Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 I DZIECIACZKI ( 29 )

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam w kolejnym wątku. :-)

Kamcia79 - 8 maja - SYN Adaś, 4300g, 60 cm Kliniczna SN
Assegai - 12 maja (11 maja) - SYN Olek 2850, 54 cm Kliniczna SN
Effcia - 13 maja (8 maja) - CÓRKA Urszulka, 4250, 59 cm Kliniczna SN
Marciocha - 16 maja (11 maja) - CÓRKA Oliwka 4250 g, 59 cm Zaspa CC
Madzia83 - 16 maja ( 17 maja) - CÓRKA Nastka 3400, 56cm Wojewódzki SN
Moniczka22 - 16 maja (30 maja)- Syn Dominik, 3580, 52cm Zaspa SN
Maga79 - 17 maja (18 maja) - SYN Jasiu, 4315 g, 62 cm Wejherowo SN
Gaba- 23 maja (13 czerwca) - SYN Borys, 3070g. 52 cm Wojewódzki SN
kasiulkaa -27 maja (24 maja) - CÓRKA Wiktoria, waga 2940g 53cm SN
fasolek -30 maja (6 czerwca) - SYN Marcelek, waga 3490 g 58 cm, Swissmed CC
Mamuśka 30 maj (1- 2 czerwca) - CÓRKA Iga waga 3310, 56 cm CC
Lalinek - 31 maja (30 maja) - CÓRKA Julia, waga 3440g 58 cm,Wejherowo
Anula3M - 2 czerwca (14 czerwca) - CÓRKA Oleńka, waga 3.09kg 53cm, Zaspa SN
Mrówkaa - 5 czerwca (1 czerwca) - SYN Filipek waga 3880 58 cm, Wejherowo SN
Agusiaa - 7 czerwiec (19 czerwiec) - CÓRKA Laura waga 3670 54 cm, Kliniczna SN
Dalka - 10 czerwiec (28 czerwiec) - SYN Szymon, waga 2730, 48 cm
- SYN Filip, waga 2710, 51 cm
magdaxv - 10 czerwca (16 czerwca) - SYN Kubuś, waga 3170, dł 55cm, Wojewódzki SN
aga87 - 12 czerwiec (26 czerwca) - SYN Marcelek Waga 3450g i 55cm
tangerine - 16 czerwiec (24 czerwca) - SYN Wojtuś, waga 3200 51 cm, Zaspa
agawierzbowska - 18 czerwca (15 czerwca) - CÓRKA Alicja
ryba_gda - 19 czerwiec (27 czerwca) - SYN Adaś waga 3200 g i 54 cm Szpital wojewódzki SN
Paulina1010- 20 czerwca (23 czerwca) - SYN Michał 4180 g i 59 cm, Zaspa
kordi-21 czerwca (11 czerwca)- CÓRKA Iwonka 4000g i 55 cm Swissmed
Gosiks1 - 23 czerwiec (28 czerwca) Córka Gabriela waga 3700 dl 50 cm
Grosik- 1 lipca (23 czerwca) - CÓRKA Lena waga 4300g, 58 cm, Szpital Wojewódzki, CC
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nasze dziecko dzisiaj z okazji swojego swieta mialo sporo gosci i duuzo prezentow,tak sie akurat zlozylo,ze czas byl na odwiedziny no i tatus w koncu wrocil:)
a z okazji tego malego swieta pojawily sie dwie dolne jedynki:)
Brawo Marcel, to mamy kolejne zębolki :)
u Nastusi idą chyba 2-ki, bo wydaje mi się, że widać już pod dziąsłem, ale nie da zobaczyć, mała uparciuszka
Marcel poznał tatusia?
Madziu na poczatku sie usmiechnal,ale pozniej w samochodzie bylo ciezko,tatus musial az sie przesiasc do przodu,a malutki plakal prawie cala droge,za to w domu juz bylo ok:)
Super, gratulacje dla Marcela :) Fajnie teraz macie z tatą :)
Brawo dla Marcelka ;))
Marcelek zuch chłopak, u nas cisza :)
wow, kolejne ząbki, u nas też cisza...
U Adasia wczoraj pojawił się pierwszy ząbek- ma prawą dolna jedynkę ;)
dziąsła są bardzo opuchnięte i w ciągu dnia jest dość nerwowy.

Adaś zaczął się też dźwigać za szczebelki w łóżku i dziwnie przy tym fika na drugi koniec łóżeczka więc dzisiaj oficjalnie obniżamy łóżeczko... bo zaczyna się to robić niebezpieczne.

Rehabilitacja przynosi dość duże efekty, Adaśko powoli zaczyna pełzać ;)
Kamcia, gratki za ząbki i super, że rehabilitacja pomaga
my obniżyliśmy materac już z miesiąc temu, bo Nastka już się podciągała, fakt, lepiej dmuchać na zimne :)
Gratulacje :)
U nas zębów ciągle brak, chociaż lekarka twierdziła, że lada chwila, ale moim zdaniem jeszcze nie...

Paulina jak chłopaki? Janek nadal ma katar, Marysi przeszło.
Gratulujemy Adasiowi :)
Magda, u nas z zębami tak samo - miały być lada dzień, ale wciąż nie ma (i oby jak najdłużej).
Szymon ciągle zakatarzony, Misiek na szczęście dzień czy dwa trochę więcej kichał, ale poza tym nic mu nie było.
Za to zaparłam się, żeby jednak przyzwyczaić Miśka do smoczka. Dzięki temu teraz śpi w dzień normalnie u siebie w łóżeczku a nie tylko na spacerze czy na rękach. A i udało się z jednego nocnego karmienia zrezygnować. Może w tym wieku nie powinno już się uczyć używania smoczka, ale jednak korzyści są tak duże u nas, że uważam, że było warto.
hej,
u nas też ząbków nie widać...
Chłopcy przewracają się z plecków na brzuszek i tak przemieszczają się na macie (mamy dużą matę 100*150) teraz czekamy na pełzanie.

Czy podajecie już może mięsko, jak tak to od jakiego zaczęłyście podawanie?
Gratulacje dla Adasia, kolejne zabki.
U nas ząbków również brak, łóżeczko też opuściliśmy jakiś czas temu nie chciałam ryzykować. Chociaż mały w łóżeczku nie śpi od dwóch tygodni, było męczące wyciągać go co pół godz, z łóżeczka. Jak prześpi 2 godz, w nocy to go szybko przerzucę do łóżeczka, jestem już wykończona tymi nockami.
Paulinka chętnie też młodego bym nauczyła smoka, ale on go używa tylko jako gryzaka.

Mały tak szybko pełza, że nasze mieszkanie to dla niego żaden problem, a jak odpalę odkurzacz to tak śmiga jak by miał jakiś motorek.

Ja już podałam jarzynki z królikiem w zeszłym tygodniu i wcinał, aż mu się uszy trzęsły.
Mięsko Misiek dostał jak tylko skończył 5 mies. Na razie żywi się słoiczkami, więc dostaje wszystko po 5mies jak leci - na razie próbował indyka, kurczaka, królika, cielęcinkę i wołowinę. Smakuje mu wszystko, byle z marchewką :).

A no i miałam jeszcze napisać, że od czasu, jak się zasmoczkował, to już nie śpi z nami.
Za to z przemieszczaniem się u nas na razie marnie
hej hej,ale u Was postepy!

u nas ząbków brak, za to moja leniuszka obraca się z brzuszka na plecki i odwrotnie i unosi pupkę leżąc na brzuszku no i dużo gada po wojemu:)

ja mam słoiczkową potrawkę z królika i chyba w tym tyg zapodam, czyli będzie 1 mięsko :)
Hej, ja też jutro podam pierwsze mięsko, na początek kupiłam słoiczki z jagnięciną, te od 5-tego miesiąca.

Co do poruszania się, moja mała bardzo skutecznie obraca się wokół własnej osi. Jakiś czas przewracała się z brzuszka na plecki, ale ostatnio zarzuciła tę czynność na rzecz podnoszenia pupki podczas leżenia na brzuszku. Generalnie na brzuszku udaje jej się poleżeć co najwyżej parę minut za jednym razem, dlatego wykorzystuję każdą okazję, by poleżała w tej pozycji choć chwilkę.

Poza tym z mężem zaangażowaliśmy się w akcję Szlachetna paczka, wybiera się konkretną rodzinę o sprecyzowanych potrzebach. My wybraliśmy ludzi z malutkimi dziećmi, i jestem mile zaskoczona, bo komu nie powiemy z rodziny czy znajomych, to każdy chce dorzucić jakieś produkty. Także super, jest jeszcze dużo rodzin które czekają na pomoc, jakby któraś z was była zainteresowana. Fajnie skrzyknąć się z najbliższymi, wtedy przy niewielkim obciążeniu pojedynczego domowego budżetu można pomóc ludziom w naprawdę skrajnej biedzie.
Grosik, fajna inicjatywa. Ja nie mam tyle czasu, żeby coś sama zrobić, ale mogłabym coś dołożyć. Potrzebujesz może coś konkretnego do paczki?

Janek jest w fazie kulania się przez cały pokój, pełzać zaczyna, ale jeszcze nieporadnie.
A z tymi ząbkami coś jest, coraz bardziej widać, jak go bolą dziąsła.
Mięsko podaję, na razie chyba kuraka i indyka, o ile dobrze pamiętam, jadł.
Poza tym mój jest typem trochę niesłoiczkowym. Smakował mu np. ugotowany ziemniak z masłem, albo banan taki jedzony normalnie. Za to bananem w słoiku pluł daleko :)

Ostatnio mam dużo pracy swojej, poza tym staram się już ogarnąć chałupę do świąt :) Muszę się pochwalić, że mam wymyte już prawie wszystkie okna :D

Dziś dzieciaki dostały drobiazgi mikołajkowe. Marysia od razu po obudzeniu pobiegła do butów, które wczoraj przygotowała :)
Paulina, u nas noce też lepsze. Jedzenie jest ok. 2 razy. Jak w dzień śpi dwa lub trzy razy po pół godziny, to potem noc dobra :)
co tu taka cisza?? gdzie jestescie dziewczyny?

u nas dziś akcja marudzenie, placz, normalnie mamy drzemke o 11, a dzis dopiero pare minut temu zasnela moja malutka!

co na dziąsła polecacie? bo widzę 2 kreseczki na dole, więc może i stad to marudzenie?

Grosik a gdzie takie rodziny zgłaszają się ? gdzie ich szukać?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Chrzest dziecka (29 odpowiedzi)

Forumki mam do Was pytanie... wiecie może czy w Parafii Św. Urszuli Ledóchowskiej Gdańsk Chełm, w...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry