Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 I DZIECIACZKI ( 25 )

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Kamcia79 - 8 maja - SYN Adaś, 4300g, 60 cm Kliniczna SN
Assegai - 12 maja (11 maja) - SYN Olek 2850, 54 cm Kliniczna SN
Effcia - 13 maja (8 maja) - CÓRKA Urszulka, 4250, 59 cm Kliniczna SN
Marciocha - 16 maja (11 maja) - CÓRKA Oliwka 4250 g, 59 cm Zaspa CC
Madzia83 - 16 maja ( 17 maja) - CÓRKA Nastka 3400, 56cm Wojewódzki SN
Moniczka22 - 16 maja (30 maja)- Syn Dominik, 3580, 52cm Zaspa SN
Maga79 - 17 maja (18 maja) - SYN Jasiu, 4315 g, 62 cm Wejherowo SN
Gaba- 23 maja (13 czerwca) - SYN Borys, 3070g. 52 cm Wojewódzki SN
kasiulkaa -27 maja (24 maja) - CÓRKA Wiktoria, waga 2940g 53cm SN
fasolek -30 maja (6 czerwca) - SYN Marcelek, waga 3490 g 58 cm, Swissmed CC
Mamuśka 30 maj (1- 2 czerwca) - CÓRKA waga 3310, 56 cm CC
Lalinek - 31 maja (30 maja) - CÓRKA Julia, waga 3440g 58 cm,Wejherowo
Anula3M - 2 czerwca (14 czerwca) - CÓRKA Oleńka, waga 3.09kg 53cm, Zaspa SN
Mrówkaa - 5 czerwca (1 czerwca) - SYN Filipek waga 3880 58 cm, Wejherowo SN
Agusiaa - 7 czerwiec (19 czerwiec) - CÓRKA Laura waga 3670 54 cm, Kliniczna SN
Dalka - 10 czerwiec (28 czerwiec) - SYN Szymon, waga 2730, 48 cm
- SYN Filip, waga 2710, 51 cm
magdaxv - 10 czerwca (16 czerwca) - SYN Kubuś, waga 3170, dł 55cm, Wojewódzki SN
aga87 - 12 czerwiec (26 czerwca) - SYN Marcelek Waga 3450g i 55cm
tangerine - 16 czerwiec (24 czerwca) - SYN Wojtuś, waga 3200 51 cm, Zaspa
agawierzbowska - 18 czerwca (15 czerwca) - CÓRKA Alicja
ryba_gda - 19 czerwiec (27 czerwca) - SYN Adaś waga 3200 g i 54 cm Szpital wojewódzki SN
Paulina1010- 20 czerwca (23 czerwca) - SYN Michał 4180 g i 59 cm, Zaspa
Gosiks1 - 23 czerwiec (28 czerwca) Córka Gabriela waga 3700 dl 50 cm
Grosik- 1 lipca (23 czerwca) - CÓRKA Lena waga 4300g, 58 cm, Szpital Wojewódzki, CC

Mamuska1 brakuje imienia Twojej córczeczki :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
witam w nowym watku
maly też ma zielonkawe kupki ale zawsze wtedy jak coś zjem nowego

dziewczyny czy włosy Wam zaczely się już sypać?
mi włosy wypadają hurtowo :(
Mamuśka, w akpolu jest wybór, nawet w Rossmanie są skarpetki z opaską za 15zł komplet :)
ja mam taką huśtawkę http://allegro.pl/fisher-price-hustawka-delux-3w1-lezaczek-pozytywka-i1720031788.html co prawda odkupiłam używaną, ale sprawuje się świetnie :)
Moja Nastka dziś z zachwytem zajmowała się sama sobą na macie przez godzinę, aż się śmiała w głos, tak jej się spodobało uderzanie lwa, który wtedy wydaje dźwięki :)
My dziś na szczepieniu wrrr myślałam, że mi serce pęknie ale przeżyłyśmy :) Córcia waży już 5400!!!

Madzia super, że Nastka zainteresowana matą, Laurę jak kładę to albo krzyczy albo zasypia :)
fajnie się zmienił tytuł tematu :)
Aga, za miesiąc i Laurka będzie zainteresowana matą :)
również witam w nowym wątku :))

u nas Adaś zachwycony matą i karuzelą a na leżaczku spokojnie leży bez zachwytu, poprostu obserwuje sobie świat

nie pamiętam która z Was była z dzieciaczkiem w szpitalu na rota? proszę o info jak się objawiało? jak się wówczas zachowuje dziecko? zaczęłam się dzisiaj niepokoić bo Adaś zrobił dzisiaj w sumie 5 kupek (a zazwyczaj robi jedną na dobę) i wszystkie bardzo wodniste i do tego mocno ulewa a tak pozatym w zachowaniu się nie zmienił, jest pogodny i raczej nie widzę by coś jemu było ale niepokoją mnie te kupki...??
hejka

u nas karuzela tak średnio na jeża, leżaczek z pałąkiem z zabawkami bardzo cieszy, bo może łapkami dotykać zabawek, mata - musi być najedzony i wyspany, wtedy się bawi

moje włosy też niestety zaczęły wypadać, jeszcze nie jakoś tragicznie, ale już coraz bardziej lecą :/

Madzia - Twoja huśtawka też świetna. Ja niestety nie mogłam za bardzo sobie pozwolić na huśtawkę, bo Maryśka szybko by ją wykończyła :) Wystarczy, że leży na leżaczku i na macie.
u mnie włosy też zaczęły wypadać i to coraz więcej ;(

używacie jakiś pasów poporodowych? ja się zastanawiam czy sobie kupić ale na allegro jest tak duży wybór i tak różne ceny, że nie wiem który? Może jakiś polecacie?
ja nie używam

Kamcia, a jak Oliwka reaguje na brata?
Nie chce któras z Was wymienić pampków?
Mam w nadmiarze rozm.2 paka 94 szt chętnie bym wymieniła na rozm. 3 córcia niestety wyrosła.
Niestety cena naszej hustawki nie byla zbyt mala,ale Marcel dostal troszke kasy na chrzciny i postanowilismy mu ja kupic,a pozniej jak wyrosnie to sprzedamy.

Mi juz tez powolutku zaczely wlosy wypadac:(

Nasz babel na macie sie wnerwia no i za bujaczkiem tez nie przepada jak narazie,wiec hustawka jest bardzo pomocna,abym mogla cokolwiek zrobic,tym bardziej,ze za pare dni maz wyjezdza na pare dni,a pozniej juz na dluzej,wiec musze sie jakos ogarniac.

Dziewczyny co z tym naszym spotkaniem?
W poniedzialek musze wyjechac i byloby mi troszke ciezko to przelozyc ,wiec proponuje wtorek,ale postaram sie dostosowac:)
kamcia idź do lekarza i zrób badanie kalu.Oliwka nie miala zadnych innych objawów, żadnej gorączki, wymiotow, zachowywała się zupełnie normalnie, tylko te kupki...
Przystawiaj często do piersi żeby zapobiec odwodnieniu, ja jeszcze daje Lacidobaby, ale to już lekarz Ci powie.

Co do włosów to nie ma tragedii jeszcze ale już widzę po paznokciach że będzie ciężko bo przy skórkach rosną jakby ciensze.
Moja mała mi się zatkala i dwa dni kupki nie robi, chyba przez żelazo bo biorę, muszę odstawic i zobaczę...tylko jak tu odstawic jak mam anemie :/
madzia super jest tahuśtawka
ja używam pasa: http://www.nokaut.pl/pozostale-artykuly-medyczne/pas-p-teresa-brzuszny-poporodowy-xl-1szt.html
systematycznie uzywałam po pierwszym porodzie i naprawdę się sprawdzil
hej hej z rana:)

wiecie co zastanawiam się jak wygląda kupka wodnista? może to głupie,ale serio.
zaczynam się tak zastanawiać i sobie przypominać, że u nas od paru dni nie ma kupek taki grudkowatych, tylko są takie które wchłaniają się w pieluszke i coś tam jeszcze jest.
Kurka wodna czy to moze byc to???
ale się teraz zmartwiłam:(
czy Wasze dzieciaczki robią za każdym razem taką grudkowatą kupe i to jest prawidłowa konsystencja kupy? sorry za takie pytania,ale teraz jestem sama w kropce
Marciocha a czy Ty szczepiłaś na rota nim wylądowałaś z Oliwką w szpitalu?
U nas jest kupka co 5 dni i nie ma grudek, taka jednolita, mazista konsystencja, którą ciężko zmyć.
Alinka, byłyście już na kontroli u Sieliwończyka? Jeśli tak, to jakie dostałyście dalsze wytyczne?
Paulina idziemy za tydzień :) trochę sobie przeciągnęłyśmy ten stan bo mała nie zawsze ma stelaż... ostatnio masakra jak mam jej to założyć :( szału dostaje :(

mrówka - jak puszcza bąki to dobrze !! znaczy że się gazy nie zatrzymują w brzuszku.. mi lekarz mówił że im więcej i spokojiej tym lepiej. Źle jak nie puszcza..

co do huśtawki to my dostaliśmy taką :
http://allegro.pl/bright-starts-hustawka-kaczuszka-do-11kg-gratis-i1726881859.html i sprwdza się dobrze :)

ja może też się dopisze do spotkania :) dajcie znać kiedy :)
Mamuska, u nas tez ostatnio pojawiły sie kupy bez grudek, wsiąkniete w pieluszkę i ze śluzem :( musimy zrobić badanie, mam nadz, ze nie okaze sie, ze to uczulenie na laktoze :(

a włosy tez zaczeły wypadac :(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

do góry