród do tego szpitala?
Dzieci zawsze są śmiechowe :)
Assegai - ale się naśmiałam :)

dziewczyny zobaczcie koniecznie link poniżej :D
dowiecie się od "fachowców" skąd się bierze ciążą :D

http://www.youtube.com/watch?v=j4tjlb77NFg&feature=related
dzięki za odpowiedzi, ja w poprzedniej ciąży robiłam wymaz w Gdyni i zapłaciłam za niego.. 20zł :) ale teraz nie chce mi się jechać aż do Gdyni po to badanie.

Assegai zrobiłabyś furorę z taką koszulką męża na porodówce :)))

ja miałam do porodu jakąś starą krótką koszulkę-taką za tyłek i po porodzie poszła prosto do śmieci, teraz też taką wezmę :)

staniki do karmienia też kupiłam w h&m,praktycznie na koniec ciąży i z miseczką o nr większą a przy nawale były za małe, bo piersi mi tak urosły że szok :))) ale później się wszystko unormowało.
no ja właśnie patrze na to ze będzie lato, więc gorąco i pewnie będę często w nich chodzić ;-)
Effcia, zdrówka dla Adasia. Maryśka nadal na diecie bo widzę, że brzuszek jeszcze nie doszedł do siebie...jak widzi kleik z jabłkami to ma ochotę zwiać gdzieś daleko :)

Effciu, czy nadal byłabyś zainteresowana tą pościelą do kołyski?
Będę dziś robić zdjęcia. Na razie mniej mobilna jestem, żeby jakoś się spotkać. W przyszłym tygodniu mam nadzieję być w Gdańsku.

Fajna koszulka dziewczyny...myślę, że normalne ubranie ułatwiające karmienie przyda się bardzo. Ja po porodzie nie leżałam już w domu ani chwili, więc koszulki to tylko na noc. Ale za to trzy się przydały, bo moje dziecię noce raczej przesypiało od początku prawie, a ja się ciągle budziłam zalana mlekiem pomimo wkładek.
słabo coś widać bo małe ale coś tam widać ;-)
pierwsze- koszulka na lewej stronie, jest z takim jakby odcięciem. drugie- tak wygląda na prawej, trzecie- zapięcie a czwarte- jak to się ta odpina.
image

image

image

image
Effcia dobre,normalnie jakbym siebie widziala,pewnie tez bede miala taki odruch,Assegai fajnie bys wygladala wijaca sie z bolu w takiej koszulce:D przynajmniej troche wesolo by bylo:) ja mam za 2h zadzwonic do mojej ginki w sprawie wynikow tej mojej glukozy,ciekawe co mi powie,milego dnia dziewczyny!!!
o, Assegai w takim razie zrób te zdjęcia:)
a propo koszulki...
Mój mąż ma wszystkie objawy ciążowe i przytył prawie tyle co ja ;-) w związku z czym nie mieści się w swoje stare mocno opięte koszulki ;-) Wczoraj próbował się wbić w starego "działkowego" tshirta z napisem "mam wyje...ane" a po nieudanej próbie stwierdził "a... będziesz miała do porodu"... myślałam że się posikam ze śmiechu jak oczami wyobraźni zobaczyłam się na tej porodówce z rzeczową koszulką na sobie jak biegam z gołym dupskiem po sali ;-) CZAD :-)

a tak na poważnie to ja do porodu chyba się zaopatrze w jakiegoś tshirta najtańszego z reala czy innego hipermarketu w rozmiarze xxl, co by tyłek zakryć i będzie git.

AAA i zaraz zrobie zdjęcie tych koszylek do karmienia bo oczywiście ciążowa skleroza rozwija się u mnie pięknie ;-)
Mamuśka, na prawdę ja zaczniesz rodzić będzie Ci bez różnicy jakie masz nogi i ile osób będzie Ciebie bez majtek oglądać :D
Ja na początku porodu ciągle ubierałam majtki aż mąż i położne się ze mnie śmiały :P
Marciocha chciałam Ciebie jeszcze zapytaćo to skierowanie do szkoły, bo ja mam zaświadczenie, że jestem w tym i w tym tyg ciąży i nie ma przeciwskazań do uczęszczania do szkoły, czy Ty też coś takiego masz? czy jak to powinno wyglądać?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry