Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY I SMYKI ***29***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Zakładam nowy wątek, tamten już był długaśny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oj Agsss, też mam ochotę dziś się zaszyć w kąciku i wyć. Mała zrobiła w nocy pobudkę przed 4, dziwne, bo od dawna przesypia noce. Potem ja miałam koszmary, tak straszne że bałam się zasnąć, więc piłam melisę, czytałam i w końcu udało się zasnąć... Teraz jestem nieprzytomna, a praca czeka :(
Ja też mam za soba nieprzespaną noc. Pola ma jakies uczulenie, nie wiadomo na co, bo ja już prawie nic nie jem, drapie się okropnie i budzi w nocy. Ale w przeciwieństwie do Was nie mam ochoty nigdzie się zaszywać :) Na jej skórę pomagają spacerki w tym chłodzie, a ja jestem spacerowo wyposzczona przez 4 mies problemów z nimi. Poza tym w domu mam pełno kartonów do rozpakowania i nie chce mi się na nie patrzeć :P
"rz" - to długa historia

No właśnie u nas jest problem z wagą...jakoś przedwczoraj małą zważyłam i waży 7,3 tzn, że przez miesiąc przybrała tylko 0,3 to chyba poniżej wszelkich norm :( a lekarza mam dopiero 18.12.

Rzeczy piorę już od dawana małej z naszymi...mam za małą łazienkę żeby trzymać w niej kilka koszy na pranie i segregować ;) a od dziś będzie też zwykły proszek bo loveli nie mieli w sklepie...zobaczymy :)

Kilogramy mi przybyły :( już było tylko 2kg na plusie i jak przestałam karmić podskoczyło do 6 na + stosuję MŻ ;) ale 4 nie chcą się dać...
ja jak Lenka skończyla 2 mc, pioerę z naszymi w Dosi i płynie Silan sensitive

i jak skonczyłam karmić też waga poszła do góry
ja po spacerze - wyszlam przed 1 wrocilam przed 5 - czuje sie jak po silowni, bo tempo mialam niezle - wrocilam zlana potem i pod prysznic
zaraz ide na imieniny do babci - w alfie moich butow nie dostalam ale za to w przecenach w tatumie wygrzebalam spodnie za pol ceny i czuje sie w nich jak milion $ wiec chumor mi sie zdecydowanie poprawil - nie ma jak terapia zakupowa :)

dziewczyny, a moze bysmy kiedys razem poszly na spacer, co? gdzie chodzicie?
Pewnie :) Moje główne trasy: Suchanino, Siedlce i park między Zakopiańską i Bema. Ale mogę któregoś dnia dogadać się z mężem, wziąć auto i podjechać w inne miejsce :) Co proponujecie? A może kiedyś wtorek w Estragonie?
ja odpadam jak pamiętacie jestem z Bydgoszczy- ale zazdroszczę Wam- nie znalazłam u siebie takiego forum jak tu :-(
co się robi jak dziecko chudnie? kurcze zważyłam małą i mi schdła...w jakiś tydzień o 0,07kg niby nie dużo....ale jednak. Ważyłam raz 7,34 za dwa dni 7,30 a dziś 7,27....więc to chyba nie błąd pomiaru...i trochę się stresuję...wizytę u lekarza mam dopiero 18....
Małgocha, może potwierdź najpierw czy to aby na pewno chudnięcie - sprawdź wagę na innym sprzęcie. Jeżeli by się potwierdziło, zadzwoniłabym do pediatry. Moja panikowała kiedy Zosia miała niewielki przyrost, gdyby schudła pewnie by mnie na wykrywaczu kłamstw badała pytając czy nie głodzę dziecka. ;-]
Nie stresuj się, jeśli nie ma innych niepokojących objawów.
Daj znać jak już sprawdzisz, czy wszystko OK.

Pozdrawiam i życzę wszystkim miłej nocy bez pobudek ;-)
małgocha - proponowałabym jednak wizytę wcześniej. A co Twoja Mała je? Zauważyłaś, że mniej? Pewnie jakies dokarmianko by sie przydało...może kaszki a może zmiana mleka...
Ja by najchętniej zaraz poszła do lekarza ;) ale nie ma wolnych terminów na zdrowych dzieciach a na chore się boję...
Mała je ostatnio różnie raz mniej raz więcej ale nie jakoś dużo mniej. Zawsze była trochę niejadkiem. Tak liczę...zjada około 640ml +słoiczek zupki + woda do picia. Jutro kupię jakieś inne smaki kaszki bo jabłkowej i kleiku nie chce...
Mam wagę dla niemowląt więc jest chyba dobra...jutro znowu skontroluję...
Mleka nie mogę zmienić - jest na Nutramigenie :/
malgosia - a wazysz zawsze o tej samej porze bez pieluchy?

Nutra z tego co slyszalam jest kiepska w smaku i dzieciaki jej nie chca pic - od jak dawna ja dajesz? probowalas bebilon pepti 2? moze zapytaj sie lekarki jak bedziesz na wizycie?
image

życzymy góry prezentów od Mikołaja :)
Jaki słodki ten Mikołaj :)))
mała dostaje nutramigen od czterech miesięcy, albo jeszcze trochę dłużej i nie było na szczęście problemów z tym smakiem...kurcze nie wiem co się dzieje. Ale jest wesoła itp normalnie więc chyba będę ważyć i jeśli jakoś mocno waga nie spadnie to poczekam do wizyty.
Udanej niedzieli życzę :)
Błażejkowi tez zyczymy smaych pięknych prezentów !!!

Lenka ma dzis pół - o tej porze miałam już porządne skórcze :-)
U nas niebawem będzie 7 miesięcy :)
A Mikołajek śliczny!
do Nas tez przyszedl wczoraj Mikolaj :)

image
a u nas puzzlowo, Lenka pełza do tyłu a jak się jej coś podłozy pod stopki to do przodu :-)

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry