Widok

***MAJOWE I CZERWCOWE MAMY i SMYKI 2009***---odcinek 24---

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
ROZPAKOWANE:
araga (geoida) 28.04 (07.05) - chłopiec, 3560 g, 53 cm
Ela- 13.05 - chłopiec Wojtek ,2810 g, 51 cm
misia83 - dziewczynka Lily
gosia_dim_ 15.05 - dziewczynka Hania, 3080 g, 52 cm
na.cia 15.05 - dziewczynka Zuzanna
gosiar 16.05- chłopiec Tomuś 1875 g, 49 cm
neneczka 17.05 - dziewczynka Julia
Ssylwia 17.05 - dziewczynka, 2900g, 53cm
MACIEK I OLA 18.05 - chłopiec Antoś, 3530g, 58cm
blanca 22.05 - chłopiec Błażej, 4800g, 60cm / Zaspa
dorota 26.05 - chłopiec Ignacy 3185g, 54 cm
sabinaub 28.05 - dziewczynka Agatka
novaa 29.05 - dziewczynka
wesolka 02.06 - dziewczynka Wiktoria / Redłowo
minia 03.06 - chłopiec Maksymilian / Redłowo
bemaz 06.06 - dziewczynka Lena, 3720g, 56cm / Bydgoszcz
gwiazdeczkaania 07.06 - dziewczynka Blanka Maria, 4230g,60 cm /Zaspa
malgocha85@op.pl 11.06 - dziewczynka
julka80 16.06 - chłopczyk
bigbeat 17.06 - dziewczynka Zosia 2960g, 54cm / Kliniczna
RENNI 19.06 - dziewczynka Lidka 3630g , 57 cm/ Wejherowo
Agsss 21.06 - dziewczynka Natasza 4090g, 58cm / Wojewódzki
Monisia84 22.06 - chłopiec Wiktor 3450g i 56cm/ Kliniczna
helen 23.06 - chłopiec Liam 3380g i 51 cm / Borås-Szwecja
rzaba 23.06 - dziewczynka Pola 3860 g i 57 cm /Zaspa
Trotka 29.06- dziewczynka Oliwia 2880g i 52 cm/ Wejherowo
Anitham 30.06 - dziewczynka Marta 3420g i 56 cm

Witam w nowym. :-)
W czasie deszczu dzieci się nudzą podobno, jak tam u Was dzisiaj?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Do starszego przyszedł syn sąsiadki i się bawią - niestety jak to chłopaki - 4 latki - GŁOŚNO!!!
przez co młodszy ma kłopoty ze spaniem :/
a to mi bardzo nie na rękę...ehhh życie

"złapałam" dziś kupsko Kuby do badania - niestety znów była krew. Jutro idziemy na usg brzucha (do Kosiaka i Wyszomirskiej dostać się szybko graniczy z cudem, więc idziemy do spółdzielni we Wrzeszczu) Na 9 września mam termin państwowego usg w szpitalu na Polankach

bigbeat - fajna innowacja w nazwie wątku :D
:-) Dzieci, które są umorusane i głośno się zachowują - podobno;-)- są szczęśliwe. :-)

Rzaba!
Kurde, moja ma to samo. Często wygina się w pałąk i zadziera głowę w jedną stronę. Nie wiem co mam zrobić... iść do lekarza, czy czekać na wizytę za 4 tygodnie...
bigbeat, ja bym poszła do lekarza.

a mój Maluch jak na 1,5 miesięczne dziecko ciągle się śmieje i gaworzy, jestem szczęśliwa, bo może będzie szybko mówił :D po mojej siostrzenicy tego tak widać nie było, a teraz dla mnie to jest wszystko nowe, bo mam swoją Pociechę :D
bigbeat jakie leki? mi nic o tym nie wiadomo :( musze isc prywatnie do lekarza i sie wszystkiego dowiedziec.... teraz testuje mleko sztuczne bez bialka zeby sprawdzic czy to na pewo to ale jakiejs szalonej poprawy nie widze....kilka dni lepiej a potem znowu troche gorzej...ja na diecie wyciagne maks do konca 4 miesiaca, dluzej nie bede miala za bardzo jak sciagac w ciagu dnia.
Jest ktoś moze zapisany w przychodni świętokrzyskiej? kurcze na wizyte czekam do wrzesnia bo nie ma miejsc.....
bigbeat - dokładnie to brzmi, że "dzieci dzielą się na czyste i szczęśliwe" Kuba jest szczęśliwy ;)

też bym chyba poszła do lekarza
bigbeat - idz do lekarza to może być wzmożone napięcie mięśniowe - trzeba rehabilitacji trochę i się unormuje :-) , powinien ja zobaczyć jakiś rehabilitant dobry.......
Macie namiary na kogoś takiego?
Malgocha, niestety słyszałam nienajlepsze opinie o tej przychodni... A my dziś mieliśmy atrakcje :( Mała koło 11-tej zaczęła płakać i płakała przez godzinę! Nie chciała jeść, nie było jej za zimno/ciepło, pielucha sucha... Nie prężyła się. W końcu zaczęła wydawać dziwne odgłosy, co pomiędzy kaszlnięciem a czkawką. Zdenerwowałam się i pojechaliśmy z małą do pediatry - tzn. pielęgniarka ściągnęła specjalnie dla nas lekarkę. Prawdopodobnie Hania miała kolkę (dziwne że rano i że się nie prężyła), dostała Espumisan i Viburcol na uspokojenie. I - odpukać - zadziałało. Wczoraj jadłam na obiad ciemny makaron i indyka w sosie z marchewką, lekarka podejrzewa że winowajcą był makaron.
popros o skierowanie do neurologa a on zaleci rehabilitacje jak bedzie trzeba
bigbeat, najpierw konsultacja neurologiczna i tutaj terminy sa odległe, ja dzisiaj miałam wizytę prywatną, bo byłam zbyt zmartwiona by czekać. Zresztą moja siora jest rehabilitantka i już mi właściwie małą zdiagnozowała, tylko że ona mieszka 150km stąd. U nas jest wzmożone napięcie i asymetria, a jednocześnie pas barkowy wiotki. Przy regularnych ćwiczeniach po 3 miesiącach może nie być śladu.
Musimy jeszcze zrobić USG główki, bo przy okazji konsultacji neurologicznej wyszło jeszcze, że główka jest 2cm mniejsza od klatki piersiowej, a w szpitalu to zbagatelizowali.

Od pediatry poproś skierowanie do Ośrodka Wczesnej Interwencji - terminy są na pażdziernik, na Polankach za pół roku! Ja już się zarejestrowałam, a tymczasem z małą będę chodzić do Centrum Terapii Rozwojowej WYSPA prywatnie (to jest na Zaspie).
"rz" - to długa historia

Gosiu no to dziwne z tą kolką, jak ja jem makaron to zawsze razowy i Lence nic nie jest ale wiadomo każdy inaczej reaguje.
Ech, moje mamusie, i u nas chyba zaczynają się problemy :(
Pediatra przedwczoraj dała nam skierowanie na USG, ale że mam abonament w LuxMedzie a wiadomo jak długo czeka się na NFZ, poszłam do LuxMedu. Pediatra obejrzała małą i stwierdziła, że USG brzuszka robi się przy refluksie, a mała nie ma refluksu bo nie ulewa, ale skierowanie mamy. Pani doktor ma teorię, i to całkiem możliwe, że wytwarzają się gazy w żołądku i stąd tyle odbijania i czkawek, do tego bąki, spinanie się i niepokój. Gazy moga się tworzyć z powodu zaburzonej flory bakteryjnej żołądka i jelit. Zaleciła podawać Espumisan, Debridat, do tego Dicoflor30 ale w połączeniu z glukozą. Nie jestem przekonana co do tej glukozy ale podobno to działa tak, że jeśli podam Dicoflor, to muszę dać też pożywkę dla flory w postaci glukozy.
Gosiu, gazy to żadna choroba... Ile Debridatu podajesz małej?
jeszcze nie podaję, lekarka kazała 3 razy 2.5ml
Ja podawalam malej 3x 2ml, i byłam wielką optymistka, bo sie nasluchalam w szpitalu ze to dziala po 2 tygodniach...wiec po 2 tygodniach odstawilam. Nie bylo widac jakichs wielkich zmian, za to teraz mala zaczyna ryczec wieczorami wiec moze jednak dzialalo ;)
Co się nawalczyliśmy żeby jej to podać w ściągniętym mleku z butelki! Dziś spróbuję podawać z łyżeczki :/
Na Polę Debridat nie działał wcale. Teraz "lecimy" na sab simplex, ale się kończy i jestem przerażona.

Na rehabilitację już się umówiłam, siostra mnie odstresowała, a co do główki, to pomierzyłam sama i wyszło mi, że babka się "rąbnęła" o centymetr i róznica nie jest duża. Na wszelki wypadek zrobię zalecone badania, ale idę do innego neurologa. Zapisałam małą do osławionej dr Pilarskiej. Muszę wyluzować, bo oszaleję ze strachu.
"rz" - to długa historia

gosia_dim_ , u nas najlepiej sprawdził się zakraplacz od Infacolu. Zostawiłam sobie do innych leków.
"rz" - to długa historia

rzaba, chyba tak zrobię, bo po podaniu z łyżeczki ubranko do wymiany ;-) A lek chyba działa.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

catering w przedszkolu (66 odpowiedzi)

Kochani , Proszę Was o opinię dotyczącą jakości cateringu w przedszkolach Waszych dzieci. Moja...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

do góry