Widok
***MAJOWE I CZERWCOWE MAMY i SMYKI 2009***---odcinek 24---
ROZPAKOWANE:
araga (geoida) 28.04 (07.05) - chłopiec, 3560 g, 53 cm
Ela- 13.05 - chłopiec Wojtek ,2810 g, 51 cm
misia83 - dziewczynka Lily
gosia_dim_ 15.05 - dziewczynka Hania, 3080 g, 52 cm
na.cia 15.05 - dziewczynka Zuzanna
gosiar 16.05- chłopiec Tomuś 1875 g, 49 cm
neneczka 17.05 - dziewczynka Julia
Ssylwia 17.05 - dziewczynka, 2900g, 53cm
MACIEK I OLA 18.05 - chłopiec Antoś, 3530g, 58cm
blanca 22.05 - chłopiec Błażej, 4800g, 60cm / Zaspa
dorota 26.05 - chłopiec Ignacy 3185g, 54 cm
sabinaub 28.05 - dziewczynka Agatka
novaa 29.05 - dziewczynka
wesolka 02.06 - dziewczynka Wiktoria / Redłowo
minia 03.06 - chłopiec Maksymilian / Redłowo
bemaz 06.06 - dziewczynka Lena, 3720g, 56cm / Bydgoszcz
gwiazdeczkaania 07.06 - dziewczynka Blanka Maria, 4230g,60 cm /Zaspa
malgocha85@op.pl 11.06 - dziewczynka
julka80 16.06 - chłopczyk
bigbeat 17.06 - dziewczynka Zosia 2960g, 54cm / Kliniczna
RENNI 19.06 - dziewczynka Lidka 3630g , 57 cm/ Wejherowo
Agsss 21.06 - dziewczynka Natasza 4090g, 58cm / Wojewódzki
Monisia84 22.06 - chłopiec Wiktor 3450g i 56cm/ Kliniczna
helen 23.06 - chłopiec Liam 3380g i 51 cm / Borås-Szwecja
rzaba 23.06 - dziewczynka Pola 3860 g i 57 cm /Zaspa
Trotka 29.06- dziewczynka Oliwia 2880g i 52 cm/ Wejherowo
Anitham 30.06 - dziewczynka Marta 3420g i 56 cm
Witam w nowym. :-)
W czasie deszczu dzieci się nudzą podobno, jak tam u Was dzisiaj?
araga (geoida) 28.04 (07.05) - chłopiec, 3560 g, 53 cm
Ela- 13.05 - chłopiec Wojtek ,2810 g, 51 cm
misia83 - dziewczynka Lily
gosia_dim_ 15.05 - dziewczynka Hania, 3080 g, 52 cm
na.cia 15.05 - dziewczynka Zuzanna
gosiar 16.05- chłopiec Tomuś 1875 g, 49 cm
neneczka 17.05 - dziewczynka Julia
Ssylwia 17.05 - dziewczynka, 2900g, 53cm
MACIEK I OLA 18.05 - chłopiec Antoś, 3530g, 58cm
blanca 22.05 - chłopiec Błażej, 4800g, 60cm / Zaspa
dorota 26.05 - chłopiec Ignacy 3185g, 54 cm
sabinaub 28.05 - dziewczynka Agatka
novaa 29.05 - dziewczynka
wesolka 02.06 - dziewczynka Wiktoria / Redłowo
minia 03.06 - chłopiec Maksymilian / Redłowo
bemaz 06.06 - dziewczynka Lena, 3720g, 56cm / Bydgoszcz
gwiazdeczkaania 07.06 - dziewczynka Blanka Maria, 4230g,60 cm /Zaspa
malgocha85@op.pl 11.06 - dziewczynka
julka80 16.06 - chłopczyk
bigbeat 17.06 - dziewczynka Zosia 2960g, 54cm / Kliniczna
RENNI 19.06 - dziewczynka Lidka 3630g , 57 cm/ Wejherowo
Agsss 21.06 - dziewczynka Natasza 4090g, 58cm / Wojewódzki
Monisia84 22.06 - chłopiec Wiktor 3450g i 56cm/ Kliniczna
helen 23.06 - chłopiec Liam 3380g i 51 cm / Borås-Szwecja
rzaba 23.06 - dziewczynka Pola 3860 g i 57 cm /Zaspa
Trotka 29.06- dziewczynka Oliwia 2880g i 52 cm/ Wejherowo
Anitham 30.06 - dziewczynka Marta 3420g i 56 cm
Witam w nowym. :-)
W czasie deszczu dzieci się nudzą podobno, jak tam u Was dzisiaj?
