Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY I SMYKI ***32***

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
:) :) :)
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Byłyśmy dzisiaj na kontroli - Lenka waży 7820g.
sadzam go tylko aby sie przyzwyczail do niego 1-2 razy dziennie.czasami cos zrobi a czasami sobie siedzi i udaje,ze to bębenek :) u Nas
5-6 cyc
7 pobudka
8-8.30 owoc
9- 10.00 zabawa
10.30 drzemka
12.30 lub 13.30 obiadek (jak sie obudzi)
15.00 drzemka
17.00 kaszka
19.00 kapiel
19.15 cyc i spanie
22.00 cyc
1.00 cyc
hmm a u nas:
ok 6-7 butla z kleikiem ok 210
ok 10 kaszka mleczno ryżowa na wodzie nestle lub bobovity
zabawa i drzemka
o 13 obiad
o 15 drzemka
o ok 16 30-17 butla ok 150 z kleikiem
o 18 owocki
o 19 30 kąpiel
i czasem mały pada bez butli nie chce pić ze zmęczenia to go o 23 budzę albo krece się po pokoju żeby sam się obudził he i pije 210ml

mamy kolejny hit kulinarny - utarte jablko z rozmrozonymi truskawkami
image
image
image
U nas podobnie jak u Agsss :)

6.00 pobudka i cycek
8-9.00 kaszka
-zabawy
10.00 spanie (ok 2h)
13.00 obiadek (zupka)
-zabawy
16.00 drugie danie obiadowe(ziemniaczki z miąskiem) jemy wszyscy wspólnie
-łobuzowanie
18.00 deserek owocowy
19.00 -19.30 kąpiel
20.00 kaszka na dobranoc
20.30 śpimy
03.00 cycek
u nas tez w miare regularnie, oczywiscie sa przesuniecia do 30 min jak mala dluzej przysnie bo jest na spacerze czy cos

6.30 cycek
9 kaszka
11.30 / 12 owocki
spanie - 45min do 1.5 godz
14/14.30 warzywa
ok 16.30 drzemka
18 cycek
20 owocki
spanie
23/24 kaszka
image
image
image
Moja Lenka tak od trzeciego miesiąca życia budzi się pomiędzy 7-8 około 9 dostaje kaszkę, bawimy się, 11-12 butla mleka i kładzie się i śpi tak do 14-15 (jedyne spanie w dzień, sama sobie tak wyregulowała) podajemy obiadek, 16-17 deserek, około 18 jogurcik, 19-20 kąpiel, butla i lulu. około 1 w nocy butla.
Macie jakiś godzinowy plan dnia? tzn taki stały, budzicie maluchy na posiłek? moja ostatnio gorzej śpi, tzn mniej i zastanawiam się czy ją budzić w porze jedzenia i przestawi sobie jakoś te drzemki czy czekać aż sama "wstanie"....
Monisia siadacie tak już ostro? tzn wysadzasz go cały dzień...po jedzeniu itp czy okazjonalnie 1-2 razy? bo widze, że mi konkurencja tu rośnie to się zmobilizuję i wezmę ostro do roboty, my na razie łapiemy siusiu po drzemkach.
musze sie Wam pochwalic co robi moj synek :) od 3 siadamy na nocki z tego 2 razy juz zrobil kupkei siusiu do niego .chyba mu sie nocnik podoba bo sie na nim smieje
Blanca - dynie zazwyczaj udaje mi sie dostac w budce warzywnej na Dmowskiego (taka wystajaca niedaleko sklepu zoologicznego) cena ostatnio wariacka bo 15zl / kg ale ile takiemu maluchowi potrzeba szczegolnie ze mieszam z innymi warzywami !

dzisiaj na kolacje mloda dostala cycka a na dokladke kawalki bulki z szynka Filipa - zjadla mu 4 "wagoniki" :)

dzisiaj byl moj "wolny" wieczor - kino :) poszkam z tesciowa (!) i zabralam moja babcie do kolekcji - babcia byla zachwycona i pytala sie kiedy znowu ide bo tez chce. Cos czuje ze tworzy nam sie grupa kinowa troche zaawansowana ale bylo super wiec co mi tam. Bylysmy na "to skomplikowane" - usmialam sie do lez, niby nie wybitny scenariusz ale brzuch od smiechu mnie bolal :)
image
image
image
Witam

To i ja zdam relacje po pewnym czasie :)
Ignas za 2 dni konczy 9m-cy - zeby sztuk 2, raczkowanie ekspresowe od kilku dni, wczesniej pelzal jak perszing. Ulubione zajecie to wstawanie przy wszystkim i przechodzenie np cala dlugosc stolu, kanapy. Wyciaganie raczek zeby wziac na rece - o dziwo tylko do obu babc non stop - z reszta moze sie bawic w parterze :)
Papa i przybijanie piatki to tez osiagniecia kilku ostatnich dni :)

Zarlok z niego straszny - obiadek ok 200g - raczej sama gotuje ostatnio (warzywka, brokuly, z ryzem, z ziemniakami, kurczak, indyk), a ze sloiczkow to hitem jest spaghetti Gerbera :) Deserki, wieczorem kaszka, oprocz tego 2 razy i wieczorem do kaszki cycus :)

Moze w koncu uda mi sie zmobilizowac i pisac czesciej :)

Mała zjada na obiad 140-210g tego co ugotuję, wiadomo zawsze inna konsystencja... a w ciągu dnia: mleko rano 140-180ml, potem owocki - słoiczek + 30ml kaszki, obiadek, potem kaszka na gęsto 150ml wody +mleko i kaszka to daje 200g i na kolacje 140-200ml mleka. Do mleka się nie da dodać kaszki...wyczuje i nie chce :/
image

Ja smam gotuje jak mam wenę jakoś teraz częściej a tak to królik gerbera rządzi hehe też czekam na warzywka z ogródka teściowej;)
image

Tak tutaj sobie czytam i wychodzi na to że wszystkie same gotujecie swoim smyką obiadki, moja na słoiczkach i zjada z apetytem cały 190g, do tego rano gęstą kaszę na wodzie z jakimś musem owocowym, i wieczorkiem deserek słoiczkowy i kubeczek jogurtu bobovity. Obiadki zacznę dopiero gotować sama jak u teściowej w ogródku pojawia się warzywka.
oj mój to istny krzykacz -śpiewak hehe
Dziewczyny a ile wasze dzieci jedząs na obiad mniej więcej gram ja ostatnio ugotowałam małemu brokuły marchew trochę ryżu i indyka zmiksowałam jadł niechętnie jak wszystko co zrobię
Ja też złapałam jakiegos bakcyla i nawet mam zimno na ustach małego nie całuję żeby nie zarazić postaram się też wkleić małego hehe

U nas zębiszcza dwa, a z owocków najbardziej lubi śliwki. :-)

Czy Wasze dzieci krzyczą? Moje dziecko ciągle pokrzykuje, nie wiem skąd to ma, oboje z mężem jesteśmy raczej "stonowani". Kurde. ;-)
Agsss - skąd wytrzasnęłaś dynię???? U mnie sprawdza się karmienie pół na pół. Połowa to warzywa z mojej zupy marchewka, pietrucha, seler, jakies brokuły, dziś dodałam klopsiki gotowane z mielonego z indyka, kaszę kus kus a druga połowa słoiczkowa - np marchewkowa z ryżem

maliny...powiadasz...muszę spróbować
image
image
:( a ja się strasznie rozchorowałam (zawalone zatoki) dostałam antybiotyk i moje szkrabki zostały powysyłane do dziadków. Już starasznie za nimi tęsknie.

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Zmiana zawodu - od czego zacząć? (75 odpowiedzi)

Szukam na siebie pomysłu. Któraś z was też stała przed opcją przebranżowienia się, jak wam się...

od którego tygodnia ciąży brałyście kwas foliowy (60 odpowiedzi)

Wszędzie mówią i piszą, jak ważny jest kwas foliowy w rozwoju maleństwa i aby brać go już...

Impreza urodzinowa dla mamy na 50tke, gdzie zrobić ?????????? na szybko (14 odpowiedzi)

Hej moja mama w kwietniu obchodzi 50 urodziny. Ogólnie impreza była zaplanowana na 17 marca Pod...

do góry