Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY I DZIECIACZKI 2011 (32)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witamy w kolejnej odsłonie dzieciaczków i mam :)

Kamcia79 - 8 maja - SYN Adaś, 4300g, 60 cm Kliniczna SN
Assegai - 12 maja (11 maja) - SYN Olek 2850, 54 cm Kliniczna SN
Effcia - 13 maja (8 maja) - CÓRKA Urszulka, 4250, 59 cm Kliniczna SN
Marciocha - 16 maja (11 maja) - CÓRKA Oliwka 4250 g, 59 cm Zaspa CC
Madzia83 - 16 maja ( 17 maja) - CÓRKA Nastka 3400, 56cm Wojewódzki SN
Moniczka22 - 16 maja (30 maja)- Syn Dominik, 3580, 52cm Zaspa SN
Maga79 - 17 maja (18 maja) - SYN Jasiu, 4315 g, 62 cm Wejherowo SN
Gaba- 23 maja (13 czerwca) - SYN Borys, 3070g. 52 cm Wojewódzki SN
kasiulkaa -27 maja (24 maja) - CÓRKA Wiktoria, waga 2940g 53cm SN
fasolek -30 maja (6 czerwca) - SYN Marcelek, waga 3490 g 58 cm, Swissmed CC
Mamuśka 30 maj (1- 2 czerwca) - CÓRKA Iga waga 3310, 56 cm CC
Lalinek - 31 maja (30 maja) - CÓRKA Julia, waga 3440g 58 cm,Wejherowo
Anula3M - 2 czerwca (14 czerwca) - CÓRKA Oleńka, waga 3.09kg 53cm, Zaspa SN
Mrówkaa - 5 czerwca (1 czerwca) - SYN Filipek waga 3880 58 cm, Wejherowo SN
Agusiaa - 7 czerwiec (19 czerwiec) - CÓRKA Laura waga 3670 54 cm, Kliniczna SN
Dalka - 10 czerwiec (28 czerwiec) - SYN Szymon, waga 2730, 48 cm
- SYN Filip, waga 2710, 51 cm
magdaxv - 10 czerwca (16 czerwca) - SYN Kubuś, waga 3170, dł 55cm, Wojewódzki SN
aga87 - 12 czerwiec (26 czerwca) - SYN Marcelek Waga 3450g i 55cm
tangerine - 16 czerwiec (24 czerwca) - SYN Wojtuś, waga 3200 51 cm, Zaspa
agawierzbowska - 18 czerwca (15 czerwca) - CÓRKA Alicja
ryba_gda - 19 czerwiec (27 czerwca) - SYN Adaś waga 3200 g i 54 cm Szpital wojewódzki SN
Paulina1010- 20 czerwca (23 czerwca) - SYN Michał 4180 g i 59 cm, Zaspa
kordi-21 czerwca (11 czerwca)- CÓRKA Iwonka 4000g i 55 cm Swissmed
Gosiks1 - 23 czerwiec (28 czerwca) Córka Gabriela waga 3700 dl 50 cm
Grosik- 1 lipca (23 czerwca) - CÓRKA Lena waga 4300g, 58 cm, Szpital Wojewódzki, CC
Binka - syn Dawid
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mamuska kaszka manna moze byc normalnym posilkiem, co do ekspozycji to nalezalo podawac lyzeczke lub dwie np do obiadku.

My nadal pierzemy w loveli, ale zdarzylo mi sie,ze przez przypadek cos zostalo wyprane z naszymi ubraniami i malemu nic nie bylo,ale narazie nie mam zamiaru rezygnowac z dzieciowego plynu.
Maga wirówka to coś w rodzaju wanny z biczami wodnymi (jak jakuzzi) a działa jak masaż tyle że w wodzie.

Mamuśka ja piorę w loveli i ze względu na AZS Adasia to tak pozostanie na dość długo. Oliwce prałam jakieś dwa lata w proszku dziecięcym.
dziewczyny czy oprócz madzia ktoś był już na basenie z maluchem?
Grosik dobrze pamiętam, ze byłaś z Lenką na basenie? dałabyś mi namiary, bo jak się już zrobi prawdziwa wiosna to chcemy pójsć na basen i zobaczyć co i jak i jak się sposoba to będziemy chodzić:)
maga a jkie lego d*plo byś poleciła? one mają chyba bardzo małe te części? nie boisz się o połknięcie?no i kurka jakie one są drogie...
Hej, Mamuśka my chodzimy do szkółki Na fali, basen Politechniki Gdańskiej: http://www.nafali.gda.pl/ Z czystym sumieniem mogę polecić :-)

Ja nadal raczej piorę w dziecięcym proszku, choć nieraz wrzucam też część ciuszków małej z naszymi i piorę w normalnym, i nie było z tym problemu. Co do kaszek, Lenka na śniadanie je z reguły ryżową, a na kolację jakąś zbożową Na dobranoc. Mannę też jej podaję, jako normalny posiłek już. Pomiędzy tym trzy posiłki niemleczne.
Olu, zdrówko trochę lepiej, dziękuję. Ale jeszcze nie jest super dobrze. Biorę leki, łażę po lekarzach, robią mi badania. Nadal nie wiadomo co mi dolega. Dr House by się przydał :)

Ja też cały czas piorę rzeczy Oli w dzieciowym proszku. Ze względu na AZS na razie nie ma opcji na zmianę.
Ta wirówka może być faktycznie fajna dla dzieci, które lubią wodę.

Kaszka manna jak najbardziej jako normalny posiłek. Janek ją obecnie woli od ryżowej.
Ja nie robiłam ekspozycji na gluten, od razu zaczęłam podawać kaszki, tyle, że Janek miał już jakoś 9 miesięcy a nie 5.

Też piorę w Lovelli, ze względu na problemy małego ze skórą. Marysi szybciej prałam w normalnym ale ona bezproblemowa.

d*plo, hmm, musiałabym przejrzeć zestawy. Czy połknie? Nie powinna. Może zmieścić w buzi cały klocek ale połknąć go moim zdaniem nie ma szans. Podobnie ludziki. Janko zawsze trzyma w buzi główki ludzików :)

U nas trzy koszmarne nocki, pobudki co chwila i cyc.
Koło północy spróbowaliśmy kaszki do picia przez butlę i Młody załapał, tylko smoka nie mam do kaszek, muszę kupić, bo za słabo mu leciało z tego od wody.
a ta kaszke manna mozna robic na pepti??
Binka możesz zrobić manną na wodzie i dodać pepti tak aby tego mleka nie gotować. Pepti możesz też zabielać zupki ;)
kamcia79 dzieki nie wiedzialam chyba sprobuje zrobic czyli jak juz kaszke manna zrobie na wodzie to bez gotowania dodac tylko troche pepti tak?

a jak zrobic budyn z zoltkiem na pepti i mace ziemniaczanej??
czy to smakuje waszy,m malucha?
Binka ja staram się trzymać proporcje że na 30 ml wody jedna miarka mleka i tak jak zrobisz mannę z 120 ml wody to dodaj 4 miarki mleka jak już manną ugotujesz i lekko ostudzisz.

Budyniu nie robiłam i z chęcią skorzystam jak ktoś ma przepis do zrobienia na mleku modyfikowanym ;)
Co do budyniu to niestety jak sama zrobiłam to mały nie chciał jesc. Ale taki budyn dla dorosłych uwielbia :/ dostał troche do posmakowania a potem był krzyk, ze chce jeszcze od tamtej pory jak widzi, ze go jemy to trzeba sie chować albo się podzielic :)

Dziewczyny co zakładacie na głowę w taką pogodę jak dziś?
Jakąś lekką czapeczke?
Na weekend majowy zapowiadają jeszcze cieplej i sie zastnawiam w co małego zaopatrzyć, u nas wszystko co nie jest wiązane odpada bo ląduje na ziemi.
ja ubieram lekka i cienka czapke a dzis zakupiłam w reserved kids huste na głowe:)
o chuście tez myślałam, ale pewnie długo na głowie nie będzie :)
Monia a kaptur od bluzy?
Janek miał jeszcze dzisiaj czapeczkę, bo mam wrażenie, że mu jeszcze coś siedzi gdzieś w nosku po chorobie, Mańka chodzi już bez niczego.
Mamy takie czapeczki:
http://www.hm.com/pl/product/96970?article=96970-A

Co do budyniu to Gerber wypuścił takie w słoiczku, w kilku smakach. Kupiłam dzisiaj czekoladowy ale jeszcze nie otwierałam, więc nie wiem, czy dobre.

Zachorowałam na nową spacerówkę, chcę kupić Baby Joggera City Mini :):) Niestety na razie tylko ja chcę :D
Szukam argumentów na przekonanie męża, że ten wózek jest mi absolutnie niezbędny i że sprzedam wszystkie pozostałe ;p
Dziewczyny, gdzie kupujecie seksowną bieliznę? Co polecacie?
maga79 ale super ta spacerowka:) naprawde fajna ladnie wyglada i jest lekka. Ciekawe jak na zywo wyglada
Monia Marcel tez sciagal i sciaga czasem czapke,ale juz zdecydowanie mniej,poprostu mu ja zakladam i tyle.Potrafi wytrzymac spacer i jej nie zdjac, moze sprobujecie :)

Magda zainteresowalas mnie tym joggerem :)
noo, jogger fajny, bo lekki i ma rewelacyjną budę
Janka na przykład wkurza słońce a buda w Nomadzie nieduża

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

catering w przedszkolu (66 odpowiedzi)

Kochani , Proszę Was o opinię dotyczącą jakości cateringu w przedszkolach Waszych dzieci. Moja...

do góry