Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY I DZIECIACZKI 2011 (32)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witamy w kolejnej odsłonie dzieciaczków i mam :)

Kamcia79 - 8 maja - SYN Adaś, 4300g, 60 cm Kliniczna SN
Assegai - 12 maja (11 maja) - SYN Olek 2850, 54 cm Kliniczna SN
Effcia - 13 maja (8 maja) - CÓRKA Urszulka, 4250, 59 cm Kliniczna SN
Marciocha - 16 maja (11 maja) - CÓRKA Oliwka 4250 g, 59 cm Zaspa CC
Madzia83 - 16 maja ( 17 maja) - CÓRKA Nastka 3400, 56cm Wojewódzki SN
Moniczka22 - 16 maja (30 maja)- Syn Dominik, 3580, 52cm Zaspa SN
Maga79 - 17 maja (18 maja) - SYN Jasiu, 4315 g, 62 cm Wejherowo SN
Gaba- 23 maja (13 czerwca) - SYN Borys, 3070g. 52 cm Wojewódzki SN
kasiulkaa -27 maja (24 maja) - CÓRKA Wiktoria, waga 2940g 53cm SN
fasolek -30 maja (6 czerwca) - SYN Marcelek, waga 3490 g 58 cm, Swissmed CC
Mamuśka 30 maj (1- 2 czerwca) - CÓRKA Iga waga 3310, 56 cm CC
Lalinek - 31 maja (30 maja) - CÓRKA Julia, waga 3440g 58 cm,Wejherowo
Anula3M - 2 czerwca (14 czerwca) - CÓRKA Oleńka, waga 3.09kg 53cm, Zaspa SN
Mrówkaa - 5 czerwca (1 czerwca) - SYN Filipek waga 3880 58 cm, Wejherowo SN
Agusiaa - 7 czerwiec (19 czerwiec) - CÓRKA Laura waga 3670 54 cm, Kliniczna SN
Dalka - 10 czerwiec (28 czerwiec) - SYN Szymon, waga 2730, 48 cm
- SYN Filip, waga 2710, 51 cm
magdaxv - 10 czerwca (16 czerwca) - SYN Kubuś, waga 3170, dł 55cm, Wojewódzki SN
aga87 - 12 czerwiec (26 czerwca) - SYN Marcelek Waga 3450g i 55cm
tangerine - 16 czerwiec (24 czerwca) - SYN Wojtuś, waga 3200 51 cm, Zaspa
agawierzbowska - 18 czerwca (15 czerwca) - CÓRKA Alicja
ryba_gda - 19 czerwiec (27 czerwca) - SYN Adaś waga 3200 g i 54 cm Szpital wojewódzki SN
Paulina1010- 20 czerwca (23 czerwca) - SYN Michał 4180 g i 59 cm, Zaspa
kordi-21 czerwca (11 czerwca)- CÓRKA Iwonka 4000g i 55 cm Swissmed
Gosiks1 - 23 czerwiec (28 czerwca) Córka Gabriela waga 3700 dl 50 cm
Grosik- 1 lipca (23 czerwca) - CÓRKA Lena waga 4300g, 58 cm, Szpital Wojewódzki, CC
Binka - syn Dawid
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My póki co używamy trójprzepływowego do mleka, kaszek, ale chciałabym już zrezygnowac w ogóle z butelki i przejsc na kubek tylko nie wiem czy to jest możliwe
mrowkaaa dobrze zrozumialam ze chcesz nauczyc dziecko pic mleko na noc z kubka?? wlasnie sie zastanawialam czy jest to mozliwe. Bo z tego co widzialam to dzieci ktore maja nawet po 2 lata pija z butli mleko na noc
Binka dokładnie :)
Ja za to znam dzieci które nigdy nie miały butli i zaraz po cycku piły z kubka więc jest to możliwe tylko pewnie na poczatku cięzko bedzie odzwyczaic.
Kupie duzy niekapek i zobacze czy bedzie z niego pił mleczko :))
mrowkaa u nas raczej sie to nie sprawdzi bo maly wogole niechetnie pije z niekapkow z kubeczka on wogole bardzo malo pije oprocz mleka z butli. Wiec nie wyobrazam sobie zeby mu podac mleko z kubka:)
Ola a Marcel jak z butlą? wy chyba wiekszosc pijecie z kubeczka?
Powiem Ci Moniu,ze jak Marcel zalapal butle to juz o wiele mniej dostaje picia ze szklanki czy kubeczka, dobrze,ze napisalas - musze wrocic do tego przyzwyczajenia,bo mi maly calkiem zapomni jak sie pije prosto ze szklanki :)
hej hej:)

używacie jeszcze szczoteczki silikonowej czy już normalnej? my mamy 4 ząbki, ale troche się opuszczamy z myciem ząbków, teraz jak babcie się zajmują to z rana nie myją, wiec buuu...
czy macie jakieś klocki? czy dzieciaczki się bawią nimi? nie wiem czy jest sens kupwać te klocki sensoryczne?
Binka przyjmuje we Wrzeszczu, blisko Chrzanowskiego. Czy godny polecenia - nie wiem. Jedyny jakiego znam, chodziłam do niej ja, moja siostra i Janek.

