Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY I SMYKI ***32***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
:) :) :)
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Agsss - a który to dzień? Spróbuj zjeść ostatni posiłek o 18 a potem do momentu położenia się spać wypić jeszcze 1 litr wody minerallnej. Powinnaś rano zauważyć różnice na wadze ;) o ile nie grzeszysz :D
image
image
Wiesz co Blanca - dieta na mnie nie dziala :(
Zwazylam sie dzisiaj i stoje z waga :(
nie dosc ze noc nie przespana to jeszcze to...
image
image
image
Jeśli chodzi o refluks żołądkowy u dorosłych, wiem że trzeba jeść mało, więc częściej.
image
image
dzieki Blanca

my tez nie mamy nic wspolnego z refluksem, wiem tylko ze moj wujek mial i on pil wode Zuber plus leki ... tutaj nie pomoge

jak masz jakies konkretne pytania to daj na priva, w sobote bede u mamy to sie podpytam :)

Blanca podawala juz tego linka:
http://southbeach.c10.pl/index.php

ja znalazlam jeszcze taki - fajne przepisy:
www.kobieta.pl/zdrowie/diety/zobacz/artykul/dieta-plaz-poludniowych-1/
image
image
image
Dzięki za pocieszenie.

Macie może tę Waszą dietkę w wersji elektronicznej? ;-)
bigbeat - nie mam doświadczenia niestety w refluksach. A zębami się nie martw - im później wychodzą tym lepiej :)
Agsss- ja nie jadłam akurat chyba kiszonej kapuchy ale patrzyłam w przewodniku - MOŻNA jeść Tylko uważaj na marchewkę - jej nie wolno! ;)

image
image
Małgosia ja się zapisałam na szkolenie z ratowania niemowlaka na 06.03 ;) hehe opowiem Mój mały sam nie siada jak spadnie na pupę bo wcześniej stał to siedzi chwilkę zębów brak nawet zalążków ale gryzie wszystko wiec może niedługo
Jeżeli chodzi o refluks to mój ma ale moczowy i bierze furagin na przemian z urotrimem, które toleruje dobrze pozdrawiam

A u nas waga:
Zosia 7,580 - super :-),
mama Zosi - za duuużooo.

Ale słodkie nadal mną rządzi.

Zębów na razie mamy tylko dwa, a tu zaraz 9 miesięcy stuknie...

Na refluks podaję polprazol, macie jakieś doświadczenia z tym specyfikiem?
Blanca - czy jadlas kapuste kiszona w 1 fazie?
image
image
image
ja szczepie u mamy ale lekarza pierwszego kontaktu mam w przychodni we Wrzeszczu (do mamy za daleko) i lekarka choc wie ze leczy babcia to i tak kazala przychodzic co 1.5 miesiaca - ona chce rzucic okiem a ja moge sobie zwazyc mala - tak to okreslila

jestem po kawie, koncze sniadanie i juz mi troszke lepiej...

nie wiem jak mala saiada - to znaczy tak jakby na bok klapie na pupe ale nigdy sie nie przygladalam jak dokladnie - popatrze i napisze :)

Blanca - dzieki za podpowiedzi, jemy podobnie - z wyjatkiem ze ja bez miesa - wczoraj praktykowalam danie z ciecierzycy duszonej (z puszki) z cebulka, pieczarkami, czosnkiem i pomidorami (z puszki) - z przypraw duzo kminku i kolendry - niestety nie dostalam swiezej kolendry :(
niestety waga nadal stoi a mnie mega ssie na slodkie
image
image
image
No właśnie ja bym chętnie poszła w międzyczasie na jakąś kontrolę, jestem zdziwiona, że lekarka wyraźnie mi powiedziała, że 3,5 miesiąca to tak mało czasu i żadnej kontroli nie ma :/
Joanna26 jak wrażenia po szkoleniu sobotnim???
I jeszcze jedno: możecie mi napisać jak siadają dzieci? tzn klęczą na kolankach i opierają się na rączkach i co dalej? siadają tak na łydki? czy od razu na pupę???
o matko Agss współczuję
Co do wagi to u mnie na razie bez zmian tzn miałam to szczęście że waże mniej niż przed ciążą ale zaczęłam brać hormony wiec pewnie podtyję byłam u ginekologa i polecił mi pierscień nuvaring , który uwalania hormony jak plaster tyle ze jest niewidoczny zakłada sie go na 3 tyg i spokój na razie czuje się ok hehe
Dziś mam relax idę do fryzjera bo nie moge na siebie patrzeć ...zmieniem kolor znowu na blond balejaż bo mój mąż woli blondynki hehe
Ja z moim maluszkiem mam przychodzić raz w miesiącu na kontrolę wagi ale coś zaniedbałam i nie byłam juz dawno hehe

katar, kaszel i zabki - kombinacja z piekla rodem .....
image
image
image
malgocha, nasza lekarka powiedziała, że są bardzo długie przerwy między szczepieniami więc ona jak najbardziej zaprasza w międzyczasie, oczywiście najlepiej ze zdrowym dzieckiem :) Wiadomo, że rodzica może coś niepokoić, można mieć pytania, może po prostu chcieć zważyć i zmierzyć dziecko i upewnić się że maluch się poprawnie rozwija. No ale przecież ogólne pojęcie jest takie, że do lekarza chodzi się jak się jest chorym, nie na kontrolę :/
image
image
Ja po prostu musiałam być na mojej "krowiej" bez wędlin i produktów sojowych, owczych, kozich - wieczny głód - stąd moje skojarzenie ;)
Małgocha, ja się nie zgodzę, że przypomina kopenhaską, bo po pierwsze na kopenhaskiej bym chyba umarła z głodu, no i krowie produkty zastąpiłam kozimi, sojowymi, owczymi, mlekiem ryżowym itp. Co do jo-jo to się nie wypowiem, ale dla tego efektu to mogę na niej zostać do końca życia :)

Z pozytywów to jeszcze tyle, że podobno nawet do wędln drobiowych wstrzykują białko krowie dla koloru i smaku, więc często piękę mięso drobiowe w rękawie. Na ciepło jest na obiad na zimno - na kanapki i strasznie nam to zasmakowało :)
bezkrowia jako bez miesa spoko - nie pamietam kiedy robilam mieso w domu, czasami jakas wedlina sie przewinie...
ale bez mleka do kawy... coz, nie dam rady
image
image
image
Dieta bezkrowia (jeżeli dobrze ją rozumiem - matki karmiącej alergika?)to murowany efekt jojo ;) jestem po :D a przy okazji łudząco przypomina kopenhaską ;) zbierałam się do diety, już kilka podejść i jakoś nie mogę.... :/
My po wizycie kontrolnej, mała waży 8,5 kg :)
Co mnie zdziwiło: następne szczepienie po roczku, na moje pytanie czy jakaś wizyta kontrolna po drodze będzie usłyszałam,że nie bo to tylko 3,5 miesiąca :/
Polecam "dietę bezkrowią" ;-)
"rz" - to długa historia

Blanca fajnie masz... Respect!
Mnie się ostatnio słodkie trzyma i nie chce puścić. :-(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (123 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Sprawdzona odżywka do paznokci - jaka? (94 odpowiedzi)

Hej Dziewczyny, może miała któraś problem z bardzo słabymi, miękkimi paznokciami i sobie...

Wyprawka dla dzidziusia, kiedy zacząć kupować? (38 odpowiedzi)

Hej, kiedy zacząć kupować wyprawkę dla dzidziusia tak (na raty)? I co kupować najpierw a co w...

do góry