Do starszego przyszedł syn sąsiadki i się bawią - niestety jak to chłopaki - 4 latki - GŁOŚNO!!!
przez co młodszy ma kłopoty ze spaniem :/
a to mi bardzo nie na rękę...ehhh życie
"złapałam" dziś kupsko Kuby do badania - niestety znów była krew. Jutro idziemy na usg brzucha (do Kosiaka i Wyszomirskiej dostać się szybko graniczy z cudem, więc idziemy do spółdzielni we Wrzeszczu) Na 9 września mam termin państwowego usg w szpitalu na Polankach
bigbeat - fajna innowacja w nazwie wątku :D
przez co młodszy ma kłopoty ze spaniem :/
a to mi bardzo nie na rękę...ehhh życie
"złapałam" dziś kupsko Kuby do badania - niestety znów była krew. Jutro idziemy na usg brzucha (do Kosiaka i Wyszomirskiej dostać się szybko graniczy z cudem, więc idziemy do spółdzielni we Wrzeszczu) Na 9 września mam termin państwowego usg w szpitalu na Polankach
bigbeat - fajna innowacja w nazwie wątku :D
bigbeat jakie leki? mi nic o tym nie wiadomo :( musze isc prywatnie do lekarza i sie wszystkiego dowiedziec.... teraz testuje mleko sztuczne bez bialka zeby sprawdzic czy to na pewo to ale jakiejs szalonej poprawy nie widze....kilka dni lepiej a potem znowu troche gorzej...ja na diecie wyciagne maks do konca 4 miesiaca, dluzej nie bede miala za bardzo jak sciagac w ciagu dnia.
Jest ktoś moze zapisany w przychodni świętokrzyskiej? kurcze na wizyte czekam do wrzesnia bo nie ma miejsc.....
Jest ktoś moze zapisany w przychodni świętokrzyskiej? kurcze na wizyte czekam do wrzesnia bo nie ma miejsc.....
Malgocha, niestety słyszałam nienajlepsze opinie o tej przychodni... A my dziś mieliśmy atrakcje :( Mała koło 11-tej zaczęła płakać i płakała przez godzinę! Nie chciała jeść, nie było jej za zimno/ciepło, pielucha sucha... Nie prężyła się. W końcu zaczęła wydawać dziwne odgłosy, co pomiędzy kaszlnięciem a czkawką. Zdenerwowałam się i pojechaliśmy z małą do pediatry - tzn. pielęgniarka ściągnęła specjalnie dla nas lekarkę. Prawdopodobnie Hania miała kolkę (dziwne że rano i że się nie prężyła), dostała Espumisan i Viburcol na uspokojenie. I - odpukać - zadziałało. Wczoraj jadłam na obiad ciemny makaron i indyka w sosie z marchewką, lekarka podejrzewa że winowajcą był makaron.
bigbeat, najpierw konsultacja neurologiczna i tutaj terminy sa odległe, ja dzisiaj miałam wizytę prywatną, bo byłam zbyt zmartwiona by czekać. Zresztą moja siora jest rehabilitantka i już mi właściwie małą zdiagnozowała, tylko że ona mieszka 150km stąd. U nas jest wzmożone napięcie i asymetria, a jednocześnie pas barkowy wiotki. Przy regularnych ćwiczeniach po 3 miesiącach może nie być śladu.
Musimy jeszcze zrobić USG główki, bo przy okazji konsultacji neurologicznej wyszło jeszcze, że główka jest 2cm mniejsza od klatki piersiowej, a w szpitalu to zbagatelizowali.
Od pediatry poproś skierowanie do Ośrodka Wczesnej Interwencji - terminy są na pażdziernik, na Polankach za pół roku! Ja już się zarejestrowałam, a tymczasem z małą będę chodzić do Centrum Terapii Rozwojowej WYSPA prywatnie (to jest na Zaspie).
Musimy jeszcze zrobić USG główki, bo przy okazji konsultacji neurologicznej wyszło jeszcze, że główka jest 2cm mniejsza od klatki piersiowej, a w szpitalu to zbagatelizowali.
Od pediatry poproś skierowanie do Ośrodka Wczesnej Interwencji - terminy są na pażdziernik, na Polankach za pół roku! Ja już się zarejestrowałam, a tymczasem z małą będę chodzić do Centrum Terapii Rozwojowej WYSPA prywatnie (to jest na Zaspie).
"rz" - to długa historia
Ech, moje mamusie, i u nas chyba zaczynają się problemy :(
Pediatra przedwczoraj dała nam skierowanie na USG, ale że mam abonament w LuxMedzie a wiadomo jak długo czeka się na NFZ, poszłam do LuxMedu. Pediatra obejrzała małą i stwierdziła, że USG brzuszka robi się przy refluksie, a mała nie ma refluksu bo nie ulewa, ale skierowanie mamy. Pani doktor ma teorię, i to całkiem możliwe, że wytwarzają się gazy w żołądku i stąd tyle odbijania i czkawek, do tego bąki, spinanie się i niepokój. Gazy moga się tworzyć z powodu zaburzonej flory bakteryjnej żołądka i jelit. Zaleciła podawać Espumisan, Debridat, do tego Dicoflor30 ale w połączeniu z glukozą. Nie jestem przekonana co do tej glukozy ale podobno to działa tak, że jeśli podam Dicoflor, to muszę dać też pożywkę dla flory w postaci glukozy.
Pediatra przedwczoraj dała nam skierowanie na USG, ale że mam abonament w LuxMedzie a wiadomo jak długo czeka się na NFZ, poszłam do LuxMedu. Pediatra obejrzała małą i stwierdziła, że USG brzuszka robi się przy refluksie, a mała nie ma refluksu bo nie ulewa, ale skierowanie mamy. Pani doktor ma teorię, i to całkiem możliwe, że wytwarzają się gazy w żołądku i stąd tyle odbijania i czkawek, do tego bąki, spinanie się i niepokój. Gazy moga się tworzyć z powodu zaburzonej flory bakteryjnej żołądka i jelit. Zaleciła podawać Espumisan, Debridat, do tego Dicoflor30 ale w połączeniu z glukozą. Nie jestem przekonana co do tej glukozy ale podobno to działa tak, że jeśli podam Dicoflor, to muszę dać też pożywkę dla flory w postaci glukozy.
Na Polę Debridat nie działał wcale. Teraz "lecimy" na sab simplex, ale się kończy i jestem przerażona.
Na rehabilitację już się umówiłam, siostra mnie odstresowała, a co do główki, to pomierzyłam sama i wyszło mi, że babka się "rąbnęła" o centymetr i róznica nie jest duża. Na wszelki wypadek zrobię zalecone badania, ale idę do innego neurologa. Zapisałam małą do osławionej dr Pilarskiej. Muszę wyluzować, bo oszaleję ze strachu.
Na rehabilitację już się umówiłam, siostra mnie odstresowała, a co do główki, to pomierzyłam sama i wyszło mi, że babka się "rąbnęła" o centymetr i róznica nie jest duża. Na wszelki wypadek zrobię zalecone badania, ale idę do innego neurologa. Zapisałam małą do osławionej dr Pilarskiej. Muszę wyluzować, bo oszaleję ze strachu.
"rz" - to długa historia