Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 I DZIECIACZKI ( 29 )

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam w kolejnym wątku. :-)

Kamcia79 - 8 maja - SYN Adaś, 4300g, 60 cm Kliniczna SN
Assegai - 12 maja (11 maja) - SYN Olek 2850, 54 cm Kliniczna SN
Effcia - 13 maja (8 maja) - CÓRKA Urszulka, 4250, 59 cm Kliniczna SN
Marciocha - 16 maja (11 maja) - CÓRKA Oliwka 4250 g, 59 cm Zaspa CC
Madzia83 - 16 maja ( 17 maja) - CÓRKA Nastka 3400, 56cm Wojewódzki SN
Moniczka22 - 16 maja (30 maja)- Syn Dominik, 3580, 52cm Zaspa SN
Maga79 - 17 maja (18 maja) - SYN Jasiu, 4315 g, 62 cm Wejherowo SN
Gaba- 23 maja (13 czerwca) - SYN Borys, 3070g. 52 cm Wojewódzki SN
kasiulkaa -27 maja (24 maja) - CÓRKA Wiktoria, waga 2940g 53cm SN
fasolek -30 maja (6 czerwca) - SYN Marcelek, waga 3490 g 58 cm, Swissmed CC
Mamuśka 30 maj (1- 2 czerwca) - CÓRKA Iga waga 3310, 56 cm CC
Lalinek - 31 maja (30 maja) - CÓRKA Julia, waga 3440g 58 cm,Wejherowo
Anula3M - 2 czerwca (14 czerwca) - CÓRKA Oleńka, waga 3.09kg 53cm, Zaspa SN
Mrówkaa - 5 czerwca (1 czerwca) - SYN Filipek waga 3880 58 cm, Wejherowo SN
Agusiaa - 7 czerwiec (19 czerwiec) - CÓRKA Laura waga 3670 54 cm, Kliniczna SN
Dalka - 10 czerwiec (28 czerwiec) - SYN Szymon, waga 2730, 48 cm
- SYN Filip, waga 2710, 51 cm
magdaxv - 10 czerwca (16 czerwca) - SYN Kubuś, waga 3170, dł 55cm, Wojewódzki SN
aga87 - 12 czerwiec (26 czerwca) - SYN Marcelek Waga 3450g i 55cm
tangerine - 16 czerwiec (24 czerwca) - SYN Wojtuś, waga 3200 51 cm, Zaspa
agawierzbowska - 18 czerwca (15 czerwca) - CÓRKA Alicja
ryba_gda - 19 czerwiec (27 czerwca) - SYN Adaś waga 3200 g i 54 cm Szpital wojewódzki SN
Paulina1010- 20 czerwca (23 czerwca) - SYN Michał 4180 g i 59 cm, Zaspa
kordi-21 czerwca (11 czerwca)- CÓRKA Iwonka 4000g i 55 cm Swissmed
Gosiks1 - 23 czerwiec (28 czerwca) Córka Gabriela waga 3700 dl 50 cm
Grosik- 1 lipca (23 czerwca) - CÓRKA Lena waga 4300g, 58 cm, Szpital Wojewódzki, CC
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Fasolek może niech ktoś inny spróbuje nakarmić Marcelka? Jak ja odstawiałam Oliwkę to mój mąż ją karmił butlą bo inaczej był krzyk...i tak nam sie udało sprawe w dwa dni załatwic ;)
I ja zazdroszcze Wam ze mozecie sobie zostac dłuzej w domu z maluszkami...niestety u mnie w robocie dziki szał, pracuje po 12 h wiec jakos szczesliwa nie jestem :/

Co do nebulizatorów to ja mam taki : http://www.diagnosis.pl/inhalator-p1.html
U nas proba podania bebiko butelka,byl wrzask,mnostwo lez,nawet jak Marcel juz zasypial probowalam podmienic piers na butle,od razu to samo.Poddalam sie, swoja droga tez bym tego nie wypila,mialo dziwny zapach. Jeszcze biore pod uwage smoczek nuka,ale 0-6 mies,bo ten od 6 mies wydaje mi sie,ze ma zbyt duza dziurke,mocno lecialo,ale to bedzie juz moja ostateczna proba.

Troche zaczelo sie u nas swiatecznie,upieklam ciasteczka:)

Niestety rozbolalo mnie gardlo i spuchlo dziaslo od osemki, zawsze cos.
ja też mam to szczęście że zostaje z Olą na dłużej w domu :)))

Wcześniej dawałam Oli Belibon ale niestety teraz tylko jedziemy na Nutramigenie :/
normalne, jagody daję Marysi zawsze przy biegunce, działają zapierająco
podpowiedzcie mi, dałam dziś jabłko z jagodami i kupka była mega czarna zbita, to normalne czy nie bardzo??
Też zazdroszcze zostania w domu.. ja już ponad 2 miesiące pracuje...

Olu jak cos to my mamy Bebilon gdybyś chciała sprawdzic jak Marcel reaguje to daj znac odstąpimy Wam tyle ile bedziecie potrzebowac.

Madziu coś mi sie wydaje, że ciężko nam się bedzie w tym tygodniu spotkac. Oczywiście zaproszenie nadal aktualne :-))
ale Wam zadzroszczę dziewczyny pozostania w domu z maluchami!
ja niestety za niedługo wracam do pracy, nie wiem jak to przezyje:(

dziś idziemy na szczepienie późnym po poludniem.

a słuchajcie czy macie moze inhalatory? możecie jakiś polecić?
Ola, buteleczki Nuka chyba są w Mapu, tak na 90%.

Gratulacje dla Boryska :) Lada chwila będzie chodził przy meblach :)

Dziewczyny, z tym zmęczeniem to ja też tak mam :/ Padam na twarz ostatnio, cały dzień wysokie obroty, przygotowania świąteczne, a o 22.00 jak siadam do pracy to mi umysł już nie pracuje :/
Noce nadal z pobudkami niestety.

Wczoraj ugotowałam zupę jarzynową i Młody jakoś je od dwóch dni. Może bez szaleństwa ale je ;)

Poza tym dałam mu Sinlac z owocami i wyjadł do ostatniej łyżeczki, bardzo mu smakowało, aż się trząsł :) chociaż dla mnie to trochę dziwny smak ma.
Trzymam kciuki za Boryska:)

Kamcia nie bylam z brzuszkiem Marcelka jeszcze u lekarza,bo ciagle jestesmy w rozjazdach,ale jak je ziemniaki,marchewke,ogolnie warzywa,jablko i banana to jest ok.Mysle,ze moze poprostu jego brzuszek jest delikatny i narazie musi tez dostawac takie rzeczy do jedzenia.

Kupilam dzisiaj mleko bebiko,chcialam bebilon,ale byly tylko mega wielkie puszki,wiec kupilam mneijsze opakowanie na sprobowanie,musze tylko dostac jeszcze butelke nuka,tej firmy smoczek Marcel akceptuje,wiec postanowilam nabyc rowniez butelke tej firmy,ale kurcze wcale nie tak latwo ja dostac.

Ja tez zostaje z Marcelinem w domu i jestem bardzo szczesliwa z tego powodu:)
Gaba trzyma kciuki za małego aktora Boryska ;))

A ja Adaśka uczyłam mama i się doczekałam, teraz dosyć często woła mama, szczególnie jak chce się przytulić czy chce cycusia.

Fasolek biedy ten Twój Marcelek z tym brzuszkiem, co na to mówią lekarze?

A u mnie zmiany... postanowiliśmy z mężem że jeszcze przez rok zostanę z dziećmi w domu... jupi :))

Brawo dla Nastki, ładnie przespała nockę ;))
Madzia mój m. nie da się w to wciągnąć, przez te nocne pobudki wyprowadził się z sypialni do starszego. Chyba zrobił się strasznie wygodny przy Filipie wstawał z chęcią i nadal jak mu coś się dzieje to On pierwszy wstaje.
A tak odnośnie mówienia pierwszych słów przez nasze bobasy, myślisz o synku?:)
Dzisiaj pierwsza rola Bobiego w przedstawieniu ciekawe czy wytrzyma w kołysce, mam jakieś przeczucie że będzie latał po podłodze :)
Gaba, a może pomoże, jak Twój m powstaje w nocy? Ja w weekend ograniczam wstawanie, tatuś zajmuje się córcią i jak płacze, to ją poprzytula, da pić, ale nie ma cyca, może Bobiemu musisz zastosować taką terapię :)
Z umiejętności ostatnio nabytych jest kiwanie głową nie, jak coś nie pasuje mojej królewnie, albo, jak już nie chce jeść zupki, czy owoców, dziś moja siostra uczyła ją baba i wyszło 2 razy :) Mama jej nie uczę, wolę, żeby najpierw wołała tatusia :)
Brawa dla Boryska,
Jaśkowi powrotu zdrowych kupek :)
Mrówka, ja też wykończona, nieprzespane noce przez 7 miesięcy dają znać o sobie
Olu, ja podaję Bebilon :)
Materac u nas obniżony już od prawie 2 miesięcy, bo Nastka za bardzo się wierciła, teraz podciąga się łapkami za szczeble, wolę nie myśleć, co by było, gdybym nie obniżyła materaca
Muszę pochwalić moją córcię, dziś w nocy zamykałam projekt, poszłam spać o 1-szej wymęczona, wcześniej pobudkki co 1,5 - 2 godziny, a tu dziś w nocy spała od 1:15 do 5:05 i od 5:15 do 8:10, rewelacja !!!
Mam wrażenie, że pomaga infacol na noc, wcześniej budziły ją bączki, a teraz nie ma tego problemu - już wyeliminowała jedną pobudkę - cały tydzień omijała wstawanie o 1:30 :)
Nastka na szczęście nie reaguje jak ja wchodzę do pokoju, ale za to jak w nim jestem, to najchętniej bawiłaby się ze mną, a ja niestety, muszę pracować.
Buziaki dla zdolnego Boryska:)

U nas juz prawie widoczna gorna jedynka:)

Dziewczyny jakie mleko podajecie,bebiko,nan czy moze jeszcze jakies inne?nie mam pojecia cos kupic.

Dzisiaj podalam malemu 3 albo 4 lyzeczki ze sloiczka jablko z malinami z kleikiem ryzowym no i oczywiscie przed snem byl bol brzuszka,kurcze i jak tu wprowadzac cos nowego.

Kurcze,a z ta wiosna to zescie mnie zdolowaly:(
Gaba brawo dla Boryska :)) zuch chłopak :))

ja też jestem cały czas zmęczona, chyba ta pogoda mnie dobija. Nie wiem, najgorzej, że do wiosny daleko :((

Maga miejmy nadzieję, że Jaśowi w końcu się poprawi :)))
gaba brawo dla Boryska!

maga- biedny Jasiu z tymi kupkami, u nas problem kupek nie istenieje, moje dziecko ma przemianę materii po tacie :)))

a czy zmieniłyście już strony mmateraca, znaczy z kokosu na grykę itp ??

mrówka co do zmęczenia to ja też jestem non stop! nawet teraz czuje się już padnięta, a jeszcze nie wróciłam do pracy, nawet boje się o tym myśleć jak to będzie?
Gaba to gratulacje dla Boryska :).
Ja ostatnio na nic czasu nie mam chodze spac o 22 max a w dzień jestem taka zmeczona codziennie obiecuje sobie ze posiedze dłuzej i sie poucze ale nie mam siły. nie wiem co sie dzieje :/ jak tak dalej pójdzie to nie mam co podchodzic do sesji ehh a w pracy tez ostatnio sie nie nudze..

Ale te nasze maluszki rosną :)
A i zębów u nas nie widac za to nocki nic a nic sie nie poprawiły czasem co godzine, dwie musi byc cycus
To „mamamama ” w płaczu często mu wychodzi.
Muszę się pochwalić Jego nowym wyczynem, udało mu się wstać przy kanapie, a jaki był zadowolony przy tym :) Oczywiście nogi miał jak galaretki i po chwili padł na pupę,ale tak dumnego Go jeszcze nie widzialam
Wczoraj obniżyliśmy materac. Pewnie można było jeszcze chwilę poczekać, ale akurat był czas, poza tym nigdy nie wiadomo, jaką umiejętnością maluchy nas zaskoczą.

Rozmawiałam dzisiaj z zaprzyjaźnionym lekarzem, który leczył jeszcze mnie, potem moją siostrę, no i co lekarz to inne zalecenia. Poprzednie dwie lekarki nie rozwiązały Jankowi problemów z brzuszkiem, porządnej kupki jak nie było, tak nie ma.
Mam jednak wrócić do mięsa, gotować w miarę możliwości sama zupy jarzynowe, podawać więcej owoców i soki do picia. Generalnie jak najwięcej płynów, bo prawdopodobnie ma ich za mało.
Na podstawie wagi powinien pić ok. 1,3 litra na dobę.

Marysia nadal pije Bebiko 2 razy dziennie i nie chce wcale przejść na normalne mleko. Jak zmieniałam jej kolejne mleka to od razu przechodziłam z numeru na numer.

Gaba, Janek ma podobnie teraz. Bawi się ładnie z kimś innym a jak mnie zobaczy a od karmienia upłynęło już trochę czasu to się wyrywa w moją stronę - czasem głośno :)

No i mamy ulubioną sylabę: "mamamama" :D

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry