Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 8 )

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja Kliniczna
Assegai - 11 maja
Marciocha - 11 maja
d@nte - 13 maja
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
Maga79 - 18 maja
kasiulkaa - 24 maja
Lalinek - 30 maja
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca
Mamuśka1- 2 czerwca
fasolek - 6 czerwca
agawcia - 8 czerwca
gaba - 13 czerwca
magdaxv - 16 czerwca
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca
agawierzbowska -21 czerwca
Grosik- 23 czerwca
Paulina1010 - 23 czerwca
tangerine - 24 czerwca
aga87 -26 czerwca
ryba_gda - 27 czerwca
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec
Kasiorek555- 7 lipiec

:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no na metce było 39,90 a przy kasie kasowali za 19,90 ;-)
ja byłam w Alfie i cena na tych kombinezonach była 39,90 wiec dziwnie jakoś...
ja nie kupilam bo byla tylko jedna sztuka dla chlopcow i to w rozmiarze na ok roczek, czyli na czerwiec by wychodzilo...w naszym przypadku...ale rzeczywiscie byly super:)
w Alfa Centrum. Właśnie zakupiłam ;-)
a w ktorym cubusie? bo w klifie byly wczoraj po 39,90
dziewczyny, jest cudna promocja w Cubusie- za 19,90 jest kombinezon w krateczke na zimę z kapturkiem, rękawiczkami i bucikami w kolorach granatowym i dla babeczek w fiolecie. :-))) Wpadłam w dziki zachwyt ;-)
Agusia to super ze wszystko jest dobrze:-)Ja w poniedzialek bede w Polsce i wybieram sie do swojego gina i mam nadzieje ze potwierdzi to wszystko co powiedzieli mi lekarze w UK:-)
Hej Dziewczyny :)

Ja już po połówkowym :) Wszystko jest ok i już na pewno będzie córcia!!! Lekrz mówił, że jestem nieczuła, że nie czuje ruchów dziecka, bo mała się tak wierci, że nie można było jej uchwycić.
Wczoraj zabrałam swoją mamę na usg była zachwycona, że może pooglądać swoja pierwszą wnusie jeszcze przed jej narodzinami :)
Mała waży już jakieś 460 g i lekarz powiedział, że do porodu to myśli, że waga osiągnie 4 kg jak nic.

Miłego weekendu!!
agawcia dostalam od pulmunologa leki wziewne i jakies tabsy,z tym,ze jedne z nich zawieraja mikro dawke sterydow,powiedzial mi,ze taka dawka jest dla dzidziusia bezpieczna,ale ja sie wstrzymalam z braniem tych lekow,po paru dniach mialam polowkowe i lekarka mnie odeslala zebym skonsultowala z lekarzem prowadzacym,cala procedura trwala jakies 2 tygodnie i zauwazylam,ze kaszel schodzi,wiec postanowilam w ogole nie brac tych lekow,wiec juz nie pytalam mojej lekarki,leki zostaly,ale mi przeszlo bez,choc troche to trwalo i sie niezle nameczylam
dziewczyny na kaszel pomaga( z domowych sposobow herbatka z majeranku-...) wyprobowalam i mam wrazenie ze mega kaszel zelzal po niej. fasolek a bierzesz cos na kaszel alergiczny? bo moj chyba tez przeszedl w alergiczny,ale lekarz mi nic na to nie przepisal....
Lalinek 3maj sie tez:)i odpoczywaj
udało mi się tu dostać... niestety skończył się miesięczny limit mb mojego super internetu... nie często uda mi się tu zajrzeć, bo to wymaga wielu prób nawiązania połączenia... muszę poczekać kilka dni..
maga79 - to się tyczy również meila :P

zdrowiejcie dziewczyny i 3majcie się :)
Też kaszlę, piję miód, jem rutinoscorbin i wapno i mam nadzieję, że w końcu minie ;)

Ja mam ciągle poczucie gigantycznego brzucha, którego nie miałam w pierwszej ciąży...
Kasiulkaaa zdrowka,ja mialam tez straszny kaszel i okazalo sie,ze to alergiczny,tez uaktywnial sie w nocy i pod wieczor,strasznie sie meczylam,moja gin kazala wybrac sie do pulmunologa,bo mowila,ze taki kaszel moze dzieciaczkowi zaszkodzic,miejmy nadzieje,ze po lekach troche Ci ulzy:) Assegai no naprawde dziwne,ze przytylas:P ja zreszta tez:P we wtorek sie zwaze u lekarza,bo na kazdej wadze mam inna wage,wiec trzymam sie tej u lekarza,i sie okaze ile poszlo do gory:)
kasiulkaaa - zdrowiej dziewczyno !!
Assegai - no jak Ty mogłaś przytyć :P nie powinnaś.... :P
właśnie jestem u swojej mamy. //stwierdziła że utyłam ;-) Kupiła mi bluzkę ciążową po czym rzekła że się w nią nie zmieszczę ;-) hahahah nooo suuuuper, kurna przecie w ciąży jestem ;-) Ale co tam błogo mi z moimi kg ;-) co prawda sama zauważyłam że mi brzuszek wysadziło przez ostatnie 2 tyg.
a do mnie znowu przywedrowalo jakies paskudztwo ;/
od poniedzialku mam straszny kaszel mecze sie ;/ najgorzej w nocy no i nieraz w ciagu dnia; ;( bylam wczoraj na kontroli u gina i zapisal mi tabletki musujace ACC 600 i bioparox w areozolu.. mam nadzieje ze niebawem mi to przejdzie obawiam sie o maluszka, ze ten kaszel moze zaszkodzic ;(
hej hej:)

też myślę, że ruchy dziecka to indywidualna sprawa dziecka i mamusi. u nas w brzuszku jest mały leniuszek- chyba ma to po mnie:). Ja ruchy pierwsze poczułam późno, i nadal nie czuje natarczywego kopania, tylko co jakiś czas delikatne kopnicie, za to dość często czuję pobolewanie w brzuchu po jednej albo drugiej stronie,ale lekarz powiedział, że to w miare normalne, więc nie panikuje.
kochana jeszcze nic nie jest przesądzone, ja też tak miałam puste jajo plodowe do 9 tyg i krwawienia, a w 9 tygodniu się okazalo że jednak dzidzia jest bo poprostu owulacja była później niź oni to wyliczają.
Wiem jakie to nerwy bo sama to przeżyłam, ale będzie dobrze zobaczysz. Brałam duphaston i luteine
hej,witam sie dzisiaj,milego dnia dziewczyny!!!
Ja mam dziś taki dzień mega "kopiący", ale ogólnie Jasiek kopie dużo więcej i mocniej niż jego siostra.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

do góry