Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY I DZIECIACZKI 2011 (32)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witamy w kolejnej odsłonie dzieciaczków i mam :)

Kamcia79 - 8 maja - SYN Adaś, 4300g, 60 cm Kliniczna SN
Assegai - 12 maja (11 maja) - SYN Olek 2850, 54 cm Kliniczna SN
Effcia - 13 maja (8 maja) - CÓRKA Urszulka, 4250, 59 cm Kliniczna SN
Marciocha - 16 maja (11 maja) - CÓRKA Oliwka 4250 g, 59 cm Zaspa CC
Madzia83 - 16 maja ( 17 maja) - CÓRKA Nastka 3400, 56cm Wojewódzki SN
Moniczka22 - 16 maja (30 maja)- Syn Dominik, 3580, 52cm Zaspa SN
Maga79 - 17 maja (18 maja) - SYN Jasiu, 4315 g, 62 cm Wejherowo SN
Gaba- 23 maja (13 czerwca) - SYN Borys, 3070g. 52 cm Wojewódzki SN
kasiulkaa -27 maja (24 maja) - CÓRKA Wiktoria, waga 2940g 53cm SN
fasolek -30 maja (6 czerwca) - SYN Marcelek, waga 3490 g 58 cm, Swissmed CC
Mamuśka 30 maj (1- 2 czerwca) - CÓRKA Iga waga 3310, 56 cm CC
Lalinek - 31 maja (30 maja) - CÓRKA Julia, waga 3440g 58 cm,Wejherowo
Anula3M - 2 czerwca (14 czerwca) - CÓRKA Oleńka, waga 3.09kg 53cm, Zaspa SN
Mrówkaa - 5 czerwca (1 czerwca) - SYN Filipek waga 3880 58 cm, Wejherowo SN
Agusiaa - 7 czerwiec (19 czerwiec) - CÓRKA Laura waga 3670 54 cm, Kliniczna SN
Dalka - 10 czerwiec (28 czerwiec) - SYN Szymon, waga 2730, 48 cm
- SYN Filip, waga 2710, 51 cm
magdaxv - 10 czerwca (16 czerwca) - SYN Kubuś, waga 3170, dł 55cm, Wojewódzki SN
aga87 - 12 czerwiec (26 czerwca) - SYN Marcelek Waga 3450g i 55cm
tangerine - 16 czerwiec (24 czerwca) - SYN Wojtuś, waga 3200 51 cm, Zaspa
agawierzbowska - 18 czerwca (15 czerwca) - CÓRKA Alicja
ryba_gda - 19 czerwiec (27 czerwca) - SYN Adaś waga 3200 g i 54 cm Szpital wojewódzki SN
Paulina1010- 20 czerwca (23 czerwca) - SYN Michał 4180 g i 59 cm, Zaspa
kordi-21 czerwca (11 czerwca)- CÓRKA Iwonka 4000g i 55 cm Swissmed
Gosiks1 - 23 czerwiec (28 czerwca) Córka Gabriela waga 3700 dl 50 cm
Grosik- 1 lipca (23 czerwca) - CÓRKA Lena waga 4300g, 58 cm, Szpital Wojewódzki, CC
Binka - syn Dawid
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My byliśmy na krótkiej majówce pod Olsztynem. Wrociliśmy wczoraj wieczorem i przeżyliśmy szok termiczny - tam było po 30 stopni, wczoraj jak wsiadaliśmy do samochodu to 25, a jak wysiedliśmy tu to ledwie 10. Trochę sobie odpoczęliśmy, chłopaki mieli używanie, bo Szymon mógł się wyhasać i nie było co chwilę, że mu czegoś nie wolno, wkoło las i woda, więc atrakcji dość. A Michał korzystał ze świeżego powietrza i obecności obojga rodziców.
Super, że czarny :)
Też jestem ciekawa Twojej opinii z pierwszego spaceru :)

Dzięki Kamcia :) Ostatnio ograniczyłam mu cyca w dzień. Je rano, przed snem wieczorem i czasem raz popołudniu.

Dzisiaj godnie uczciłam święto pracy ;p 5 godzin intensywnej roboty w biurze przed kompem a przed chwilą skończyłam szorowanie tarasu...nie ma to jak się dobrze zmęczyć...teraz tylko zaolejować na nowo meble i sezon tarasowy rozpoczęty ;D
Fasolek fajnie, że kupiłaś wózek... ja też się nad nim zastanawiam i to właśnie nad czarnym ;) daj znać jak dojdzie jak się go używa i jak się prowadzi trójkołowca?

U nas z piciem nie jest aż tak źle... Adaś wypija ok. 1 litra herbatki owocowej, gorzej jest z wodą ;) mam plan aby w upały podawać jemu tylko wodę to możne wtedy się przyzwyczai?

Maga i Gaba powodzenia w odstawianiu od cycusia.
Zapomnialam napisac,kolor czarny - uniwersalny :)
Magda hehe :) zamowilismy przez allegro ze sklepu 3kropki.pl bodajze,bo mieli bon 100zl do wydania w ich sklepie, wiec wzielismy,zeby palak dokupic, teraz nie moge sie doczekac kiedy przyjdzie :)

Swoja droga chyba juz czas na kawe sie umowic :)
Olcia, babo jedna, nie denerwuj mnie ;p;p A tak serio, super :) A jaki kolor wzięliście? I gdzie zamawiałaś i czy długo będziesz czekać?
Ja jakoś nie mam weny na sprzedaż wózków, ale mnie zmobilizowałaś i się zabiorę za to w najbliższym czasie...
Moja wiadomosc o zdrowko dla Laury gdzies wciela, wiec jeszcze raz zdrowka duzo!!

Mamuska my mamy baze family fix, wiec fotelik maxi cosi pearl.
mamuski podwójne, a nie znacie kogoś kto by chciała sprzeadć Inglesine w dobrym stanie?
Agusia zdrówka dla Laury!!

faoslke a jaki fotelik zamówiliście?

u nas z piciem łądnie, soczków nie pijamy, za to wodę co chwile, także dobre chociaż to
Zdroweczka dla wszystkich!!!

U nas tez piciem roznie,a po odstawieniu od cycka maly w ogole strasznie malo pil albo w ogole,ale dostawal ciagle i teraz wypija zazwyczaj 150 ml dziennie,ale tez ma rozne dni.

Zamowilismy wczoraj fotelik i wozek, zdecydowalismy sie na 3 kolowca baby city joggera, juz sie nie moge doczekac,az przyjdzie :)
Zdrówka dla wszystkich chorych,,, oby wszystkie dolegliwości szybko przeszły.

Dziewczyny współczuję Wam z tym cycuchem. U mojej kuzynki jest to samo. Ja nawet się cieszę że u mnie zanikł pokarm, jakoś poszło bez problemów,,

Ola z piciem też różnie. Czasem wypije 120 ml wody przez cały dzień, a czasem tylko 60.
Aga, zdrowia dla Laury. Tydzień w szpitalu, musisz być wykończona :(

Gaba, u nas w dzień nawet nieźle, bo je wtedy inne rzeczy, popija sobie wodą. Mało tej wody pije, ale zawsze coś. Średnio ok. 50-60 ml dziennie. Nic innego poza wodą nie pije.
Dzisiaj mieliśmy gości, uśpiłam go ok. 20.00, żeby spokojnie posiedzieć, to też miał już ze cztery pobudki, w tym jedna na cyca :/
Dzisiaj w nocy nawet mi się nie chce butli robić, bo zmęczona za bardzo jestem...
Zdrówka życzę dla Laurki!!!

Madzia ale się załatwiłaś, a tu taka śliczna pogoda :)

My również mamy elefanten 18, bardzo dobrze mu się w nich chodzi.

Maga dzielni jesteście , u nas ciężko. Wczoraj to makabra od rana przez 4h chodził za mną i płakał i szarpał abym go tylko wzięła do góry no i zaraz zaczęło się szukanie. Dzisiaj było w miarę dobrze, ponieważ byliśmy cały dzień na dworze to nie miał czasu myśleć o cycusiu. Najgorsze z tego jest, to, że nie chce nic innego pić. Dziewczyny ile Wasze maluchy wypijają: wody, soczków, herbatki.?
Ciekawe, jaka będzie ta noc, od 20.30 obudził się już 4 razy
Oj coś z tymi rotawirusami jakis wysyp jest siostrzenica tez ostatnio była w szpitalu:( dużo zdrówka dla Laurki :)

My kupilismy elemy 20
Agusia, współczuję. A szczepiłaś na rotawirusy?
Zdrówka dla Laurki!!! Ciężko patrzeć, jak maluchy chorują.
Nastka schudła 0,5 kg przez tę chorobę, ale dziś jest znaczna poprawa.
My od tygodnia jesteśmy z Laurą w szpitalu rotawirus nas zaatakował, a od wczoraj górne drogi oddechowe szanse na wyjście ze szpitala marne :((((
U nas dziś nocka super- Nastka spała od 21- 8 bez pobudki, ale to dlatego, że jest osłabiona. Teraz powoli wraca jjej apetyt.
A ja, jak ta sierota, wybiłam sobie dziś palec u nogi, stanąc nie mogę, a mieliśmy jechać na spacer do lasu - ja nawet do łazienki ledwo idę :(((
Madziu, musisz być wytrwała, Jasiek wie, co dobre, dlatego nie chce się poddać
my tez mamy elefanteny rozm. 20 mały w nich niezle zasuwa po podworku:) i uwielbia je lizac:/
Madzia, zdrowia dla Was.
U nas nocka też beznadziejna, w ramach odstawiania od cyca mąż walczył od północy do wpół do trzeciej. Młody ryczał, histeryzował, butlą rzucał. Ja siedziałam w innym pokoju, w końcu się poddałam i Janek dostał co chciał :/ Cienko widzę to odstawianie...a jak u Ciebie Gaba?

Tripa polecam. Fajnie się prowadzi, duża buda. Jeżdżą nią oboje i jest ok zarówno dla roczniaka, jak i dla trzylatka.
Chyba najlepsza parasolka w tej klasie cenowej, potem to już Maclaren, albo jeszcze po drodze Cybexy.

Buciki mamy Elefanteny 19, ale rzadko ubieram, bo zaraz ściąga.

Dzisiaj zaliczyliśmy pierwszą piaskownicę :) Radochy dużo, zrobił sobie kuchnię i oczywiście próbował wcinać piasek.

Monia, nick fajnetorty, ma na imię Kasia, bardzo sympatyczna.

Dziewczyny, straciłam wszystkie kontakty tel., jak się nie uda odzyskać to będę Was prosiła o podanie na nowo...
U nas grypa poszła na całego, teraz już wszyscy w domu i nie tylko z grupą żołądkową, więc to nie krem, nie zęby :)
My mamy elefanteny 19 :) Ogólnie uwielbiam te buciki, są cudne, tylko cena koszmarna :(
Mamuśka, ja kupiłam Macklarena Teschno Classic używany i jest super, polecam w 100%
Olu, pozwalam zatem sobie zamówić zaproszenia :))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry