Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY I SMYKI ***29***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zakładam nowy wątek, tamten już był długaśny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no wkońcu się nauczyłam ;) no to jeszcze jedną ;)
image

Przecudne dzieciaczki mój borysek próbuje pełzać tzn pupę podnosi ale mata jest za śliska więc podłozyłam mu kocyk he
Co do szczepień to ja szczepiłam na pneumokoki na meningo zaszczepie jak skończy rok gdzieś na pneumo 270 u mnie spróbuję wkleić fotkę mojego malca
image

no i pisząc wcześniej zgubiłam wątek hehe...
miałam napisać, że chcę podpytać pediatrę o te meningokoki. Myślę o nich, ale nie wiem czy tylko B szczepić czy Kubę też...
jakie u Was ceny i ile dawek jest zalecanych?
hej :)
w czwartek... o ile chłopaków w tzw. międzyczasie nic nie chwyci idę Błażeja zaszczepić. Spore opóźnienie mamy - bo najpierw 3dniówka, potem 2 infekcje katarowe... ale odpukać teraz jest ok.
Wczoraj zaliczyliśmy drugie zajęcia na basenie :) Znów Błaszko zachwycony - więc i ja też:)

miłego dnia
My dziś po szczepieniu na meningokoki. Mała marudzi, zasnęła dopiero w chuście.
Też myślę nad puzzlami – łatwo umyć i nie zajmują dużo miejsca.
A co doat i 3+ to cos w tym jest - bo elementy mozna wyjmowac co u nas juz zostalo odkryte - dlatego puzzle z mniejszymi elementami mam otoczone tymi z cyframi - technika mojego szkraba polega na lapaniu za brzeg puzzla i podnoszeniu co gory - wowczas male elementy faktycznie wypadaja.
Wiec trzeba miec oczy wszedzie...
Az boje sie pomyslec co bedzie jak zacznie chodzic... :)

U nas tez pelzanie na puzzlach - 16 szt - ale wystarczaja na kilka do kilkunastu sekund :) takie mamy tempo pelzania...

A co do poznawania swiata to okazalo sie ze dla Ignasia fascynujace sa kwiaty w doniczkach - na szczescie na ziemi mam tylko jeden - ale i tak wystarczylo zeby posmakowac zwisajace listki i je wyskubac :)

A jak tam u Was - sa juz jakies 'straty"?
Do pełzania polecam również matę edukacyjną z IKEA, nie jest śliska, jak niektóre maty. A najlepsze efekty są na wykładzinie :)
"rz" - to długa historia

a ja kupiłam puzzle w galerii Carrefour za 10 szt. płaciłam 19 zł tam mam ułozone 16 szt. super, bo lenka w końcu zaczęal pełzac.
jest od 3 lat ale rowniez jest tam napisane,ze mozna z niej stworzyc mate dla zaczynajacych raczkowac maluszkow.jest od 3 lat bo tam sa elementy,ktore moze dziecko polknac ale sa puzlle bez wyciaganych elementow
dzięki, oczywiście w książeczce najbardziej zainteresowała mnie żabka ;-)
"rz" - to długa historia

też myślałam na tymi puzzlami, ale z zakupem wstrzymała mnie informacja, że są dla dzieci powyżej 3 lat???!!!hmmmm skoro tak napisali to chyba coś w tym musi byc....nie zastanawia was to?
aaa jutro mam wizyte patronażową pielegniarki środowiskowej, która dzis zadzwoniła sie zapowiedziec, a o ile pamietam to ostatnio była u nas ok 5 mies temu-2 razy,-myslałam, że to koniec wizyt, a tu proszę -jestem w lekkim szoku :)
pozdrawiam
małgocha - dobrze, że się uspokoiłaś a mała przybiera :)

widziałam takie puzzle ostatnio w smyku - duża paczka chyba koło 26 elementów kosztowała ok 70 zł - ładne były (z literkami) ale sa tańsze w np. auchan - zwykle paczki maja 10 elementów (cyfry) i kosztuja niecałe 20zeta. Jak bedziesz kupowała w necie to patrz na rozmiary. Te u nas na fotkach to 30cmx30cm ;)
http://www.edu-play.pl/index.php?k7,puzzle-i-klocki
Gdzie taki puzzle można kupić? i to jest jedna paczka? fantastyczne.
Zważyłam Małą, nadrobiła te kilkudniowe straty :) uff. Moja panika była niepotrzebna....
o proszę, Lenka ma ją od 2 miesiaca zycia i wciąż ją uwielbia!!!
http://www.dzieciowy.pl/btiny-loveb-ksiazeczka-interaktywna-spacer-parku-p-591.html
bemaz, ja tam widzę kawałek fajnej książeczki na zdjęciu, co to za jedna? :)
"rz" - to długa historia

Monisiu! Twój synek chłop jak dąb, wszystko git majonez. :o)
moj maly sie wscieka jak lezy przed nim zabawka a idzie raczkiem do tylu i sie od niej oddala.bylam w piatek u lekarza i maly wazy 7725g a w pazdzierniku wazyl 7100g nie za malo przybral??
Słodkie Mikołajki i pełzaczki, całusy dla wszystkich słodziaków. :-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry