Widok

MAJOWE MAMY 2010 :)) cz. 21

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czas na kolejna czesc ;)

Przyszłe Mamusie:

02.05. Natus87 corka Julia Szpital Wejherowo
03.05 Slonko69 - dziewczynka - Maja - szpital Kliniczna :)
04.05 Azja - dziewczynka - Ula, szp. Wejherowo
07.05 Ola08 - chłopiec - Piotruś, szpital Redłowo :)))
07.05 anik21 - Filipek
07.05 Madzia_mika dziewczynka Milena, szpital Wojewódzki
08.05 Demi:) - synek Filip(ek)
09.05 agag_agag - córeczka Emilka (szpital zaspa)
09.05 Agnieszka1303,sunuś Dominik,Szpital Wejherowo
10.05 Patkagda- synek Patryk, szpital Kliniczna (wg. USG 4.05)
14.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna
15.05 karolinkaku - chłopiec Filipek, szpital wojewódzki
15.05 majowa - synuś, szpital wojewódzki :)
18.05 szpital Kliniczna, Zuzia
18.05 Ewelina 80, synuś Bartosz, szpital zaspa
19.05 hanka102 - Maciuś (ew.Wojtuś lub Maksymilian), szpital Redłowo
19.05 Mimii- chłopaczyk Borys, szpital kliniczna :)
20.05 kamilisia – chłopiec (Antoś lub Maksymilian)
26.05 *emi - Milenka, Kliniczna
26.05 sophia, córeczka Julka, szpital Zaspa
27.05 olusia-synek Jakub, szpital Zaspa
27.05 Aniami - synek Mikołaj, szpital Madryt
29.05 sanszajn, Sandra, szpital Redłowo

Mamusie z dzieciaczkami:

15.03 MajowaMaja - Maja - 1760g 41cm - szpital Zaspa
30.03 Aya - Dominika - 1400g 41cm
09.04 neissi - Kubuś 2880, 53cm - szpital Zaspa
10.04 MamaMarty - Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g
25.04 izaqueen- Adaś 3320g, 56cm - szpital Lębork
26.04 petra-Wojtuś 3120g,51cm-szpital Kliniczna (cc)
28.04 Tris_- Dziewusia- 51 cm, 3250 g- szpital Zaspa
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
sauterelle serdeczne gratulcje!!!!!
A jak wspominasz pobyt na Klinicznej?
Uaktualniam liste
Przyszłe Mamusie:

Mamusie z dzieciaczkami:

10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna

01.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna

03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed

I ja doczekalam sie szybszego rozwiazania silami natury... troche to trwalo od 11 w dn do 7.30 rano...znieczulenie nas uratowalo...ale to dopiero pod koniec...ok 3 rano...Teraz juz jest ok Malutki Jaku jest przeslodki :) i nie ma chyba nic fajniejszego niz macierzynstwo :) przepiekne chwile przed Wami trzymajcie sie cieplo :)

ps polecam majtki siateczkowe hartmana i poduszke z dziurka :)
-------------------------- :)--------------------------

Ciekawe co u Natali od 7 maja jej nie było - pewnie zostawili ją w szpitalu i już może ma swoje maleństwo prze sobie :)
Ja jak była na IP na Klinicznej ze skórczami nieregularnymi to mi ktg nie robili, nie wiem czy jak bym powiedziała że chcę to by zrobili - mam wrażenie że nie. Kazali iść do swojego gina za 3 dni jak nie urodzę, więc dziś idę.
Jagoda ja dzisiaj mialam tez straszna noc.... od wczoraj wieczora tak mnie boli krocze i pachwiny ze jak wstaje to az mnie kolysze na boki i ledwo do ubikacji wstaje. wydaje mi sie ze mam jakis ucisk. nie mowie o moich stopach ktore sa ogroooomne od opuchlizny.
zastanawiam sie czy nie podejsc na izbe i nie zrobic KTG ale za bardzo nie wiem co mam im powiedziec, byla moze ktoras z was juz na ktg w szpitalu tak sama od siebie?
Dziewczyny ja mam dziś fatalny dzień....
w nocy wogole nie mogłam spać a jak zasnęłam to na 1,5h i miałam koszmary.... ale wogole nie czuje się zmęczona...
od 5 do 7 rano miałam takie bóle w pachwinach ze myślałam ze to już ale chyba nie... strasznie bolą mnie lędźwie taki pulsujący ból hmmm może już niedługo przyjdzie kolej na nas...
na 12 mam wizytę u dr. może coś ciekawego mi powie.
puki co życzę wam miłego dzionka i lepszego humorku niż mam ja

Hello :)

Podbiję nasz wątek, bo gdzieś był straaasznie daleko :)

Ale ucichnęłyśmy... ale to chyba przez obowiązki- jesli chodzi o świeżo upieczone mamuśki i przez samopoczucie przyszłych mamusiek, co na ostatnich nogach juz jesteśmy:(

Zdrówka i dobrego samopocuzcia Kobietki:)

Izaqueen jesli sie pojawisz ciekawi mnie czy wkońcu dostałaś rozek do pocieli Nino?? Ja nadal spotkać nie mogę :/

Miłęgo dnia:)
oby tak bylo jak piszesz ;) my myslelismy, zeby malemu kupic rowerek na dzien dziecka, ale chyba jednak wczesniej to zrobimy. super dzieki za podpowiedz.

nie wiem w sumie teraz co robic, czy isc jeszcze raz na usg prywatnie, czy liczyc na to, ze po wywiadzie lekarz sie zdecyduje jeszcze mi je zrobic (ze wzgledu na pierwsze dziecko duze wagowo 5150, a teraz, ze doszla mi jeszcze cukrzyca)??
na klinicznej normalnie nie robią usg przed porodem,tylko wywiad i badanie na fotelu.
*emi,wiadomo każde dziecko jest inne i inaczej zareaguje na rodzeństwo,ale mój synek przyjął brata zaskakująco dobrze,więc życzę ci żeby u was było tak samo :-) do tej pory ukochany jedynaczek,synuś mamusi,teraz bez problemu zasypia i śpi z tatą (co wcześniej było nie do pomyślenia),nie wykazuje żadnej zazdrości (jak np.karmię piersią,czy przewijam Wojtusia),jest zainteresowany nim,ale bez przesady (czasami przychodzi jak go przewijam i mi pomaga,a czasami nie:-),jak są goście to chętnie ich prowadzi do "dzidzi".Generalnie zaakceptował tę sytuację bardzo szybko. Także nastawiałam się na rozpacz i zazdrość od samego początku,a tu baaardzo pozytywna niespodzianka(zobaczymy,jak będzie dalej;bo na razie maluszek nie jest bardzo wymagający,więc też i Przemkowi łatwiej go zaakceptować). A najzabawniejsze było jak babcia przez telefon zapytała Przemka co tam ta dzidzia robi i odp. : aaaaa (że śpi), am am (że je) i a a (że w pieluchy robi); coś jeszcze? nieeee
:-))) także trzymam kciuki,żeby u was też obyło się bez dramatu. Aha zgodnie z radami mam z forum o rodzeństwie,jak wróciliśmy ze szpitala,to maluszek przyniósł dla Przemka prezent (maskotkę ukochanego Elmo:-) i teraz jest,ze Elmo jest od dzidzi (czyli dzidzia jest spoko:-))

gratulacje dla kolejnej majowej mamy !

w końcu pogoda się nieco poprawiła,także mamy już pierwsze spacerki za sobą; ale kiedy będzie jakaś porządna wiosna?!
no właśnie mnie tez to zastanawia czy zrobią mi usg bo ostatnie mam z 32tyg wiec ładnych parę tyg temu.
gratulacje dla kolejnych majowych mamuniek :)

jutro mam wizytę u lekarza wiec zobaczymy co powie....
dziś miałam parę dość mocnych skurczy i jakoś wyjątkowo dobrze spalam wiec myślałam ze to już dziś ale z tego co widzę to jeszcze nie :(

gratuluje kolejnym mamusiom babaskow ;)

u niektorych z Was to kolejna juz dzidzia, napiszcie prosze jak znajdziecie chwilke, jakiej reakcji moge sie spodziewac po swoim synku 3 letnim. cala ciaze nastawialam go pozytywnie do siostrzyczki, ale jak bedzie jak sie juz z nia zjawie w domu?? mam nadzieje, ze sie ogarne z tym wszystkim i nie bedzie tak zle, ale wiecie od tego czekania rozne mysli przychodza mi do glowy.

i do mam ktore urodzily na klinicznej - jak to w koncu jest naprawde, jak sie juz zjawie przed porodem tam, to robia jeszcze przed usg,zeby ustalic wage dziecka, czy patrza tylko na opis z ostatniego usg?
anik serdeczne gratulacje!!!!!!

Mimii co do torby to ja też mam dwie i ta na położnictwo jest mega wypakowana. W sumie nie brałam tylko spirytusu i gazików. No i spakowałam jeszcze siatkę na "dzień po", bo wszystko mi się nie zmieściło. Pieluch włożyłam 10 szt do torby i 10 do siatki, tak samo po po paczce podkładów poporodowych i podzieliłam tez podkłady na łóżko. Iajk ty na Kliniczną nie brać "torby podróżnej" jak jest napisane na ich stronie?

U mnie nadal cisza, najgorsze że znów zatoki zapchane i nie wiem jak ja będę oddychać przy porodzie jak normalnie mi ciężko i nic nie pomaga :(
Anik serdeczne gratulacje i duzo zdrówka dla was :*
Anik!!! gratulacje :D
myślałam ostatnio o Tobie...nie odzywałaś się...
Uaktualniam liste
Przyszłe Mamusie:

14.05 sauterelle- syn :) Jakub Paweł / szpital Kliniczna

Mamusie z dzieciaczkami:

10.04 MamaMarty- Marysia 50cm 2400g Małgosia 49cm 2320g- Kliniczna
03.05 Anik21 Philip 51 cm 3450 g
06.05 Demi - Filip 55 cm, 4010 g - Swissmed

no i ja sie doczekalam dziewczynki. mialam bardzo ciezki porod ktory zakonczyl sie niestety cesarka, bede mila wiecej czasu to opiwem. wczoraj wyszlismy ju ze szpitala i nie ma to jak w domu :)

Pozdraiwam i czekamy na dalsze majowe maluszki ;)
Mimmii moje skarby śpią już trzecią godzinę a ja nie mam już co sprzątać :)

U nas pięknie. Zdarzają się momenty gdzie przechodzę od jednej do drugiej i to kilkanaście razy w ciągu godziny... Ale muszę siebie dać im dwóm :)))
czesc dziewczyny:)my jutro wychodzimy ze szpitala.Maly jest cudowny.Poznajemy siebie z dnia na dzien lepiej:D jestem po cc ale czuje sie b.dobrze.po 4h od ciecia karmilam malucha,a rano nastepnego dnia juz chodzilam,nosilam malego,przewijalam.Szybko wracam do siebie.Wiekszy bol niz rana po cieciu to obkurczanie sie macicy.Szczegolnie boli po karmieniu chyba dlatego ze wowczas wydziela sie oksydocyna.Cc to nic przyjemnego,pewnie tak samo jak porod sn ale dziecko wszystko rekompensuje:))SUPER BYC MAMA!Sciskam i trzymam kciuki za kolejne mamusie!
Witam
Ja też jakoś dziś nie tryskam energią i humorem, możne dla tego że musiałam spać całą noc na lewym boku bo próba przekręcenia na drugi bok kończyła sie bólem, ze aż mąż się budził także dałam spokój i jakoś do tej 7 wytrzymałam ale za to jestem obolała. Też mam napady bezsilności i chce mi się wtedy wyć. Poszłabym na spacer ale z chodzeniem mam mały problem, czasem mam wrażenie że wszystko zaraz ze mnie wyleci i ze strachu podtrzymuje brzuch. I te pytania wszystkich na około kiedy się urodzi jak ja sie czuje a ja czasem nawet nie mam już siły o tym mówić, denerwujące niech to już się skończy, skupię się na dziecku a reszta niech spada.
Słonko głowa do góry, to już nasza końcówka... Powspominaj czas kiedy były mdłości bleee... Ja wykorzystałam swoją dziseijszą siłe i wypastowałam podłogę w drugim-kuz osttanim pokoju :) Takze porzadeczek jest, czeka na Borysa:) Ale on chyba sprzątać za bardzo nie bedzie lubił bo strasznie się wiercił jak na klęczkach zapitalałam podłogę ;/ A to leniuszek:)

Slonko dasz radę, jak masz ochotę to sobie popłacz... moze ulży...bo gorsze tłumienie w sobie swojej bezsilnośći i smutku :( Pisz ile wlezie, wyżal sie przeciez my forumki zawsze się wspierałyśmy wiec i teraz tak będzie.

Buziaki dla Was :*:*

A gdzie reszta forumek?? Czyzby na porodówkach :)
Cześć majóweczki!
U mnie nadal cisza :( też boli mnie gardło i ogólnie czuję się jakaś przeziębiona i do niczego. Mam dziś strasznego doła, aż się rano popłakałam z bezsilności :( Nie mam na nic siły - dziś chyba nawet urodzić nie dam rady jeżeli mała zdecyduje się wyjść :( Nawet mój mąż stwierdził że źle dziś wyglądam - a jak on tak mówi to już na prawdę musi być ze mną źle :(
Mimii póki masz choć trochę enegrii to wykorzystuj ją na maksa!
Mi też strasznie ciężko przekręcać się z boku na bok i strasznie bolą mnie pachwiny.
Jak sobie pomyślę że przed terminem uważałam, że się źle czuję to to co teraz czuję to jest dopiero koszmar!
Przepraszam że tak narzekam ale muszę się komuś wyżalić, a siedzę sama w domu :(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry