Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY I SMYKI ***32***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
:) :) :)
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ładny wynik Blanca, ja nie mam samozaparcia do diet więc podziwiam takie osoby. Osobiście mogę ograniczyć słodycze, jeść więcej warzyw, ale specjalnie gotować i się pilnować to nie dla mnie ;)
image
image
Agsss - to przykładowo co jadłam:
śniadania :
- wiejski light z pomidorkiem (papryczką), szczypiorkiem, rzodkiewką
-parówka z wody + warzywko
-omlet
-jajecznica

obiady:
-pierś z grilla
-udko gotowane
-ryba z piekarnika
* do tego gotowane np. brokuły+surówka
kolacje:
-sałatki
-mozarella z pomidorem i bazylią
-rybka z puszki
-kotleciki z martadeli z plastrem żółtego sera i pomidorem
- zawijaski ser+sałata+wędlina+np pasek papryki lub ogórek kisz

przekąski (drugie śniadania i podwieczorek):
-jogurt naturalny (bez cukru ;) ) z np. płatkami migdałowymi, wiórkami kokosowymi, z aromatem migdałowym - mniam, mniam
-migdały 15 szt
-pistacje-30szt

to tak w skrócie ;)
POWODZENIA!!! - ja też na początku często podchodziłam do lodówki i ogólnie szukałam wciąż żarcia
image
image
No wielkie gratulacje :) kurcze - dodajesz mi sily Blanca. Jak schudne 3.5 na pierwszej fazie to bede szczesliwa :)

Ja od poniedzialku na 1 fazie - narazie nie widze zbytnio efektow z wyjatkiem tego ze godzina po jedzeniu jestem znowu wilczo glodna i ssie mnie do slodkiego - niezle rozregulowalam organizm ! Chociaz to dopiero 3 dzien wiec nie ma co spodziewac sie od razu o 1 rozmiar mniejszych ciuchow :)

zaraz jade do Tesco na zakupy - koncza sie pampki, kaszki, woda, mleko... i przy okazji kupie jakies rzeczy ktore moge teraz jest.

Blanca jakies ulubione przepisy? bo kolacja to u nas zazwyczaj teraz bedzie ryba z salatka a lunch to omlet albo salatka

ale ssie... ide po kostke gorzkiej czekolady !
image
image
image
Hej
U nas ciut lepiej :) ale ogólnie panuje epidemia zapalenia płuc w pomorskim więc kaszlaczków koniecznie oklepujcie!!
Zdrówka dla maluszków
Agsss -od dziś 2 faza :) Ostatecznie skończyło sie na -4,3kg. Nieźle, co? Pochwalcie mnie dziołchy :D
image
image
Jakaś fala musi być. My właśnie "wychodzimy" z wirusowego zapalenia gardła. Obyło się bez antybiotyków, ale pierwszy raz młoda miała gorączkę 39 stopni. W sobotę pędem jechaliśmy do slynnego Andrzeja Marka. To była nasza pierwsza wizyta u niego i jestem ukontentowana. Przy okazji porozmawialiśmy o alergiach, zastosowałam się do jego rad i małej schodzą ostatnie kropki, nawet moje problemy się załagodziły.
"rz" - to długa historia

kurcze - kolejna fala przeziebienia ?
u nas tez walka
mlodej leci z nosa plus pojawil sie szczekajacy kaszel :(

image
image
image
U nas przy przeziębieniu lekarka pozwoliła podawać Viburcol, gdyby mała była bardzo niespokojna i marudna. Daliśmy dwa razy na noc.
image
image
No i po wizycie, mamy lekką infekcję gardła z wysoką gorączka, może się okazać zwykłą trzydniówką lub coś groźniejszego się wykluje :( Czekamy i obserwujemy do piątku i podajemy leki na zbicie gorączki i syropek na kaszel.
Gosia, dobrze zrobiłaś. W chwilach wkurzenia - pieprzyć asertywność. Nasze zdrowie psychiczne i dobre samopoczucie jest najważniejsze.

Blanca, trzymaj się kobieto.

U nas niewesoło. Dzisiaj zrobiliśmy USG i wyszedł refluks jak malowany.
Próbujesz podawać środki przeciwbólowe?
image
image
:( młoda z popołudniowej drzemki obudziła się z gorączką 38,5, w poradni dzieci choryk nie ma miejsc, dopiero po 19-tej na dyżur w przychodni mogę się zjawić :( koszmar!!!
malgocha, ja jeszcze kładłam małej koc na dywanie, żeby po czystszym chodziła ;) A ona najchętniej na wykładzinę wychodzi, bo tam łapie przyczepność.
image
image
właśnie zadzwoniłam umówić się na kolejną wizytę do neurologa w AM, dzwonię, odbiera babka i mówi, że to poradnia jakaś tam i mam dzwonić na neurologię, mówię, że mam ten numer podany, że to na neurologię...a ona: to jest stary numer, z zeszłego miesiąca teraz jest inny.... :)))))
Jem śniadanie, patrze a tu mi pełznie moja mała! nareszcie! :)))))
sturlała się z dywanu na podłogę i na śliskim jej się udało :) a ja kurcze specjalnie jej dywan sprawiłam, taki mięciutki....wyrodna matka ;)
kurcze, co za noc - przenosilam sie z jednego (Filip) do drugiego (Natka) lozka - mlodej zaczyna sie puszczac nos i pokasluje :(
image
image
image
trzymam kciuki blanka niech Błażejek szybko wraca do zdrowia!!!

trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia!
Blanca - trzymaj sie ...
image
image
image
blanca współczuję Tobie, trzymaj się.
Błażej ma obustronne zapalenie oskrzeli. Dostał antybiotyk :( Jest masakrycznie marudny przez gorączkę, ma biegunkę,kaszel kosmiczny, katar po pas, wymiotuje tuż po podaniu leków i ogólnie jest boskooooo :/ Ledwo zipię, przez ostatnie 3 doby spałam może ze 4 godziny

Agsss - trwam w 1 fazie, ale tak rewelacyjnych wyników jak za pierwszym razem nie mam. 3,5 kg na razie musi mnie zadowolić, ale zaraz na dwójke wskoczę może coś przyspieszę

pozdrawiam
image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wyprawka dla dzidziusia, kiedy zacząć kupować? (38 odpowiedzi)

Hej, kiedy zacząć kupować wyprawkę dla dzidziusia tak (na raty)? I co kupować najpierw a co w...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (38 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

Niania u was w domu- pytania (26 odpowiedzi)

Witam ,jestem nianią z małym stażem opiekuńczym .Mam kilka pytań do mam które mają opiekunki w...

do góry