Mamuśka - d*plo ;) Bawi się i trzylatka i prawie roczniak. Inne starczają na krótko. Mamy jeszcze różne inne np. duże miękkie ale tylko czasem Janek pogryzie chwilę i tyle zabawy.
Młody jest bardzo precyzyjny, lubi małe elementy do zabawy. Wkłada, wyjmuje, układa. Lubi kubeczki z Ikei i takie beczki jedna w drugiej. Kompletnie nie interesują go wszelkie grające zwierzątka, typu szczeniaczek uczniaczek.
maga79 ale czy zna sie na rzeczy jest mila i potrafi znalezc przyczyne?? czy raczej to olewa?? i przepisuje byle co? I oczywiscie czy poswieca wystarczajaco czasu i tlumaczy?? czy raczej niemila i zalezy jej na tym zeby juz klint wyszedl? I tak wogole to ile bierze za wizyte?
Raczej nie olewa. Czy jest miła? Jak dla mnie ok, ale raczej nie z gatunku słodkich, taka bardziej rzeczowa.
O ile pamiętam to 70 zł pierwsza wizyta a potem chyba 50 zł.
oh, rozmarzyłam się, w radio mówili, że pod koniec miesiąca ma być 25 stopni :))) kocyk, ogród, zabawki - nie mogę się doczekać
u nas dziś noc z jedną pobudką o 2-giej - niesamowite, ale nie przyzwyczajam się, bo pewnie to wyjątek
Anula jak zdrowie?

Magda jak Jasiek?

Madzia ja juz z utesknieniem czekam na te boskie temperatury :)

Dziewczyny co podajecie dzieciakom na kolacje? Marcel do tej pory jadl kaszke lyzeczka,ale od paru dni sie krzywi,ma odruch wymiotny,a dzisiaj doszedl do tego placz,zmuszac go nie bede,dalam mu mleko,wypil, ale chcialabym mu podawac jakas normalna kolacje,rano dostaje chlebek,a jesli podam go tez na kolacje to nie bedzie go za duzo? Swoja droga kasze jadl przed kapiela,pozniej mylismy zabki i szedl spac,mleka z butli nie chcial wypic przed kapiela,wiec mycie zebow przed butla i tak nie mialo sensu, jak to u Was wyglada?
Janek chyba zdrowy. Czasem jak się rozryczy to jeszcze słychać charczenie lekkie ale ogólnie ok. Inhalacje i syrop zadziałały.

Madzia, ale Ci zazdroszczę...u nas dobra noc to taka z dwiema, trzema pobudkami. Ech, może kiedyś w końcu zacznie spać.
Przestawiamy się właśnie na jedną drzemkę dziennie, bo przy dwóch straszne cyrki przy wieczornym zasypianiu odchodzą.

Ola, kolacja to kaszka. Najczęściej jakaś manna, bo lubi. Chlebek ewentualnie dodatkowo.
Rano jest za to bunt, bo ja z Maryśką jemy kanapki a on ma swoją kaszkę ryżową z owocem. I najpierw musi dostać też kanapkę bo inaczej nie tknie kaszy spryciarz.
Misiek też na kolacje je kaszkę, chociaż ostatnio z coraz mniejszym entuzjazmem. Ale że jest duży, to jak nie chce, to nie, nic innego mu nie dajemy.
Od poniedziałkowego popołudnia miał gorączkę, myśleliśmy, że to od zębów, ale wczoraj jak gorączka przeszła, to go wysypało, więc to jednak trzydniówka.
No to sprobujemy z manna,same gotujecie? na mm? czy na wodzie, czy moze korzytsacie z tych gotowych w sloiczkach? Marcel z rana ma apetyt jak smok :) ale wieczorem wlasnie juz z ta kasza bywalo roznie,no a teraz widze,ze ewidentnie mu nie smakuje,wiec nic na sile. Mleko tez juz coraz niechetniej pije i zdecydowanie mniej, wiec za jakis czas pewnie w ogole z niego zrezygnuje,zmuszac go nie bede,no ale chcialabym jakos mu to menu urozmaicic :) Zaraz idziemy na zakupy,kupie schab i upieke,bedzie mial na kanapki no i ja przy okazji tez :)
Fasolek u nas też był okres że Adaś nie chciał kaszki ale teraz wraca do normy.
Ja kaszkę manną gotuję do rosołku na wodzie a tak to robię błyskawiczne.

W poniedziałek byłam z nim u pediatry bo był zachrypnięty ale okazało się, ze jest zdrowy i idą jemu czwórki na dole.

Od wczoraj jeździmy na rehabilitacje na Polanki na ćwiczenia i wirówkę. Adaś dzielnie wszystko znosi. W wirówce ponoć dzieci na początku płaczą a on zadowolony nie chciał wychodzić i bunt był jak jego wyciągałam.

Madzia ja też już nie mogę doczekać się ocieplenia bo jak narazie to nawet Adaś nie chce się huśtać bo mu za zimno na huśtawce i marudzi aż jego wyciągnę i wejdę do domu ;) Ogólnie nawet mi nie chce się wychylać nosa na zewnątrz.

Maga super że Janek dochodzi do siebie i zdrowieje. Przy tej pogodzie to nie ma co się dziwić że dzieci chorują. Raz grzeje a za 10 min zimy wiatr!
Ola, ja podaję manny błyskawiczne Hippa, Bobovity albo te w słoiczkach Hippa, tylko te w słoiczkach są drogie, ponad 5 zł na raz :/
Janek tak ma, że coś je ze smakiem jakiś czas np. przez miesiąc, a potem odmawia stanowczo i ryczy przy próbie podania, bo mu się znudziło. Już tak kilka razy się zdarzyło, dlatego mam całą szufladę różnych kaszek ;)

Pogoda beznadziejna....też czekam na ciepło.
Kamcia, a co to jest wirówka i co daje?
cześć:)

u nas na kolacje kaszka i po kąpieli jest butl.
ja podawałam na zmiane kaszke manną a następnego dnia ryżową, ale nie wiem czy jest sens podawac jeszcze manną?? bo chodziło o to, żeby gluten dziecko przyswajało, prawda?
dziewczyny pierzecie nadal w proszku dzieciowym?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

do góry