Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 I DZIECIACZKI ( 29 )

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam w kolejnym wątku. :-)

Kamcia79 - 8 maja - SYN Adaś, 4300g, 60 cm Kliniczna SN
Assegai - 12 maja (11 maja) - SYN Olek 2850, 54 cm Kliniczna SN
Effcia - 13 maja (8 maja) - CÓRKA Urszulka, 4250, 59 cm Kliniczna SN
Marciocha - 16 maja (11 maja) - CÓRKA Oliwka 4250 g, 59 cm Zaspa CC
Madzia83 - 16 maja ( 17 maja) - CÓRKA Nastka 3400, 56cm Wojewódzki SN
Moniczka22 - 16 maja (30 maja)- Syn Dominik, 3580, 52cm Zaspa SN
Maga79 - 17 maja (18 maja) - SYN Jasiu, 4315 g, 62 cm Wejherowo SN
Gaba- 23 maja (13 czerwca) - SYN Borys, 3070g. 52 cm Wojewódzki SN
kasiulkaa -27 maja (24 maja) - CÓRKA Wiktoria, waga 2940g 53cm SN
fasolek -30 maja (6 czerwca) - SYN Marcelek, waga 3490 g 58 cm, Swissmed CC
Mamuśka 30 maj (1- 2 czerwca) - CÓRKA Iga waga 3310, 56 cm CC
Lalinek - 31 maja (30 maja) - CÓRKA Julia, waga 3440g 58 cm,Wejherowo
Anula3M - 2 czerwca (14 czerwca) - CÓRKA Oleńka, waga 3.09kg 53cm, Zaspa SN
Mrówkaa - 5 czerwca (1 czerwca) - SYN Filipek waga 3880 58 cm, Wejherowo SN
Agusiaa - 7 czerwiec (19 czerwiec) - CÓRKA Laura waga 3670 54 cm, Kliniczna SN
Dalka - 10 czerwiec (28 czerwiec) - SYN Szymon, waga 2730, 48 cm
- SYN Filip, waga 2710, 51 cm
magdaxv - 10 czerwca (16 czerwca) - SYN Kubuś, waga 3170, dł 55cm, Wojewódzki SN
aga87 - 12 czerwiec (26 czerwca) - SYN Marcelek Waga 3450g i 55cm
tangerine - 16 czerwiec (24 czerwca) - SYN Wojtuś, waga 3200 51 cm, Zaspa
agawierzbowska - 18 czerwca (15 czerwca) - CÓRKA Alicja
ryba_gda - 19 czerwiec (27 czerwca) - SYN Adaś waga 3200 g i 54 cm Szpital wojewódzki SN
Paulina1010- 20 czerwca (23 czerwca) - SYN Michał 4180 g i 59 cm, Zaspa
kordi-21 czerwca (11 czerwca)- CÓRKA Iwonka 4000g i 55 cm Swissmed
Gosiks1 - 23 czerwiec (28 czerwca) Córka Gabriela waga 3700 dl 50 cm
Grosik- 1 lipca (23 czerwca) - CÓRKA Lena waga 4300g, 58 cm, Szpital Wojewódzki, CC
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=298257&c=1&k=160
Zapraszam :)
Dzięki Madzia ale my już mamy różne dziwne zabezpieczenia po Filipie , które nam się nie przydały. Te do kontaktów już założyliśmy jak zaczął pełzać bo wszystkie niebezpieczne rzeczy to dla niego frajda, pozostałe też będziemy musieli założyć.
Monia, to niezły spust ma Filipek :)
A ja nie wiem, ile Janek je bo robię kaszę w misce na oko ;)

Myśmy w sylwestra złożyli dzieciom nowy duży regał na zabawki a jednocześnie zrobiłam segregację na bezpieczne, które są w zasięgu i te nie dla Janka ;)
Dziewczyny, jak maluchy już mobilne to polecam te zabezpieczenia do gniazdek:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60098961/
Mamy od ponad dwóch lat i mało kto poza mną i mężem potrafi otworzyć tak od razu.
Ola Fifi dostaje na wieczór butle kaszy potrafi wypic nawet 200 ml a i tak za 2-3h chce jesc nie wiem jak mam go tego oduczyc :/ wody pic w ogóle nie chce.

Gaba no właśnie ja też jestem anty chodzikowa mama, ale te upadki na głowe mnie przerażają a jest ich coraz więcej
Wszystkiego Dobrego w Nowym Roku!

Marciocha gratuluje ząbków, u nas marudzenie trwa już 2 tygodnie, mała mniej je,ale zębów nadal nie widać.

u nas coraz gorzej z jedzeniem, czasami pójdą 3 butelki po średnio 100-120 ml melka na cały dzień
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku i zdrówka dla dzieciaczków!!!

Mały dzisiaj w nocy dał mi popalić prawie w ogóle nie spał ,odbił sobie Sylwestra. Noc Sylwestrowa była piękna zasną o 22,30 i zanim się położyłam o 5,00 to tylko raz się obudził na cycusia.
Od tygodnia nic nie mogę przy nim zrobić, ciągle tylko wstaje niczym nie chce się bawić , chyba że na stojąco. Dzisiaj się wkurzyłam i przeproszę chodzik, należałam do matek anty chodzikowych ale przy Bobim inaczej się nie da. Trzeba kupić ten sprzęcik na czas jak będzie stał stabilnie i upadał na pupę a nie na głowę.
Moniu ja to mam nadzieje i zamiar,ze jak maly dostanie butle na wieczor to w nocy nie bedzie jej juz dostawal, to za duzo jak na taki maly brzuszek. Chce podawac wode, jesli sie obudzi,aby nauczyl sie,ze w nocy nie ma jedzenia.Poczatki beda zapewne koszmarne. Juz mnie trzesie na sama mysl tego co mnie czeka, bo Marcel to taki przytulacz cyckowy.
Ola no właśnie to karmienie nocne :/ nie wyobrażam sobie wstawac np 3 razy i robic butle a potem jeszcze np pól godziny albo dłużej usypiac małego. Wiadomo przy cycku to zaśnie :) a bez to juz nie bedzie tak łatwo :/ ehh aż boje sie o tym myslec teraz w tej przerwie świątecznej chciałam zaczac małego odkładac w nocy do łóżeczka i nie dałam rady bo zasypiałam na stojąco :/ wiec cały czas śpi ze mną przy cycku... o ziwo wieczorem zawsze zasypia bo kaszce w łóżeczku :)

Zdrówka dla dzieciaczków zyczę
Mrowka dzieki, stronka ruszyla wlasnie nowa:)

Biedny Jasio, mam nadzieje,ze szybciutko wyzdrowieje.

Marcel siedzi sam,daje rade bez podparcia,ale chwila i zaczyna sie kiwac na boki i leci tez do przodu,ale jest coraz lepiej:)

Niebawem zaczynamy znowu wprowadzanie mm na noc, a jak narazie w ciagu dnia juz coraz mniej cycusia,wiec byle do przodu:) choc nie mam zielonego pojecia jak zakonczyc karmienie nocne.

Jeszcze raz wszystkim zdrowka w Nowym Roku!!!
My Sylwestra spedziliśmy we 3 w domu, młoda obudziła sie po 23 i koło 1 poszła spać dalej ;)

Dziękujemy za gratulacje :)

Moja Oliwka jeszcze sama nie siedzi, giba się na wszystkie strony choć bardzo sie stara trzymać pion ;)
Mleczka jadła mniej jak zaczynały jej sie ząbki wyżynać ;)

Kamcia ja dostałam okres równo po 3 miesiącach jak jeszcze piersią karmiłam tylko ;)
Na katar używam "katarka", jest rewelacyjny, raz dwa i glutki wyciągnięte i nie ma przy tym tyle płaczu...Fridy używamy tylko przy codziennej higienie albo w nocy.
Co do zapalenia oskrzeli to warto wybrać się do pulmonologa przed podaniem antybiotyku...my byliśmy i się okazało ze Oliwia tak na prawde zapalenie oskrzeli nie ma....robimy ciągle inhalacje bo kaszel wolno przechodzi...ale wole to od antybiotyku.

Wszystkim dzieciaczkom życzę dużo zdrówka w Nowym Roku!! :)
Dzięki za życzenia zdrowia :) Janek dalej kaszle jak gruźlik i katar ma, Marynia już zdrowieje.

Janek posadzony siedzi bez podparcia.
Kamcia u nas czyszczenie noska raz fajnie, raz z płaczem, to zależy. Jak muszę to czyszczę na siłę, nie ma wyjścia :/
Ola super stronka z domkami w kopalinie :)
Filip sam jak siedzi to albo podpiera sie rączką albo pochyla do przodu.
U nas też już coraz mniej mleczka.
Czy wasze maluchy tez tak czesto sie budza w nocy na jedzenie? U nas jest placz kilka razy w nocy bo po 1 chce jeśc a po 2 chce cyca.. a ja marze, żeby chociaż 4-5 godzin pospac....
Zdrowka dla dzieciaczkow w tym Nowym Roku!!

My na sylwestra siedzielismy na wsi, z dziadkami jednymi i drugimi i moja siostra i jej chlopakiem,takie domowe party,ale mi nie trzeba bylo nic wiecej:)

Marcelek pieknie spal,okolo 23:30 tatus go obudzil,pozniej zasnal po okolo 2h,ale spalismy do po 9, wiec super:)

Ja mimo karmienia, okres mam juz trzeci raz, wiec zbyt pieknie nie jest, bo nigdy takiego bolu brzucha nie mialam w pierwszych dniach.
Gratulacje dla Oliwki za ząbki, Marysi, Jasiowi, Adasiowi dużo zdrówka :))

my mieliśmy gości, Ola się obudziła o 23.30, oglądała ze mną fajerwerki przez okno, a zasnęła dopiero koło 2. Także wiedziała kiedy się obudzić :)))

Kamcia ja np. okres dostałam po tygodniu-dwóch po zakończeniu karmienia,,,ehhh a tak było pięknie :)))
Gratulacje dla Oliwki za ząbki, Marysi, Jankowi i Adasiowi -zdrówka
Nastusia siedzi prosto, póki coś jej nie rozproszy, co teraz jest na prawdę trudne
U Nas Sylwester u mojej kuzynki, 20 dorosych i 2 dzieci. Nastusia najpierw taranowała wszystkich chodzikiem, później spała ładne, dopóki koło 23:40 nie obudził jej kolega Wojtuś, bo się obudził i płakał. W związku z tym, nasza mała córeczka powitała Sylwestra na dworze, oglądając fajerwerki. Była jak zahipnotyzowana :) nawet nie zapłakała przy wybuchach. Następnie tańcowała na rękach u wujków i cioć. Zasnęła po 1-szej, pobudka o 4-tej i 8-mej. Dzisiaj wróciliśmy do domu po poprawinach Sylwestra. Ja jestem wymęczona, mój m też, a Nastusia wręcz przeciwnie. Oby ten 2012 rok był szczęśliwym :)
Szczęśliwego Nowego Roku :))

U nas sylwester imprezowy... był bal przebierańców dla rodziców i dzieci, było w sumie 9 dorosłych i 8 dzieci. Nawet Adaś był przebrany i do tego dzielnie się trzymał. Przysnął od 22.20 do 24.20 i później z nami imprezował do 3, przechodząc z rąk do rąk ;))

Dalka Adaś siedzi "na boku", podpierając się rączką.

Od wczoraj nie podaję Adaśkowi cycka i nawet nieźle to wychodzi.

Do dziewczyn które karmią mm, jak szybko dostałyście okres po zaprzestaniu karmienia?

Maga zdrówka dla Jaśka i Marysi.

Adaśko jeszcze z tym zapaleniem oskrzeli mocno charczy ale dostaje antybiotyk, więc mam nadzieję, że będzie wszystko ok. Antybiotyk bardzo jemu smakuje ale czyszczenie noska to jedna wielka histeria i walka ;(( Macie jakieś sposoby na czyszczenie noska bez płaczu? Ja czyszczę fridą a Adaś jak tylko ją zobaczy to jest płacz.
Witamy w Nowym Roku :) Wszystkiego najlepszego w 2012 :)

my po kolejnym szczepieniu teraz po skończonym roczku :)
Szymek waży 8300g i ma 68 cm a Filipek 7900m i 70 cm.
Ząbków na razie nie widać.
Ostatni chłopcy mniej jedzą mleczka, czy u Was też tak jest?
Mam pytanie, czy wasze dzieciaczki już siedzą? chodzi mi o to, czy mają wyprostowane plecki, czy też pokładają się się do przodu?
Mamuśka, myślimy o żłobku w Oruńskiej Akademii Przedszkolaka, bo jest na naszym osiedlu. Przyjmują tam dzieci chodzące, także planuję zapisać Lenkę od lipca, jak skończy roczek.

A jak wasze sylwestry? U nas było fajowo, Lenka obudziła się jak przyszli goście, ale potem już spała twardym snem do końca imprezy, także fajerwerki o północy jej nie wzruszyły. Za to kot latał jak szalony ;-)
I ja Wam i Waszym rodzinom życzę samych pogodnych, szczęsliwych i przede wszystkim zdrowych dni w Nowym Roku :)

A u nas w czwartek wybiła się dolna jedyneczka...i w piątek druga :D Mała przy tym była strasznie marudna, dostała biegunki i nie chciała nic jeść ale na szczescie juz wraca do normy wszystko ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

do góry