Widok
Monisia84 - może trochę kaszki smakowej? zazwyczaj mają cukier. Moja mała wcina kaszkę owocową aż się uszy trzęsą - ale ona tylko łyżeczką, do mleka nie da rady, ale może u Ciebie pomoże. Tylko nie wiem czy dobrze tak przyzwyczaić malucha do słodkiego :/ u nas jak bylo np. dużo owoców mała odrzucała warzywa, musiałam dodawać jabłko do wszystkiego.
moj maly tez strasznie ruchliwy.biega po salonie,staje nawet przy szkladych drzeiach od komody a jak nikt nie widzi to wejdzie po dwóch schodach do aneksu - ehhh ciezko za nim nadazyc.ja od srody sama mu gotuje obiadki i owoce bo to paskudne uczulenie nie chce zejsc.jest juz troszke bledsze ale dalej niewiem od czego.lekarka mowila,ze to moze byc banan lub jablko ;/ myslicie,ze mozna podsodzic mleko modyfikowane aby maluch je zaczal pic??
To i ja się dołączę do grona mam dzieci bardzo aktywnych ;-) Zastanawiam się czasem, ile Hania "robi" dziennie kilometrów i skąd bierze tyle energii. Na przewijaku mam kilka zabawek i Hania sobie wybiera co chce do oglądania i zabawy. Mam jeszcze poświąteczną gwiazdkę zmieniająca kolor, w przypadku zmiany ubranka czy kupki jest to moja tajna broń. Ostatnio pobudki mamy o 7 rano a nie o 9, ale zasypianie nocne o tej samej porze, czyli około 23, a jak dobrze pójdzie to o 22.30. Jestem wykończona, a w pracy wcale nie lżej jak się zapowiadało, tylko jeszcze gorzej :/
Naszym odkryciem są misiowe jogurciki, kupiłam w promocji w REALu, więc opadła mi szczęka jak zobaczyłam cenę w AKPOLu. Mała potrafi zjeść cały jogurcik, 100g!
Jeśli chodzi o szkolenie z pierwszej pomocy, miałam przyjemność uczestniczyć w ogólnym szkoleniu, również dotyczącym niemowląt. Aż mi się zimno zrobiło, jak zobaczyłam fantoma niemowlaka, brrr...
Naszym odkryciem są misiowe jogurciki, kupiłam w promocji w REALu, więc opadła mi szczęka jak zobaczyłam cenę w AKPOLu. Mała potrafi zjeść cały jogurcik, 100g!
Jeśli chodzi o szkolenie z pierwszej pomocy, miałam przyjemność uczestniczyć w ogólnym szkoleniu, również dotyczącym niemowląt. Aż mi się zimno zrobiło, jak zobaczyłam fantoma niemowlaka, brrr...
Agsss - brawo!!!! mówiłam, że ruszy waga :D
bigbeat - a Wy już po przeprowadzce? Daleko masz do szkoły...tzn pracy?
Ja na Błażej znalazłam sposób jesli chodzi o zmianę pieluchy. No może nie jest to zbytnio polecany sposób hehe ale skuteczny. Włączam mu TV na kanał BAbyFirst - rewelacja - wpatrzony jak sroka w gnat ani drgnie :D
bigbeat - a Wy już po przeprowadzce? Daleko masz do szkoły...tzn pracy?
Ja na Błażej znalazłam sposób jesli chodzi o zmianę pieluchy. No może nie jest to zbytnio polecany sposób hehe ale skuteczny. Włączam mu TV na kanał BAbyFirst - rewelacja - wpatrzony jak sroka w gnat ani drgnie :D
Mój sposób na zmianę pieluszki to śpiewanie lub mówienie wierszyków.
Dzisiaj tylko 4 pobudki w nocy a ostatecznie Zosia wstała o 5:40. Fantastycznie.
Refluks nadal nas męczy, zauważyłam, że jest coraz gorzej. No nic, podaję dalej leki i czekam na poprawę.
Agsss gratuluję spadku.
No i miłej soboty wszystkim życzę :-)
Dzisiaj tylko 4 pobudki w nocy a ostatecznie Zosia wstała o 5:40. Fantastycznie.
Refluks nadal nas męczy, zauważyłam, że jest coraz gorzej. No nic, podaję dalej leki i czekam na poprawę.
Agsss gratuluję spadku.
No i miłej soboty wszystkim życzę :-)
noc w stylu nieciekawym - mala obudzila sie o 2, udalo mi sie ja uspic do 3, znowu wtala i znowu uspilam, o 4 jak sie obudzila to dalam jej mleko ale to nic nie dalo, wyla przez 2 godziny, dalam viburcol, nosilam na rekach, nucilam kolysanki, glaskalam - nic nie pomoglo, zasnela kolo 6 a o 6 obudzil sie Filip, teraz usypialam mlodego... i jak zasnelismy przed 7 to po 7 obudzil nas tatus zeby pochwalic sie ze juz jedzie do nas !!! Myslalam ze zabije bo teraz juz 2 pary oczu patrzyly na mnie z wyczekiwaniem - mama bawimy sie !!!
Rozlozylam Filipowi kolejke ale Natasza mu zabiera tory wiec sie znowu tluka! jedyna dobra rzecz ze waga spadla !! hurra, wprawdzie tylko pol kg ale ruszyla..
a moj sposob na zmiane Nataszy pieluchy to wlasnie ta mokra chusteczka

Rozlozylam Filipowi kolejke ale Natasza mu zabiera tory wiec sie znowu tluka! jedyna dobra rzecz ze waga spadla !! hurra, wprawdzie tylko pol kg ale ruszyla..
a moj sposob na zmiane Nataszy pieluchy to wlasnie ta mokra chusteczka

moze..
na pewno ograniczylam te bounciaki do kawy i wieczorka czekolade, pieczywo, makaron, ryz, kasze - jakis efekt musi to przyniesc, nawet jezeli wolniejszy to moze na dluzej zostanie :)
z naszych nowych osiagniec to nauczylam Natke:
- baran buc
- taka duza
i uwielbia jak sie jej jezdzi chusteczka po twarzy (szczegolnie nawilzona), wystawia wtedy tak fajnie jezyk

na pewno ograniczylam te bounciaki do kawy i wieczorka czekolade, pieczywo, makaron, ryz, kasze - jakis efekt musi to przyniesc, nawet jezeli wolniejszy to moze na dluzej zostanie :)
z naszych nowych osiagniec to nauczylam Natke:
- baran buc
- taka duza
i uwielbia jak sie jej jezdzi chusteczka po twarzy (szczegolnie nawilzona), wystawia wtedy tak fajnie jezyk

Oj Zosia nie lubi spokojnie siedzieć i obserwować. W czasie przewijania wije się jak piskorz a rękami macha jak śmigłami więc wszystko z przewijaka musiałam pozdejmować, bo zaraz było w buzi albo na podłodze, albo w oku, nosie, albo latało w powietrzu...
Dzięki za podanie stronek, może się zmobilizuję do jakiegoś odchudzania, znowu...
Agss, może u Ciebie dieta za bardzo nie działa bo jakoś bardzo nie odbiega od Twojego codziennego żywienia? Albo organizm się chwilowo broni przed utratą wagi? Nie martw się, na pewno w końcu się podda! Nie daj się. :-)
Polecam ze swojej strony dietę proteinową Dukana. Tyle, że tam się wcina sporo mięsa, jaj i owoców morza...
Dzięki za podanie stronek, może się zmobilizuję do jakiegoś odchudzania, znowu...
Agss, może u Ciebie dieta za bardzo nie działa bo jakoś bardzo nie odbiega od Twojego codziennego żywienia? Albo organizm się chwilowo broni przed utratą wagi? Nie martw się, na pewno w końcu się podda! Nie daj się. :-)
Polecam ze swojej strony dietę proteinową Dukana. Tyle, że tam się wcina sporo mięsa, jaj i owoców morza...
kawa z 2%, pewnie na czas diety moglabym chudsze..
w sumie 5-6kg do wagi sprzed obu ciaz, z tym ze przedtem bylo wiecej miesni a teraz jest tluszcz, ale jak schudne te 5-6kg to bedzie super :)
udalo mi sie zjesc kolacje przed 7, polozyc dzieci, i teraz siedze nad 2 szklanka wody :)
jutro tatus wraca wiec nareszcie odespie...
apropo, wczoraj odstawilam cycka i dzisiaj pierwszy raz zalozylam normalny, koronkowy stanik - znowu poczulam sie jak kobieta. Aczkolwiek cos mi sie zrobilo pelno wiec nie wiem czy w nocy malej na chwilke nie przystawie... ale tylko jakby plakala

w sumie 5-6kg do wagi sprzed obu ciaz, z tym ze przedtem bylo wiecej miesni a teraz jest tluszcz, ale jak schudne te 5-6kg to bedzie super :)
udalo mi sie zjesc kolacje przed 7, polozyc dzieci, i teraz siedze nad 2 szklanka wody :)
jutro tatus wraca wiec nareszcie odespie...
apropo, wczoraj odstawilam cycka i dzisiaj pierwszy raz zalozylam normalny, koronkowy stanik - znowu poczulam sie jak kobieta. Aczkolwiek cos mi sie zrobilo pelno wiec nie wiem czy w nocy malej na chwilke nie przystawie... ale tylko jakby plakala

Moja ruchliwa jak na nią, tzn pełza od niedawna ale jeszcze nie tak zacięcie po całym mieszkaniu, pokazała, że może i woli dalej wrzeszczeć...zmiana pieluchy to już wyższa szkoła jazdy...dzisiaj dodatkowo puściła taki strumień, że zalała pieluszkę, ceratkę swoje ciuszki, moje spodnie i jeszcze dywan :) było super.
ruchliwe i wymuszajace jak cos chca - mloda nie usiedzi w spokoju 2 minut, wszedzie jej pelno, wszystko musi widziec, wszystko dotknac, wszedzie wlezc.... a jak poczuje ze jest bez peluchy to od razu probuje zwiac zeby nowej nie dostac :)
Blanca - jedyne oszustwo to kawa z mlekiem. Dzisiaj 5 dzien wiec liczylam choc na pol kilo w dol :( nic, moze jutro bedzie lepiej. Dzisiaj ide bardziej w warzywa. Z ta 18 moze byc trudno, staram sie nie jesc po 19, sprobuje dzisiaj z tym litrem wody

Blanca - jedyne oszustwo to kawa z mlekiem. Dzisiaj 5 dzien wiec liczylam choc na pol kilo w dol :( nic, moze jutro bedzie lepiej. Dzisiaj ide bardziej w warzywa. Z ta 18 moze byc trudno, staram sie nie jesc po 19, sprobuje dzisiaj z tym litrem wody