Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY I SMYKI ***29***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zakładam nowy wątek, tamten już był długaśny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=138697&c=1&k=16 podaje link do nowego tematu
Widzę, że mamy nowy wątek:
http://forum.trojmiasto.pl/MAJOWE-I-CZERWCOWE-MAMY-I-SMYKI-30-t138697,1,16.html
ja osobiście wyrosłam na humanie :) i byłam gigantycznym dzieckiem (pierwsze miesiące na cycu też byłam ogromna) a potem wieczna niedowaga aż do dwudziestki. Ale to było lata temu teraz są te mleka inne, wtedy były gotowane... ;)
Mała chwilę śpi, jutro mamy rehabilitację, ciekawa jestem czy coś się zmieniło po tym tygodniu obracania na brzuch... :)
Joanna - szczerze odradzam humanę!!! Na niej dzieci się robią kluchowate i długo mają problem, żeby zrzucić zbędne fałdki. Kuba był na Nan-ie. A czemu musisz zmienić marke mleka? Błażejowi na noc robię bebiko 2R

jestem po basenie - padam na pysk, bo woda dziś 32 stopnie miała - zupa normalnie :D Błażej teraz odsypia a ja szykuje się bo na 14 mam jasełka u Kuby w przedszkolu
o znowu mój post ale się rozgadałam hihi
a więc my po szczepieniu na pneumo mały mało przybrał na wadze a dopiero co wprowadziłam mu mleko bebilon z bebiko i lekarka zasugerowała zmianę mleka na 2 że niby się nie najada i niewiem czy zmienić już na 2 czy zmienićnp. na nan albo humanę bo słyszałam że jest bardziej sycąca jak myślicie a i czy mogę zmienić np z bebilon 1 na nan 2 albo humana 2 kurcze wypadło mi zgłowy zawsze jak wyjdę to mam pytania pozdrawiam

A właśnie Gosiu współczuję ale to nie koniec świata dobrze że zareagowałaś będzie dobrze mój mały ma wadę zdwojenie w nerce z którą się nic nie robi niby jak działa dobrze a działa bo miał urografię oprócz tego ma refluks w układzie moczowym i bierze furagin aż z tego wyrośnie ja też myślałam że to koniec świata ale wiem że już będzie dobrze he

ja też jak gdzieś jadę to wyglądam jakbym jechała niewiadomo na ile tyle tych rzeczy małego.
Mój mały upodobał sobię jedną stronę i tylko z jednej przerzuca się na brzuszek więc postanowiłam go ćwiczyć i blokuje mu ta 2 żeby poćwiczyć bo on wogóle w bujaczku tez w jednas strone przekrzywiony ląduje zawsze pytałam pediatrę powiedziała że nie ma napięcia wzmożonego hmm... a z brzuszka na plecki to 2 razy się przewrócił przypadkiem a dalej niechce chce być na brzuszku i koniec a jak już nie może to ani mysli sam się przewrócić na plecki tylko wyje.
Minia co do zaświadczenia to słyszałam różnie że ginekolog albo inny lekarz może pediatra ?

hej dziewczyny, w końcu mam chwilkę by poczyta wasze wpisy i sama coś skrobnąc :)przed chwila odłożyłam Maksia do łóżeczka, mam nadzieje, że pośpi dłuzej niż wczorajszej nocy...kiedy to obudział się o 24:30 i w końcu by miec sięty spokój wziełam go so ssiebie do sypialni. Swoją drogą zauważyłam, że jak mąż jest w pracy na nocki to maluch czesciej sie budzi-a jak jest normalnie w domu to lepiej śpi!!to chyba jakaś złośliwośc losu :)!!!mój mąż żartuje, że maluch nie chce mnie zostawic samą w łóżku :)i że to jego zmiennik :)ha ha

we środe jedziemy do teściów, na jeden dzień, a jak dla mnie to na aż jeden dzien, jutro bede prasowac, pakowac torbę-i znowu bedziemy wygladac jakbyśmy jechali na niewiadomo ile :)

co do prezentów to w tym roku skromnie z naszej strony, bo jestem teraz na wychowawczym do końca roku ...wigilia jest u nas, ale każdy coś przynosi. Ogólnie jest umówione, że tylko Maksiowi kupujemy prezenty a reszcie to tak skromniej :)

aha w piatek idziemy z małym do pediatry na wizyte i szczepienie, zrobiłam listepytań bo dano już nie byliśmy i żebym czegoś nie zapomniała
aaa orientujecie się, czy potrzebne jest dla pracodawcy jakieś zaświadczenie, czy coś takiego od lekarza, że karmię piersią-bo bedę chciała wychodzic godzine wczesniej z pracy.. jeśli tak to jaki lekarz mi je wystawia?
ps. gosiu-dim czemu musiałaś iśc z malutką do okulisty?może pisałaś, ale jakoś nie doczytałam, pytam, bo ja mam duża wade wzroku, dlatego miałam CC, i maż też nosi okulary ale jego wada jest mała, a nie byliśmy jeszcze u okulisty...

dobrej nocki :)

Mi się zdarzyło raz wejść do pokoju z mężem, był pusty więc czemu nie ale gdyby ktoś wszedł to tatuś natychmiast by pokój opuścił nie wyobrażam sobie że miałby zostać.....
Udało mi się małą podrzucić babci i załatwiłam w końcu zakupy sama :)
Gosia, czytałam na innym wątku właśnie jak pisałaś o tej lekarce, możesz ją polecić? u małej został trochę zez i chciałabym to skonsultować, im wcześniej tym lepiej chyba.
Gosiu współczuję, ale i gratuluję czujności. Na pewno Twoje działanie zaprocentuje i Hania będzie Ci wdzięczna.

A propos pana w pokoju dla matek z dziećmi.
Podtrzymywał żoniną pierś wzrokiem, można powiedzieć, że wspierał ją mentalnie. Tak się śmiejecie, a może on zasłabł oglądając te wszystkie karmicielki? Cholera wie ile tam widział... Albo może sam zgłodniał?

Dzisiaj moje dziecko zasnęło samo, jestem w szoku, może jednak sprawiedliwość istnieje...
Witam mamusie. Podtrzymywanie piersi, a to dobre ;)
Byliśmy dziś z małą u okulisty (dr Żywicka, polecana na forum) – czekają nas okulary korekcyjne w ciągu całego dnia i zaklejanie oczu: albo na zamianę co drugi dzień jedno oko przez 3 godziny, albo po półtora godziny dziennie każde oko. Pół roku kuracji i kontrola. Nie wiadomo, czy kiedyś nie będzie potrzebna operacja :/ Najlepsze jest to, że wszyscy pediatrzy po kolei wmawiali mi, żeby zaczekać do ukończenia 2 roku życia, ale coś mnie tknęło żeby jednak pojechać już teraz i pani doktor mówi że bardzo dobrze że nie czekaliśmy dłużej. Załapałam doła, ale cóż tam, nasze problemy to "pikuś" przy innych.
bigbeat- dobre- faceci..... jak dzieci, trzeba dosadnie się wypowiedzieć, aby zrozumiał, a co on podtrzymywał pierś matki ;-)
A lena z brzucha na plecki też daje radę.
Ale marudzenia ciąg dalszy- co to do cholery się dzieje.
A ja za 4 dni wracam do pracy, dzis zostawilam ją z niana n a 1,5 h i wróciłam a ona we łzach jak mnie zobaczyła to sie tak ucieszyła bidulka moja ukochana, buuuuuuuuuuuuuuu już mi sie chce wyć!!!!!!
Małgocha, byłam w GB wczoraj, w pokoju dla mamy z dzieckiem byłam sama, później weszła na chwilę jakaś kobitka z głodomorem do nakarmienia, ale mnie to nie przeszkadzało. Sama też wchodzę i karmię jeżeli tylko jest miejsce. Gorzej, gdy mamuśka siedzi z mężem w pokoju dla MATKI z dzieckiem, jakby bała się zostać sama z własną latoroślą... ;P Miałam taką sytuację, że wchodzę a tam tatusiek mamie asystuje przy karmieniu i ani myśli wyjść, mówię więc do Zosi - "Chodź, pokażemy panu mamusi cycki". Facet się skonfundował i usiadł tyłem do nas. :]
wchodz, czesto jak karmie to ktos przewija albo przebiera, albo 3 osoby karmia rownoczesnie - a co to za roznica czy cyckiem czy butla - dziecko ma miec spokoj przynjedzeniu i tyle :)
Tak się zastanawiam:
zamierzam iść do GB bo święta... i tam nakarmić moją małą, ale myślę, że sporo osób ma takie plany i pokój dla matki z dzieckiem może być zajęty. Czy myślicie, że jeśli już jakaś babka tam karmi mogę wejść i też nakarmić małą? pytam bo karmię butlą więc mi by to nie robiło różnicy ale może jak ktoś karmi piersią to będę przeszkadzać?
U nas koszmarna nocka....po wczorajszych wieczornych przebojach (zapomniałam napisać że wczoraj te wszystkie butle wylądowały pełne w zlewie) mała się budziła i w końcu był i ryk głodu.... aż się boję Świąt, jak mi tak przemarudzi całą Wigilię jak ostatnie dni.... a Sylwestra jednak chyba przesiedzę w domu...
Oj u mnie nocka kiepsko małemu chyba idą zęby bo marudzi ostatniu i się slini na maxa zjadł o 16 zasnął o 18 30 obudził się o 1 z mega rykiem potem koło 5 mega ryk dałam butlę z mlekiem i o 8 mega ryk tez butla coś apetycik mu dopisuje
A z tym brzuszkiem to masakra też to mam jak w nocy za marudzi to muszę wstać bo już na brzuszku jest a jak dłużej pobedzie to się rozbudzi i moze wymyśli że jet głodny jednak i będzie dopiero.
He dziewczyny sie załamałam miałam chrzest w sobotę i po chrzcinach obfitych aż 2 kg na wadze więcej he boję się co bedzie po świętach a planuję w sylwestra wyjść wkońcu bo rok temu to sie źle czułam w ciąży he

witam, u nas tez noc z tych lepszych... o 10 karmienie po placzu, dalszy placz, viburcol, spokoj do 4, karmienie i marudzenie bo mloda przekrecala sie na brzuch i srednio jej sie tak spalo (Blanca widze ze znasz to :) ) dalam smoka i tyle. O 6 wzielam mloda do siebie bo juz zaczynala swiergotac a ja chcialam spac i spalismy prawie do 8 :)

poniewaz u nas jest wigilia - siedze dzisiaj nad lista potraw i zobacze co kto robi - wigilia jest skladkowa - kazdy przynosi 1 potrawe i nikt sie nie urobi :)
spokojna nocka bez płaczu :D
trochę pomrukiwał ale bez głośnego płaczu

mówiłam, że Błażej nie umie sie przekręcać z brzucha na plecy? - myliłam się ;) co do tego, że nie potrafi spać na brzuchu też hehehe

jadę do przedszkola z Kubą a potem chyba zakupki w Auchan zaliczę... Dziś pewnie kierowcy będą "nieobliczalnie" jeździć - jak zwykle po pierwszym zimowym śniegu - ehhh trzeba będzie 1000% ostrożności włączyć ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry